Last news in Fakti

29 Декември, 2017 11:45 10 297 30

Глобяват 18-годишна, спукала две гуми в улични кратери

  • глоба-
  • гуми-
  • дупки

Тя все пак се преборила с тежката държавна машина

18-годишна шофьорка се е разминала на косъм от жестока катастрофа в Роман, съобщи BulNews.bg. Момичето за малко тотално да съсипе колата си в кратерите край железничарския град, а като потърсила помощ от полицията била "наградена" с акт за 200 лева.

Според униформените момичето е нарушило Закона за движение по пътищата, защото докато шофирала по ул. „Хубавенско шосе“ на излизане от града, нацелила две големи дупки и спукала две от гумите на колата си.

Ихтиандра била възмутена, че трябва да плати 200 лева при положение, че не била виновна за произшествието и подала жалба в районния съд в Мездра, където преди дни се гледа делото й.

От документите става ясно, че инцидентът е станал на 22 юли тази година. Момичето потеглило от Роман с колата си към Мездра и към 10,30 часа паднала жертва на дупките по пътя. По думите на момичето, била преминала през два кратера и повредила външните гуми на возилото си. Веднага потърсила съдействие от органите на реда, като поискала издаване на протокол за ПТП поради наличие на застраховка „автокаско“.

Униформените посочили при съставянето на наказателното постановление, че действително пътният участък в този район по ул.“Хубавенско шосе“ в Мездра бил с наличие на множество дупки. Съставили протокол и акт за нарушение извършено от Ихтиандра, което по закона е неразделна част от протокола.

След като приели доказателствата по случая магистратите решили, че Ихтиандра не е виновна за ПТП-то и потвърдили, че по пътния участък имало много дупки и бил необезопасен.

Така актът на момичето бил отменен и тя се преборила с тежката държавна машина и защитила правата и интересите си.
Решението на съда в Мездра подлежи на обжалване пред административния съд във Враца.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шампиона

    176 3 Отговор
    И в крайна сметка, кой ще й плати щетите по колата? Само в нашата абсурдна страна го има тоя закон, ако спукаш гума от дупка, да ти пишат акт за несъобразена скорост с пътната настилка..Но трябва да признаем, че и всички полицай са изключително тъпи, за да го пишат..
  • 2 Госта

    56 2 Отговор
    Всяка седмица минаван от там (Ябланица-Мездра) , и наистина пътят е ужасен. От страната на Ябланица долу горе се поддържа , но от страна на Роман е ужасно. Особено на влизане в Роман до бензиностанция Петрол.
  • 3 вицвицвиц

    84 5 Отговор
    "Ихтиандра" карайки по "Хубавенско шосе" спукала "външните" гуми на автомобила си.

    Това зучи като виц.

    Коментиран от #4

  • 4 вицвицвиц

    7 7 Отговор

    До коментар #3 от "вицвицвиц":

    *звучи
  • 5 321

    75 1 Отговор
    Браво, докато не почнат да глобяват общините и АПИ за подобни дупки няма да им дойде ума в главата. Също трябва да платят и щетите по колите. Тогава вместо за лъскави придобивки на кмета ще мислят повече за вида на пътя.
  • 6 Обективния

    100 2 Отговор
    Ако бяха спукали гумите на някоя патрулка дали щяха да направят акт на колегите си....... Е на тва се вика тъпанари.
  • 7 Бай Хой

    54 16 Отговор
    Закона е такъв, за да се издаде протокол трябва да има виновен. Не псувайте полицаите а законодателя, демек тъпите депутати.

    Коментиран от #30

  • 8 Красо Зелето

    40 0 Отговор
    Лошото в случая е, че всичко е направено така, че да е кръговрат. Ние плащаме данъци, от тези данъци се плаща на фирмата която асфалтира. А тя краде нашите пари, и асфалт няма! После ние пак плащаме в този случай когато се заведе дело и е спечелено, не плаща фирмата изпълнител на дадената улица. Просто е безмислено! Според мен трябва да се промени закона, и когато има дело за дадена улица, дупка и т.н. да плаща фирмата изпълнител, а не Ние данъкоплатците/ общината!
  • 9 Густо Майна

    33 5 Отговор
    Ихтиандра... Тате и мама луди фенове на "Човека - амфибия", май! Само където Северозапада няма нищо общо с Буенос Айрес! Много сбъркан народ, 'ейиии! Каквито хората, такива и пътищата, и полицията.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Механикът

    6 27 Отговор
    Значи е карала каруцата на тате,колите отдавна нямат външни гуми а като видях и името,стопроцентова ромка.

    Коментиран от #21

  • 12 Бай Ганьо

    6 1 Отговор
    Такава е нащта държава,само рекет на нас данъкоплатците.Нестига че плащтаме със чували данаци,ами и ние сме виновни ако ни се вчупи колата заради неремонтиран път от държава.ТЕЯ ПОЛИТИЦИ ЗАКАКВО СА В ТОЯ ПАРЛАМРН,ЗА ДА ЯДАТ ПАРИТЕ НИ???Ама и ние си траем,пишем само по форомите вместо да излезм с дигнати глави и да поискаме това което засложаваме .Искат да ни дигнат стандарта,ама са в цените го правят,а заплатите същите.Се га дигат и заплатите с 50лв. ,а цените са дигнати ощте преди да е дигната заплата.Това нормално ли е ?
  • 13 Morgoth

    22 1 Отговор
    Когато акт бъде обжалван и отменен от съда трябва да има сериозни наказания за издалият го служител на МВР. Друг начин да се прекратят тези своеволия няма.
  • 14 незнайко

    5 2 Отговор
    И кой и купи нови гуми ??? Акта ясно, че е неправилен !!! Сега да се радваме ли или какво ???
  • 15 Гого

    20 5 Отговор
    Само с две думи Made in BG това са плодовете на Герб!

    Коментиран от #22, #27

  • 16 Именно

    22 0 Отговор
    в такава ситуация трябва да пишат акт за несъобразена държава!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Кула

    6 0 Отговор
    Трябва да се режат ленти при Северозападняците... Ако не рали Видин-Дакар
  • 19 булконг

    12 1 Отговор
    Страшна новина, няма що :)
    Тежката държавна машина - тъпите Катаджии, които на тези дела ходят без адвокат.
    Сигурно по 10 такива абсурдни акта падат всеки ден, а покрай тях и още 100 редовни.
    Докато не се осъди общината, която стопанисва пътя на солено обезщетение - нищо не е постигнато и няма да се промети.
  • 20 даскала

    16 0 Отговор
    До №11 Механика и №17 Яко.
    Какво значение има дали е Ромка или не. Държавата извършва една несправедливост и ни рекетира непрекъснато. В случая използва "органите на реда" - милиция или полиция не знам, но те предизвикват безредие. На всичко отгоре разходите за тях в бюджета са увеличени отново. Защо се наливат пари в служби, които бездействат?
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 ГЕРБ

    7 10 Отговор

    До коментар #15 от "Гого":

    Това е са злини от преди когато вие комунистите бяхте на власт.

    Коментиран от #23

  • 23 ГЕРБ

    2 3 Отговор

    До коментар #22 от "ГЕРБ":

    Исках да кажа закони не злени но телефона така го написа ха ха
  • 24 булконг

    10 0 Отговор

    До коментар #10 от "Мамата":

    След подобно абсурно ПТП навремето опитах да мина точно по този път - нямах каско тогава.
    Чаках КАТ 3-4 часа през нощта да ми напишат акта.
    Не намерих адвокат да се навие да съди общината, а познавам доста добри такива и бях сигурен, че все някой ще навия.
    После акта ми беше 200 лв. и да някви точки - в съда падна с лекота, но дадох 50 лв. на адвокат за да ми асистира в обжалването и те така...
  • 25 Патриот

    10 0 Отговор
    Е ако платят щетите на водача нали ще излезе трагичната истина в какво сътояние е държавата на трите прасенца.
    Как ония дет ставал в 5 сутринта да ни рине лайната граби милиард след милиард, а народа е подложен на рекета на сикаджийските мутри.
    Пътищата стават все по-лоши, но това не пречи фирмите доближени до закрилника на бира Леденика да усвояват милиони и милиони. Нищо, че всеки ремонт трае до следващият дъжд.
  • 26 Бребребре

    5 1 Отговор
    "Според униформените момичето е нарушило Закона за движение по пътищата, защото докато шофирала по ул."..."

    "Момичето" е дума от среден род, не от женски. 'Айде стегнете се вече.
  • 27 Георги

    6 3 Отговор

    До коментар #15 от "Гого":

    В грешка си приятелю. И закона, и лошите пътища ги има много преди управлението на Герб. За друго може и да ревете, ама точно за пътища по тяхното управление някак си не върви. Или ти колкото просто да изръсиш нещо тука...
  • 28 Виновен

    2 0 Отговор
    За протокола.
    Ако автомобил се движи по път с предимство и внезапно на пътното платно изскочи куче и се блъсне в автомобила, кой е виновен?
    Същото и с дупките!
  • 29 Българин да се наричам?

    2 0 Отговор
    Не разбрах на ул.Ханко Брат ли живее?Малоумна държава ,да идва Слави,че да внесе малко ред.
  • 30 mediator37

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Бай Хой":

    Да, но в случая трябва да се състави акт на АПИ, ако пътят е държавен или на общината ако пътят е общински, защото те са виновни, а не пострадалата. И пак законът е изпълнен- има виновен има и обезщетение. Но понеже са тъпи лейки катаджиите, малцина от тях знаят , че и на АПИ и на Общините може да се съставя акт за път в лошо състояние, който е несигнализиран (слага се знак за намаляване на скоростта и за бабуни един под друг). Просто са неграмотници катаджиите.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове