14 Януари, 2018 09:00 2 770 27

"Дейли мейл": Във Варна е много по-евтино от Ница и също толкова хубаво

  • дейли мейл-
  • варна-
  • ница

Британското издание "Дейли мейл" публикува статия, посветена на първия полет на авиокомпанията „Изиджет“ Варна. Изданието пише, че градът бил дестинация за германски и полски туристи от десетилетия, но Варна иска да отвори себе си и за британски посетители.

В свят, в който всеки град се определя като „Северна Венеция“ или „Южен Париж“, Варна може да се назове „Нова Ривиера“. Съгласно туристическата брошура на града, цитирана от британския вестник, в града "е слънчево като в Ница, плажовете са също толкова хубави, но във Варна цените са на 1/3“ от тези във френския град.

Пише се още, че има два града Варна. Единият представлява място с приятни клубове, добри хора и тонове история, докато другият град са местата, отдалечени на няколко километра от жилищните квартали, пише вестникът, уточнявайки, че става въпрос за варненските плажове и най-вече Златни пясъци.

Не се пропускат обаче и бездомните хора по улиците на българската "морска столица".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БРОКЕР

    34 4 Отговор
    Очаква се вълна от обяви от типа:
    "Заменям аристократичен мезонет на Ривиерата в Ница за произволна панелка на първи етаж във Варна кв.Вл.Варнечик. Таксите за моя сметка. СПЕШНО!"
  • 2 Рамбо Силек

    19 8 Отговор
    Хайде сега всички от Варна да скачат като кукери от радост..
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Kcaniba

    21 3 Отговор
    Варна си е Варна!!!
    Но много руска реч баце, фобите плачаат!!!
  • 5 Гост

    17 5 Отговор
    За да пишеш нещо такова е хубаво първо да отидеш и да видиш Ница!Да разгледаш стария град и катедралите,да се разходите по крайбрежието,да разгледате музеите,да посетите пазара! Ще осетите духът на Ница! Няма нищо общо с Варна!(а и цени те не са толкова нагоре,има цени за всеки джоб)

    Коментиран от #9, #22

  • 6 Morgoth

    18 4 Отговор
    Ходил съм в Ница и честно казано не останах с добри впечатления. Може би това се дължи основно на скапания уж 3-звезден хотел в който бяхме, но и града не направи нищо с което да компенсира това впечатление. А за бездомниците - единствено цвета им е различен във Франция и в България.
  • 7 Наско

    21 2 Отговор
    Добре е да има реклама но ще дойдат най скъсаните англета за алкохолен туризъм,Съответно местните дерибеи ще търсят хора от Украйна и Молдова да работят защото хората отдавна хванаха пътя кой за София кой за чужбина.
    Варна не е това което беше,унищожиха икономиката на града а със сезон 3 месеца от туризъм не се печели много.
    Говорят за Ница...там сезонът е 6 месеца,да по скъпо е но френската ривиера си е класика.Винаги ше има мераклии да си платят повече,но да отидат.
    За всеки влак си има пътници и за Варна ще се намерят,само дано алчните местни велможи се усетят малко и да не стискат толкова парите,а да инвестират и в хора и в атракции за туризма.А иначе и традиции и история дал Господ.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 юрист

    2 10 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    Много важно некви стари сгради.

    Коментиран от #10

  • 10 сипах ти

    9 1 Отговор

    До коментар #9 от "юрист":

    По-добре от стари чанти !

    Коментиран от #15

  • 11 Варна

    20 4 Отговор
    Варна беше най- красивият и чист град в страната до преди 10 години. Беше и най - богатия докато не дойде онзи селяндур от Банкя, кой се опитва да го съсипе всячески. - Орязан бюджет, затвори ТЕЦ Варна, Прехвърли товарите от пристанищата ни на гърците в Солун и разбира се дублира фериботната линия Варна -Поти, през Рибно пристанище Бургас чрез Цветелина Бориславова. Дори ежеседмичните срещи които се играеха по волейбол се постара да смаже.
    Въпреки упоритостта на това говедо, градът ни все още го бива.
    Омразата му стана още по- голяма след като през 2013 от тук тръгнаха протестите за неговото сваляне.
    - 2018 година се очертава същата...

    Коментиран от #12, #13

  • 12 СссереМ

    6 17 Отговор

    До коментар #11 от "Варна":

    Добре че Борисов,иначе още щяхте да се казвате Сталин.

    Коментиран от #14

  • 13 Майна

    11 5 Отговор

    До коментар #11 от "Варна":

    И при нас беше така,преди да узурпират властта

    Коментиран от #16

  • 14 Варна

    7 4 Отговор

    До коментар #12 от "СссереМ":

    Можеш да ги дрънкаш тези простотии на някоя сбирка на ГЕРБ. - Селянина много обича по конгресите всички да му правят вербални дудуци.

    По нищо не се различавате от структурите на бившата БКП.
  • 15 юрист

    3 6 Отговор

    До коментар #10 от "сипах ти":

    Епа оди си ги гледай тогава.Мене тука ми аресва.
  • 16 Варна

    14 4 Отговор

    До коментар #13 от "Майна":

    Ми доколкото ми е известно Пловдивска община внася към 3 млрд. в Държавният бюджет.
    Цървула от Банкя ви връща около 150 млн. към местният бюджет. С местните данъци и такси общият бюджет на Пловдив е окло 250-280 млн.
    Сам си направи извода какво може да наприте с 3 млрд. лева бюджет и с 300млн.

    В същото време София има бюджет от 1,43 млрд. лева, като тук не броим парите които влизат в тъпата столица през министерствата. Само за тази година за метрото са предвидени през министерството на транспорта към 350 млн., а делът на софийска община е 16млн. лв.
    - Изводите ги оставям на теб!
  • 17 некойси

    8 1 Отговор
    И варненските проститутки са на по-ниски тарифи.
  • 18 на все бритиш в уститиш

    10 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Не се пропускат обаче и бездомните хора по улиците на българската "морска столица".

    Щото там нямат такива сигурно нали - типична британска ирония .По добре изобщо да не припарват тук - по голяма измет от тях няма ! Да не говорим ,че те са и по големи клошари от споменатите в статията .
  • 19 Густо Майна

    5 2 Отговор
    Пич, минимализирането на трите големи града след София, върви по план! В Пловдив положението стана страшно... Понякога имам чувството, че съм в психотрилър, но като запазиш присъствие на духа, разбираш, че контрола е тотален. Така че споко. Отдавна е казано:"кораба потъва бавно, вода има за всички"! Във Варна лудницата е пролет-лято. От известно време в Пловдив някой(и) ни я организира ежедневно и целогодишно. Станахме като в Солун - един връз друг! Някакъв ад е навсякъде в работно време. На 10 коли, половината са с регистрация, различна от РВ! На тези същите, ще речеш планово им строят комплекси тип почивна станция (Оазис от 1 до 'найсе). В Тракия панела удари 900-1000 евро/кв.! Имам чувството, че цяла Южна България взе да си организира срещи в Пловдив?! И всичко (официално) било заради индустрията??? "Кво рече"... С 600-700 лв. заплати! Булшиттт!!! Някой ни пренарежда много здраво! Кара Пловдив, Варна и Бургас да се обезлюдят откъм пловдивчани, варналии и бургазллии...

    Коментиран от #20

  • 20 Густо Майна

    0 2 Отговор

    До коментар #19 от "Густо Майна":

    Конентарът ми е до 16 - Варна

    Коментиран от #21

  • 21 Варна

    2 2 Отговор

    До коментар #20 от "Густо Майна":

    Да! - За нещастие...
    - Което означава, че трябва да се вземат мерки!

    Коментиран от #23

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 А Йорданов

    0 5 Отговор

    До коментар #21 от "Варна":

    А не смяташ ли че виновникът за състоянието на Варна е не Бойко ами бившият кмет Иорданов ?

    Коментиран от #24

  • 24 Варна

    11 0 Отговор

    До коментар #23 от "А Йорданов":

    Какво общо има Кирил Йорданов с ТЕЦ Варна, пренасочване на товаропотока или с дублирането на Фериботната Линия?
    Какво влияние оказва кметът върху сумите които се връщат обратно към общинският бюджет?
    Кой определя държавната политика Варна или София?
    Варна по подобие на Пловдив внася в Държавният бюджет към 2,5 -3 млрд. София връща 150 млн. - Това са 5% от събраната сума?
    За какво ми е София? Какво получава моят град от нея? - Освен разходи и полагане на усилия за съсипването на града ми ...
    - Нищо друго?
    И аз като повечето Варненци си искаме парите. София не ни е нужна, а в повечето случа ни пречи!
    - Морето не е само плаж и хотели!
  • 25 ЕДИН ОТ БУРГАС

    4 0 Отговор
    ВСИЧКО КОЕТО Е ДАЛЕЧ ОТ МОРЕТО Е ПРОВИНЦИЯ.....😅😄
  • 26 Патриот

    0 0 Отговор
    Мечтата на варненският дерибей - да скубе европейци(ако може олигарси), а да плаща на украинци и молдовци.
  • 27 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    Британецът е видял що видял, за няколко часа. Опитва се да бъде полезен заради безплатния полет до Варна и обратно, както за нашия туризъм, така и за британските туристи.
    Малко се е поизсилил в сравнението на Варна с Ница, ама нека му е просто- направил го е с "добро сърце", ако допуснем, че англичанин може да има сърце !?!Как да разбере за краткото време докато е бил тука / влачили са го само по курортната зона/ какъв е хала на българина ??
    Цените на стоките всеки човек преценява по собствения си джоб! Ингилизинът където и да иде по света - все си му е евтино ! Какво остана, когато е "аванта", като в този случай ?? Аз и в кварталния магазин да отида - пак ми е скъпо.......
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове