5 Февруари, 2018 16:24 3 249 9

5-годишно дете е в кома след инцидент на Пампорово

  • пампорово-
  • инцидент-
  • писта снежанка №6

Детето е блъснато от сноубордист

5-годишно дете е пострадало при инцидент в Пампорово. Това съобщиха от Планинската спасителна служба в курорта, съобщи Фокус.

Инцидентът е станал около 13,00 часа. Сноубордист е ударил детето в района на писта Снежанка №6 в Пампорово.

На място веднага са пристигнали линейка и полиция. Детето е закарано в болницата в Смолян и е в кома.

То се е учило да кара ски, когато на пистата преминал сноубордистът, съобщи директорът на ОДП-Смолян старши комисар Николай Димов, цитиран от "24 часа". Ударено е в областта на гърба. То е от Русия и с него е имало ски учител. Било е с родителите си.

Сноубордистът е на около 16-годишна възраст. Преди удара е загубил управление на борда. Пробите за наличие на наркотици и алкохол в кръвта му са отрицателни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Баси

    10 1 Отговор
    Явно че ще трябва да се разделят по някакъв начин пистите - за малки и по-големи скиори / сноубордисти. Иначе само тъжна статистика трупаме.
  • 2 mediator37

    11 1 Отговор
    Шеста писта е зелена, от най-леките. Сега не знам как е, но от 8-12 януари доста от секторите на 6-та писта бяха затворени и се преминаваше по сектори на червената писта, която я пресича. Но тогава нямаше сняг, всичко беше на изкуствен сняг, много народ на малко писти и беше дискомфортно да се кара, голяма гъчканица. Аз не видях, но приятелите ми тогава са видели жесток сблъсък на две деца скиори.
    Правилото е задния пази предния.
    Много е гадно да закараш детето си на ски и да си го върнеш увредено, недай си Боже еди какво си.
    Дано да го спасят докторите и да се оправи напълно, без последици.
  • 3 Гошо

    13 0 Отговор
    Пробите взели като на министъра!

    Коментиран от #4

  • 4 Гостенин

    8 0 Отговор

    До коментар #3 от "Гошо":

    Живеем в БГ
  • 5 един

    9 1 Отговор
    Болница в Смолян... Боже опази детето!

    дигайте го и го махайте от там
  • 6 Знаещ

    7 3 Отговор
    Сноубордистите са жестока напаст - по определение борда върви с тревица, пийване и туй-онуй, но и без тях са си опасни - нелогични //за ските/ маневри, седене насред пистата или точно на слизането от лифта, скачане при всеки възможен случай. Забележете,че детето е ударено в гърба, т.е. бордът е бил във въздуха. Решението е отделни писти за скиори и сноубордисти!

    Коментиран от #7

  • 7 Кгкфкф

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "Знаещ":

    Малоумен ли сте? Това, че маневрите са нелогични за скиорите какво точно трябва да означава, че нещо не се разбира? Тревата, пиенето и всичко останало не означава, че си сноубордист. Факта, че седим насредата на пистата и факта, че детето е ударено в гърба (ако сте били на тази писта ще знаете че няма къде да се скача) означава, че просто е имало сблъсък и борда е минал през гърба. Момчето е било новобранец, щом не е успял да си овладее борда и не мисля, че трябва да сипете обвинения по негов адрес. Гъчканицата по курортските писти е факт, за съжаление и такива неща се случват.
  • 8 незнайко

    0 0 Отговор
    Как на писта за учащи се скиори, има сноубордисти. Все още не сме дорасли за тези зимни развлечения !!!
  • 9 Васил

    0 0 Отговор
    Бях спрял на пистата.Внуците ми тръгнаха.Почувствах силен удар.Бях пометен от сноубордист.Натъртвания,счупена щтека.Оказа се че и телефонът ми е счупен.Той навярно ме е спасил от друга травма.
    На бързия лифт,жена ми падна тежко.Служителите си стояха вътре на топло.На всички други лифтове служителите бяха перфектни.
    На Мечи-чал,Чепеларе горе на влекчето,служителят си вършеше перфектно работата.Трябва всички да се учат от него.Разбрах че е бивш военен.Да е жив и здрав.
    Пистите на Пампорово не бяха ясно обозначени.
    На пистите не се осеща присъствието на скиохраната.
    Най-добре беше организирано,следенето с таблети да не би някой да мине с фалшива карта.Това че отстрани мрежите са паднали никой не вижда.Триседялковия на малина.Има още какво да се желае по организацията.Чакаш повече от половин час да си купиш билет.Чакаш близо един час на влека.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове