Last news in Fakti

5 Февруари, 2018 11:22 2 545 16

Каракачанов: Симеонов да беше питал, преди да се изплющи по медиите

  • красимир каракачанов-
  • валери симеонов

"Ако (Валери) Симеонов беше пожелал да коментираме темата, преди да се изплющи по медиите, щях да му обясня.“ Така в неделя вицепремиерът, министър на отбраната и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов коментира медийна изява по въпросите около Истанбулската конвенция на своя коалиционен партньор в "Обединени патриоти“ и колега в правителството.

В петък пред телевизия "България он ер" вицепремиерът Валери Симеонов определи като "глупотевина" идеята на Каракачанов за референдум за третия пол, гей браковете и други подобни въпроси, които по никакъв начин не са засегнати в конвенцията, но станаха основна тема в т.нар. дебат за нея.

Симеонов, който е лидер на НФСБ, заяви, че няма да подкрепи предложението за референдум.

"Тук няма никакво единодушие, ВМРО малко истерясват, за да събират още малко медийни дивиденти, нито е обсъждано от "Обединени патриоти", нито ще се съглася да издухаме още 40 млн. лева заради някакви глупотевини. Да правим референдум за щяло и не щяло, ми дайте да направим за Терез и Масуд - дали да ходят в Холандия. Може ли за такива глупости да се харчат държавни пари? Това ли е голямата тема - гей браковете, че да го решаваме с референдум?! Нищо няма да излезе от тоя референдум, както с оная глупотевина за "Белене" и после другата - на Слави Трифонов", изтъкна Симеонов, цитиран от "Медиапул".

И предположи, че Каракачанов, който бил три дни на посещение в Израел, още не се е бил аклиматизирал и са го "хванали" още като е кацнал, затова е поискал референдума.

"Аз не мога да разбера дали той е против референдума или е за нещата, за които искам да се проведе той", изрази съмнението си Каракачанов в неделя пред Нова телевизия.

След което разви теорията си за пола като „биологична, а не социална категория".

"За съжаление, една добра идея - да се реши проблемът със семейното насилие и насилието срещу жени, е опорочена с опита да се пробута и така наречената "джендър идеология". В някои от членовете и разпоредбите на Истанбулската конвенция се налагат понятия като „социален пол”, "нетрадиционни роли на пола", повтори познатата си теза той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 юрист

    13 8 Отговор
    Референдум трябва да има поради простата причина, че само чрез решението за отказ от ратификация на ИК от суверена на държавната власт в България- българският народ- може да се спре ратификацията на ИК. Видно е, че политиците ни не издържат на натиск и се поддават на него. За това е и референдума- за да стане ясно, че българският народ не желае да промени ценностите си и общественият си ред, както и не желае натрапването на нова тоталитарна идеология- джендър идеологията- за държавна идеология в Р. България. Останалото - т.е. междукоалиционните политически ежби- не ме засяга. Референдумът е израз на най- чистият вид демокрация- пряката демокрация и е отличен инструмент за обуздаване на продажността на слабите ни политици.

    Коментиран от #3, #4

  • 2 гост

    8 8 Отговор
    Каракачанов-торба с л....!
  • 3 бесният язовец на оня с коня

    11 3 Отговор

    До коментар #1 от "юрист":

    Блажени са вярващите!
    Историята на референдумите, проведени у нас показва едно- едно голямо нищо!

    Коментиран от #5, #6

  • 4 Провинциалист

    10 6 Отговор

    До коментар #1 от "юрист":

    Референдуми се провеждат в държави с умен,образован,информиран народ.А знаете 80% от нашия народ какви са.Така,че в БГ без референдуми.

    Коментиран от #8

  • 5 юрист

    7 4 Отговор

    До коментар #3 от "бесният язовец на оня с коня":

    ЗАКОН ЗА ПРЯКО УЧАСТИЕ НА ГРАЖДАНИТЕ В ДЪРЖАВНАТА ВЛАСТ И МЕСТНОТО САМОУПРАВЛЕНИЕ изм. и доп. ДВ. бр.56 от 24 Юли 2015г.
    Чл. 9. (1) (Изм. - ДВ, бр. 56 от 2015 г., в сила от 24.07.2015 г.) Национален референдум се произвежда за пряко решаване от гражданите на въпроси с национално значение от компетентността на Народното събрание.(4) Референдум по въпроси, уредени в сключени от Република България международни договори, може да се произвежда преди тяхната ратификация.
    (5) При произвеждането на национален референдум може да се гласува по един или по няколко въпроса.
    (6) Решението, прието с национален референдум, не подлежи на последващо одобрение от Народното събрание. Народното събрание приема акт, когато това е необходимо за изпълнение на решението.
    (7) Ако в срок до три месеца след обявяване на резултата от референдума Народното събрание не приведе свой акт в съответствие с изразената от гласоподавателите воля, този акт не се прилага в частта, която противоречи на решението на референдума.

    Коментиран от #7

  • 6 бесният язовец на оня с коня

    5 2 Отговор

    До коментар #3 от "бесният язовец на оня с коня":

    Ти, който не си съгласен, и си ънлайкнал, че резултатите от референдумите водят до едно ГОЛЯМО НИЩО, дай пример за нещо, случило се в България на база референдум!!! Няма как да дадеш пример, защото няма такъв. Убеден съм, че дори не гласуваш на парламентарни избори, комоли на референдуми!!!
  • 7 бесният язовец на оня с коня

    5 4 Отговор

    До коментар #5 от "юрист":

    Оффф, какво ми цитираш закони!!! Изпълнението им е съвсем друга работа. А действителността съвсем, съвсем друга!!!
  • 8 юрист

    5 3 Отговор

    До коментар #4 от "Провинциалист":

    Прочетете внимателно коментар № 5 и помислете над него. Щом крайният ефект от решението на един проведен национален референдум е описаният в чл. 9 ал. 6 и ал.7, значи- някои политици имат интерес да пропагандират, че решението на един национален референдум нямало да промени нищо. На практика чрез референдума им се отнема възможността да договарят размера на комисионите си за лобистко прокарване на един или друг международен договор в полза на онези, които им плащат комисионите.

    Коментиран от #9

  • 9 бесният язовец на оня с коня

    6 3 Отговор

    До коментар #8 от "юрист":

    Абе човек, референдум ок, но не и при тези управляващи!!! Ду ю ъндърстенд ми???

    Коментиран от #10

  • 10 юрист

    4 2 Отговор

    До коментар #9 от "бесният язовец на оня с коня":

    Не гласувам на избори от 1991-1992 г. Но на ТОЗИ референдум ще гласувам. Не съм обвързана с никоя политическа партия, стоя на еднакво отдалечено разстояние от тях и умишлено съм построила живота на семейството ми по такъв начин, че решенията на политиците в НС да засягат минимално нормалното битие на семейството ми. Чуждите политически пристрастия не ме засягат- аз и съпругът ми сме съм аполитични експерти- всеки- в своята си област, но с ратификацията на ИК ще се срине онова, което семейството ми гради всеки ден и джендър идеологията ще стане държавна идеология в Р. България- нещо, което е изрично ЗАБРАНЕНО в чл.11 ал.1 и ал.2 от КРБ. За мен законите и конституцията ни значат много, защото съм адвокат, а не прост овчар някъде из нашите планински селца.

    Коментиран от #11

  • 11 бесният язовец на оня с коня

    3 2 Отговор

    До коментар #10 от "юрист":

    А така обиждай овчарите, ама сигурно търсиш сирене и мляко истинско, а не от големите вериги, хахаха
    Знаех си, че не гласуваш хахаха
    И аз какво ти казвам- ок, референдум, всичко добре написано в закона, но при това управление какъвто и референдум да се направи, резултатите ще са само в полза на управляващите. Ду ю ъндърстенд ми??? Едва ли!!! Щом не гласуваш, не се интересуваш и от резултатите, не се интересуваш и как са получени тези резултати!!!

    Коментиран от #12

  • 12 юрист

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "бесният язовец на оня с коня":

    “...Публикувано във факти.бг: А така обиждай овчарите, ама сигурно търсиш сирене и мляко истинско,..“ Не обиждам овчарите, а просто пиша причината за моето мнение относно провеждането на референдум за или против ратификацията на ИК. Всеки с проблемите си- и аз с моите. След като някои са зависими от политическата конюнктура, съществуват и други хора, които не сме зависими за професионалният си и личният си живот от нея. Ние също имаме свои правни интереси, които защитаваме с правни и законни средства и имаме законното право на това.

    Коментиран от #14

  • 13 гамена

    2 1 Отговор
    А бе Каракачанката бил гей бе
  • 14 бесният язовец на оня с коня

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "юрист":

    Не става дума за зависимост!!! Става дума, че реферундум днес, при това управление, е обречен на провал/ недостатъчно гласове/ каквото се сетиш още. Няма реферундум, проведен при управлението на ГЕРБ да е успял!!! Защо така??? Хората ли нещо не гласуват както трябва??? Неее! Друго, другооо, г-жо юрист!!!
  • 15 Варна

    3 0 Отговор
    След "ЕрВО" Председателството ...
    - Коджа сеир и калабалък патлъдъ мешере

    Както беше ясно от самото начало Валерката в желанието му да бъде главната кучка на Борисов ще разбърка коалицията и разбира се няма да изкарат. - Както всеки път когато "Тате" от Банкя реши да държи кормилото на страната
  • 16 МММ

    3 1 Отговор
    Абе юрист, тука се е напълнило с гейове. Не им отваряй очите повече.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове