Last news in Fakti

11 Януари, 2018 14:46 2 007 15

ЧСИ запорира сметките на самотна майка с три деца

  • чси-
  • семейство-
  • запор
ЧСИ запорира сметките на самотна майка с три деца - 1

Ивелина Митева е на 31, самотна майка с три малки деца – на 11, 6 и 4 години. Чака и четвърто, което ще се роди след месец.

Наскоро тя е напусната от съпруга си. Това поставя оцеляването на семейството на още по-голямо изпитание, макар той да помага, доколкото може, разказва жената. „Баща им има тумор. Откриха му преди две години тумор и му трябва спокойствие. Отиде да живее при сестра си. В нищо не го обвинявам, няма за какво. Той достатъчно страда в момента с неговата болест“, каза Ивелина пред камерата на БТВ.

Целият месечен доход е по-малко от 200 лева, с които трябва по някакъв начин да свързва двата края. „Много е трудно. Те даже не стигат. Като платя вода и т. н. И токът ми идва много високо. Даже понякога не успявам да го платя. Спирали са го, оставяла съм без електричество. Стояли сме на студено, на тъмно с децата“, призна Ивелина.

Половината от средствата, с които тя разполага месечно, отиват за наем на приземния етаж, в който живее при ужасни условия с децата си. „Така живеем – със заеми, които, естествено, не ми е възможно да връщам, но се старая поне отчасти да връщам, за да може пак да ми дават. За да изкарваме месеца. По този начин се гледаме“, споделя самотната майка.

Въпреки всички трудности, Ивелина се опитва да гледа по възможно най-добрия начин трите си деца. Големият син е отличник в училище, а едната дъщеричка ходи на детска градина. „От доста неща са лишени децата, наистина, признавам си. Но въпреки всичко нямам намерение да ги оставя. Гледам си ги и ще продължавам да си ги гледам, въпреки трудностите. Ето, да са ми живи и здрави, стигнахме дотук, въпреки условията, в които живеем“, каза още тя.

Наскоро обаче самотната майка получава нов удар. Разбира, че е осъдена да плати 3200 лева за кредит от 500 лв., който е изтеглила преди няколко години. Частен съдебен изпълнител запорира сметките . „Надявам се да ми влезе в положението и да разбере, че нямам възможност да ги плащам тия пари. Да ми даде някаква отсрочка или някаква по-малка вноска, която да мога да си позволява да плащам“, добави Ивелина.

„Мисля, че с подкрепата на институции и на българското общество можем да помогнем на тази майка да си гледа нормално децата“, каза Димитрина Иванова от сдружение „Нов живот“. Това е и единственото, което иска Ивелина – достоен живот за децата си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гошо

    16 0 Отговор
    ТИЯ СА ПО ЛОШИ ОТ ЕНИЧАРИ.
  • 2 Истината винаги боли

    20 0 Отговор
    Е това е нашата (Нова България)!!!За някои има дворци и Бентлита,за някои няма и хляб.А после Домусчиев се заплаква, че обичал България.Е дойде момента да покаже,дали я обича или само плаче....
  • 3 Кольо

    7 14 Отговор
    И кой е този който и направи тези деца,или като куче клеца и бяга..!!Или са от няколко мъже,с тази физиономия не ми изглежда да е редовна...!

    Коментиран от #5, #9

  • 4 pompev

    0 13 Отговор
    Знам къде има работа за нея-и 3200 лв ще върне И ще има за разходите...
  • 5 Гост1212

    21 1 Отговор

    До коментар #3 от "Кольо":

    Явно някой, който е по-голям ТЪП.НАР и от теб, макар и да се съмнявам, че изобщо има такъв!!! Дори и Господ не си позволява да съди човек докато е жив! В някои ситуации е по-добре да замълчиш като не можеш да помогнеш!
  • 6 Sofia

    22 2 Отговор
    ЧСИ кога ще запорира социалните помощи на ромеите?
  • 7 гост

    21 1 Отговор
    Редовна или не социалните трябва да се погрижат за нея. Децата са си деца. Поне да има дом и да получава енергийни помощи, детски, храна и стандартните пари за издържка. Бащата скоро като си отиде децата остават и сирачета.
  • 8 pompev

    3 10 Отговор
    Гост,не се вивявай,всеки си прави сметката,а като не мойе става така-тази е циганка

    Коментиран от #14

  • 9 ААА

    12 0 Отговор

    До коментар #3 от "Кольо":

    Бащата е с тумор , вероятно от щастлив и охолен живот, а това са 3+1 броя бели българчета оставени на произвола от държавата. Дано някой ме опровергае.
  • 10 гост

    13 0 Отговор
    То и по Турско бирниците за взимали по малки данъци но ЧСИ са узаконените мутри на Цялата политическа система .Докараха хората до просешка тояга отнеха им и поминъка и дадоха възможност на същите да вземат кредити без да имат покритие за да им пращат на рекет мутри при това всичко това узаконенено с гласовете на всеки един политик или народен представител и така ще вземат и всяко имотче за което дори и човек може да не му дойде на ум , при това за жълти стотинки ,гнус ме е много мазни са политиците при тва едни и същи герб БСП и така до края на света изхода е един президентска република
  • 11 pompev

    3 8 Отговор
    Хубу де гост,как ще ти вземат имота ако не си взел заем,познавам няколко дето са земали заем от тия фирми,пълни бексотговорници
  • 12 Гост

    16 0 Отговор
    Ако новината не е copy&paste от друг сайт, моля, дайте координатите на семейството- има хора, които биха могли да помогнат.
  • 13 pompev

    3 4 Отговор
    Давайте тогава номера nа сметката,гост ти първи ще преведеш 20 лв
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Попа

    8 0 Отговор
    A някои вземаха заем от КТБ къде са ЧСИ мамицата им да е.а и кръвопиици.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове