4 Февруари, 2018 11:31 26 091 18

Годишните винетки изчезнаха

  • винетка-
  • изчезнаха-
  • апи

АПИ ще прави проверка защо липсват в търговската мрежа

Годишните винетки изчезнаха - 1

Три дни след като изтече срокът за миналогодишните винетки, в голяма част от веригите бензиностанции годишните винетки или са изчерпани, или въобще не се продават, сочи проверка на в. „Сега“. На места могат да бъдат открити седмични, месечни и тримесечни винетки. Те обаче излизат значително по-скъпо от годишната винетка, чиято цена остана 97 лева и са неприемливи за водач, който пътува целогодишно. Седмичният стикер е 15 лева, месечният - 30 лева, а тримесечният - 54 лева.

От 4 дни новите винетки са изчерпани в големите градове и бензиностанции извън населените места, пише в. "Телеграф".

Столичанка е разказала как е обиколила 4 търговски обекта и чак в последния е успяла да си закупи стикер. Само в центъра на столицата имало винетки научила тя от служител на бензиностанция. Една от търговските вериги са казали, че стикерите свършват още в началото на деня и се изчерпват за 1-2 часа.

АПИ са съобщили, че 3 000 000 винетки се продават в търговската мрежа до 3000 обекта в страната. Посочват още, че има и друг начини за закупуване - от интернет.

Агенцията се ангажира, ще се заеме с проверки защо в посочената търговска мрежа липсват стикери.

Проверка на агенцията в над 30 бензиностанции е показала, че между Казанлък и Кърджали липсват годишни винетки в големите вериги бензиностанции. В почивните дни не работят и пощенските станции, в които също се продават пътните стикери.

По закон водач, който не е залепил винетка в долния десен ъгъл на предното стъкло на автомобила си, ще бъде санкциониран с 500 лева. Винетките от тази година важат от датата на закупуване до същата дата на следващата година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Патриот

    25 13 Отговор
    Е как защо - за да свалят по още една кожа на обикновенният данъкоплатец.
    ПС онзи ден видях автомобил да се движи по националната пътна мрежа да се движи дори и без номера.
    Как е минал преглед? За данъка, гражданската и т.н. не питам.
    Трябваше а се обадя на пътна полиция, но бързах.

    Коментиран от #2

  • 2 гост

    21 19 Отговор

    До коментар #1 от "Патриот":

    Ами да си се обадил. Някой циганин като отнесе дете с тази кола какво ще стане?
    За винетките: Всички чакат до последно, а малцина си купуват преди да им изтече старата. Другото е, че всички питат по бензиностанциите, а винетки се продават и в пощите, но никой не купува оттам.
  • 3 Тиквата с магнолиите

    59 9 Отговор
    Кога глобите за винетките станаха 500лв....те растат всеки ден Тези Гробари могат ли да дишат без да повишават Глобите..свещи да си купят и за роднините с тях
  • 4 777

    50 7 Отговор
    Според европейското законодателство всеки път, за който е нужна винетка, трябва да има съпътстващ, за който да не е нужна такава, което не се случва в българия (не е грешка). Така че, ако човек няма винетка, бъде глобен за това и обжалва, не само ще спечели делото, а може да осъди и "държавата". Така че карайте без винетки и съдете до дупка изгнилата ГРОБаджийска територия!

    Коментиран от #5, #6, #10, #17

  • 5 ГОСТ ЧИТАТЕЛ

    21 5 Отговор

    До коментар #4 от "777":

    Ти що не пробваш?Не се притеснявай- оформено е в законодателството,така, че да е законно. Тва къде го прочете, във фейса,нали? Дето група адвокати щяли да защитават всеки без пари. И повярва?
  • 6 DBS

    24 0 Отговор

    До коментар #4 от "777":

    Има нещо такова ,но то е за тол системата.
    Но и моето е изказване е на база "абе чух нещо ".
    Все пак не е проблема цената на винетката , а това че нищо не получаваш насреща.
    "Магистралите" са за ремонт месец след ремонта.
  • 7 Петър

    15 6 Отговор
    Имам годишна винетка за 2018г и смятам да я давам под наем, на символичнен наем
  • 8 PfF

    16 4 Отговор
    Порената лъжлива и платена статия. Винетки си има навсякъде по обектите. Статия с цел купуването на бързи годишни винетки от хора хвана ли се на въдицата. Идеята е да се набутат наплашените хора с винетки на бързо на бързо, понеже вече са от дата до дата. За справка в Петък на моите служебни автомобили закупих 10 год. винетки и остана още една голяма купчина за продан на дадената бензиностанция.
  • 9 PfF

    10 0 Отговор
    Забравих да спомена, че става въпрос за гр. Варна, а уж били изчерпани по-големите градове. Да не споменавам, че в Пощата най вероятно също им доста винетки за продан.
  • 10 Тц Тц

    6 0 Отговор

    До коментар #4 от "777":

    Това важи за магистралите. Те трябва да са обезпечени с алтернативни пътища. Винетките се изискват за всички пътища извън населените места.
  • 11 Driving pleasure

    17 2 Отговор
    Е па що... егати въпроса - за да може драгия КАТаджия да те глоби с 500 кинта затва че си тръгнал без винетка, която колкото и да ти се неще си искал да купиш ама я нама - така ще платиш и глоба и винетка и оная мишка Нанков ще е щастлив, че има кво да разпределя... по джобовете на другарите партийци!
  • 12 скобар

    20 0 Отговор
    Чума да ги покоси тези където измислиха винетките!!!

    Коментиран от #13

  • 13 хакера

    12 1 Отговор

    До коментар #12 от "скобар":

    Не само чума бял ден да не видят в затвора да изгният.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 PlimP

    5 0 Отговор
    1, ако имавсичко друго налично, не се ли сещаш, че може преди 20мин. применро да са го гепнали в нарушение и да е с прясно свалени номера, но като цяло АПИ да го ду..т
  • 16 7777

    8 0 Отговор
    ЩО ПИТАТЕ ТУКА У ФЕЙСО? НЕ ЗНАЕТЕ ЛИ ЧЕ ВСЕКИ ДЕН НИ ОГРАБВАТ! ЗАЩОТО РАЗБРАХА ЧЕ СМЕ ОВЦЕ АМА МНОГО ПРОСТИ ОВЦЕ!
  • 17 Фен

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "777":

    Б.Б го боли дали ще съдиш държава тоест себе си и сънародниците си. Те парите са от данъкоплатците тоест ние.така че и да спечелиш дело ,времето и нервите които ще изгубиш едва ли ще се сравнят на 100 лв.
  • 18 racer

    1 0 Отговор
    Да знаете това няма да трае вечно народа ще стане и ще почне да мачка то бива ама чак толкова....тирания до затъване.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове