29 Декември, 2017 14:50 1 502 6

Столична община трябва да плати милиони за зелени площи

  • зелени площи-
  • столична община-
  • инвестиция

Вносителите от ГЕРБ искат да се направи една по-цялостна визия за развитието на столицата

Столична община трябва да плати милиони за зелени площи - 1

Най-сериозният дебат за развитието на София е за зелените зони, тъй като за тях Софийска община трябва да инвестира милиони левове. Тази позиция изрази пред news.bg депутатът от ГЕРБ Александър Ненков.

"Обяснили сме какво е зелена система, какво представлява тя, там сме включили и междублоковите пространства", подчерта Ненков.

"В облекчен режим там ще се изграждат детски площадки и спортни съоръжения. В същото време проблем пред общината е изплащането на обезщетенията на собствениците на зелени площи, които може и да искат да предоставят терена си за инвестиция. Дебатът е в цялото общество", смята Ненков.
Според депутата трябва да има решение как собствениците да бъдат обезщетени, тъй като това ще струва стотици милиони левове. Именно това, по мнението му, ще е най-същественият дебат.

Вносителите от ГЕРБ искат да се направи една по-цялостна визия за развитието на столицата. "През последните години София стана изключително привлекателна за инвестиции", подчерта депутатът. В същото време интересът към строежа на високи сгради създава напрежение сред жителите.
Законът дава цялостна перспектива за инвеститорите къде могат да се строят небостъргачи. Тези сгради ще са на места, където да са транспортно обезпечени. Обществото ще бъде информирано кога и къде ще се строят небостъргачи. Решението за това ще се взема с решение на СОС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Брат ми

    6 2 Отговор
    Да,София става все по привлекателна за инвестиции и става все по мръсна и непривлекателна за живеене.
  • 2 Секретарка

    3 2 Отговор
    Колко години страхливата ни кметица отлага строежа на АКВАПАРК на ул. Резбарска със изградена инфраструктура и естествена ГОРА ! ЩЕ СЕ ИЗПЛАТИ много скоро !
  • 3 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    Разбира се, че зелените площи са много "скъпи" !!
    За това / не само в престолнината/ а във всички големи градове зелените площи се предоставят за застрояване от съответната Община, от съответните специалисти- градски архитекти и кметове!! Не казвам, че последните за това вземат рушвети! У нас такова нещо няма!
    Най-обичам в средата на кварталната градинка да "цъфне" сграда на поредната банка ! Да е поне на 6/шест/ етажа и задължително със тъмни огледални "джамове" !!
    Подобрява се градския пейзаж, диша се по-свободно...Кеф ми е !!!
  • 4 впечатлен

    0 0 Отговор
    Откакто кмет на София стана госпожа Фандъкова, София доби облик, от който може само да се възхитим. Хигиената е на много по-високо ниво, отколкото през годините на така наречения преход, който за нашата държава май никога няма да свърши! Подновиха се много неща, построиха се, полагат се всякакви усилия всичко да е наред, София да е красива и чиста. Да не споменавам новопостроеното метро и така нататък. От друга страна вандализмът не престава, замърсяването, изхвърлянето на боклука през прозорци и балкони също. Как искате да живеете културно, хора, някой трябва непрекъснато да върви след вас и да събира боклуците ви, да ви пази да не чупите и унищожавате новопостроените неща, да не пикаете, където завърнете! Българинът е простак, манталитетът ни е просташки! Няма как с вандализъм и липса на всякакви хигиенни навици един град да изглежда добре. От всички храсти лъха на какво ли не! Първо погледнете себе си, тогава съдете! Черната неблагодарност не е полезна нито за работещите, нито за рушащите всичко изработено!
  • 5 Патриот

    0 0 Отговор
    А защо разрешихме базраборно строене на нощни клубове, молове, кооперации върху старите зелени площи?
    За да може определи хора да усвоят едни пари, а сега всички софиянци ще трябва да плащат за новите площи на града.
    Типично по гербератски: ако печели - печелим 2-3ва, ако ще плащаме ще плаща цял град/народ.
  • 6 Ангел

    0 0 Отговор
    Направо казано със закон трябва да се за брани строителството в големите градове и курорти за следващите поне 15 години.
    След като застроиха най-апетитните зелени площи с кооперации и административни сгради сега да плащат от нашите пари за нови зелени площи.
    ,,Господинът" Ненков като е поредната подлога на ГЕРБ и знае какво са зелени площи защо не попита ,,Цв.Цв." от къде му са 6 -те апартамента на центъра на София. Защото според мен са от рушвети за раздадени апетитни парцели в София и разрешителни за строеж, докато беше заместник кмет. И не знам защо само българския съд не можа да разбере това и по думите на един политик в пресата даже са
    прекратили преписката по делото.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове