Last news in Fakti

24 Януари, 2018 11:30 3 501 20

Без шофьорски книжки за родителите на дрифтъри

  • бузлуджа-
  • кат-
  • дрифт

За спасяването на осемте абитуриенти от радневския минен техникум "Свети Иван Рилски", полиция, пожарна и АПИ са пръснали над 5000 лв.

Родителите на учениците, затънали на път към Бузлуджа, заради които на крак беше изправена цялата държава, ще останат без книжки за срок от 1 месец. Санкцията ще засегне четири майки и татковци, които освен че ще стоят без свидетелство за управление ще бъдат лишени и от возилата си за по 3 месеца, съобщава в. "Телеграф".

Това обяви вчера шефът на КАТ - Стара Загора Тихомир Желязков. За спасяването на осемте абитуриенти от радневския минен техникум "Свети Иван Рилски", полиция, пожарна и АПИ са пръснали над 5000 лв.

Спасените младежи твърдят, че не са тръгвали да дрифтят по заледения планински път. Те твърдят, че "Фолксваген Голф", който пръв закъсва сред преспите, е бил управляван от Венета М. И., майка на един от тях.

В обясненията си тийнейджърите обясняват още, че целта им била хижа "Теменуга", но по пътя разбрали, че тя не работи и решили да се отправят към друга хижа от северната страна на Балкана. Бащата на един от тях Дончо Дончев с "Опел Фронтера" също закъсал.

"Налага се да приемем на доверие всички тези твърдения на участниците в проблемната ситуация. По силата на закона не можем да ги накажем за "дрифтене". Затова книжките на четиримата водачи ще бъдат отнети за по месец, а автомобилите им ще бъдат спрени за по 3 месеца от движение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 9999999

    7 3 Отговор
    ????????????????
  • 2 Хахаха

    39 8 Отговор
    На родителите ??????
    Да вземат книжките и на кмета, областния управител, премиера, президента……
    Хахаха
  • 3 Оууу

    24 5 Отговор
    Тва с отнемането не го разбрах...може всичко да е , но това е пълна смешка... 😃😃😃
  • 4 Бесен Язовец

    22 3 Отговор
    Еми ше им вземат книжките разбира се ! Даже им е малко,тия дриш... са под 18 г.и кой им е дал колите на родителите? Еми родителите разбирасе. Да върнат парите и по1 г.без книжка и кола!

    Коментиран от #18

  • 5 СвръхАз

    11 3 Отговор
    На лагер в северна корея за 5 г.
  • 6 ТАНАС

    8 1 Отговор
    Раннювски селяни...
  • 7 РВП

    20 15 Отговор
    Ненормална държава!
    Най-добре е в началото на годината да си платим винетките, пък после могат да затворят цялата държава, щото не им се чисти снега! Камионджиите плащат зверски пари за винетки и после се оказва, че зимата не могат да се движат заради снега, а лятото заради жегите. Но важното е, че са си платили!
    В нормална държава тези закъсалите ще осъдят държавата за това, че са стояли 5 часа в преспите, защото, ако пътя е бил изчистен, няма да ходят да дрифтят там, нали?!

    Коментиран от #10

  • 8 Тончо

    10 0 Отговор
    Дрифтене с Голф? :))
  • 9 Майка

    12 3 Отговор
    Общественополезен труд и глоба за родителите предоставили автомобилите си!
    Общественополезен труд и за учениците!
  • 10 Какво

    9 1 Отговор

    До коментар #7 от "РВП":

    А ти какво предлаш да наградим келешите и родителите им за магариите им ли? Искали са да дрифтят и ако не беше на това място щеше да намерят друго. Родителите трябва да възпитават децата си и ако не могат да го разберат по лесния начин ще го разберат по трудния!

    Коментиран от #11, #12

  • 11 гост

    7 0 Отговор

    До коментар #10 от "Какво":

    Уж нямало родители и децата се обаждали на родителите си да идват да ги спасяват, а сега се оказва, че родителите карали колите. От МВР за малоумни ли се смятат, че дават подобни обяснения? Щом има забрана и надпис за затоворен път, значи всичко което последва е за сметка на смелчаците. Защо просто не им връчат сметката от 5х.лв вместо да разиграват постановки и измислици за наказания на хора, които не са били там? МВР казва, правете си каквото искате, няма да има последствия.
  • 12 РВП

    6 3 Отговор

    До коментар #10 от "Какво":

    Предлагам държавата да си носи отговорност за простотиите, както всички ние! И не става въпрос за точно тези "дрифтъри"! Най- лесно е да прибереш парите и после да ходиш да наредиш знаците "Забранено влизането", защото от 300 млн. лв., събрани от винетки, 200 млн. трябва да се откраднат, а с останалите да се чисти. Е, няма как да стане! И пожарникарите ги гледам, ядосани, че ходили да спасяват хора! Е, да, по-добре е да си седят и да играят карти цял ден, докато им мине смяната, но за съжаление заплатата им се плаща точно за това! Само до преди месец се бунтуваха, че щели да им съкращават подразделенията, но те били много ценни! Ами, вършете си работата, не мърморете, че ви се е наложило да излезете в снега! И пак да повторя-ако държавата си беше свършила работата, за която сме платили всички ние, този път щеше да бъде почистен и годен за ползване!

    Коментиран от #17

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Загрижен до РВП

    4 1 Отговор
    "От АПИ определиха като безотговорна постъпката на младежите да тръгнат при такова лошо време и забраната за преминаване по пътя към хижа Теменуга, която се намира на 2 км югоизточно от връх Шипка. Третокласният път от Републиканската пътна мрежа Шипка – Бузлуджа е затворен за целия зимен сезон. "
    Информирайте се преди да коментирате! Какво почистване на ЗАТВОРЕН ЗА ЦЕЛИЯ ЗИМЕН СЕЗОН ПЪТ!
    Вероятно младежите са били без книжки и затова се оказа,че уж родителите са курмували!
    Жалко!2573
  • 15 Загрижен до РВП

    1 1 Отговор
    Кормували!
  • 16 abv

    4 1 Отговор
    Браво.

    Да си платят и 5000 лева за простотията
  • 17 НББ

    4 1 Отговор

    До коментар #12 от "РВП":

    когато един път е затворен по една или друга причина , то той си остава такъв , без значение дали им се е пиело кафе на тая хижа или са решили да нарушат правилата за движение ! малко им е наказанието , сега да си платят разходите по спасяването и следващия път ще си помислят преди да се направят на ГОЛЯМАТА РАБОТА !
  • 18 аве фюрер

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Бесен Язовец":

    Абсолютно прав си тука .
  • 19 българин

    0 0 Отговор
    за пореден път държава няма, няма адекватни наказания, а наказанието във нормалните държави е да ти вземат достатъчно много пари за да не правиш нарушения пак.
  • 20 Бай Благой

    0 0 Отговор
    Реално тези 5бона няма да се върнат....само ще затруднят хората.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове