20 Януари, 2018 16:11, обновена 20 Януари, 2018 16:32 3 473 51

Меркел в София: Германия ще подкрепя България (ВИДЕО)

  • ангела меркел-
  • бойко борисов

Германският канцлер е на официално посещение в България

Меркел в София: Германия ще подкрепя България (ВИДЕО) - 1

Канцлерът на Германия Ангела Меркел пристигна преди броени часове в София. Тя бе посрещната от българския премиер Бойко Борисов, след което двамата проведоха работна среща. Сред обсъдените теми са приоритетите на Българското председателство на Съвета на ЕС и останалите актуалните европейски въпроси.

"Благодаря на премиера Бойко Борисов. Проведохме много ползотворен разговор. Говорихме по въпросите за миграцията. Искам да благодаря на България за начина, по който пази нашата граница, нещо, което е много трудно. Искам да приветствам действията на Бойко Борисов да разговаря открито с турския президент. Нашите отношения с Турция трябва да са открити. Говорихме и за идеята за изграждането на газов хъб във Варна. Германия ще подкрепя България", заяви канцлерът на Германия Ангела Меркел пред журналисти след днешната среща с премиера Бойко Борисов.

"Аз също искам да благодаря на г-жа Меркел и нейната подкрепа. Благодаря за подкрепата за газовия хъб, за помощта за охраната на границата, за отпуснатите 160 млн. С надежда очакваме утрешния ден и дано Германия състави правителство, защото тя е мотор на Европа. Благодаря и за подкрепата за интегрирането на Западните Балкани. Отдъхнах си, че тук ще продължат да се строят магистрали и инфраструктурни проекти. Така младите хора ще могат да останат по родните си места. Транспортните коридори са много важни за Балканите. Разговаряхме и за всички останали политки, които ще водим по време на нашето европредседателство. Най-много съм щастлив, че Европейския съюз води мирна политика. Ние имаме нужда да нормализираме отношенията си с големите съседи. Европа има нужда от мир и просперитет. Искам да благодаря на г-жа Меркел, че в почивния си ден дойде и чу нашите идеи и приоритети по време на председателството ни", каза Бойко Борисов.

"Подкрепяме българия за Шенген. Към днешна дата България вече пази външна граница на Европа. Не мога да ви кажа точна дата за присъединяването към еврозоната, но мисля, че това ще стане съвсем скоро, като ще се започне от летищата. Подкрепяме и присъединяването на Западните Балкани, като това трябва да стане при покриване на условията и критериите", добави Меркел.

"За Шенген разчитам много на посещението на холандския премиер. С него и неговите експерти ще имаме възможност да обиколим цялата граница и да се запознят с всички детайли. За Западните Балкани се разбрахме, че парите за присъединяването им ще бъдат в пъти по-малко, отколкото ако не се интегрират", заяви Борисов.

"Изчакваме конгреса на ГСДП, за да съставим стабилно правителство. Светът не ни чака и аз съм длъжна да дойда и да изкажа своята подкрепа за българското европредседателство. Ние подкрепяме изцяло България", повтори Меркел.

"Аз искрено се надявам, че нашият приятел Мартин Шулц няма да се обиди, че канцлерът е дошъл да ни види преди важните преговори за правителство в Германия. Аз съм сигурен, че и той би дошъл. На г-жа Меркел обясних, че кохезионната политика трябва да остане и мисля, че се разбрахме по тази тема", разкри Борисов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    20 43 Отговор
    Винаги с Германия...и никога срещу Америка:)

    Коментиран от #6, #7, #8, #21

  • 2 Бесен Язовец

    22 50 Отговор
    Добре че е Бойко да задвижва нещата че ако беше некое социалистче само щеше да се мазни за протокола
  • 3 someone

    35 9 Отговор
    да подкрепя ни в пътя към саморазрушението, каквото може да вземе ще го вземе - работници и специалисти, другото тука да измира.
  • 4 Бесен Язовец

    29 7 Отговор
    Тая само как го бройка с поглед нашия борчо банкянски довечера нещо немско ще крепи нещо българско май! Ши има спомени от плажа 1974г.Част -2
  • 5 бай Тодор

    30 17 Отговор
    Ауфидерзен фрау Меркел и скоро не идвай!
  • 6 Alarak(the truth)

    22 12 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    Няма ли най накрая да се изнесеш с 200 от този сайт, че си ограничено същество...

    Коментиран от #9, #27

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Гост

    14 29 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    Браво, само така!
    Чибурашките те се пръскат от яд ;)))

    Коментиран от #10

  • 9 патриот

    11 17 Отговор

    До коментар #6 от "Alarak(the truth)":

    Простия си ти,много точно го е казал човека това е правилния път за България.

    Коментиран от #11

  • 10 Миндил потомствен

    9 4 Отговор

    До коментар #8 от "Гост":

    Как е запека?
  • 11 Миндил потомствен

    14 11 Отговор

    До коментар #9 от "патриот":

    Това е пътя за блатото който не е пътя на България!

    Коментиран от #12

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Миндил потомствен

    6 6 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    Кажи бе шкембен?

    Коментиран от #16

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Успех

    16 16 Отговор
    Добрата новина е, че за първи път след Съветската й окупация България показва някакви признаци на собствена политика. Дано тя бъде успешна и ползотворна за нашия народ и за нашето Европейско семейство !

    Коментиран от #29

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Пиши България с главна буква Карагьозов

    2 5 Отговор
    ..................................
  • 18 Фриман

    8 2 Отговор
    А газта за хъба откъде ще е?) Като гледам, локомотив на европата вече се насочва към "Големия съсед" и това не може да не радва. С нетерпение очаквами по-евтино гориво и съответно по-малки сметки за ток и парно! Да бъде мир!
  • 19 Бивш толераст

    22 5 Отговор
    Сбогом бабче, и на връщане към дойчландюбералес мини през Харманли
    да ти подарят там един батальон талибани да си ги дундуркаш у дома.
  • 20 Миндил потомствен

    5 1 Отговор

    До коментар #14 от "Гост1":

    ,...............СИ Чистокръвен 100%
  • 21 Голем смях

    14 23 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    Браво,отново сме с цивилизованите народи,а не с дивите монголо -татарски орди.Кажи ми кои са ти приятели,за да ти кажа какъв си.Америка-най мощна в света,Германия най-мощна в Европа.Навеки заедно за по-добро бъдеще.Мурзилажа да изпищи ..сега.
  • 22 enjoy

    8 20 Отговор
    Бат Бойко е велик,води ни по правилния път.
  • 23 аве фюрер

    16 8 Отговор
    На германската молоумница май няма вече кой да и върже, освен наш Боко .
  • 24 Бат Ваню

    4 2 Отговор
    ...на мен се ми се струва, че с влизането на България в еврозоната ..... прехода ше ... приключи....или.... ше му се види края.... На България там и е мястото!... Кой иска да клати еврото... ха ха ха....и Шенген....дет се вика гръцката граница с 140 ... ха ха ха....
  • 25 Съчувствен

    4 8 Отговор
    Най-сложният казус в световната политика е как Русия да влезе в семейството на развитите народи. Руснаците са готови, но елитът им не е. Мястото на Русия е до Германия и Франция. Ама още от въстанието на декабристите нещата не вървят в тази насока За съжаление.

    Коментиран от #26

  • 26 Голем смях

    8 14 Отговор

    До коментар #25 от "Съчувствен":

    Русия през цялото си съществуване е била бедна и изостанала държава.Чак през 18 век,когато западните страни са завладели целия свят и извършили буржоазни и промишлени революции,цар Петър започва да строи нова Русия.И то с архитекти и проектанти от Западна Европа.Просто е нямало руски такива.Такова вековно изоставане не може да се навакса,а и комунистите държаха в застой Русия през цялото си управление.Сега една шайка около Путин граби всичките богатсва и кара руснаците да живеят с илюзията за велика и значима държава.А реалностите са съвсем други.Когато България стане Австрия,тогава и Русия ще стане САЩ.Малко преди краха на планетата Земя.

    Коментиран от #28

  • 27 Ник

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Alarak(the truth)":

    Е как с 200, като бракмата му не вдига и 20 км/ч?
  • 28 Съчувствен

    2 0 Отговор

    До коментар #26 от "Голем смях":

    Абсолютно сте прав, но ядреният бутон е в основата на това, което ми се иска. Англия дезертира. Трябва да се мисли за изтока.За баланс.
  • 29 Дивуй

    7 0 Отговор

    До коментар #15 от "Успех":

    И къде я видя тая собствена политика ?
  • 30 Ясно е

    9 1 Отговор
    Щом меркел поддържа борисов значи нищо не става от нея политически !!
    Проява на слабост беше тази визита.
    България е абсурден театър разиграван от марионетки на Путин.
    Борисов не е конфискувал имуществото на нито един ДС/КГБ олигарх в българия, какъв европейски премиер е ?

    Коментиран от #31

  • 31 Доктор Ох Боли

    3 1 Отговор

    До коментар #30 от "Ясно е":

    .... а ясно ли ти е , че България се пише с главна буква а?.... България винаге е била добре, когато е била близо до Германия..... още от средновековието.... ха ха ха.... Хапчетата.....
  • 32 Доналд Тръмп

    0 3 Отговор
    Ще ни оправят 10-15години анархически ред и след това ни трябва крайно-десен.Тази държава работи само когато никой не се взира в хората или точно обратното-при пълен държавен контрол

    Коментиран от #34

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Бат Ваню

    4 2 Отговор

    До коментар #32 от "Доналд Тръмп":

    .... ха ха ха.... след соца остаа мисълта, че некой трее те опраа ... ха хах а...... иначе казано след соца..... кво да остане?.... Нищо....Просто нема кво .... само разруха....

    Коментиран от #39

  • 35 Скорпион29

    5 1 Отговор
    Меркел с домашния си любимец на снимката, дойде да види как европейци живеят в ословия на пазарен недоимък
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 JPower

    5 0 Отговор
    „Еврейски приятели и съседи, ние сме с вас срещу онези, които разпалват омраза. Европа не е Европа без своите евреи. Европа е ваш дом“, каза председателят на ЕП Мартин Шулц."""

    Повече няма какво да се коментира... Чифутия на макс.....
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Доналд Тръмп

    1 1 Отговор

    До коментар #34 от "Бат Ваню":

    В анархизма няма кой да те оправи,защото това е висша форма на ред и второ ами да в времето на тоталитарниТЕ РЕЖИМИ имаше и ред и закони,който се спазваха!!?
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 До Гост

    6 2 Отговор
    Бил съм в Русия има и мизерия, но не повече от мизерията в Щатите, щизо.
  • 42 Бат Ваню

    1 3 Отговор
    ...Аз искам България у еврозоната..... тва е се едно у групите на Шампионската лига.... Шенген... не ми пречи толкова... ние и сега пътуваме насекъде с лична карта .... с евро .(Еврото е като лична карта).. ха ха ха... Сърбите на магистралата искат евро.... що не искат рубли?... ха ха ха.... Искам и немски магистрали... и ... австрийско - швейцарски тунели.. ха хаха....
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Бат Ваню

    1 0 Отговор
    .... и.... Юрофайтър... за България.... дет се вика и Македония ше пазиме с тех.....
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Миндил потомствен

    0 1 Отговор

    До коментар #45 от "Голем смях":

    Много поздрави на жена ти от Альоша тя ше се сети ти само и прати поздравите
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Анти комунист

    2 2 Отговор
    До коментари като #48 и други. Какво сте се разпенявили бе, долни, мазни комуняги. То за това няма оправия тази държава. Тъкмо някакъв сигнал за промяна се появи и изскачат от нафталина другарите с лозунгите, червените знамена и изкривените от злоба физиономии. Стига вече мрънкане за ред и дисциплина,щото докато едни бяха дисциплинирани други грабеха, изнасяха в куфари в чужбина, пируваха по комунистическите вили и имения и подмятаха "Само БКП" а малоумниците отговарят "Да живее". Вече ми се повръща от комунистически еничари, продажни подмазвачи, червени остриета промити мозъци, попикани дъртаци вперили поглед към Москва, очаквайки втора октомврийска революция!
  • 50 Азззз

    1 0 Отговор
    Гробокопача на Европа ще подкрепя гробокопача на България
  • 51 Гого

    0 0 Отговор
    Шенген и евро само през крив макарон!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове