Last news in Fakti

26 Декември, 2017 10:57, обновена 26 Декември, 2017 11:03 6 599 28

Техническа неизправност причинила катастрофата във Враца

  • враца-
  • катастрофа

Техническа неизправност е вероятната причина за жестоката катастрофа край Враца, при която загинаха петима души на пътя между врачанските села Борован и Девене, съобщиха официално от МВР.

Както първо информационна агенция BulNews.bg съобщи, два леки автомобила „Пежо 306“ и „Фолксваген Поло“ се удариха челно вчера към 11 часа.

Във френското возило пътувало семейство от Девене, които отивали към село Борован за празника. Зад волана на колата бил 48-годишният Планимир П., с когото били жена му Ирина П. на 49 години и непълнолетната му дъщеря, които се возели на задната седалка, а на предната седалка седял 18-годишният приятел на момичето от Етрополе – Павлин Георгиев.

Изведнъж Планимир губи контрол над колата, завърта се и се удря чело в идващия отсреща „Фолксваген“, в който пътували 57-годишната Л.Т от Козлодуй и 33-годишният П.Т. от същия град, който е единственият оцелял. Той е настанен с фрактура на десен глезен и комоцио в хирургията на врачанската болница без опасност за живота.

Мъжът не е изпробван с дрегер за употреба на алкохол поради невъзможност, взета му е кръвна проба. Щетите по колите при катастрофата са около 5000 лева. Образувано е досъдебно производство по случая.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петър

    10 6 Отговор
    Като гледам пътя където е станало ПТПто ограничението на скоростта вероятно е 60кмч,а сигурно поне единият водач е карал с 120кмч
  • 2 Майна

    6 7 Отговор
    Ми щото то се знае как минават преглед, но явно никоя институция не иска да работи в БГ
  • 3 Айде не гадайте!

    15 0 Отговор
    Като сте сигурни ,каква е причината за катастрофата тогава пишете !а не най -вероятно!!!
  • 4 Платена статия!

    5 1 Отговор
    Най -вероятно не означава ,че е катастрофата е причинена от неизправност;!не се възползвайте от смърта на хората за да се облагодетелствате финансово!!гаранция причината е подхлъзване на автомобила и с 30 км колата може да се завърти!!

    Коментиран от #5

  • 5 Пръцко

    8 3 Отговор

    До коментар #4 от "Платена статия!":

    Ай на бас, че причината е висока /несъобразена/ скорост?!?
    Аман от дървени философи! А при 30 км/ч може и да се завърти, ама надали, а при евентуаааално ПТП всички ще се разминат най-много с уплах и леки контузии, а не смърт на място...

    Коментиран от #8, #9, #10

  • 6 Такаа

    5 7 Отговор
    Френска кола=слабо окачване.Примерно къса шарнир и ето ти рязко завъртане.Бил съм свидетел на такова завъртане .Добре ,че беше на магистрала и то в неделя сутрин,но няма да забравя вида на пътниците от въпрония автомобил.Тотален шок ,бели като платно.

    Коментиран от #7

  • 7 Емил

    6 16 Отговор

    До коментар #6 от "Такаа":

    Две малолитражки (любимите на българските разбирачи) - много смъртни случай! Спрете да купувате въшки и се замислете за живота си!

    Коментиран от #13

  • 8 Ей Глупако!

    6 8 Отговор

    До коментар #5 от "Пръцко":

    Недей умува много имам 100000 км ти ли ще ми кажеж ,че с 30 км неможеш да се завъртиш и оня отсреща да те удари и да стане тежка катастрофа,земи се скрии някъде а ако си толкова оворен кажи кой си лично да обсъдиме темата!да ти обясня кой е дървен философ!
  • 9 Поправка !!!

    1 6 Отговор

    До коментар #5 от "Пръцко":

    1000000 км ,имах впредвид!

    Коментиран от #11, #24

  • 10 Не си пръцко а усроооо!!!

    5 4 Отговор

    До коментар #5 от "Пръцко":

    Ама ти си знаеш ,че си усран философфф!!
  • 11 Саа

    6 2 Отговор

    До коментар #9 от "Поправка !!!":

    Впредвид или не впредвид , незнам ,ама с ниска скорост все пак шансовете за оцеляване са повече !!
    14 коли за 23 години на всяка поме по 100 000 км !

    Коментиран от #19

  • 12 Петър

    17 0 Отговор
    Казвам го бавно като за хора с умствена изостаналост, скоростта е главният причинител на СМЪРТТА по пътищата без значение дали автомобилът е малолитражка или многолитражка, родителите не са ли ви учили и в училището също
  • 13 Петър

    10 0 Отговор

    До коментар #7 от "Емил":

    Ти защо не си купиш един КАМАЗ и ще си най голямото игрище на пътя, хем няма да е въшка, хем ще е многолитражка
  • 14 hmhmhm

    2 0 Отговор
    Каквото и да е станало само един оцелял. Всеки един от нас можеше да е на тяхно място така че може би една минута би била по ползотворна от колкото да се спори. Нито един от тях няма да ни каже каква е причината а ако оцелелия нещо си спомни то ще говори за това което му изнася както се казва няма кой да му опонира. Хубаво е да знаем какво се случва по родните пътища.
  • 15 hmhmhm

    2 2 Отговор
    И за разбирачите ограничението между градско е 90км и ако и двата автомобила са се движили с 90км то тяхната скорост при челен удар се събира и това прави 180км.
  • 16 Driving pleasure

    2 0 Отговор
    Айде айде... вчера най-вероятно беше спукана предна лява гума като причина, а всички знаем от какво се пукат. Днес адъра вече се отваря и за да не се търси отговорност на собственика на пътя ще докараме и извънземно да обвиним!
    И не на подобен път разрешеното обикновено си е 90, но и с 60 да са карали при челен удар имаш съвкупна скорост от 120 така че спрете с глупостите - все шофьорите виновни...

    Коментиран от #17

  • 17 Петър

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "Driving pleasure":

    Ти знаеш ли твоят автомобил за колко метра ще спре от 90кмч до 0кмч

    Коментиран от #18

  • 18 Driving pleasure

    4 0 Отговор

    До коментар #17 от "Петър":

    Като се има предвид че дисковете и накладките ми са на няма 5000 км, а спирачната течност на 2, като се има предив, че гумите ми са на 3ти сезон бих казал от 90 че щ спре за около 45 метра НА ХУБАВ НОВ ПЪТ СЪС СЦЕПЛЕНИЕ. Като имам предвид че тоя път е сигурно 15-20 годишен и сцеплението му граничи с такова на сняг ще добавя още 25м горник...
    Та това, което бих ти казал е, че колата ми е добре поддържана откъм безопасност... ПЪТИЩАТА НЕ СА!

    Коментиран от #21

  • 19 Саааааа

    0 2 Отговор

    До коментар #11 от "Саа":

    И като имаш толкова километри неможеш да изчислиш ,че при челен удар скоростта се удвоява,какво да ти кажа освен язък за километрите дето си навъртял!!
  • 20 Koko

    7 1 Отговор
    И само да ви кажа, че при челен удар скоростта не удвоява и ако и двете коли карат с 90, то все едно си се ударил с 90 в бетонна стена. За миг от 90км/час до 0км/час.Физика , може би 10-ти клас.

    Коментиран от #22

  • 21 Петър

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "Driving pleasure":

    Евала, благодаря ти че си дал разумен и логичен отговор, личи че си нормален и читав човек

    Коментиран от #23

  • 22 Прост ама се прави на РАЗБИРАЧ!

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "Koko":

    Ето ви релативистичната формула
    V=(V1+V2)/(1+(V1*V2)/c2)

    ако V1=V2=c (т.е. скоростта клони към c)
    става следното:
    V=(c+c)/(1+(c*c)/c2)=2*c/(1+c2/c2)=2*c/2=c (т.е резултатната скорост пак клони към c)


    ако пък V1
  • 23 Driving pleasure

    3 0 Отговор

    До коментар #21 от "Петър":

    За сефте някой ми казва, че съм нормален :D
    Ще си го принтна и ще го показвам ;)
    Иначе... просто се интересувам от автомобили и шофиране, в крайна сметка това е най-опасното нещо, което всеки от нас прави всеки божи ден - всеки трябва да го прави.
    П.С. това не значи да се влачин по пътищата, а просто да мислим като караме. И като сме се качили в колата да караме да го правим - не да си чешем задникците!
  • 24 Пръцко

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "Поправка !!!":

    Милион километра навярно са те возили, шматарок!
    Бегай обратно в училище да учиш българския език, а после отивай на шофьорски курсове!

    Коментиран от #25, #26, #27

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 ДокиДок

    1 0 Отговор
    Ало, редактора, какви щети за 5000лв. бе, затрило се е цяло семейство. Колко пари струва то бе????????
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове