11 Февруари, 2018 13:36 1 361 20

Делян Добрев: Конвенцията вкарва норми за толерантност у нас

  • истанбулска конвенция-
  • делян добрев

"Истанбулската конвенция е документ, вкарващ норми за толерантност. Аз нямам особени притеснения". Това коментира пред БНР депутатът от ГЕРБ Делян Добрев по повод скандалния документ, опитващ се да наложи у нас понятието „социален пол“.

Народният представител обясни, че ГЕРБ внесли в Конституционния съд питане дали конвенцията противоречи на основния закон, за да се отговори на притесненията относно текстовете и мотивите към Конвенцията.

"Очевидно е, че зимните ни курорти имат нужда от развитие. Новите писти и съоръжения са много малко", подчерта Добрев. По думите му, това развитие не трябва да става за сметка на природата. "Повече лифтове и повече писти е по-добре за зимните курорти. Ще успеем да привлечем и повече туристи. Трябва да бъдат преценени рисковете за околната среда. Не трябва да става, ако рисковете и увреждането на околната среда е по-голямо от ползите", коментира Добрев.

От ГЕРБ се разграничиха от позицията на Валери Симеонов относно посещението на евродепутата Ска Келер в България. Добрев подчерта, че всеки има право да изразява позициите си.

Няма да има нов Закон за енергетиката

В тези кратки срокове няма как да изготвим нов Закон за енергетиката, заяви Добрев, който е и председател на парламентарната комисия по енергетика. Той определи срещата с бизнеса като ползотворна и каза, че ще се приемат набелязаните мерки:

Написахме редица мерки и си поставихме срокове за изпълнението им. Те са сериозна крачка в посока либерализация на пазара на електроенергия в България. От една страна на свободния пазар ще излязат множество производители, които до момента имаха преференциални условия. По този начин продавачите на енергия на българската независима борса от трима ще станат близо 100. Това ще даде по-голяма ликвидност на борсата и ще бъде признак, че цената, която се получава на тази борса, е пазарна. От друга страна се разбрахме държавните централи да предлагат различни профили, различни продукти на борсата, да предлагат отделно дневна енергия през седмицата и отделно нощна енергия за компаниите. Говорихме и за американските централи, казусът е от 4 години. Има напредък по този казус, свързан с евентуална държавна помощ. Знаем, че тези договори са несъвместими с европейските правила за либерализация на пазара на енергия и пречат на либерализацията. Необходимо е ускоряване на преговорите с двете американски централи, за да се постигне споразумение за разваляне на договорите.

Надявам се в рамките на следващите 10 дни да имаме конкретните текстове, които да внесем в парламента. Началото на март би трябвало да сме в напреднала фаза на приемане на тези промени, подчерта Добрев. По отношение на договорите с американските централи депутатът се надява в следващите 2-3 месеца да има напредък.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Alarak(the truth)

    48 0 Отговор
    А така продължавайте да се отваряте диляне, само дето това ще е последния ви пирон в ковчега на герб
  • 3 Гост

    42 0 Отговор
    Господине, гърците не приеха тази конвеция! Освен това, българите бягат за да си намерят място някъде по света! Турците и те полека ше се изнесът! С ромите които ще останете да командвате, последното което ги вълнува е конвенцията! Те ще искат, ток,вода, кебапчета, ракия, и помощи! Даже и интеграцията не е нещо което ги интересува!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Санкция

    33 0 Отговор
    Тея от герб, като получат инструктаж, всичките започват да повтарят едно и също!

    Коментиран от #6, #9

  • 6 Гостенин

    14 0 Отговор

    До коментар #5 от "Санкция":

    И sms-и
  • 7 гост

    28 1 Отговор
    Точно това вакло неопределено по пол животно да ръси мозък какво щяла да вкара конвенцията?!?
    Дебили, дебили, навсякъде дебили!
  • 8 Гербестан

    36 1 Отговор
    Я хаскюуския нагъл герберджендър или по народному гербераст бил компетент и по толерантността !?!?!? Аз си мислех, че герберастите само от пари, власт и онождане отзад се интересуват, а тоз чак и толерантен ?
  • 9 Alarak(the truth)

    24 1 Отговор

    До коментар #5 от "Санкция":

    Абсолютно и по интересното е, че никой няма собствено мнение, все едно "кадрите" като тоя марсол добрев са правени във фабрика на поточна линия, едни и същи идиоти, обаче с различни имена, и като знам, че работя и част от парите ми утиват при същества като тоя лошо ми става...
  • 10 Джендо Борисов

    19 1 Отговор
    Айде още един джендър-гербаджия се изказва без "притеснения !
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 НАТО ВЕЦ

    16 0 Отговор
    А бе, Конституционният съд не каза ли, че тоя не може да е вече депутат?
  • 15 123

    18 0 Отговор
    Този , защо е още депутат?
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Джек лондон

    9 0 Отговор
    Добре че го отлюспиха тоя продажник! Хора без морал и лично достойнство! Ясно е че не вижда - мекотели!
  • 18 Джек лондон

    3 0 Отговор
    Добре че го отлюспиха тоя продажник! Хора без морал и лично достойнство! Ясно е че не вижда - мекотели!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 аве фюрер

    10 0 Отговор
    Долнопробен човечец , алчен ,за пари е готов да гласува всичко и собствената си майка на магистралата да пусне .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове