Last news in Fakti

27 Ноември, 2017 15:54 1 661 18

БСП: Борисов да се извини, поруга Васил Левски

  • бсп-
  • бойко борисов-
  • васил левски-
  • ограда

От левицата осъдиха изказването на премиера

БСП: Борисов да се извини, поруга Васил Левски - 1

БСП остро разкритикува министър-председателя Бойко Борисов в отворено писмо заради думите му, че и Левски би прескочил граничната ограда, ако беше жив. Социалистите смятат, че с подобен вид поведение премиерът поругава националния герой на България.

Ето цялото писмо на БСП:

В нашата история има събития и имена, които през всички години са олицетворявали националния ни идеал и гордост. Едно такова име е Васил Левски. Всички се кълнем в неговата мечта за „чиста и свята република“ и се стремим да постигнем завета му - българският народ да бъде равен на другите европейски народи.

Българският министър-председател Бойко Борисов обаче сравни Левски с нелегалните мигранти по следния начин: „Оградата била паднала, ами преди нямаше ограда! Ама прескачали я. Той и Левски щеше да я прескочи, ако беше жив“.

Остро осъждаме това изказване и настояваме Бойко Борисов да се извини на народа ни.

Скъпи българи, над всяка партия, над всеки политик стоят святи за България личности. Във времето на разделение, в което живеем, останаха твърде малко неща, които ни събират. Нека се обединим и не позволяваме на никого да поругава националните ни герои.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 антикомунист

    17 5 Отговор
    Корнелия май е влюбена в Борисов и не може да му прости , че не я забелязва. Непрекъснато търси повод да го предизвика и да му превлече вниманието - ама да вземе да измисли нещо по-така, айде стига с тези извинения, не разбра ли, че няма да успее нито да го трогне, нито да го уплаши.
  • 2 Груйо

    11 3 Отговор
    Стига с тези глупости. Главчев да се извинял, че изпъдил депутати от Народното събрание, сега пък друг да се извинял, че плещил врели некипели. Това е върховна дивотия. Аз обаче искам да кажа едно нещо на всички политици - Не можете да се извините на народа, че е на дъното на физическото и социалното съществуване. За това извинение няма. Никой не би го приел, защото когато някой ти гласува доверие и ти не го оправдаеш след това не се извинявате ами се развеждате, разделяте и тръгвате по различни пътища. Българските политици отдавна са тръгнали по различния път от народа си, обогатени, неразбрани в мечите си за личен, партиен и финансов просперитет от обеднелия, оскотял, емигрирал народ. От доста време българската политика е един грозен театър, който народът през една широка пропаст между участници и зрители вече следи с отегчение и погнуса и както в приказката за стълбата политическата сцена е толкова далеч от масите , че дори техните гласове не се чуват и те смятат, че са възхвалявани от масите, а това просто няма как да бъде вярно и добре ,че не чуват иначе трябваше досега да са завели дело за попържни. нали така се прави в съвременната политика?

    Коментиран от #8

  • 3 Гост

    6 0 Отговор
    Език мой враг мой!
  • 4 Бесен Язовец

    4 6 Отговор
    Прост още по-прост най прост що е то?

    Коментиран от #11

  • 5 Ami

    12 3 Отговор
    Бойко земи я уважи няколко пати курнелка та дано се кротне
  • 6 ghost

    11 2 Отговор
    Нинова , вече си смешна с тези изкания за извинение, и то към целия български народ.Кой те е упълномощил да говориш от името на народа.Как си сигурна , че всички искат извинение.Това е стила на Бойко, нелепо сравнение . ама пък извинение, айде стига.
  • 7 Morgoth

    5 0 Отговор
    Бойко, Бойкоооо, стига бойковизми, стига си и давал повод на тази да залива медиите с помия!
  • 8 наблюдател

    6 2 Отговор

    До коментар #2 от "Груйо":

    Пич, ти за коя точно държава говориш? Щото май живеем в различни държави. В моята България безработица няма - дори 25% от местата в индустрията са незаети. Личните влогове в банките са близо 70 милиарда лева (8% ръст за година), 3 мил. тази година са пътували на екскурзия или почивка в чужбина, БВП е 4%, а средната заплата надхвърли 1000 лв.
    Да вярно - има над 300 000 изпаднали от пазара на труда. Повечето защото ги мързи да работят.
    Да си забелязал, че дори червените маймуни не говорят за икономика и безработица?
    Та ти от кои беше?
    Та ти от кои беше?
  • 9 Фильо

    7 3 Отговор
    Бойко точно с такива лафове печели симпатии у нас и в чужбина, а Корнелия е оперирана от чувство за хумор, никой не харесва такива сухарки.
  • 10 Све

    2 2 Отговор
    Хората вече приеха, че Тиквата е прост и предварително му прощават всяка тъпотия.
    У кого е грешката ??????
    Малко са политиците, които владеят днес КНИЖОВЕН БЪЛГАРСКИ.
    Приличен български говорят НЕ Повече от 10% българи в България и 80% от българите емигранти.
    Ненормално, но факт
  • 11 Барчо

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "Бесен Язовец":

    Много точна автобиография си си съставил !
  • 12 Юбряяяяяя

    2 2 Отговор
    Ка щяло да се изфинява?! Ми и той комунист ма како! Бивш ама комунист и то пожарникарски!
  • 13 Хахаха

    3 3 Отговор
    Извадиха статистика, че България произвежда най-много тикви в Европа а може би и света.
    Та една сме си турили за премиер
    Хахаха
  • 14 Другар

    1 1 Отговор
    Моля Ви,престанете да показвате такива снимки,хелоуин мина,моля ВИ!А пък тъпите им изказвания.... моля Ви!
  • 15 Борис

    0 1 Отговор
    Абе тия за това ли ни карат да ходиме да гласуваме?Та да могат 4 години да се дърлят и да ни доказват кой от кой е по прост?Не съм ли там за да свършат нещо полезно?Или те полезните неща остават за тях.
  • 16 Аяши

    2 1 Отговор
    Бсп така си го нахакаха сами с тая шашава лелка, че и те вече се чудят как ще се отърват от нея.
  • 17 Истината

    1 1 Отговор
    Тая охранена Биволица до кога ще се праи на интересна.Няма ли кой да я научи да си сменя дрехите по често,че мирише на пот и да спре даяде толкова чесън, че не се стои край нея.Седнала да говори от името на народа. първо да каже с какви пари си е осигурила охолния живот.Има едена дузина червени лумпени край себе си и си мисли че това е народа.Няма нужда Бойко да се цапа с нея. Тя сама ще цамбурне в л***ната
  • 18 Хан Крум

    1 0 Отговор
    Вие ли говорите за извинения МА? Та нали вие се извинихте на турците от името на народа! Левски колко пъти се обърна заради вас, ами Ботев! Като ще говорите за извинение, поне имайте някаква доблест МА!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове