9 Февруари, 2018 09:11 41 471 32

Стресът около Созополис погубил Шарлопов

  • шарлопов-
  • стефан шарлопов-
  • созополис-
  • смърт

Става въпрос за задължение от порядъка на €50 млн.

Шарлопов е загубил живота си заради огромния риск и стрес, на който е бил подложен покрай проекта „Созополис“, смята биографът му Светослава Рудолф, бивша Тадаръкова. Журналистката е автор на биографичната книга “Стефан Шарлопов – рискувам и печеля” от нейната поредица “Лица за милиони”. Роденият в Бургас бизнесмен, който почина в съня си в нощта срещу вторник, бе погребан в четвъртък.

“Аз знам и съм пряк свидетел какво му струва този проект. Мисля, че той плати със здравето си за реализацията му. Той го пое с много задължения и тежести. Стефан Шарлопов никога не е обичал да работи като си служи с кредити. Той не обичаше да има дългове, пък било и към банки, и се стремеше бързо да покрива своите задължения. А тук ставаше въпрос за задължение от порядъка на 50 млн. евро. Стефан беше подложен на огромен стрес, денонощно живееше, както се казва, на педал. Голяма част от бизнес разговорите покрай продажбите на къщичките в Созополис минаваха на тежки маси”, казва Рудолф в интервю за Regnews.net.

Според нея Шарлопов си останал бургазлия докрай. “Той винаги е изтъквал, че това е негов роден град. В книгата е описана историята, когато събира свои приятели от младостта и се сблъсква със завистта и злобата на нереализиралия се човек. Но в никакъв случай това не е повлияло на отношението му към Бургас. Той много си го обичаше”, допълва тя.

Биографката на олигарха потвърждава, че приживе той не е имал проблеми с алкохола. “Все пак знаеше как да посреща своите гости и партньори. Няколко пъти му бях казвала, че трябва да обърне сериозно внимание на здравето си. Обещаваше ми, че ще се подложи на пълни изследвания. През миналата година отказа алкохола. Дори ми спомена, че 4-5 месеца не е близвал алкохол. Той спортуваше, всяка сутрин излизаше да тича, докато бе в Созополис. Но стресът, на който бе подложен, бе наистина убийствен”, разказва тя.

Според нея, дъщеря му от първия брак - Ева Шарлопова е напълно подготвена да продължи делото му и вече управлява уверено хотелиерския бизнес на Шарлопов. “Тя беше изградена от баща си, но е малко по-различна в подхода си. Управлява с хладен ум, не влага толкава страст и емоции в мениджмънта на бизнеса”, казва Рудолф.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Език мой

    119 2 Отговор
    "Приживе той не е имал проблеми с алкохола"-що за израз е това? Някой ще ми го обясни ли? Означава ли, че след това е имал такива проблеми?
  • 2 Хасан

    130 16 Отговор
    Човек ще си помисли че е бил Маск Бил Гейтс или Буфет..а той един от многото бизнесмени на прехода..вземи държавното с държавни пари за лично и лични интереси....и когато идва време когато да се прави бизнес по пазарни принципи ..не издържат

    Коментиран от #7

  • 3 Циганина

    87 21 Отговор
    Алчноста е болест , рано или късно води до смърт ,,не му стигали милионите ,,тръгнал да търси милиардите ,,сега да си ги харчи в АДА
  • 4 Лакомията е болест

    78 6 Отговор
    Шарлопов постъпи много умно когато продаде вафленият си бизнес и крайно глупаво като вложи получените пари в хотели и проекта на морето. Непростимо глупаво!!!
  • 5 дааааааааа

    74 5 Отговор
    Остава и да кажеш, КОЙ го стресира. Става все по-трудно за родните олигарси, защото благата намаляват.

    Коментиран от #13

  • 6 Бичето

    48 10 Отговор
    Спорта убива. Това е извода.
  • 7 законен

    105 5 Отговор

    До коментар #2 от "Хасан":

    На 31 открил собствена фабрика за милиони , четири години след 89 !!!!
  • 8 Глупака

    105 16 Отговор
    Господ забавя, но не забравя .тези пари (богатството) на Шарлопов са откраднати от гърба на бедния Български народ ,и той е участвал в разграбването на държавата
  • 9 Палко

    91 1 Отговор
    Бизнесът ще става все по-труден, а стреса все по-голям за назначените, за бизнесмени! Лесните пари свършиха.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 соросоидни кърлежи

    87 5 Отговор
    Стрес убива всеки ден бедните българи с по 200 лева пенсия, на кого му пука...Трябва да освободи територия за цигани и имигранти-алахакабовци.

    Коментиран от #23

  • 12 БАЙ ГАН4О

    19 1 Отговор
    Ами като ги знаеш тези работи защо не отстреляш Реизито случаино в гората
  • 13 Назначен милионер

    64 5 Отговор

    До коментар #5 от "дааааааааа":

    Стресира се защото бетонира скалите на Созопол !!
  • 14 jpower

    92 5 Отговор
    Повечето българи са под огромен стрес, но не как да си купи нова кола за 200 хил.лв,а как да си плати сметките и да се нахрани.... не ми пука за созополис-монополис.
  • 15 ШАШ

    76 2 Отговор
    Хубаво е да имащ платен биограф, та ако ше и Тадаръкова да е.
    Като умреш да напише нещо хубаво за теб.
    Но истината е, че няма смисъл.
  • 16 Кобрата

    59 4 Отговор
    Оказва се, че в този живот и по-конкретно в България, нито е работа да си беден, нито пък да си богат, а средната класа отдавна изчезна...
    Бедните имат стрес от безпаричие, а богатите са получили стрес от огромното напрежение и многото пари, с които боравят и огромните дългове, които натрупват...
    ИЗВОД: Хубаво няма никъде, освен ако не спечелиш от лотарията.
    И на богатите не им е изобщо за завиждане...
    Безпаричието погубва бедните, а парите погубват богатите...

    Коментиран от #27

  • 17 Жесток Но

    56 8 Отговор
    Един мафиот по-малко. Но има още много...
  • 18 Олеле

    32 13 Отговор
    Бог да го прости човека.Отиде си.Жалко за малките деца.Да растат без баща пък какъвто ще да е. Има още много които крадоха и продължават.Абе дядо Тошо толкова ли е бил прост че не е крал ами оставил на тях.

    Коментиран от #21

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 тато

    44 17 Отговор

    До коментар #18 от "Олеле":

    ДЯДО ТОШО БЕШЕ ЧОВЕК С ГЛАВНО Ч.
  • 22 LAzo

    20 4 Отговор
    Безнес не се управлява със страст и емоции, трябва да си наполовина осакатен за да го движиш, понякога с цената и на живота.
  • 23 Хасан

    17 6 Отговор

    До коментар #11 от "соросоидни кърлежи":

    С 200 _300 лв никой не умира от инфаркт..виж с милиони се умира от инфаркт

    Коментиран от #25

  • 24 Хасан

    31 2 Отговор
    Младостта ни мина да четем за СТРОИТЕЛИТЕ НА СОЦИАЛИЗМА ,а сега ще четем за СТРОИТЕЛИТЕ НА КАПИТАЛИЗМА...така че най добре ,яж докато можеш,пий докато можеш и еб...докато можеш...вдовицата ще си намери някой да я утеши ..и язък за стреса ,язък за парите...
  • 25 jpower

    28 3 Отговор

    До коментар #23 от "Хасан":

    Че кой брои бедните умрели от инфаркт, виж ако е милионер, то сълзи то сополи........
  • 26 БУДНАТА СЪВЕСТ

    5 2 Отговор
    Или може би заради незаконно построената сграда на бул.Витоша до входа на Южния парк в София.Тази сграда засенчва другата на север зад нея и в разрез с всякакви закони.
  • 27 БУДНАТА СЪВЕСТ

    5 2 Отговор

    До коментар #16 от "Кобрата":

    Кобра,преди години незаконно забогателите търсеха някой спечелил от ТОТО-то за да му купят фиша и да си легализират парите.Така че и това не е начин да се чустваш добре.
  • 28 радев

    2 1 Отговор
    ЧОВЕК ТРЯБВА ДЕ СИ ЗНАЕ МЯРКАТА
  • 29 Дидо

    5 6 Отговор
    Достоен Човек беше! Защото Изгражда, Създава продукт и дава работа на вещери, които плюят принципно по всичко и винаги... Толкова е трудно да Изградиш и развиваш такава империя - околна среда, "работлив и верен" персонал"... Познавах негов аналалог - работих при него - 20 часа напрежение в денонощието. Защо плюете и този, който гради? Кое изобщо би било днеес одобрено от средния /п----/ българин?
  • 30 Дидо

    6 5 Отговор
    Или сте малки или слепи - през 90-те години можеше за несеци да станеш богат - само с търговия, а ако си и по-дълновиден, стартираш и производство. Случая с Шарлопов е такъв.
  • 31 FUCK OFF

    7 1 Отговор
    ЧОВЕК УМИРА ......И БОГАТ.......И БЕДЕН....

    И СИ ОТИВА ..НОСЕЩ СВОЯ КРЪСТ........

    ПО-ВАЖНОТО Е ДА СИ БИЛ ПОТРЕБЕН,ПРЕДИ ДА СТАНЕШ ШЕПА ПРЪСТ...
  • 32 Ангелчето

    0 0 Отговор
    Кой е следващия...???
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове