Last news in Fakti

30 Януари, 2018 10:04 3 238 9

Кучето, убило дете в Пазарджишко - недохранено

  • куче-
  • мокрище-
  • петко митев

Подробности около вчерашния фатален инцидент в циганската махала на село Мокрище

Кучето, убило дете в Пазарджишко - недохранено - 1
д-р Петко Митев, стопкадър: NOVA

„Присъствах на огледа на местопроизшествието. Ще бъде извършена експертиза в рамките на досъдебното производство по отношение на агресивността на кучето, за това дали е имало такива прояви или не, заяви пред "Нова телевизия" д-р Петко Митев, началник на областната дирекция на Българската агенция по безопасност на храните.

Коментарът му бе по повод трагедията в пазарджишкото село Мокрище, където куче уби дете. По първоначални данни до инцидента се е стигнало, след опит на детето да погали кучето, което било вързано в частен дом. Инцидентът е станал в двор в циганската махала на селото. Бащата и детето били на гости при свои приятели. Докато компанията се веселяла, детето излязло на двора и се доближило до вързаното куче, което познавало. Въпреки че кучето е било вързано, то е успяло да захапе смъртоносно 3-годишното момче. В ареста тази вечер са задържани собственикът на кучето, бащата и негов близък.

„Кучето има вид на недохранено, на видима възраст около 4 години. По данни на хората, които го отглеждат, то било прибрано преди около 2 години. То няма ветеринарно-медицински документи, няма чипиране, не са провеждани ваксинации и обезпаразитяване”, каза още началникът на областната дирекция на Българската агенция по безопасност на храните.

Той не изключи вероятността недохранването да е отключила агресията в кучето.

„Собственикът на кучето беше на работа в Стара Загора. Жена му си гледаше вътре 2-месечното си детенце. А това дете е дошло, влязло е вътре, отишло е при кучето, и кучето го хвана и го разкъса. Майката на починалото дете е в Германия, а бащата е в България, но е оставено на отглеждане от родителите на майката”, разказва мъж, който живее наблизо до мястото, където е станала трагедията.

За срок от 24 часа са задържани лелята, бащата и чичото на починалото след ухапване от куче 3-годишно дете от село Мокрище.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 101 далматинци

    10 12 Отговор
    Горкото кученце, било е недохранено, но с чисто съдебно минало, нямало е никакви прояви преди това. Дано питбулът да сключи извънсъдебно споразумение и да му дадат условна, все пак е бил гладен, а едно гладно куче е нормално да изяде човек, кавко толкова е станало!?
    Какъв е изводът от цялата случка?
    "За Бога, братя, хранете си питбулите, за да не ви изядат децата." Разбира се, какво значи едно дете пред това миливидно животинче.

    Коментиран от #2, #3

  • 2 мнение

    15 7 Отговор

    До коментар #1 от "101 далматинци":

    Защо пишеш глупости? Отговорността е на бащата, който е оставил детето си без надзор. Няма лоши кучета, има само и единствено лоши стопани! В случая, макар и вързано, животното защитава територията си. То я охранява и на нея е готово на всичко. Когато се приближиш до такова куче, то те напада, не от глад, а защото е пазач! Извън пазената от него зона е кротко, позволява ти да го погалиш, особено ако стопанинът му е с него. Никой не е видял как точно е станало, какво е било поведението на детето, дали е отишло да го погали или да го удари? На тази планета за всичко са отговорни хората, не животните. Виновен е винаги по-умният! Животните съществуват невинно, подчинени на инстинктите си! Не оставяйте малките си деца без надзор!

    Коментиран от #4, #5

  • 3 KKKKK

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "101 далматинци":

    Принципно само да ви кажа инцидентите и нападенията от други породи кучета са много повече от колкото с питбули,ам.стафове .Много повече инциденти има с немски овчарки,ротвайлери ......Жалко за детето само, но при този етнос явно децата се отглеждат на принципа,което оцелее.Грижи за тях е нещо относително.Малко като във вица с циганчето дето паднало от лодката;Кво ще правим,ще го къпем или ще правим ново.Жалко е но за съжаление е факт.
  • 4 второ мнение

    7 5 Отговор

    До коментар #2 от "мнение":

    Горкото кученце е видяло яденето да му идва на крака! С други думи "Циганска работа" ! Едно такова куче не е за всяка къща, още по-малко циганска, наоколо винаги е пълно с чавета оставени на произвола на времето!
  • 5 101 далматинци

    9 6 Отговор

    До коментар #2 от "мнение":

    Явно не ти е известно, че бултериера и питбула са забранени породи в много страни от ЕС, включително Англия и Германия!
    Бойните породи нямат място сред хората и как мога да разчитам на кефа на едно куче да е в настроение да не ми изяде детето.
    Нали се сещаш, че по добре ти да не си оставяш кучето без надзор, защото досега няма случай на дете да е разкъсало куче, а обратното започна да става ежедневие.
    Отговорът е следния: Тъй, като на държавата не и пука за децата, а гледа да прибира пари за кучетата, ще има саморазправи и много трепане, както за кучетата, така и за техните собственици, техните близки и роднини.
    Виновен е винаги ПРОСТИЯ, по ПРОСТИЯ и най-виновен е НАЙ ПРОСТИЯ, за това трябва да му се налее олово, директно в тиквата проста.

    Коментиран от #7

  • 6 Гост

    6 1 Отговор
    Защо му е циганна питбул питам! Хляб и сирене да ядем у дома нямаме, ама дебел и издръжлив търсиме!
  • 7 KKKKK

    6 5 Отговор

    До коментар #5 от "101 далматинци":

    По-спокойно малко става ли ?Първо гледай такова куче и след това изказвай мнение.Стафа ми умря на 14 години и не е изял ничие дете.Много олово наливаш и много епитети раздаваш.Понякога не е полезно за здравето.Ако си мислиш,че една немска овчарка не може да убие едно дете жестоко се лъжеш.О извинете,че въпросната порода се води служебна, а не бойна.Примери колкото искаш.А то във въпросните страни и гей бракове са разрешени ама това не означава.че е правилно нали.Най-малко потомство от такива още никой не е видял.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 гошо

    1 0 Отговор
    Всички тези породи кучета ротвайлер питбул доберман дого аржентино боксер американски булдог трябва вобще да ги няма на света. Тоест да се избият и залчат
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове