Last news in Fakti

10 Януари, 2018 16:41 1 541 6

Кирил Добрев: Корупцията е навсякъде

  • петър христов-
  • кирил добрев-
  • бсп-
  • герб

БСП иска изслушване на премиера Борисов в парламента

„Европредседателството започна, обвиняват ни, че ние саботираме този процес и искаме да изложим страната пред чужденците. Смятам, че всичко онова, което се случва в последните месеци и дни, няма как да не изложи управляващите”. Това каза зам.-председателят на БСП Кирил Добрев на пресконференция в централата на партията. Той бе категоричен: "Има нещо по-важно от европредседателството - това е сигурността на българските граждани и гостите, които ще дойдат от чужбина. "

„Всичко започна от едно отвличане от преди месеци, всички ни успокоиха, че бандите с отвличанията не са се върнали и това е случайно действие. Никой тогава не разбра защо това момче е отвлечено и какъв откуп е платен, а той е 7 цифрена сума”, припомни Добрев. Той отбеляза и опита за убийство на данъчен инспектор в центъра на София и как никой не е разбрал защо е извършено това покушение. „Всички казаха, че това е опит за покушение срещу държавата. За шесторното убийство се твърди, че е от битов характер, но в цялата тази битова драма има нещо, което е много притеснително. 8 години, човек с влязла в сила присъда, не може да влезе там, където му е мястото”, каза още Кирил Добрев. Той попита какъв облик дава информацията, че такива случаи са около 500-600 в цялата страна.

„Не мога да кажа дали наглото и демонстративно убийство на Петър Христов е политическо или бизнес. В последно време границата между бизнеса и политиката е размита. Ако приемем тезата на управляващите, че г-н Христов е честен и почтен човек, то тогава всички честни и почтени българи трябва да бъдат много притеснени, че може някой да им отнеме живота и то не къде е, а на правителственото трасе. Страхувам се, че истината е друга и че Велико Търново е поредното феодално владение, подобно на Добрич, където някой се вихреше със суджуци, подобно на Хасково, където милиони по европроекти се разпределяха между братовчеди”, коментира зам.-председателят на левицата. Кирил Добрев попита още в качеството си на какъв г-н Христов е уредил среща на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов с един престъпник, къде е извършена срещата и била ли е обезпечена.

„Вярно ли е, че същият човек, който е защитен свидетел, лично е екзекутирал няколко от жертвите?”-пита още той. Кирил Добрев бе категоричен, че основният въпрос е могат ли институциите да гарантират сигурността на гражданите. Зам.-председседателят на НС на БСП обяви, че утре ще бъде поискано изслушването на премиера в НС за ситуацията в страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БСП фракция ЛЯВА РЕЗБА

    19 1 Отговор
    Киро, кога пренасЯ ония долари и марки и се отърва, къде беше корупцията?

    Коментиран от #6

  • 2 Иванчо

    19 1 Отговор
    Комунягите да не знат много, че те па са още по-зле. Сички са маскари. Требва революция!
  • 3 😀😀😀

    12 1 Отговор
    Така е. И бсп много добре знаят, нали те я посадиха корупцията.
  • 4 стоян

    8 0 Отговор
    Посочете точно къде има корупция за да ги хванат Иначе корупцията навсякъде е БЛЯ БЛЯ празни приказки
  • 5 355

    6 0 Отговор
    ТОВА НА СНИМКАТА ГОРЕ СА "ТОМА БЕЛЕВЦИ" И "САНДОВЦИ" . Аз също съм много добър в разобличаването та чуждите недостатъци АМА ВИЖ да свърша нещо полезно вече е доста по-трудно, пък и трябва много-повече усилие и акъл
  • 6 хихи

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "БСП фракция ЛЯВА РЕЗБА":

    Знам човека дето ги пренесе но по интересно е от къде Кирчо и Маряна си направиха хотелче скромно малко за 5—6 милиона всички са едни и същи като огладенят и взимат власта и така вече 30г трябва някой като Пинучет да вземе власта всички на ст.Васил Левски и разстрел маймуни турците за 500г неможаха да постигнат това което тая паплач направи за 30г няма бойко мойко всички до стената и да кажат от де тия пари и като се замисли за повече от 5сек дрън в манерката но само си пишеме и чакаме някой друг да ни оправи
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове