14 Декември, 2017 17:23 3 578 15

Ахундова: Пеевски, Борисов и компания прибраха парите от КТБ

  • ктб-
  • вера ахундова-
  • делян пеевски

Делото било фарс

Вера Ахундова, съпредседател на сдружение “Ние, гражданите”, смята, че делото за КТБ няма да тръгне и на втората дата – 23 януари.

„Това дело е фарс за едни, комедия за други и трагедия за трети – това време се използва, за да се приберат и последните остатъци от КТБ.”, посочи тя.

"Това е постановка пред публиката, тези 4 млрд. лева са оценени на 0 лева, Пеевски, Борисов и компания прибраха тези пари. Всяка следа към Делян Пеевски е унищожена. Но ние сме извадили списъци с кредитите на семейство Пеевски, които надхвърляха 100 милиона. Нашите документи са изчистени от сървърите и паметта на банката", допълни Ахундова пред BiT.

Специализираният наказателен съд не даде ход на делото за фалита на Корпоративна търговска банка. Главна причина за това беше отсъствието на основния обвиняем Цветан Василев, който е призован нередовно. Оказа се, че обвинението е поискало справка от затворите и арестите в страната дали той не се намира там, а СДВР още го издирва. Въпреки медийната информация, че Василев се намира в Белград, където главният прокурор Сотир Цацаров беше на посещение преди броени дни.

Освен това се оказа, че не всички 18 подсъдими са получили материалите по делото. На журналистически въпрос защо Делян Пеевски не е призован, шефът на спецпрокуратурата Иван Гешев отговори, че липсват доказателства, уличаващи го в съпричастие към фалита.

Според един от адвокатите на Цветан Василев – Константин Симеонов, съдът е спазил процедурата по издирването на основния обвиняем. „Никой не ни е връчил обвинителния акт, нямаме пълномощие да получаваме документи предназначени за нашия клиент. Прокуратурата не иска Цветан Василев да се прибере в България, не е ясно какво ще се случи с него, ако той се прибере – има отделени материали, които чакат неговото появяване“, каза Симеонов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Plovdiv

    2 1 Отговор
    !!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 2 гост

    10 0 Отговор
    Пари в банка ли ,да даааа.Мойто КТБ нема да фалира.
  • 3 Бесен Язовец

    32 4 Отговор
    Столична община гръмна с 540 мил.лв.в КТБ а по-важно е кой се разпореди парите да бъдат сложени точно там? Кой? Разбирасе че Б.Б що ще източват общинста с дър.поръчки с години като могат да ги лапнат наведнъж а с парите които теглиха за наша сметка се разплатиха с В.Рашидов и И.Костов и др.подобни .Пирамидата беше по-американски модел ограбена!
  • 4 Боримир

    8 23 Отговор
    Вие госпожо от къде имате тези доходи за този ваш охолен живот?
  • 5 Мунчо

    32 4 Отговор
    Какво може да се случи с Василев,ако се прибере в България?-Ами каквото се случи на Мишо-Бирата,жена му,Ваньо Танов и т.н.
    Все пак Боко още е на власт и си я пази...
  • 6 Jabba the Hutt

    29 1 Отговор
    Ами вижте кои дебели станаха още по-дебели тази година и ще ви стане ясно, къде са парите ! От сателит се вижда няма, как да се объркате !
    Цв. Василев, като го гледам по телевизията не е надал и грам, ама едни други вече камерите не ги хващат !
  • 7 Топлата вода

    33 1 Отговор
    Ми много ясно че няма доказателства срещу тях .Когато си на власт е много по лесно да си прикриеш следите.Има обвинени 18 бушона това има Истинските крадци и сега са на власт.Това са съвременните българоубийци.Само д знаят едно .историята не прощава .И техните наследници да не се чудят когато след години малкото останали българи пикаят върху гробовете им
  • 8 Бай Пешо

    23 1 Отговор
    Пеевски, Борисов и компания прибраха парите от КТБ,цялата истина я знае Иван Искров той ми каза :Банката я фалираха умишлено и я ограбиха .Всички документи са унищожени доказателства няма ,Замесени са всички институции!!! Нашите момчета си получиха парите ,другите ще изгорят ,Една част от парите са в касата на ДПС.
    Върнаха България 10 години на зад.

    Коментиран от #9

  • 9 никой не пита

    11 0 Отговор

    До коментар #8 от "Бай Пешо":

    А 213000 биткойна къде са ???? Това по-голямо ужилване и от КТБ !
  • 10 гост

    9 3 Отговор
    Кой друг да ги прибере . Тиквоча направи постановка , направи се на обиден и подаде оставка да може през това време да ограбят банката и после да го върнат ни лук ял ни мирисал . Всички тези помияри са замесени .
  • 11 Мартин

    5 0 Отговор
    То понеже Цветан Василев нищо не прибрал от парите от КТБ!
  • 12 Васил

    3 4 Отговор
    Хаха, парите от КТБ ги прибра Василев и си омете крушите после в Сърбия!
  • 13 д-р Уотсън

    1 1 Отговор
    Твърдението е напълно възможно и да е вярно. Съдейки по фактите, г-н Борисов е як каяк и може да пренесе наведнъж поне 4 чувала. А г-н Пеевски е по-як и от него и може наведнъж да пренесе поне 10 чувала. Съдя по външния вид и бицепсите на лицата. Значи тия 14 чувала биха могли на един курс да съдържат и липсващите милиарди. Възможно е и да са пренесени на няколко курса. Ако са подгряли в залата предварително е възможно и да пренесат и до 20 чувала наведнъж. Защо следствието не провери кой е купувал подобни чували напоследък?
  • 14 Добрилов

    3 2 Отговор
    Стига глупости. Василев е главният виновник за фалита на КТБ и е крайно време да бъде прибран зад решетките.
  • 15 Васко

    2 0 Отговор
    То вярно, че по Коледа става чудеса, но няма никакъв начин Ахундова да ме убеди в тия глупости!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове