19 Декември, 2017 10:08 6 060 48

Пергиш до пергиша, мила моя майно льо! (ВИДЕО)

  • цариградско шосе-
  • bus лента

Къде е КАТ?

Пергиш до пергиша, мила моя майно льо! (ВИДЕО) - 1

По около 50 автомобила в минута нарушават забраната за шофиране в BUS лентата на бул. "Цариградско шосе" в София. И то само в едната посока.

Лентата е разделена с жълта непрекъсната линия и куп означения. Това обаче не стряска шофьорите. Не ги плаши и скромната санкция от 50 лв. Те най-нахално си "пердашат" необезпокоявани и изпреварват оттам.

КАТ сякаш не съществува... Ясно се вижда колко тежат забраните и глобите, но какво ли се учудваме - в България сме. Законите са само на хартия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЕДИ КОЙ СИ

    54 5 Отговор
    А КАРАЙТЕ ТАКА В ЧУЖБИНА.........

    Е ЗАТОВА НЯМА ДА СЕ ОПРАВИМ,ЩОТО ВСЕКИ Я КАРА ПРЕЗ ПРОСОТО И СЕ ПРАВИ НА ВЕЛИК.....НА БЪЛГАРИНА ВСЕ НЯКОЙ МУ Е КРИВ...ВЪВ ВСИЧКО......

    Коментиран от #4, #6

  • 2 München

    54 21 Отговор
    Така е, защото автомобилите са много, шосетата тесни, ограниченията на скоростта са безумни, данъци, такси и винетки са евтини, народът е беден, управляващите се страхуват да наложат железни правила и дисциплина, страх!!! Това е причината!

    Коментиран от #14, #45

  • 3 Петко

    42 31 Отговор
    Това от една страна е добре, защото хората се прибират по-бързо и трафика се облекчава ! Това ли е най-големия проблем на българите ? Бус-лентата ?
  • 4 Хулиган

    16 1 Отговор

    До коментар #1 от "ЕДИ КОЙ СИ":

    Грешка майн френд ........
    Няма кой да следи дали я кара през просото
    Не е луд тоя дете яде и така нататък я знаеш и кръга се затваря
  • 5 Къде е КАТ

    36 1 Отговор
    То в КАТ е Голям пергиш до още по-голям пергиша. Те самите нарушават закона непрекъснато, а камо ли да контролират другите. Просто КАТ се е превърнало в оазис на чиновници, които сигурно не знаят и самия закон. Изкарват ги в годината два-три пъти на ПиАр акции и 20 пъти на протести за малки заплати.
  • 6 Йордан

    11 3 Отговор

    До коментар #1 от "ЕДИ КОЙ СИ":

    Най-вероятно и ти си от тези, но тука си поредният уставняк....

    Коментиран от #9, #26

  • 7 Валя

    18 1 Отговор
    Карат и в BUS лентата на Сточна гара, влизат в насрещното движение на еднопосочните улици, блъскат пешеходци, а КАТ......, катаджийте си стоят в патрулките на топло и не "виждат", може би, защотно няма рушвети!
  • 8 Morgoth

    26 8 Отговор
    От една страна е така, от друга там стои една празна лента която би могла да се ползва. Ако нарушителите са прекалено много това е индикатор за нещо гнило и трябва да се помисли за интелигентно решение. Например лентата да може да се ползва от всички, но градския транспорт в нея да има права като на МПС със специален режим - видиш ли го отзад трябва незабавно да се махнеш. Ако към това се добави и камера на всеки автобус и всеки който му пречи да се сдобива с глоба нещата много бързо ще се балансират. Липсата на КАТ в цялата схема със сигурност ще бъде подобрение.

    Коментиран от #11, #36

  • 9 ОНЯ СЪЩИЯ

    6 2 Отговор

    До коментар #6 от "Йордан":

    НАПРОТИВ....НЕ МЕ ПОЗНАВАШ И СИ ГИ ПЛЯМПАШ КАКТО ТИ ОТЪРВА....

    ВСЕ ЩЕ СЕ НАМЕРИ НЯКОЙ ОТВОРКО,НА КОЙТО НЕ МУ ХАРЕСВА ИСТИНАТА,ТАКАВА КАКВАТО Е И КАКВАТО Я КОМЕНТИРАХ ПО ГОРЕ.......
  • 10 Аз мога да броя

    4 0 Отговор
    Бяха 8, за минута!
  • 11 гост

    15 3 Отговор

    До коментар #8 от "Morgoth":

    Единственно електрическите коли трябва да имат право да се движат в бус-лентата. Да, може да е празна, но така се гарантира бързо движение на градски транспорт, който е приоритет за града. Във всички развити градове хората си ходят основно с градски транспорт, велосипеди, таксита, а у нас е основно лична кола, защото е евтина алтернатива. Хубаво ли е по един човек в кола да задръства автобус с 30 човека, който да не може да си спази разписанието и на спирката да чакат още 10-15 човека на студа?

    Коментиран от #18

  • 12 Гост2

    9 0 Отговор
    Сутрин има полиция, вечерно в реме в час пик е мазало. Е и 200 лв глоба не плаши паркиращите по тротоарите...така е. Цяла София има огромен проблем с трафика и все по-зле ще става.
  • 13 Край

    6 4 Отговор
    В България толкова много ВСИЧКИ нарушават правилата че направо няма нужда от тях. Това не може да се промени. Как да глобиш цялото население. Чипа ...
  • 14 Гост

    12 0 Отговор

    До коментар #2 от "München":

    Да ти кажа, оправданието е като задника - всеки си го има и носи! В Мюнхен /какъвто ти е ник-а/ също има тапи и задръствания, но никой не кара в бус-лента! Там също хората могат да си намерят хиляди оправдания и причини, но защо ли не го правят?! Отговора оставям на теб!
  • 15 Гост

    8 0 Отговор
    Тия мурдери от кат, не могат ли да си застанат на 2-3 явки по цариградското и на още няколко такива бус лентички, и по 50 кинта на всяка кола. Моите скромни математически способности ми казват, че това са 2500 лв в минута/според статията/. Бая пари ще паднат и за хазната, и за кражба. Толкова ли е сложно...
  • 16 Боцмана

    3 9 Отговор
    Къде пише ,че е забранено да се кара там????
    Позволява се , само ни стряскат е.
  • 17 Ото

    11 0 Отговор
    Общо взето нищо ново не показвате, нито пък казвате. Проблема е сериозен и все по-сериозно ще става. А защо ще става по-сериозно? Защото тук на територия България всичко е позволено. Закони почти има. Почти, защото се прилагат, когато е удобно и когато е нужна някоя ПР акция. А защо така се прилагат? Защото няма контрол от никого. Няма КАТ, няма ДАИ, няма НАП, няма и медии. А защо намесвам медиите? Защото, ако примерно един репортер от която и да е медия застане сутрин за един час на кръстовището на бул. България и Гешов (примерно) и направи някаква рубрика, ще се види за какво мазало, нахалство, некомпетентност и т. н. става на въпрос. Ще се види как КАТ нищо не прави. По-лесно е така - всеки да си стои на топло и климатика му да вее. КАТ по патрулките в туфите, медиите и репортерчетата по офисите, на умерена температура и от време на време да понапишат, копират, донапишат от някой някоя статия. Всички са статистици - води се статистика на ПТП-тата и черната хроника. Всички са виновни за това положение.
  • 18 Morgoth

    4 3 Отговор

    До коментар #11 от "гост":

    В никакъв случай не отричам написаното от теб, но трябва да има някакъв баланс. Когато имаш добра инфраструктура за ходене на работа с градски транспорт и с колело можеш да затвориш част от пътя, но когато нямаш трябва да направиш някакъв компромис, защото иначе става още по-зле.
    Автомобили те се ползват у нас не защото са по-евтини, а защото осигуряват по-високо качество на транспорта.
  • 19 Гост

    3 3 Отговор
    Нормално си карат
  • 20 сойкаПрисмехулка

    4 2 Отговор
    Моля, озаглавявайте статиите на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК! Селото, от което сте излезли е прекалено далече от моето и не мога да разбера за какво става въпрос.
  • 21 дядо Йоцо

    1 1 Отговор
    А рпътнически автобус в изпреварващата лента не сте ли виждали?
    Доста често виждам междуградските да карат там, а не в бус лента и още, докато се прави малоумна организация на движението като пример бул. Ал. Малинов, никой няма да спазва тъпите ограничения.
  • 22 един от всички

    3 1 Отговор
    До бус лентата трябва да има и велоалея като на Раковски , просто и ясно още една лента да се махне и опашката да почва от Нови хан... Няма как да създадеш трафик , който се тътри с 5км в час и се кара на 1-ва и 2-ра и да обясниш, че в празната бус лента никой не трябва да кара... Ограничение 80км/ч се постига само след полунощ... Основните причинители на задръстването не са каращите в бус лентата, а тези които се включват от локалното от спряло положение, вместо да наберат скорост в бус лентата и да се включат безобидно в трафика.
  • 23 гост

    9 5 Отговор
    От дългогодишни наблюдения установих ,че по лоши шофьори от богоНАмазаните софиянци няма и поредното видео го доказва за пореден път ! МНООООО СА ЗЛЕ ЧЕСТНО ! Това са едни циници обвиняващи хората от другите градове за хаоса по пътя а самите те са пълна трагедия и поредния запис го доказва отново и отново .Липса на пътна култура ,животозастрашяващи неадекватни маневри ,хаос ! Съвета ми е -научете си знаците и маркировките и тогава сядайте зад волана - не сме длъжни да ви търпим .
  • 24 Тодор

    5 0 Отговор
    Какво сте се размрънкали,хората най-вероятно,не знаят какво е бус лента!.
  • 25 Темида

    3 0 Отговор
    Безнаказаност = Резултат
  • 26 Дани

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "Йордан":

    Точно така
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 чичо Пенчо

    2 1 Отговор
    Докато в България (ВСЕ ОЩЕ И ПРОДЪЛЖАВАМЕ),катаджиите са на мнение "А са кво праим" ДЖИГИТИТЕ-МУТРИ И ПРАВЕЩИ СЕ НА ТАКИВА обикновени селяни с коли- ТАКА ЩЕ Е !!! Време е ДЪРЖАВАТА ДА СЕ ЗАМИСЛИ И ДА ВНЕДРИ ОБЩИНСКА ПОЛИЦИЯ, която и с бус-лентите САМО ЩЕ СИ ИЗКАРВА ЗАПЛАТИТЕ !! Да не говорим за другите (МНОЖЕСТВО) нарушения,които се правят ОТ ГОЛЕМИ УМНИЦИ, ВКЛ. И ГОЛЕМЦИ !!

    Коментиран от #29

  • 29 да бълхария

    8 1 Отговор

    До коментар #28 от "чичо Пенчо":

    Ква държава ве брачед, те най-големите бандюги са на висщи държавни постове!!!!!!!
    В България, колкото си по голям бабаит, крадец, лъжец и мошеник, толкова по високо в йерархията на управлението се изкачваш.
    Най-тръсените политици от "партиите" са крадците и лъжците, това са най-силните качества, които те изстрелват в небесата на нищоправенето и охолния живот.
  • 30 Гост

    8 0 Отговор
    И като го спре катаджията какво да направи. Ще се обади на някой от началниците и ще го пуснат. И на тях затова им е все тая...Абе то в БГ всичко е така. Но анархията е благодат...ако започнат да ни санкционират сме недоволни ,оставят ни да се оправяме пак сме недоволни ... няма угодия.
  • 31 Митко

    3 3 Отговор
    Ами аз лично съм питал катаджия за бус лентата и отговора му беше, че не е желателно, но не каза забранено.

    Коментиран от #32

  • 32 Един мармот

    7 1 Отговор

    До коментар #31 от "Митко":

    БУС лентата е отделена с непрекъсната линия.Пресичането на такава(дори застъпването) ѝ е нарушение!Научете правилника преди да вземете книжки бре!
  • 33 Акъл

    2 0 Отговор
    Всъщност решението е много просто, но трябва акъл:

    http://www.roadtraffic-technology.com/projects/m42/attachment/m4210/
  • 34 иван

    2 1 Отговор
    КАТ Е ЗАЕТ С ТЪПИТЕ СИ ПРОВЕРКИ
  • 35 Биг босаа

    2 3 Отговор
    И досега никой не ми каза кой е члена който се нарушава.Аз ще го уборя в съда ,няма такава забрана.
  • 36 Патриот

    3 1 Отговор

    До коментар #8 от "Morgoth":

    Сега си представи тежък трафик. Ти си влязъл в лентата, по която правилото е както си го описал ти - можеш да се движиш, настигне ли те автобус - бягаш, инак плащаш.
    Настига те автобус, знаи пед теб има някаква тапа и съответно други автомобили, до теб вляво ГАРАНТИРАНО лентите са плътни с автомобили. Оства вариант надясно. Там обаче е мантинелата.
    Какво стана - настига не автобуса и ти няма на къде да бягаш. Нямаш избор - глобичка. Варианта е да се изнесе бизнес и извън София. Хората са там, където има пари. Няма как цялата държава да работи за София, а София да е 800 000 човека.
    Проблемът е пренаселването на градовете, от което печелят строители, банки, респективно депутати и т.н.
    А глобите и 300лв да е този с Кайен, Х5, Кю7 дали ще го усети? Не, те правят тези до обяд. Ще го усети отново обикновенният човечец.
  • 37 Бай бай Брадър

    2 1 Отговор
    Все много знаете бее и то Дури къв го дири та снима хората .Сега всичките ще ги глобят служебно къде се виждат на видеото. Дури я марш във Азърбайджан
  • 38 Като гост

    0 0 Отговор
    Снимай по празниците как е господинчо новодошъл „ Софиянците” ги няма на село за буркани са и да паркираш може пресича се целия град за 15 мин. изпаднал в шок от престоя си в София
  • 39 УДР

    1 0 Отговор
    Добре се кара в бус лентата-10 коли за клипче от 37 секунди.
  • 40 Mercedes-Benz

    3 1 Отговор
    Абе не са виновни само законите и КАТ, проблема е че в състава на българския народ шлаката е повече от качествения материал, сърдете ми се, слагайте ми минуси, това е самата истина!
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 КАТ

    3 0 Отговор
    По 500 лв.и сваляне на номерата за 6 месеца ще оправят келешите!
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Чурулик чурулик

    0 2 Отговор
    Ее чудо големо ко толкоз?така по бързо да се изниже трафика инак нема минаване
  • 45 асдасд

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "München":

    Нито автомобилите са много, нито шосетата тесни, нито ограниченията безумни, нито данъците са виновни.

    Единствения проблем е в главите на шофьорите.
  • 46 народ

    1 0 Отговор
    Движението по нашите пътища е отвратително!Никой нищо не прави за подобряване на ситуацията.От една страна закони има,но няма кой да ги спазва.От друга страна органите на реда не си гледат задълженията.И една от причините-дадоха книжки на всички неграмотници и м....ли!
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Nnnnn

    0 0 Отговор
    Селяните ще си се приберат сега по селата и няма да е така. Въпроса е, че след Нова година пак ще се върнат тук.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове