17 Януари, 2018 09:59 1 345 10

Йончева на въпросите на Делян Добрев: Не, не и не!

  • елена йончева-
  • делян добрев-
  • хасково

Нямам никакво лично отношение към Делян Добрев. Говорим за една схема от роднински и приятелски назначения в Община Хасково и че този кръг е усвоявал по доста интересен начин огромни обществени ресурси. И това не е мой проблем, а наш проблем. Искам да дам гласност и съответните служби да направят проверка. Това каза пред bTV депутатът от „БСП за България“ Елена Йончева.

Тя отговори отхвърли на всички въпроси, зададени ѝ от Добрев вчера в предаването.

На въпроса дали изпълнява поръчка на бизнесмени от Хасково да го дискредитират Йончева отговори с „не“ и добави, че не знае бизнесмени „да седят в стола на кмета“, както твърди Добрев. Но ако той знае за нередности, случващи се в Общината, трябва да каже за какво става дума и ако има съмнение за нови корупционни схеми, е длъжен да ги оповести, посочи Йончева

По думите ѝ Добрев се опитва да профанизира темата и да отклони вниманието, вместо да отговори на съвсем конкретни въпроси и всички изнесени факти.

На втория въпрос на депутата от ГЕРБ – дали Йончева е част и изпълнява поръчки на служби – български или чужди, тя отговори: „Не, не съм“.

„Ако г-н Добрев има информация, че работя за която и да е чужда служба, той е длъжен да извести службите“ в противен случай това би било укриване на информация, която е от значение за националната сигурност.

„По отношение на българските служби какво точно има предвид? Че го разследват и изнасят тази информация ли? Ако е така, въпросът е към премиера Бойко Борисов“, каза още тя.

На въпроса дали нападките към Добрев са свързани със заеманата от него длъжност или с дискредитирането на енергийни проекти, включително и работата му по тях Йончева отговори: „Не, не е свързано с неговата работа, въобще не е свързано с неговата личност, става дума за схемите, които не знам дали той е идеолог, начело на тези схеми или е поставен в тях“.

За друго от питанията – дали е ползвала имоти на Цветан Василев по време на кампанията си, Йончева отговори: „По време на цялата кампания, без изключение, съм била в хотел в Хасково“. Иначе се запознала с Василев по време на Банкер на годината, може би през 2013 г. „Предполагам г-н Добрев също го познава“, каза тя и посочи, че не е имала по-сериозни контакти с банкера.

Йончева посочи, че е била в избата, за която пита Добрев и от която показа снимки, но преди пет или шест години и то в компанията на архитекти, не на политици и безнесмени. „Била съм и в други български изби“, посочи тя.

За човека на снимката, за който Добрев твърди, че е криминално проявен, Йончева обясни, че кадърът е направен по време на среща за бракониерството, на която присъствала по покана на ловно-рибарското дружество в Хасково. Мъжът беше един от модераторите, не е бил част от моя екип, не е бил част от предизборния щаб, не ме е съпровождал по време на кампанията“, подчерта тя.

На още един въпрос на Добрев – дали по време на кампанията е използвала служебна кола и шофьор на областната администрация, за да вози фотограф до границата, където да я снима, Йончева отговори: „В Хасково, към Хасково, около Хасково и оградата съм пътувала само със своя автомобил, както по време на цялата предизборна кампания, така и след това, без изключение“.

Добрев се включи по телефона в предаването и обвини депутатката, че само отправя обвинения, „носи един топ стара хартия и твърди, че има някакви схеми, в които някой бил участвал“. Вчера показах документи, че фирмите, за които говори тя, са взели повече пари по времето на кметове на БСП и Тройната коалиция, отколкото от кметове на ГЕРБ и са загубили повече поръчки, отколкото са спечелили, посочи той.

Според него Йончева не е отговорила на никой от въпросите му.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ганка

    20 10 Отговор
    Тоя ПЕЗЕВЕНК се е уплашил, яко..... Само ЗЛОБА и БЕЗПОМОЩНОСТ лъха от него!!!!
  • 2 Гост

    15 3 Отговор
    Опити да прехвърлят вината от болната на здравата глава!
    В България днес се опитват да ни вменят , че e престъпно и въпроси да бъдат задавани към управляващата клика!
    пардон към управляващата" клоака"
  • 3 гейтака

    4 5 Отговор
    Какво му се обясняваш на момчето с филър в джуките ма???

    Може ли да си Делян Добрев ДД, ББ, ЦЦ, ЦЦ... много са и да съблазняваш жени - ми не може!
  • 4 Глупак

    19 6 Отговор
    Това момченце е насъбрало 30 тина млн€ в офшорни сметки и като звезда на ГЕРБ се мисли за неприкосновен.
    Като енергиен гуру спря всички енергиини проекти добри за България тогава, но може би вече загубили смисъл.
    Мноооого ,,благодарности" е получил от спечелилите - турци, румънци, турци, Козяк…
    Национален предател !
    Гласувайте за ГЕРБ
  • 5 хасковски суджукойни

    12 6 Отговор
    Герберастите почти си бяха откъснали тая опашка, но не го направиха и сега да не подскачат Йончева, като им сипва, ами да духат и сърбат супата !
  • 6 Ami

    10 9 Отговор
    Тая лизбиика маи тука има фен страница

    Коментиран от #7

  • 7 Све

    10 4 Отговор

    До коментар #6 от "Ami":

    Пич, не бой се (извинявам се, xGender)
    Заради теб ще приемем конвенцията.
    Ще бъдем толерантни към неграмотници , тъпаци, престъпници, дебили….
    Ти май не си българин
    Граматиката не е твойта сила
    Дано да си по-добър с лопатата.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 БОКО

    4 4 Отговор
    Тя така каза и на Станишев ,той я заряза!
  • 10 гощо

    1 2 Отговор
    Яко се изложи тази кифла!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове