28 Ноември, 2017 09:43 11 196 50

Нанков: ТИР на ски! Вижте гумите на героя! (СНИМКИ)

  • тир-
  • тракия-
  • магистрала-
  • николай нанков

Министърът на регионалното развитие и благоустройството коментира аварията на АМ "Тракия"

Нанков: ТИР на ски! Вижте гумите на героя! (СНИМКИ) - 1

С благодарност към колегите от "Пътна полиция" и с извинение към всички, чакали на автомагистрала "Тракия" (в участъка т. "Траянови врата" - Вакарел - София) да се премести един ТИР на "ски". Да, да на ски! Вижте гумите на героя!".

Това написа министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков в личния си профил в социалната мрежа Facebook по повод вчерашното завъртане на ТИР на АМ "Тракия", което блокира движението към София. Министърът публикува и снимки от гумите на ТИР-а.

Нанков: ТИР на ски! Вижте гумите на героя! (СНИМКИ)

"Днес в АПИ са получени десетки фалшиви сигнали, довели до изпращане на техника и хора "за зелен хайвер". А в това време някой някъде действително е имал нужда... Да бъдем човеци в тази кризисна ситуация!", бе апелирал Нанков по-рано същия деня.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123

    91 57 Отговор
    Гумите на героя се дължат на Народното събрание да допуска управление на автомобили с летни гуми в зимна обстановка. Като гледам гумите имат грайфер повече от 4 мм. Просто гумата е лятна и каучука е по-скоро пластмаса, която при малко скреж става на шейна.
    Под тази снимка трябва са се напише:
    С любезното съдействие на Парламента.

    Коментиран от #4, #7, #8, #11, #42, #48

  • 2 Груйо

    48 10 Отговор
    Ех, да можеше със закон да се премахнат простаците, но за съжаление България тогава съвсем щеше да се обезлюди. То тука не е само до закона ами до ума на собственика на камиона. като знае къде ще пътува за колко ще погледне прогнозата и ще му стане ясно, че няма да го бъде.
  • 3 Чурулик чурулик

    44 24 Отговор
    Още слагайте такси за тировете и рекет към тях и по натам тези гуми може дори да бъдат мечта
  • 4 Некъф Пич

    117 10 Отговор

    До коментар #1 от "123":

    Бихте ли ми показали Зимна и Лятна Гума за тир ?
    За един преател питам.....
  • 5 бате Петьо

    25 4 Отговор
    До Груйо : Абсолютно съм съгласен , ама от мислене как да изкара 1 000 000 км . с тези гуми , не му остава време за прогнозата ! Апропо : Стават все по-добри метеоролозите , нали ?
  • 6 Да живее простотията

    46 18 Отговор
    Ми ударете една глоба от 50000лв за нанесени щети на държавата на този с фирмата превозвач да му дойде акъла.... в чужбина така се прави !!!!!
  • 7 Некъф Пич

    59 3 Отговор

    До коментар #1 от "123":

    Като гледам и ти слагат доста плюсове. Явно и те ги разбират нещата със Зимните и Летни гуми на тировете. ХАХАХАХАХ
  • 8 смях в залата

    25 4 Отговор

    До коментар #1 от "123":

    кат нИ разбираш,нИ лай
  • 9 jambazina

    25 2 Отговор
    Кво дудне тоя министър, нали има ДАИ, технически прегледи и други алабализми, които са под неговата шапка. Да си вършат работата и няма да има плоблеми. Ако закона не е добър - НС да приеме друг.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Ezio

    26 4 Отговор

    До коментар #1 от "123":

    Можеш да си изядеш книжката за камион, ако имаш такава.
  • 12 Буко Баламата

    24 5 Отговор
    Така като гледам има дълбочина на протектора 4мм.Просто не е истина какви примати са министри.
  • 13 писна ми от простаци

    63 7 Отговор
    Колко тъп трябва да си, пък и министър на транспорта, за да пишеш за зимни гуми за ремарке (полуремарке), защото снимките са точно на такива гуми. Като не са си свършили работата, да изчистят пътя и търсят причини. Ай ма....та ви.
  • 14 Скитник1

    10 1 Отговор
    Ама всички искате евтини гъбки , нали ? И там име идни дето искат с пръдня боя да правят, какво им се сърдите ? Ако гъбите са от нашенските разбирачи, поне двойно !
  • 15 Ганьо Балкански

    48 7 Отговор
    какви глупаци !!!
    няма зимни гуми за камиони !!!
    а със шипове са забранени в България със закон, за да не им се съсипва асфалта
    остават само веригите
    гуми за сняг има само за леките коли
  • 16 Японеца

    39 6 Отговор
    И този Нанков е министър на транспорта!
    А няма никакво понятие за гумите на тир!

    Коментиран от #18

  • 17 велислав

    8 6 Отговор
    на тира водача е ПРОФЕСИОНАЛЕН не любител!!!! свалят го викат и шефа му и 20 пръчки по голо дупе. Ко ми реват. А дали има и вериги? Още 20 пръчки по голото дупе. ТИР!!!!!!!!
  • 18 filo

    12 2 Отговор

    До коментар #16 от "Японеца":

    Абе и ти нямаш представа на какво е министър, ама нейсе. Иначе зимни гуми за автобуси и камиони няма. Министърът се изказал "подготвен" по темата.
  • 19 ЯЬЕ

    29 3 Отговор
    Много прост министър.А за невежите и лалачиите снимани са гумите на ремаркето а не на ВЛЕКАЧА
  • 20 ЙОНАК

    27 2 Отговор
    СЛЕД ТОВА ИЗКАЗВАНЕ ВЪПРОСНИЯТ МИНИСТЪР ТРЯБВА НЕЗАБАВНО ДА СИ ПОДАДЕ ОСТАВКАТА.БИВА НЕ КОНПЕНТНОСТ НО ТОВА Е ВЪРХА.
  • 21 qqqqq

    19 7 Отговор
    Зимни гуми за тир има, само че нашите чорбаджий не копуват защото са скъпи. Разчитат на веригите и масата на камиона, ама тръгне ли един път оправия почти няма, усукваш се някъде и оставаш там. Излесте и карайте на вънка ама по на север и ще видите че има зимни гуми за ТИР, дори на ремаркето слагат.
  • 22 гост

    22 3 Отговор
    Това са гумите на полуремаркето , Там няма летни и зимни, и имат грайфер. Ремаркето няма задвижваща ос, така че тоя нанков да не се прави на интересен
  • 23 зимни гуму

    22 1 Отговор
    Зимни гуми за тир се слагат в скандинавските страни, които не са зимни а са гуми за сняг, тъй като по насевер като завали снега септември и пътищата са покрити със сняг до Април май, дори не се чистят до асфалт а се заглажда снега. Тоя дето нарежда чорбаджиите да гледа малко дискавъри.

    Коментиран от #25

  • 24 Умници

    9 2 Отговор
    Кой тир е със задвижване 12х12 като при джиповете 4х4? Защо снима гумите на ремаркето?

    Коментиран от #26

  • 25 qqqqq

    11 5 Отговор

    До коментар #23 от "зимни гуму":

    Ти зимата в България на асфалт ли караш ? И незнаех че гумата за сняг, не е зимна гума. И стига сте гледали дискавари, от там няма да се научите как се кара. И пак казвам чорбаждиите са виновни, не им се дава пари за гуми. Копуват разни китайски боклуци.

    Коментиран от #28

  • 26 Груйо

    19 3 Отговор

    До коментар #24 от "Умници":

    Да сложим точка на темата и вместо да измисляме закони за зимните гуми на ТИР овете да вземем да си ремонтираме железопътните линии и да направим като в Швейцария - да забраним на ТИР-ове да преминават през страната, на входа на границата да бъдат товарени на влак , а на изхода разтоварвани, като си плащат за превоза. Така и БДЖ ще има работа и няма де има нужда от субсидиране от държавния бюджет, а инвестициите в подновяването на железните пътища ще имат възвращаемост, тежките камиони няма да разбиват пътищата и те ще имат по-малко нужда от ремонт и като погледне човек само ползи с изключение на това, че ще паднат възнагражденията на шофьорите, защото няма да карат, а само ще се возят, но след като карат по този начин неподготвени и създават сумати проблеми по пътищата сами си са виновни!

    Коментиран от #29

  • 27 До всички празноглавци

    8 7 Отговор
    Да напишат в порето за търсене на браузъра "winter tyres for trucks" и да видят кави резултати излизат. Нямало зимни гуми за товарни автомобили... Многознайковци!
  • 28 зимни гуму

    12 2 Отговор

    До коментар #25 от "qqqqq":

    до qqqqqq. Зимни гуми за полуремаркета няма. Живял съм в канада 8 години и информацията ми не е от дискавъри а от реалния живот. Като си такъв отворко ми намери 6 гуми зимни 385 65 22.5 за сняг, да си сложа на ремаркето. В българия има умерен климат и пътищата не са покрити със сняг 6-7 месеца в годината. Ако се кара със специални гуми за сняг то те биха изкарали около 20000 км. В северните страни снега не спира да вали със дни и месеци. Ако това се случи тук ще абдикира държавата.
  • 29 гост

    4 1 Отговор

    До коментар #26 от "Груйо":

    Добави и два важни фактора: задръствания и инциденти. Тировете са основните причинители на задръствания и бавно движение по проходите, за инцидентите е ясно, че в повечето случаи са фатални.
    Но у нас не е адекватно да се изисква разумно използване на публични средства, обмисляне на детайли, ползи за обществото и др.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Петров

    8 6 Отговор
    Мили специалисти, зимни гуми за камиони НЯМА. Основните типове гуми са 3: за първа (завиваща ос), за дифернциал и за ремарке. Реалния проблем е липсата на ефективно почистване на пътищата. На някой от вас може да му е направило впечатление, че новите влекачи са с клиренс не по-висок от на нормален лек автомобил. Това са камиони, не луноходи.

    Коментиран от #41

  • 32 smeh

    11 8 Отговор
    До всички "камионджии". Понеже дадохте размер за ремарке, трябваше ми точно една минута за да разбера КЪДЕ и за КОЛКО се продава ЗИМНА ГУМА за РЕМАРКЕ с 385 65 R22.5. Веднага след това успях да видя и ТЕСТОВЕ на зимни гуми за тирове, където основателно или не за този размер дават, че е много добра - Continental HTW 2 SCANDINAVIA.

    Така, че престанете да хвърляте хората в заблуда. Зимни гуми ИМА!
  • 33 dmxl

    8 5 Отговор
    до всички които казват че НЯМА зимни гуми за камион
    https://www.goodyear.eu/uk_en/truck/tires/
  • 34 Ст мански

    2 3 Отговор
    Само дето България не е Скандинавия ( както се казва специалната гума на континентал ).

    Коментиран от #35

  • 35 smeh

    6 2 Отговор

    До коментар #34 от "Ст мански":

    Точно защото не е Скандинавия, а бананова република се движат 40т. машини, абсолютно непригодни за пътните условия заедно с останалите. Собствениците на транспортни фирми лапат като за последно и на всеки опит да се наложи контрол заплашват с повишение на цените на стоките. Разчитайки, че винаги ще има кой да им прибере рушвета и като стане белята, ама той шофьора, ама тя държавата...все другите виновни.
  • 36 123

    4 0 Отговор
    https://vianor.no/dekk/lastebil-og-bussdekk/frittrullende-hjul/nokian/nokian-ntr-827/
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 бай мин

    3 2 Отговор
    Нанков, отивай да нанкаш че не си в час явно
  • 39 АнтиГЕРБ

    4 4 Отговор
    Ей много прост народ има бе!Връзват се на думите на ми-
    нистъра за гумите с,който иска да оправдае снегопочист-
    ващата фирма най-вероятно на негов човек.Виждал съм
    закъсали камиони с перфектни зимни гуми а в същото
    време камиони с галоши с карат все едно,че няма сняг.
    При камионите от значение са много фактори за доброто
    сцепление,не само гумите най вече влияе дали е почистена
    пътната настилка за,което плащаме та винетки,ли не щеш
    та данъци,тахографи,махографи,лицензи и,квото се сетиш.
    Махографи това са парите за ония дето махат с палките.
  • 40 АнтиГЕРБ

    1 3 Отговор
    Да допълня,тоя прост народ не си прави сметката,че пари-
    те,който дават камионджийте му се пишат на сметката за
    за хляб,сирене,месо и всичко,което се превозва също така
    и парите за снегопочистване срещу,който не получава поч-
    ти нищо.
  • 41 ГУМИ ГУМИ

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "Петров":

    Ей сега бях на https://www.barzgumve.com/product/Barum/BF-200-R/R-303811
    и там пише, че гумата е ЛЯТНА.Има M+S , но няма знак като снежинка, а тя показва, че гумата е зимна.
  • 42 Антон 1

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "123":

    Давайте си минуси на подобен коментар ! Това ще е докато , някой малоумник с ленти гуми не ви откъсне ръчичката при катастрофа , ама тогава дано другата да в здрава , че да може да давате ++++++ !!

    Щото , ако постоите 7-8 часа в някой проход с малки деца и без вода например , друга песен ще запееете !
    И тези примери са най -щадящите !
    Не ми се пишат черни сценарии .
  • 43 инструктор

    1 0 Отговор
    няма зимни гуми за тов. автомобили....а истината е че не се обработват магистралите с необходимите химикали защото са много скъпи и я карат по старому.....

    Коментиран от #45

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Антон 1

    2 0 Отговор

    До коментар #43 от "инструктор":

    А какви има ?

    Или са само един вид ?

    Коментиран от #47

  • 46 Empty

    2 0 Отговор
    Що за тъп спор се заформи? Има ли зимни гуми за камион или няма...какво значение има след, като закона не ги изисква? Тоя новоизлюпил се фотограф и държавник хвърля прах в очите на хората за да отклони вниманието от истинския проблем. А именно, непочистени пътища, безумни закони, нулев контрол на 99,9% от МПС-тата движещи се по пътищата и т.н. Не е много сложно да изтървеш контрол над МПС-то случва се, може би за тази случка си има причини: не опитен шофьор, наглец който е засякъл камиона и т.н. Случват се подобни инциденти навсякъде и в Австрия и в Германия и в цяла Европа , ама не се вдига шум до Бога, щото едни мислят безумни закони, а пък другите почти не ги спазват. Явно с подобни закони /които са предпоставка за ПТП/ някой иска Бг да обезлюдее.
  • 47 Некъф Пич

    0 1 Отговор

    До коментар #45 от "Антон 1":

    Точно така ! Един вид са ГУМИ. Има износени и нови, ама такива летни зимни шарки няма. И моля не се излагайте като пишете(коментирате) неща , които не разбирате...
  • 48 Що така

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "123":

    "Много си прост Саше"
  • 49 Шофьор

    1 0 Отговор
    Г-н министър вие ли сте прост или тези които ви назначиха?.Най вероятно и двете.Малоумници прости.Каккво да му гледаме гумите на човека.Едната е повече от добра другата е на линията за глоба.Но да твърдите че тази гума на ремаркето е причина за задръстването трябва да сте завършен шизофреник.
  • 50 кгб

    1 0 Отговор
    мноого си тъп министре,знаешли въобще за кво става на въпрос,що не снимахте гумите на задвижващата ос,
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове