24 Януари, 2018 08:38 2 636 27

Родители подкрепиха учител, ударил ученик

  • юмрук-
  • бой-
  • учител-
  • ученик

Николов е задържан за 24 часа

Родители на ученици от 65-то училище се събраха, за да подкрепят учителя Николов, който бе обвинен, че е ударил дете.

Една от майките разказа пред Нова телевизия, че деца видели пострадалия Роберто нарочно да си хапе устните, за да потече кръв и да изглежда, че има травма.

На протеста се събраха и ученици, като те също подкрепиха Николов. Детето, което е било ударено с баскетболната топка, разказа, че се оплакало на учителя си и той плеснал виновника. Много грубо се държи с децата, постоянно вика, говори глупости, добави момчето.

Директорът на училището Жельо Колев пък определи Николов като „обичан човек, защото децата разбират, че и той ги обича”.

До този инцидент се стигна от дълго таено напрежение заради неуважителното отношение на този ученик към институцията, добави Колев. Той обаче подчерта, че не бива да се подхожда така. Трябва да пристъпя към дисциплинарна процедура, след като получа обяснение от него, завърши Колев. Учителят Николов е задържан за 24 часа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДДД

    73 2 Отговор
    и по новините го представят гадно
    учител удари ученик
    я как звучи така
    равилнял се ученик неуважаващ институцията
    се наложи да бъде усмирен
    дано на журналистите децата да ги бият в училище
    а учителя да вдига рамене и казва нищо не мога да
    направя заради вас

    Коментиран от #21

  • 2 ХЪЪЪЪ

    16 2 Отговор
    Бе вие луди ли сте!
  • 3 Миле

    69 0 Отговор
    Не мога да повярвам, че са задържали човека заради един шамар на някаква лапетия. Някои деца просто имат нуждат от шамари, други не. Трябва индивидуален подход.
  • 4 JEEP

    62 1 Отговор
    Дърпаха ни ушите едно време, и по някой зад врата отнасяхме, но ни направиха хора. Имахме респект от учителите, сега е обратното. За съжаление това, което сега излиза от повечето училища не става за нищо. Съжалявам, че го казвам, но е факт.

    Коментиран от #13, #25

  • 5 Оууу

    64 0 Отговор
    На 14 години в 5ти клас...както е ясно повтарането не е в следствие на здравословен проблем...макар, че липсата на какъвто и да е умствен капацитет си е чисто генетично увреждане... Медията отново дава гласност за сметка на личните си интереси...в случая жертва е само и единствено учителят !!!
  • 6 Гост

    46 1 Отговор
    Айде бе, няма никакво уважение към учителите...не стига, че са с мизерни заплати, пък и някой недоносен дришльо да им къса нервите и да пречи на целия клас... вярно има и учители дето не са за тая работа, ама ние като родители имаме отговорност да изпратим възпитани деца, не диваци
  • 7 Гост

    8 0 Отговор
    JEEP, без да искам уцелих минуса...да се счита за плюс
  • 8 Набор 71

    33 0 Отговор
    Напълно нормално по наше време
    По скоро проблем щеше да има ученика
    И май май тогава нещата стояха някак по добре
  • 9 критик

    27 0 Отговор
    Този малкия на 14 години е в пети клас, повтарял, че повтарял, че повтарял. Отделно да говори български му е доста трудно, което е странно, ама какво ли се учудвам и аз...
  • 10 гост

    26 0 Отговор
    Моля автора да смени снимката освен ако и той е от тия, които възпитават децата си на неуважение към учителите и институциите в страната.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 бай Тодор

    9 0 Отговор

    До коментар #4 от "JEEP":

    На пълно съгласен с тебе но за това е виновно семейството.
  • 14 Ник

    14 0 Отговор
    Даскала ни по природо навремето имаше една пластмасова показалка. Имаше срокове, в които накрая показалката цъфваше като букет :D. Но беше правдив човек, просто имаше много гамени в класа ми. Като цяло в неговия час всички бяха кротки и слушаха, за сравнение с други часове. Децата не трябва да се бият, но има ситуации в които на момента е нужно да се напомни, кое правилно и кое не по по-ясен начин иначе лапетия разбира че може да ти се качи на главата и прави само глупости.
  • 15 гост46

    17 0 Отговор
    Стефанаки, махни тази снимка! Келеша си е заслужил шамара. Даже му е малко. Боя е последната и най сигурна мярка за вкарване в пътя на такива.
  • 16 ИВАН

    17 0 Отговор
    То вижте му името само на тоя келеш - Роберто - как ще уважава всичко българско, като името му е ....
  • 17 kick

    16 1 Отговор
    Само името му като видиш и е ясно, че не е българин
  • 18 jambazina

    18 0 Отговор
    Навремето който се оплаче, че го е бил учител, получаваше бонус - бой и от мама и тате, без много обяснения.
  • 19 гоол

    14 0 Отговор
    Не е лъжа че голям процент от сегашните ученици са от третия пол и смело вървят към четвърти, пети. - това е проблема.
  • 20 Темида

    9 0 Отговор
    Ееееее не не така. От малки ги учете, че няма наказания за каквото и да е нарушаване на които и да е закон било то и морален. Все пак трябва да свикнат да живеят и безчинстват в държава в която дават условна присъда за умишлено убииство докато целия народ протестира за лифта на Пирин............ПИРИН ПИРИН ПИРИН !!!!!!
  • 21 иван

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "ДДД":

    Ако децата имат нужният респект и уважение към учителя, няма да се налага да се усмирява никой. В момента на практика няма никакъв начин да се справиш с ученик, който е решил да ти пречи в час. Учениците имат повече права отколкото учителя, защото всеки ученик ти е бройка, която ти осигурява заплатата.
    Проблема е в домашното възпитание и контрола. Учителя трябва да учи децата, а вместо това се занимава цял час с укротяване и превъзпитаване.
    Бил съм учител само за една година, няма да повторя.
  • 22 по темата

    6 1 Отговор
    Вчера тази пасмина уби човек, сега се оплакват, че били шляпнати, щото биели други ученици!

    Не е ли време, народа да вземе в свои ръце правосъдието, и да вкара тази сган, или в правия път, или на път към Индийския Океан.

    Също така и неправителствените организации, които са антибългарски да бъдат забранени.
  • 23 ssi

    5 0 Отговор
    Малко го е бил...моите и двете са в частно училище и въпреки това съм казал на учителките да ги наказват и даже да го плесне, ако заслужава...Ама то не можело така, не трябвало...Нищо, аз за моите ви разрешавам. Отнасял съм и шамар и показалка, когато е трябвало. Сега келешите, които няма кой да ги възпита вкъщи, имат само права, без задължения.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Прост

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "JEEP":

    Аха, само ушите, имаше яко шамари. Но тези учители бяха най-уважавани и все още са след мноого години!
  • 26 Точно така

    0 0 Отговор
    Категорична подкрепа за учителите за ползване на силови методи срещу невменяемите олигофренчета в училище. И аз настоявам даскалиците да не си поплюват - както с моите, така и с чуждите. И категорично бих пребил като куче някое, което тормози моите. Системата на Макаренко е направила хиляди пропаднали бандитчета в хора.
  • 27 факт

    0 0 Отговор
    ТАКОВА ГАМЕНЧЕ КАТО ТОВА СЧУПИ НОСА НА МОЕТО ДЕТЕ...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове