21 Декември, 2017 17:46 2 294 13

Слух за оставката на Симеонов стресира Патриотите

  • слух-
  • слух-
  • оставка-
  • валери симеонов

Слух, че вицепремиерът и лидер на НФСБ може да подаде оставка на 28 декември обиколи парламентарните кулоари. Според запознати Борисов и Симеонов все още не си говорят, а вицето дори не влезе на заседанието на Министерски съвет, въпреки че беше там, предаде Канал 3.

"Два остри камъка са и двамата", коментираха от групата на националистите. Причината за това е неговата твърда решимост да не отстъпи от позицията си за втория лифт и разнобоя му с премиера Бойко Борисов, който обаче иска всичко да е законно и да се запушат устите на платените еколози.

Симеонов и Борисов все още не са изгладили искрите помежду си след изказванията на лидера на НФСБ заради Банско и заради плажните концесии. Днес и утре ще има совалки и разговори със Симеонов, за да бъде туширана вероятността той да си тръгне от кабинета и да се върне в Народното събрание.

Тогава обаче лидерът на "Атака" Волен Сидеров хич нямало да бъде доволен, защото неговият депутат Миглена Александрова ще трябва отново да излезе от НС, ако Симеонов се върне на депутатската банка, с което пък атакистите не са съгласни. Най-спокойни изглеждат от ВМРО, на фона на депутатите от другите две партии в коалицията ОП.

Угрижеността в групата пролича особено след срещата днес с екоминистър Нено Димов по същата тема. Той ги уведомил, че е готов да внесе за правителственото заседание на 28 декември плана за управление на Пирин, но депутатите на Симеонов го притиснали да направи всичко възможно в пакет да бъде внесена и концесията за лифта. Независимо от развитието в Банско, коалицията е стабилна, декларира пред медиите в НС Нено Димов след срещата с депутатите на Обединените патриоти. Няма какво да се разбирам с Валери Симеонов, каза той и отхвърли всякакви отговори на въпроси, които не са адресирани към него, като това дали оставка на един вицепремиер би разтресла коалицията. "Не мисля, че в момента има непреодолим проблем", каза министърът на околната среда, който напомни, че всички в коалицията са съгласни, че втори лифт на Банско трябва да има.

Междувременно проверка на Епицентър. бг установи, че в социалните мрежи масово се споделят публикации на сайтове за фалшиви новини, в които се твърди, че "Обединени патриоти" напускат коалиционното правителство на Бойко Борисов. Това щяло да стане в началото на следващата година, когато България става председател на Съвета на Европейския съюз за половин година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    14 4 Отговор
    Баце си прави каквото изка а цвъки ги шантажира.Валери не го зачитат вече и е излишен за двуглавата ламя.
  • 2 празни приказки

    23 2 Отговор
    Дрън дрън поредната партенка!
    Айде Валери покажи му на Боко комбинация от три пръста, ама няма да го направиш, щот всите сте на хранилката и ти и доволно преживящия, като хипопотам Каракачан и онуй дребното бялото, което още миналия парламент си прибра куйрука и чака трохичка на паничка ! Всите сте едни и същи !
  • 3 юрист

    13 1 Отговор
    Само изпробва предколедно народа.
  • 4 Гостенче

    17 1 Отговор
    Кьорфишеци
  • 5 Коментар

    13 2 Отговор
    Този ЧОВЕК АКО ИМА ПОНЕ МАЛКО ЧЕСТ.БИ ЗАПОЧНАЛ ДА РАБОТИ ПО ПРЕДИЗБОРНАТА СИ ПРОГРАМА В КОЯТО БЪЛГАРИТЕ ПОВЯРВАХА.

    Коментиран от #6

  • 6 Съвет

    9 2 Отговор

    До коментар #5 от "Коментар":

    Започнете да си бършете г..овете и да видиш как ще светнете, няма да ви трябва ни Валери ни предизборната му програма
  • 7 винЕту

    6 0 Отговор
    Недейте така да карате хората да се напиват от радост. Това не са го правели 27 години
  • 8 Волен Мекия

    7 0 Отговор
    Ауу омекнаха ми и колената.....
  • 9 гост 2

    9 0 Отговор
    Ще ходи да открива нужници
  • 10 БАЙ МИЛЕ

    2 0 Отговор
    ОТ ДЕТЕ НЕ СЪМ ХОДИЛ В ЦИРК,НО ВИЖДАМ ЦИРКАДЖИИ ,НАЙ-РЕДОВНО ВСЕКИ ДЕН....
  • 11 Факт

    5 1 Отговор
    Валери няма да подаде оставка дори да го опънат публично.
    До сега само един лидер е показал политически морал и той се казва Радан Кънев.

    Коментиран от #12

  • 12 Глупак

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "Факт":

    Лидер на какво ??????
    Смешно
    Както цялата политическа каста в Парламента
    Ако българите не бяха емигрирали щяха да изхвърлят тези….… от политиката.
    НЕОБХОДИМ Е ПО ЕДИН КАТО ИВО ХРИСТОВ ВЪВ ВСЕКИ ГРАД… ..
  • 13 батко бугар

    0 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Междувременно проверка на Епицентър. бг установи, че в социалните мрежи масово се споделят публикации на сайтове за фалшиви новини, в които се твърди, че "Обединени патриоти" напускат коалиционното правителство на Бойко Борисов. Това щяло да стане в началото на следващата година, когато България става председател на Съвета на Европейския съюз за половин година.

    Нормално е да е така, все пак имаше едни мераклии да "демонтират" част от кабинета!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове