Last news in Fakti

19 Ноември, 2017 13:05 2 534 27

Борисов свиква спешна среща покрай катастрофите в Ловешко

  • бойко борисов-
  • ловешко-
  • катастрофи-
  • войната на пътя

През последните години пътните инциденти в участъка Ловеч - Ябланица са стотици

Борисов свиква спешна среща покрай катастрофите в Ловешко - 1
Снимка: Архив

Заради зачестилите пътнотранспортни произшествия в отсечката Ловеч - Ябланица министър-председателят Бойко Борисов свиква среща, на която да му докладват мерки и предложения за намаляването им. Тя ще се състои днес, информира правителствената пресслужба.

На извънредното съвещание ще присъстват министърът на вътрешните работи Валентин Радев, министърът на транспорта Ивайло Московски и министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. В обсъжданията ще участват още главният секретар на МВР Младен Маринов, директорът на Главна дирекция "Национална полиция" Христо Терзийски, както и представители на ДАИ и АПИ.

За последните години пътнотранспортните произшествия в този участък са стотици. Единственият начин "триъгълникът на смъртта" да се премахне е спешното изграждане на магистрала "Хемус" от Ябланица към Ловеч. Но докато стане това, премиерът Борисов ще настоява за повече камери и полицейски патрули, за се избегнат жестоките катастрофи, се посочва в съобщението.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 genich

    14 0 Отговор
    трябва да се направи маркировка.в бг изобщо я няма.
  • 2 681 БЪЛГАРИЯ

    24 5 Отговор
    Тиквооо спрете да давате и продавате на циганите шоф.книжки ! Всички м...ли са с купини шоф.книжки и са неграмотни !
  • 3 Бесен Язовец

    2 20 Отговор
    Браво на Бойко, веднага реагира, бе, ша ва опрай той вас !

    Коментиран от #18

  • 4 ПУУУУ

    16 9 Отговор
    НИЩО НЯМА ДА НАПРАВИ НИЩО,БОРИСОВ И ПАРТИЯТА МУ СА ЕДНИ ВЪЗДУХАРИ И НИЩО ПОВЕЧЕ-НАЛИ И ПРЕДИ НЯКОЛКО МЕСЕЦА НАПРАВИ СЪЩОТО КАТО КАЗАХА ЩЕ ИЗКАРАМЕ ПОЛИЦАИТЕ НА ПЪТЯ И ЩЕ СКРИЕМЕ ТАБЕЛИТЕ ЗА ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ ЗА РАДАРИ.КАКВО СТАНА КАТАСТРОФИТЕ СЕ УВЕЛИЧИХА ДОРИ СТАНАХА ПО ЖЕСТОКИ А КАТАДЖИИТЕ ЗАБОГАТЯХА ПОВЕЧЕ.НЕ Е ВЪЗМОЖНО ПРОСТАК И МАФИОТ ДА УПРАВЛЯВА ДЪРЖАВАТА И ДА Е ДОБЪР РЪКОВОДИТЕЛ.ПРОСТАКА СИ Е ПРОСТАК ЗА ЦЯЛ ЕДИН ЖАЛЪК ЖИВОТ.
  • 5 БУДНАТА СЪВЕСТ

    15 5 Отговор
    Пътя си е наред.Най обикновен първокласен път.Всяка събота и неделя пътувам по него.Основния проблем е че има безразсъдни и неопитни млади шофьори една с мощни автомобили .Не знаят как и къде да изпреварват.Трябва да има много строги наказания за безумно управление на МПС застрашаващо безопасността и живота на останалите участници.Без превантивни мерки няма как да се намалят ПТП-тата.И магистралата е важно да се довърши.Не слушайте нахалната Корнелия която казва че асфалта не се яде.

    Коментиран от #8

  • 6 Бесен Язовец

    8 9 Отговор
    На снимката му личи какъв е долен подлизурко тоз тип!!

    Коментиран от #14

  • 7 Борисов не си върши работа

    8 6 Отговор
    Не става така. С ПиАр акции на Борисов не става. Нали през май месец ги събира тези от КАТ и им се кара :) Няма резултат. Трябва всеки ден на всяко едно място, непрекъснато и систематично да се налага закона за движение по пътищата. Но Борисов не става за тази работа. Той е само за хвалене. Не виждаме да има увлнени в КАТ, заради това, че не си вършат работата.
  • 8 Превантивно

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "БУДНАТА СЪВЕСТ":

    Така си е. Без превантивни мерки няма как да се оправи положението. След като се обърне колата, сто пътя. Но като КАТ знае да иска пари, но не и да си върши работата. Трябва да се слагат хиляди патрули всеки ден, да спират нарушителите и да ги наказват. Не е нужно наказанията да са огромни, но систематични. Сигурно и закона ще трябва да се промени, но като гледам некадърните депутати, от там нищо добре не може да излезе.
  • 9 Пазарен Либерализатор

    6 4 Отговор
    Бойко момчето срам от Банкя скрий се мишо и си харчи крадените милярди като И.Костов и не ни се хвърляй в очите бедни!
  • 10 Я. Петров

    10 2 Отговор
    Причините са прости.
    1. Пътя е силно претоварен
    2. Камионите и автобусите не пропускат натрупалите се автомобили
    3.Пътя е създаден по стари строителни криъерии когато скороста и тарфила са били други.
    4.Множеството малко отклонения навлизащи в главния път.
  • 11 Шаран БГ

    5 3 Отговор
    От село Сопот до село Българене, Ловешко главният първокласен път София- Варна е по-вече от хубав.Явно не са хубави водачите на МПС!
    Властта не е поискала да се справи с нарушителите на Правилникът за движение !!
    Поиска ли, ще карате като "божи кравички" и по-вече от 100 км/ч няма да вдигате! Ама бързате, ама искате да изпреварите - няма такова нещо!!
    Как ще изпреварваш кола или камион, който пред теб се движи със скорост 95-100 км/ч, без значение разрешено ли е изпреварването, имаш ли видимост !??
    За да направиш това, твоята машина трябва да отиде в нарушение най-малко със 20-30 км над разрешената скорост.
    Камери, полицаи, леки автомобили-зайци, зад храсти, от Космоса - не са поискали - не са се справили !!
    На жестоки водачи -убийци -- "жесток прът " !!!
  • 12 Ооооо

    14 0 Отговор
    Пълно е с олигофрени, затова има катастрофи! В петък на Владая имаше ужасна мъгла, не се виждаше маркировката (нова), разумните водачи се движеха едва-едва, но имаше и такива, които изпреварваха....без никаква видимост...
  • 13 Варна

    8 1 Отговор
    Само демонстрации! - Нищо повече!
    - Както се оказа в новият бюджет пари за пътища има само за проекти в и интерес на София. - Другите да го духат!
    - За това трябва сопа, защото иначе няма да се промени нищо!
  • 14 Барчо

    3 7 Отговор

    До коментар #6 от "Бесен Язовец":

    Ако застанеш пред него, само като те погледне, ще се наакаш бля, гаранция 146 % !

    Коментиран от #15

  • 15 Бесен Язовец

    3 6 Отговор

    До коментар #14 от "Барчо":

    Е бил съм, на един митинг в Северния Парк през 2009г. И само аз бях с червена блуза и се гледахме с тоя на кръв

    Коментиран от #16

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 sursur

    4 3 Отговор
    Ми да това е решението,да направим ниско бюджетна магистралка със фирмата на наш човек за да може да откраднем повечко левчета.А до една година магистралката ще се разроши и ще продължим да източваме пари,така са всички пътища в БГ
  • 18 edin prost mango

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "Бесен Язовец":

    Те добре че вчерашните катастрофи бяха "предизвикани" от мангита .
  • 19 НЯМА СЪМНЕНИЯ

    2 2 Отговор
    БОЙКО ЩЕ УПРАВИ ПОЛОЖЕНИЕТО. КАКТО ВИНАГИ. ЕФЕКТ - ЗЕРО !
  • 20 Driving pleasure

    8 3 Отговор
    И 3те катастрофи са от абсолютна идиотщина зад волана, а сега щели да спасяват положението като сложели камери да те цакат с 20 кинта що караш със 100 а не се влачиш като пенсионер.

    А що примерно не глобяват тия които карат със 60-70 и правят тапи? А кога ще глобяват пълните мал0уници изпреварващи без никаква видимост и на завой, кога ще има глоби за каращите в бронята ти като вече дистанцията я отмениха от закона

    Просто видяха още една възможност да дернат пари, но това нищо няма да оправи!
  • 21 сурвакарин

    3 2 Отговор
    Трябва да се изправят завоите и да се разширяват пътищата, а не само да се отчитат километри асфалтиран път. Където и ремонтират никъде не изправят завоите. Все не им стигат парите. Писна ми от тези калинки суджукови. В която сфера и да пипнат все се оо.ирраатт.
  • 22 СтарТИРаджия

    5 0 Отговор
    Решението до голяма степен е: получаване на любителска шофьорска книжка с/у завършено средно образование и положен психологически изпит. Разбира се, след надлежно положен шофьорски изпит! За профи- шофьори - мин. средно-специално, с другите необходими и периодично опресняващи се квалификации! Да видим тогаз мангуста книжка може ли да получи, както и нискоинтелигентни индивиди! Психото е голяма работа! От мен да го знаете. Там няма шест-пет. Директно показва ставаш ли или не, както ментално, така и двигателно! Основата на всичко това обаче е тотална контра на корупцията в нишата, особенно при психотестовете!
  • 23 Олигарха

    4 4 Отговор
    Цялата ти работа е такава - Мутра по заместване.
    Като стане белята се събират кризисните щабове и се мъдрува някаква "решение" дето ще закърпи положението и обикновено ще нанесец повече щети на обикновения човек отколкото ползи. Мутро от Банкя, ако имаше интелект щеше да направиш по целия претоварен път София-Варна през определен интервал скоростни шосета за да облекчават трафика през Х километра и в един бъдещ момент да се свържат в цяло скоростно шосе, а чакай то не може те парите отидоха вече за други пътища дето се правят фиктивни ремонти или некачествени строежи на 5-торни цени. Най-добре, като стар милиционерски приом накарай всички във въпросния участък дасе движат с 40, така и да има катастрофа няма да има жертви.... Когато всички около теб са послушни г.золизци няма как да работят.
  • 24 Аяжо

    4 0 Отговор
    ПОЧВАЙТЕ МАГИСТРАЛАТА. СТИГА СТЕ СЕ МОТАЛИ!
  • 25 qqqqqq

    3 0 Отговор
    Спазвайте закона и няма да се блъскате. Аз от години свикнах да карам извън градско със скорост 90 -100 . Оказва се обаче че освен камионите, всичко друго върви много по бързо от мен. По едно време се чудех дали скоростомерът ми не лъже. Указва се че масово се кара с 120 извън градско, а по магистралите не искам да мисля.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове