16 Декември, 2017 14:28 1 111 5

Водата в 14 области поскъпва с до 20%

  • кевр-
  • вода-
  • вик-
  • поскъпване

Промяната на цените предизвика масово недоволство в много градове

Водата в 14 области поскъпва с до 20% - 1

Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) взе решение, с което водата в 14 области от страната ще поскъпне от 1 януари 2018 г. Готвеното поскъпване предизвика недоволство в много от градовете.

Според планираните увеличения в София цената скача с 9.5% до 2.36 лв. за куб. м, в Смолян с 4.5% до 2.35 лв., в Пловдив с 2.9% до 2.20 лв., във Варна с 2.7% до 3 лв., в Силистра с 6.5% до 3.29 лв., в Кърджали с 2.8% до 2.43 лв., в Русе с 6.2% до 2.78 лв., в Перник с 5.8% до 2.29 лв., в Монтана с 6,4% до 2.89 лв., в Шумен с 3% до 3.32 лв., в Сливен с 2.05% да 2.50 лв., в Бургас с 8.7% до 2.77 лв., във Враца с 13% до 3.09 лв., информират от "Фокус".

В Ямбол цената ще скочи с най-много – с 20% до 2.78 лв. Заседанието на енергийния регулатор се проведе на фона на протест, организиран от БСП, в който се включи и лидерът на левицата Корнелия Нинова.

В Народното събрание, ПГ на БСП излезе с декларация по повод планираното увеличение на водата. В нея се посочва, че с присъщото високомерие, с което вчера са потвърдили орязания достъп до лечение на нуждаещи се пациенти, управляващите ще се отнесат и към протестите срещу поскъпването на водата.

От ГЕРБ определиха участието на лидера на БСП Корнелия Нинова в протеста срещу по-високите цени на водата като намеса и опит за натиск в работата на независим регулатор. Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков заяви, че държавата ще помогне на най-бедните, които не могат да си плащат по-висока цена на водата.

Пред журналисти в Народното събрание председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов пък коментира, че не може БСП да организира протест, а същевременно да е гласувала за промените за цената на водата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Све

    11 1 Отговор
    Супер
    Увеличаване на БНП
    Ще увеличат и тока
    ГЛАСУВАЙТЕ ЗА. ГЕРБ
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Патриот

    5 0 Отговор
    Интересното е, че в някой от градовете водата е негодна за пиене, но това не пречи да поскъпва и още, и още, но щом мълчим и търпим значи ни е хубаво.
  • 4 Русчуклия

    6 0 Отговор
    В някои арабски страни, намиращи се в пустинята, водата е по-евтина. Не защото разходите за добиването и пречистването на водата са по-малки, а защото водата е свещена и се смята за богуугодно дело да се дава вода.
    Та си мисля, при нас ако бяха измислили някакъв брояч за въздуха, който дишаме, щяха да сложат такса и за него (и за въздуха, и за брояча)
  • 5 Коко

    6 0 Отговор
    Да бе,как забравиха да таксуват и въздуха който дишаме?Е,още има време!Нали Герб ни управлява,макар,че все тая кой ни управлява.Актуални са думите на А.Константинов-всички политици са маскари!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове