Last news in Fakti

17 Декември, 2017 10:16 1 888 24

Цветан Цветанов: Президентът да чете повече

  • цветан цветанов-
  • румен радев-
  • онкоболни-
  • лекарства-
  • здравеопазване

Никога не сме казвали, че няма да се лекуват онкоболни, заяви зам.-председателят на ГЕРБ

Цветан Цветанов: Президентът да чете повече - 1

„Никога не сме казвали, че няма да се лекуват онкоболни”, заяви председателят на ПП на ГЕРБ Цветан Цветанов в ефира на "Нова телевизия". Цветанов определи като „безсмислен” дебатът в пленарна зала за мораториума върху новите лекарства

"Оставете президента. Той миналия ден се изказа, че ще наложи вето върху закон, който не бе приет. Това нормално ли е?! Нека чете повече! Да пита повече! Когато създаваш фалшиви новини и се заиграваш със страховете на хората, това означава, че разделяш обществото", възмути се Цветанов.

„Хората останаха в едно заблуждение от фалшивите новини на БСП, които се заиграха със страховете на хората”, заяви Цветанов.

„Бюджетът на НЗОК за 2018 г. ще бъде с 407 милиона повече. Общият бюджет за НЗОК ще е 3 милиарда и 800 милиона лева, а общият бюджет за здравеопазване – 4 милиарда и 700 милиона лева”, заяви Цветанов. По думите му 300 милиона отиват за онкоболните, а 70% от парите са за иновативни лекарства.

Според Цветанов екипът в здравното министерство има амбицията да намали източването на Здравната каса.

„Никога не сме казвали, че няма да се лекуват онкоболни”, заяви Цветанов. „В диалог можем да решим проблема във всеки конкретен случай”.

„Трябва да имаме комплексна политика – да има профилактика, контролни прегледи, да има техника”, заяви Цветанов.

„Освен това ние не знаем какъв е ефектът от тези лекарства. В Румъния има 6-годишенмораториум”, заяви Цветанов. „В момента има 28 молекули, които се плащат и ще продължат да се плащат. Спорът беше за тези 32. Правим възможно най-модерното здравеопазване”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ha ha ha

    38 4 Отговор
    Познай кой говори тук - кухата манерка на Борисов :D

    Румен Радев: Отказвам да подпиша този геноцид, импийчвайте ме ако искате, няма да подпиша закона, въпреки прегласуването...

    Радев няма да спази конституцията, а пък вие дружно ще му оближете задничето, заради прословутото ви ПСЕВДОЕВРОПРЕДСЕДАТЕЛСТВО :D
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Снежа

    33 3 Отговор
    Няма ли кой да му затвори устата на тоз физкултурник който е на всяка манджа мерудия .Течение става .Как си мисли че разбира от всичко ? Да не би да е премиер в сянка? Тежко ни.....
  • 4 СссереМ

    4 30 Отговор
    Четенето не е по силата на червената върхушка,за тях е важна власта,с кръв я вземат и с кръв я дават,Цецо,така че не си губи времето да ги съветваш,а директно в Белене,където са изпращали бащите ни.
  • 5 Урко

    31 1 Отговор
    Аве защо от 2009г. милиционерите се гаврят с българските граждани и още са на власт?

    Коментиран от #7

  • 6 факт

    6 0 Отговор
    важно е как се лекува, а не с витамини
  • 7 СссереМ

    2 22 Отговор

    До коментар #5 от "Урко":

    Милиционерите бяха до 89-та пУрко,знам че бленувате за онова време,ама няма да се върне а вие тепърва ще започнете да си правите компания в ЦСЗ,8-ми отряд.
  • 8 Даскал

    24 2 Отговор
    Колко да е чел Цветанов за да е завършил за физкултурник.
    Със сигурност летеца е чел по-вече за да стане такъв.Като се има в предвид че е знае и някой друг чужд език работата е ясна.ЧЕЛ е много по-вече от тази куха манерка и ШЕФА му празната ТИКВА!!!!!!!
  • 9 асанчо

    20 1 Отговор
    Виц: Министерството на здравеопазването прие нова стратегия. От сега нататък за здраве ще плащат всички. Които имат - с пари, които нямат - със здравето си.
  • 10 Я да видим

    32 1 Отговор
    Радев да четял повече.... Я да видим
    Това, което имаме като лице на снимката: син на шофьор от ДС, уреден от татко си на работа в ДС. Завършил ВИФ (задочно), според слухове е възпитаник на помощно училище във Вършец (няма никаква официална информация за средното образование на г-н Цветан Цветанов), не говори чужди езици. Единствените му запомнящи пътувания в чужбина са за молитвени закуски и инструктаж в САЩ. Дребнав и отмъстителен, доказано корумпиран и осъждан за умишлено престъпление.

    Румен Радев: златен медал от математическа гимназия, военен пилот минал през всички длъжности и чинове, възпитаник на западни академии и със сигурност владее писмено и говоримо три езика - руски, английски и немски. В момента е президента с най-висок рейтинг, добре приет в Европа. Не цепи басма на никому, слави се бърза реакция и хаплив език. Обича хубавите жени, а и те си падат по него. Не е известно да се е замесил в далавери в армията (досега от ГЕРБ щяха да ги извадят).
  • 11 Варна

    13 1 Отговор
    Който не е минавал през кошмара на онкологичното заболяване , той няма никаква представа какъв кошмар е!

    -Надявам се да има господ и да раздаде необходимото според заслугите ...
    На този откровен тъпанар няма да му стигнат парите нито от продажбата на 6 апартамента, нито от заделените през офшорните сметки.

    Грубо е но му пожелавам да падне от власт и да тръгне по мъките на здравната система в направлението онкология.
  • 12 Боримир

    16 1 Отговор
    Винаги когато баце се издъни след това праща пуделите си по телевизиите да лаят.И удобните. наши медии мило и драго вземат народно-гербаджийски пари и защитават демоните на власта.
  • 13 Снежа. Варна

    10 1 Отговор
    Срам ме е много ме е срам от тези ограничени хора Как не разбират никои не се интересува от тяхното мнение .Пожелавам си за коледа да тръгнат по пътя на онкоболните и да имат пари да няма лекарства за тях амин...
  • 14 Президентът...

    17 1 Отговор
    ...кога трябва е чел,а други явно са ловили паяци по време на учебния час. Пилот така лесно не се става
  • 15 СУЛЬО И ПУЛЬО

    0 17 Отговор
    Само дето си назначава селската пръчка и след това се жени .Това,че знае руски е задължително в кръговете на бсп.Можеби знае,писмено и говоримо,немски и англииски,е предположение.Докато е фъркал е държал и учебниците.Драги десети" ти на кой език говори с "хубавеца".Начина му на излаз е уникален.Май си мисли, че говори на идиоти,или го е страх, че ако подкараподкара по дълго изричение, ще забрави смисъла.Като говори по срещите само кима игледа като пребозал.Карал самолета,това да не е двелИсопед,качеаш се и караш.Дъвка за БАЛЪЦИ.Вторият Леонардо.Що не се захване да реши инякое все още неразрешимо уравнение.Само, умразният ви Плевнелиев, в ООН държа речта си на англииски.Причината съпругата на шапкаря да носи къси поли е ,той,по официалните срещи, да не се държи за полата и.Егати,чаровният женкар.

    Коментиран от #17

  • 16 гост

    4 0 Отговор
    "Само, "О"мразният ви Плевнелиев, в ООН държа речта си на англи"Й"ски."

    Е, на езикът на господарите, де?

    Ако уважаваше България, щеше я държи на български.

    Откога подмазването и липсата на гордост са на почит? Това ли ти е критерият за държавник?
  • 17 Я да видим

    9 1 Отговор

    До коментар #15 от "СУЛЬО И ПУЛЬО":

    Я да видим грамотността на герберчетата:

    Можеби...англииски...изричение...умразният НЯМАМ ДУМИ!

    Не броя техническите грешки. Не броя, че няма разстояние след запетайка и точка.

    Познавам лично Радев. Със сигурност свободно говори на английски, руски и немски.

    Да "шофираш" самолет не е като да се качиш на кола на ДС. Освен три педала и една ръчка за скорости, трябва да имаш някои личностни, ментални и физически дадености. А въобще не е сигурно, че това, което имаме на снимката ще премине първична медицинска комисия за пилот.

    Абе Цецо, ти ли си?
  • 18 Кака Гинка

    11 0 Отговор
    Дойде време неграмотните да дават акъл кой колко да чете - да се смее ли човек,да плаче ли?! Ама щом си ги избират такива (че ги и защитават както виждам от някои коментари),прост народ сме и толкоз.
  • 19 стоян георгиев

    2 8 Отговор
    въпроса с онкоболните е повдигнат от курнелиика популиски и пилота го продължи в същия дух.нямало да се лекуват онкоболни!!!!и кои и къде го казва това?напротив парите за онкоболните и въобще за болните се увеличават и то значително.идеята е онкоболните да не се превръщат залудо в морски свинчета ,но е тълкувана умишлено в грешната посока.лошия материал поде лъжата и зави на умряло!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 реалист

    2 5 Отговор
    Цветанов такъв или онакъв ,но това което казва тук си е напълно вярно . Явно някои хора са настъпани здраво с тоя мораториум ,та такова неистово квичене пада .
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 бай село

    1 0 Отговор
    Президентът да чете повече! Вярвам ,че той е чел много и продължава да чете, но по важното е , че като е чел е НАУЧИЛ много , за разлика от теб! Да пита повече! Кой да пита, вас ли? За какво да ви пита? Вие никого не слушате, пък и се имате за най знаещи и можещи, но практиката ви показва точно обратното. Освен да лъжите, манипулирате , обещавате и крадете друго не ви е познато. Румен Радев е човек на честта и няма нужда от вашите съвети ! До коментара от СУЛЬО и ПУЛЬО-! Браво какво точно определение си избрал, пасва ти отвсякъде. Това , че знае немски и английски , не е никакво предположение , а е самата истина. За да критикуваш някой трябва да бъдеш перфектен във всяко отношение, но ти не си от тях! Ти драги ми СУЛЬО в написаните от теб няколко изречения си допуснал следните грешки- подкараподкара,изричение, двелисопед,умразният,англииски , качеаш , думи , които са непознати в нашия речник. Ако мислиш , че сульо , като теб е способен да критикува човек , като Румен Радев , жестоко се лъжеш! За уравнението , абсолютно не си прав , щом може едновременно да пилотира , и да разчита планшети , ще се справи без проблем с уравнение ,каквото ида е. Обаче на теб ще ти е нужно да посетиш някое начално училище , за да се ограмотиш , че много си зле с Българския! Да не би да си се учил от чичо си Цецо?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове