29 Ноември, 2017 11:16 7 117 37

Калин Терзийски: Всяка българска свиня знае дължината на пениса на Фики

  • калин терзийски

Писателят Калин Терзийски публикува гневен коментар в профила си във Facebook, като отбелязва, че живее "извънредно умерен и аскетичен живот отдавна" и критикува" цялата сган от злобари", която го нарича "пропаднал пияница".

Ето какво пише още Терзийски:

"..А същата тая сган от българи-юнаци, фучащи от омраза полуграмотни хорица не знаят нищо за това: колко пъти съм обиколил България, просвещавайки българите от градовете и селата; на колко езици съм преведен без никаква помощ от държавата и измислените фондации; на колко хора в беда съм помогнал, в колко благотворителни инициативи съм участвал...и най-важното - никой от тях не знае и не се интересува от това - колко книги съм написал и колко хора - българи и небългари - в цял свят ги четат и намират упование в тях?".

Писателят недоумява и защо "всяка българска свиня" знае всичко за "поредния велик тъпанар, играещ футбол или дължината на пениса на Фики Стораро?".

Публикуваме целия коментар на Калин Терзийски без редакторска намеса:

"ОТКЪДЕ?

Откъде цялата сган от злобари знае, че пия, че съм любител на чашката, че съм пропаднал пияница...и смята, че пия и сега? Въпреки, че аз не пия и живея извънредно умерен и аскетичен живот отдавна? А същата тая сган от българи-юнаци, фучащи от омраза полуграмотни хорица не знаят нищо за това: колко пъти съм обиколил България, просвещавайки българите от градовете и селата; на колко езици съм преведен без никаква помощ от държавата и измислените фондации; на колко хора в беда съм помогнал, в колко благотворителни инициативи съм участвал...и най-важното - никой от тях не знае и не се интересува от това - колко книги съм написал и колко хора - българи и небългари - в цял свят ги четат и намират упование в тях? Да, упование! Защо се случва така? Сега ще се опитам да се сетя: Не е ли защото сганта и посраните жълтеникави медии са в едно негласно споразумение - да обливат всичко произхождащо от интелигенцията в смрад, да посират всичко свързано с ум, дух и култура...а да избутват напред малоумната мръсна пяна на чалгаджиите, ритнитопковците, прочутите мутри и силиконовите им курви? Защо никой от сганта не знае нито един български математик или неврофизиолог, а всяка българска свиня (да, свиня, има българи хора, има и българи - свине! а има и българи - ангели) знае всичко за поредния велик тъпанар, играещ футбол или дължината на пениса на Фики Стораро?


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    30 42 Отговор
    Тоя е не само алкохолик но и психо!

    Коментиран от #26

  • 2 синя трева

    28 39 Отговор
    Спрете му пиенето на тоя бе, от ден на ден все по зле изглежда.
  • 3 Бургас

    35 6 Отговор
    То във фейсбук всеки може да избухне, резултат няма!
  • 4 Пенчо

    20 33 Отговор
    Защо на това алкохолизирано нещо му се дава трибуна за ”изява”? И без него има достатъчно паплач ......
  • 5 Шаврантията

    7 21 Отговор
    Аааа не с лошо! Не така едностранчиво! И дебелината ни вълнува, мдааа!
  • 6 Волен Мекия

    4 13 Отговор
    Аууу само аз ли не знам???Бързо отивам да тазбера.
  • 7 MMM

    22 14 Отговор
    Доста неудовлетворен от живота човек си. С тази завист и злоба няма да накараш хората да те четат повече и да знаят повече за теб. Не ти е виновен народа, че си неудачник и не можеш да продадеш нещо за повече от 20 лири. Смени професията. А иначе, има много алкохолици, но са добри музиканти, актьори, писатели... И хората пишат за това какви са, а не за проблемите им. Схващаш накъде отивам, нали?
  • 8 Гостенин

    9 11 Отговор
    Това ми изглеждам малко като онзи народен представител, който каза, че 80% от българите са дебили. Ако имам различно мнение от мнението на този "извисил се писател", означава ли, че съм хейтър, злобар или сган? Аз лично не знам нищо за онази работа на Фики и избягвам информацията за тази личност, но Терзийски май добре е запознат. Колкото за пиенето си е негова работа, но не бих определил с думата "отдавна" промеждутъка от време в който видях по телевизията как се отрязва от пиене, та дори и след това имаше пак информация в медиите (за която не твърдя, че е 100% истина), че пак е в болница от препиване. Та "отдавна" е просто няколко месеца :) И така. Най-лесно е всички да са хейтъри, също толкова колкото като са ти превели книгата на няколко езика да станеш автоматично "световно известен и четен".
  • 9 Пеньо

    20 9 Отговор
    Калине, като чета писанията ти си мисля: Да не дава господ да намирам упование в книгите ти! Мисля, че е твой ред да намериш упование в преценката на добър психиатър!
  • 10 Гост

    13 14 Отговор
    Тоя явно няма пари за пиячка и сега е в абстиненция и дудне и се кара с хората.
  • 11 Диоген

    17 7 Отговор
    Калине, това е "вековната злоба на роба..."
  • 12 Виждащ всичко

    25 1 Отговор
    Важното е медиите да печелят парата и да има скандал. Дреме им на тях за културата и за живота на хората! А фейсбук ще погуби света и вече го прави!
  • 13 другаря с ладата

    13 16 Отговор
    ей наркоман побъркан, спирай халюциногените.
  • 14 стоян георгиев

    12 17 Отговор
    явно напипа правилната реклама въпросния ненормалник и сега продължава!!!като си толкова голем баи калине що българския народ те смята за мишка????аааа щото били необразовани,злобни и слушали фики стораро!!!ами има го и тва ама като гледм кви ги пишеш ,по нищо не се отличаваш от масовката.злобен и дребнав мишок ,завиждаш на останалите по-успели от теб и злословещ по техен адрес!!!сега си правиш и евин пиар с цялата тази работа!
  • 15 гост

    17 14 Отговор
    Аре стига сте му правили реклама на тоя алкохолик - никой не се интересува от него .
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Иванчо

    11 8 Отговор
    Докога ще ни занимавате с тоя алкохолизиран психично-болен чоквек ?
    Не ни стига, че трябва да търпим самото присъствие на Биг Брадър по телевизията докато сменяме каналите, но вече и в интернет не може да влезе без да се появи образа на някой като тоя.... предмет.
  • 18 Кака Гинка

    16 3 Отговор
    Това за българският "елит" си го знаем,но наистина не знаем колко книги е написал Терзийски, на колко езика е превеждан и колко хора по света и у нас познават творчеството му. Голяма ще да е цензурата по отношение на него,щом никаква информацийка не е стигнала до нас...
  • 19 Реалист

    14 8 Отговор
    За съжаление и Калин е депутата са прави.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Патриот

    8 1 Отговор
    Олекна ми - значи аз не съм свиня.
  • 22 Иво Ристов

    13 2 Отговор
    От прост човек не се надявай да се интересува от нещо освен от футбол,проститутки,ракия и мезе.
  • 23 Янчев

    6 4 Отговор
    МИЛИЯТ щом си приведен на много езици четат те милиони.Трябва да си много богат, сигурно платил милиони данъци.Или си си един пропаднал пияница.От една среща с вас освен цветущи псувни друго не чух .И залата се изпразни от вулгарните изцепки на поредното пиянде помислил се за будител.
  • 24 todi

    9 7 Отговор
    Умря му циганката която го хвали и започна сам да се хвали.За твоите драсканици и 25
    паунда са много
  • 25 Fgj

    6 8 Отговор
    Единственото с което стана известен е , че изчука Елен Колева. Трябва да му се признае .
  • 26 незнайко

    18 6 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Не е психо а нормално мислеща личност, каквато може би, Вие не сте !
  • 27 Висоцки

    4 5 Отговор
    Е значи Калине И ти му го знаеш.
  • 28 Висоцки

    6 6 Отговор
    По повод исказването че бил от Ентелигенцията рибириш ли да попитам колко пъти Калинко излезна с подобен стил коментар по повод на политическата обстановка в държавата или колко пъти зае принципна позиция по някой важен въпрос.Писал книги пияница бил и голема работа бил.Сега какво паметник ли да му построим.Не разбирам какво иска този пишман писател.
  • 29 ,справедливост

    4 1 Отговор
    Всички които писахте и ругахте по какво се отличихте от него .ТИПИЧНО ЗА БЪЛГАРИ ОТ НИСКА КЛАСА.Негови братовчеди.Всички сте озлобени и неуспели .Нямате прошка и любов божия .При вас ще дойде по голямо наказание .Стойте и гледайте какво ви чака от утре.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Stefko 88

    2 2 Отговор
    Страхотен човек , прочетете няколко пъти "тъй рече Заратустра" и ще видите колко истина има в думите му. Как още Нитше говори за тези неща.
  • 32 Stefko 88

    2 2 Отговор
    Страхотен човек , прочетете няколко пъти "тъй рече Заратустра" и ще видите колко истина има в думите му. Как още Нитше говори за тези неща.
  • 33 НАЗДРАВЕЕЕ

    4 1 Отговор
    Ти МЕН УВАЖАВАШ ЛИ МЕ ДАИ ПО ЕДНО ПРЯСНО
  • 34 впечатлен

    3 3 Отговор
    Е човече, досега знаехме, че си неуспял писател и алкохолик. След написаното знаем още, че си простак и злобар! Така се защитава само и единствено "българска свиня", както точно си се определил. Малката разлика е, че не си от всеките, а от известните по някаква причина. С какво точно е друг въпрос.
  • 35 Мунчо

    1 0 Отговор
    Като цяло е прав.Това обаче важи за целия свят.Масата от хората се лашка в морето от простотия.Не че Терзийски е идеален иначе.
  • 36 Ха наздраве

    0 0 Отговор
    Бай Калине, е ти си гоуем! Пускаме кампания за набиране на средства - Бюст ше ти изделаме и ше ти туриме зурлата до Ботев у Борисовата градина. Ние сме прости хора, извинявай, не разбираме от възвишеното ти творчество. Как ми стана изведнъж хубаво, че НИЩО не съм чел от теб.
  • 37 Ала-бала

    0 0 Отговор
    Само един, е прочел нещо на К. Терзийски а всички коментирате какъв писател е!?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове