12 Февруари, 2018 21:10 1 657 37

Цветанов: Няма да налагаме силово Истанбулската конвенция

  • цветан цветанов-
  • конвенция

Трябва да продължим диалога с гражданското общество, заяви зам.-председателят на ГЕРБ

След като Истанбулската конвенция е приета на заседание на Министерски съвет, логично е мнозинството да я подкрепи. Но ние отложихме ратифицирането й, след като има притеснения у хората. Тези притеснения са подклаждани от БСП с двойното лице, едното от които през декември е подкрепило документа на ПЕС в Лисабон, а другото сега се заиграва със страховете на българите. Това каза пред "24 часа" зам.-председателят на ГЕРБ и председател на парламентарната група на партията Цветан Цветанов.

"Не трябва да се заиграваме със страховете на хората, не трябва да допуснем популизмът да взема връх", коментира още Цветанов.

И очерта какво предстои: "Решихме да има обществен дебат и ако обществото е склонно да се борим по-ефективно и с по-добра координация на всички институции с проблема домашно насилие над жени и деца, конвенцията да се подкрепи. ГЕРБ няма да наложи силово приемането й. Трябва да продължим диалога с гражданското общество, защото политическите решения трябва да се вземат в диалог с хората. А относно притесненията за трети пол и еднополови бракове, с нашата Конституция това няма как да стане", разкри Цветанов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НЕразбирач

    44 1 Отговор
    А твоето лице не е "двойно", ами тройно, даже четворно!
    Не ми обяснявай, че няма как да стане за "еднополовите" заради конституцията, нещастнико!
    Ми нали просто я карате "стъпка по стъпка" и накрая "...и станаха прия....ъъъъ т.е. СЕМЕЙСТВО"!
    Нали като натресете конвенцийката, ще изчакате 1-2 годинки и ще кажете: "Ми...вижте ся - така и така вече сме приели конвенцията, дайте да довършим всичко като хората и да си поправим Конституцията"! НАЛИ ТАКА ЩЕ НАПРАВИТЕ, МИШКО!?
    От моя избирателен район си тръгнал, НО не с моя глас! Родоотстъпник!
    Оня горе гледа, а вий парите в отвъдното няма да си ги вземете с вас!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 народ

    48 1 Отговор
    А бе,вие не разбрахте ли,че българите не искат тази конвенция!
    Какъв дебат,какво БСП,бе Цецо?Не,и баста!!!
    А пък ако вие сте обещали някъде на някого и за това са ви платили,това е ваш проблем!!!
  • 4 Бягам далече

    24 0 Отговор
    Скоро май ша запей максим соколов с водно охлаждане
  • 5 ГЕРБаха ни майката

    35 1 Отговор
    Щом Цвичката герберджендър номер 2 казва, че няма да ни я налагат силово значи точно така, ще ни я наложат !!!!
    Борисов гербераста управлява тоталитарно и изобщо не се съмнявам, как ще приемат конвенцията, въпрос на време е просто чака малко да изпусне парата на народното недоволство и ще ни го начука нагло, както обикновено !
  • 6 onq s konq

    1 35 Отговор
    Не разбирам какво лошо виждате всички в "джендъра"?Ами окъпете го с топла вода,облечете го в бяло,качете го в едно "Ламборжини",сложете до него една руса мацка "да си има" за всеки случай,няколко пачки в жапката - задължително ...е и?!Ама НEеее,защото сте завистливи-там е проблема:)
  • 7 Тръмп

    24 2 Отговор
    Не е достатъчно,искам главата на Екатерина Захариева!Тя ви вкара в капана и трябва да си сърба кариерната попара до край!Долу, Захариева!ГЕРБ или Захариева!:)Ясен ли съм!!!!!!!!!!!!
  • 8 Пратеници на САТАНАТА

    25 1 Отговор
    Представа си няма народа,какво ще стане когато се приеме тази демонска истанбулска конвенция.Всички изроди ще могат да правят каквото си искат със децата на България.Тука където живея вече е приета и родителите се редуват да посрещат и изпращат децата до училищата,защото има много случай на педофилски атаки по момченца и момиченца.Свърши вече спокойствието,тука се женят мъже за мъже и жени за жени и си вземат деца с предимство от домовете.Сатаната е вече навсякъде....
  • 9 Гоуст

    29 1 Отговор
    Народа набира, набира, набира само една капчица остава още, докато прелее и ще ви отнесе като цунами.

    Коментиран от #11

  • 10 Гост

    20 0 Отговор
    Много яко как популистът нарича всичко друго, но не и своите действия популизъм. Нещо като крадецът вика дръжте крадеца. Крайна форма на цинизъм в биполярното разтройство.
  • 11 Гост

    4 10 Отговор

    До коментар #9 от "Гоуст":

    Този народ най-много да си отвее риба на терасата, че силно се съмнявам и в тези му способности на 'матриала. Силно съм убеден, че чужда армия въоръжена с велосипеди може да превземе поне 2/3 от Територията.
  • 12 Варна

    20 0 Отговор
    Трябва да разберете скъпи приятели, че без сурвакницата няма да стане
  • 13 Пратеници на САТАНАТА

    5 1 Отговор
    https://bultimes.com/uzhasite-na-zapadnata-sodomiya-na-darzhavno-nivo-za-koito-dori-ne-podozirate/

    Коментиран от #16

  • 14 неутрален

    20 1 Отговор
    Цв.ЦВ, Тиквоча и тям подобни от бостана като усетят дебелия и почват да се "съгласяват", но само чакат момента да затихнат вълненията и правят това ,което са решили т.е. това за което са им платили. много трябва да се внимава тези лъжци!!!!!!!!!!!!!
  • 15 Лъжат

    21 1 Отговор
    Забележете лицемерието ...
    "Няма да налагаме силово Истанбулската конвенция"
    т.е.
    "Ще налагаме кротко Истанбулската конвенция"
  • 16 ха ха ха

    6 0 Отговор

    До коментар #13 от "Пратеници на САТАНАТА":

    Снимката кърти :D

    Коментиран от #17

  • 17 Пратеници на САТАНАТА

    5 0 Отговор

    До коментар #16 от "ха ха ха":

    https://bultimes.com/shokirashti-danni-za-detsata-izrasnali-v-homoseksualni-semejstva/
  • 18 Тръмп

    8 0 Отговор
    Шеф на Grevio,Репресивната машина зад ИК е Туркинята-Feride Acar!!!!!!!!!Туркиня ще следи Европейските ценности и традиции да бъдат разрушени!!!!! Във Всяко Европейско Семейството може да се бърка Туркинята,която е работила в Турското Вътрешно Министерство на Ердоган!!!!!!!
  • 19 Тръмп

    13 1 Отговор
    Бойко за това ли ходи при Ердоган,за да му връчат за ратифициране ИК????????Това не е Национална политика,а Идиотия с фатални последици за Българското Семейство!!!!!!
  • 20 Тръмп

    10 1 Отговор
    Мюсюлманката Фериде Акар ще следи и санкционира Европейските семейства за домашно насилие!Мюсюлманката подчинена на Ердоган ще е над Законите в Европа!!!!!Мюсюлманката Фериде,ще защитава всички сексуално извратени!!!!!!Мюсюлманката ще учи децата ни на Фалшиви полове,роли и социология!!!!!Европа наистина оглупя,щом Ердоган ще ни следи семействата за домашно насилие и ще учи децата ни на безполовост,докато мюсюлманите се размножават,като хлебарките!!!!!!!!
  • 21 Пратеници на САТАНАТА

    3 0 Отговор
    http://observatorioviolencia.org/tag/feride-acar/
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Тръмп

    11 1 Отговор
    Цветанов,веднага осъдете и изгорете ИК!Тя разрушава Националната Сигурност!Ердоган и подчинената му Фериде Акар се подиграват с Християнското Семейството!Това е Грях-Божии!Фериде е Европейски Масов Убиец на Семейството!!!!!!!Вие наистина сте Полови Дебили!!!!!!:):):)
  • 24 Пратеници на САТАНАТА

    3 0 Отговор
    Feride Acar (Turquía), Asume la Presidencia de Grupo

    Rosa Logar (Austria), Vicepresidenta Primera

    Marceline Naudi (Malta), Vicepresidenta Segunda

    Biljana Brankovic (Serbia),

    Francoise Brié (Francia),

    Helena Maria Carvallho Martins Leitao(Portugal),

    Gemma Gallego (España),

    Simona Lanzoni (Italia),

    Iris Luarasi (Albania),

    Vesna Ratkovic (Montenegro
  • 25 Тръмп

    9 1 Отговор
    Ердоган,Фериде Акар и Истанбулската Конвенция са Мюсюлмани и още не са признали Турския Геноцид към Армения!!!!И тези Насилници ще въвеждат в Европа конвенция срещу насилието!Ердоган в момента избива Кюрди в Сирия и ще му подписваме Конвенцията??????Вие сте извратени и убивате народите си щом Вярвате на Ердоган и Фериде Акар!!!!!
  • 26 555

    10 1 Отговор
    Да беше продължил и диалога с обществото за високата цена на винетката за софийското автобусно билетче ...стане ли въпрос за грабене не се съобразявате с никой ....където не става въпрос за пари се правите на много благи ...мръсна герберска сган
  • 27 Пратеници на САТАНАТА

    8 1 Отговор
    Нашата пепелянка в списъка на демоните сигурно ще е Екатерина Захариева,тя се натяга най много.А може и дъртата кобра Надежда Нейнски.Тези са опрашвани в Истанбул!!!!!
  • 28 Тръмп

    10 0 Отговор
    Турските болници в България са същата Инвазия и смучат половин милиард годишно от Здравната каса!Турция превзема България подмолно на всички фронтове!Турция е обявила хибридна война на България и всички институции спят!До кога??????
  • 29 no name no face no number

    5 1 Отговор
    Референдум трябва г-н Цветанов РЕФЕРЕНДУМ, а не диалог. Не сме толкова тъпи, колкото вие си мислите, а също така и не сте толкова умни колкото вие мислите. При тези технологии е по лесно да се правят референдуми по въпроси от национално значение.
  • 30 Гост с име

    5 1 Отговор
    Вие я наложете силово и после минете пак на избори. Да видите тогава ние как ще ви ошамарим - силово.
  • 31 Антигербераст

    4 1 Отговор
    В момента Истанбулската конвенция няма как да мине в Парламента, въпреки големите напъни на Бойко Борисов и неговия оргсекретар. След изявлението на Каракачанов, че ако ГЕРБ вкарат конвенцията в Парламента, се отива на предсрочни избори, малко охлади мераците на ГЕРБджендърите. Но от 3-4 дни има един слух за Троянски кон между коалиционните партньори, който срещу много пари, обещани му от ГЕРБ, може ДА ИЗНЕВЕРИ НА ОБЩОНАЦИОНАЛНАТА НАГЛАСА против конвенцията и с гласовете на малката му групичка в Парламента, тази конвенция да мине. Г-Н С......В, не ни разочаровайте, защото ако се случи, това ще е последният ви мандат в Българския парламент.
  • 32 стоян георгиев

    0 6 Отговор
    ако конвенцията не мине значи руските фалшиви новини ще победят отново у нас.във въпросната конвенция няма и дума за трети пол или къвто и да е вид хомосексуализъм.жалко за българския народ,но тва му е нивото.вестник уикенд и вестник шок!после не се сърдете като ви смятат за втора ръка навсякъде след калотина!!!!поне като толкова ви бе важна тая конвенция да я бяхте прочели вместо да пишете щуротии за джендъри и т.н.и вземете проверете кво е джендър!!!!смяхххх!
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 ууууууу

    3 0 Отговор
    и да искаш няма да стане бе, цървул!
    пак се изказваш като наглец!
    Цвъчко, всичко ще си платите за мизериите - ти лично и останалата гробаджийска сган!
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове