Last news in Fakti

18 Януари, 2018 19:08 1 370 16

Сидеров: Отварят вратата за междуполови бракове

  • волен сидеров-
  • истанбулска конвенция-
  • атака

Имало редица пропуски в процедурата по приемане на документа

Искам категорично да кажа, тук от името на моите колеги, съгласувано с цялата група, че ние, ,,Обединени патриоти” сме „против” Истанбулската конвенция и няма да гласуваме за нея. Това заяви на пресконференция днес лидерът на „Атака” и съпредседател на ПГ „Обединени патриоти” Волен Сидеров.

Националистът също така призова медиите да не спекулират с темата и да не боравят със спекулативни заглавия и термини.

,,Без значение от превода на някои понятия от френски или английски език, самата конвенция вкарва неприемливи за нас обяснения за пола. Това отваря врата за налагане по-късно, по-нататък на понятие трети пол, междуполови бракове – нещо, което ние категорично отхвърляме и няма да приемем никога”, допълни още Сидеров.

Националистът посочи и редица пропуски в процедурата за приемане на международни документи от този тип и посъветва ГЕРБ да преосмисли позицията си:

„Поначало присъединяването на България, в лицето на Министерството на правосъдието през 2016 г., както и гласуването в МС е станало неправомерно. Нарушен е член 4 от Закона за международните договори на Република България, по-точно ал. 2, евентуално и 3.Тези текстове изискват при проект на такъв международен договор да се прилагат законови и подзаконови мерки, които следват от подписването на този договор. Това не е направено нито в правосъдието 2016 г., нито сега в МС , когато беше приета и там, макар че 8 от министрите и вицепремиерите гласув
аха ,,против”. Затова, ние се обръщаме много аргументирано с призив към партия ГЕРБ да изтегли тази конвенция, да не я вкарва в парламента за ратификация, поради редица несъответствия и нарушения, буквално законови нарушения при нейното подписване. Имаме много по-важни и засягащи интереса и живота на българите въпроси, да се занимаваме с тях. Нашият призив е отправен с добронамереност, не с някаква деконструктивна цел. Напротив, искаме да помогнем да ГЕРБ да осъзнае, че това в момента не е належащо. Може би някой лобира, може би има някакви лобистки кръгове, които искат да мине тази конвенция. По-разумното е да я отхвърлят, засега да не влиза в пленарна зала.”

„Бих искал да изброя държавите, които не са подписали тази конвенция, тя е инициатива на Съвета на Европа, не на Европейския съюз. 47 държави участват в този съвет, не са я подписали до днес: Армения, Азербайджан, Руската федерация, Канада, Ватикана, Япония, Мексико и САЩ, те не са в Европа, но са определящи държави, България, Хърватия. Чехия, Гърция, Унгария, Ирландия, Латвия, Молдова, Словакия и др.”

Борис Ячев от ,,Обединени патриоти” пък заяви, че позицията на политическа партия НФСБ е в пълен синхрон с позицията на коалиция ,,Обединени патриоти”.

„Нашата партийна позиция беше изразена още преди две седмици от г-н Валери Симеонов при обсъждане в Министерски съвет, когато той не само гласува „против’ заедно с Красимир Каракачанов, но убеди и министри от ГЕРБ да гласуват срещу Истанбулската конвенция. По повод вчерашно мое изявление в лично качество, което беше неточно интерпретирано, искам да заявя, че всички депутати на НФСБ, без изключение, ще гласуват „против” Истанбулската конвенция, независимо с превод или без превод и се присъединяваме към призива на нашата парламентарна група, призив към ГЕРБ, да не бъде внасяна за разглеждане въобще тази конвенция”, добави още Ячев.

Зам.-председателят на НС Явор Нотев от квотата на „Патриотите” също изказа своите опасения като юрист и законодател и отбеляза жизненоважни пропуски в процедурата по ратификация:

„Има процедура, има изисквания, които се свеждат до това законовите промени във вътрешното законодателство, които следват от приемането на евентуален текст или международен договор, текст на конвенция или международен договор, да бъдат предварително заявени и обсъдени, именно това не е сторено. Няма никакво съмнение, че в случай на приемане на текстовете на конвенцията, това ще доведе до необходимост от промени във вътрешното законодателство – семейния кодекс, говорим дори за промени, които се отнасят до текстове на Конституцията.

Няма как да се съвместят прилагането на текстовете на конвенцията със сега действащото българско законодателство. Твърдим, че тази задължителна подготовка не е направена, поради което неправомерно се е стигнало до решението на МС и съответно до едно предложение пред Народното събрание, което не е подготвено по реда, предвиден в българското законодателство.”


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лайна

    10 4 Отговор
    Казва се еднополови - глупаци!
  • 2 гларус

    13 4 Отговор
    Вместо да оправят пенсиите се занимават с геиските въпроси .
  • 3 Стефан

    2 4 Отговор
    Някой е надрусан - или писалият статията, или Сидеров. Надявам се някой от двамата да прочете горното творение...

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Роман дизел

    2 0 Отговор
    Ей Волене ,.Немой с рого ,я къ ще мандръсам баджанако кат женуто нема сестра?
  • 6 Гост

    8 5 Отговор
    Волене, ти си ПРЕДАТЕЛ! Никога повече няма да гласувам за теб. Излъга електората си. А аз те мислих за честен човек. Магаре, хайлязин, чапкънин.
  • 7 стар манаф

    4 5 Отговор
    Волка мижитурко продажна предателска,тъкмо ще те взема за жена тогава.
  • 8 Манафов

    1 4 Отговор
    Воленке, ша тъ скъсам.
  • 9 Стефан

    3 3 Отговор
    Сега го гледах репортаж по телевизията. По собствената му! Тоя наистина каза, че е против... междуполовите бракове. Пак се е нашмъркал...
  • 10 аве фюрер

    6 0 Отговор
    И какво излезе сега, всички ревът срещу патриотите , а патриотите с най-ясна и аргументирана позиция ,а в на Боко тиквата няколко гюлета се тракат безпризорно .... голем евроминистърпретседател , срам и позор за България .

    Коментиран от #14

  • 11 Доналд Тръмп

    7 0 Отговор
    Ще ни оправят 10-15години анархически ред и след това ни трябва крайно-десен.Тази държава работи само когато никой не се взира в хората или точно обратното-при пълен държавен контрол
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 един

    1 0 Отговор
    Този човек в момента все още се прави на вълк в овча кожа, но тъй като вълкът козината си мени, но нрава не, очаквам всеки момент изцепки от негова страна и от бандата му, ако не са го зарязали. Неговият брак с жена, която преспокойно може да му бъде дъщеря, също не е за пример. Дано не е започнал пак да се друса, че отново ще сме принудени да гледаме резила му. Някои хора в тази страна живеят с резила си, но това никак не им пречи да не помръдват от политическата сцена, правят се на пророци и съдници, а ние все повече свикваме с това. А е много вредно, особено за децата ни!
  • 14 отговор

    0 2 Отговор

    До коментар #10 от "аве фюрер":

    Това с принизяването на хората, измислянето на прякори, изопачаването на името на човека е форма на самозадоволяване, израз на злоба, омраза и желание за принизяване. Прекалената злоба не води до нищо добро, а на всички, които се държат по този начин, бих казал, поставете се на мястото на господин премиера. Дали му е лесно да поддържа някакъв ред в страната и авторитет извън нея, при цялата злоба, която се излива върху него. Всичко това пречи на самите вас, бъдете сигурни, че той става все по-необходим на много хора. Просто защото няма алтернатива. Злобата, омразата винаги отблъскват и водят само до конфликти! А кой иска да живее във вечно напрежение и заплахи?!
  • 15 Ние сме на всеки километър☭✮🚩

    1 1 Отговор
    Нас червеното знаме роди ни,
    нас не ще ни уплаши смъртта
    Ние сме на всеки километър,
    и така до края на света

    Пада другарят в смъртен бой,
    пада, за теб, свобода
    За да изгрее и стане той
    малка червена звезда

    Коментиран от #16

  • 16 аве фюрер

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "Ние сме на всеки километър☭✮🚩":

    Пада другаря в мръсен гьол , пада за теб алкохол , за да изгрее и стане той , бира, ракия ,коняк ...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове