Last news in Fakti

20 Февруари, 2018 15:28 1 943 21

БСП обвини Борисов в лъжи, заплаши със съд Цветановl

  • корнелия нинова-
  • бойко борисов

Цветан Цветанов обвини Елена Йончева в престъпление, съобщи Корнелия Нинова на пресконференция на БСП. Причината са думи на Цветанов, които бяха цитирани от Нинова.

Според соцлидерката всичко се правило заради разкритията на Йончева за най – големите корупционни сделки на правителството - тази с оградата по границата ни с Турция.

Нинова обяви, че Елена Йончева получава пълната подкрепа на БСП, съобщи novini.bg.

"Искаме истината за оградата от Сотир Цацаров", каза още тя и попита защо не им се отговаря - прикрива ли се нещо.

Нинова обясни, че се обръщат към Сотир Цацаров, тъй като на 6 декември 2017 г. е заявил в Правната комисия на парламента, че има три доклада на Агенцията за държавна и финансова инспекция, на ДАНС в резултат на сигнала на Елена Йончева.

По думите й Цацаров е заявил, че в този доклад, че има завишение на проектната стойност на оградата.

"Този доклад е изпратен в главна прокуратура. Ние от една седмица искаме от ДАНС резултат на доклада. Поискахме от гл. прокурор официално с писмо да ни информирa“, каза Нинова.

„Ще има ли образувано досъдебно производство по оградата, за какви пари става дума, за какви завишения на действителната стойност“, попита Нинова и подчерта, че това са парите на българите.

Относно темата за истанбулската конвенция, Нинова заяви: " Бойко Борисов излъга, че оттегля Истанбулската конвенция“. Тя уточни, че не знае какъв консенсус търси Бойко Борисов, след като такъв няма в коалицията и в собствената му партия.

„Ако очаква консенсус в БСП – няма да го получи“, заяви Нинова. Тя поясни, че конвенцията е разпределена на комисии. „Ще повярваме в думите му, че ще я оттегли, ако утре на заседание на МС правителството реши да си оттегли внесената в парламента Истанбулска конвенция", допълни тя.

Във връзка със скандала около исканата оставка на проф. Камен Плочев, Корнелия Нинова заяви: "Ако се иска оставката на проф. Плочев, защото иска актуализация на бюджета през февруари, то отдавна премиерът трябваше да подаде своята".

„Г-н Плочев е направил нещо законно. Иска от парламента актуализация на бюджета. Обвиняват го защо през февруари иска актуализация на бюджета. Ако на този човек му се иска оставката за това, че е поискал актуализация на бюджета през февруари, то министър-председателят отдавна трябваше да си подаде оставката", заяви Нинова.

Тя поясни, че през януари министър-председателят е изхарчил приблизително същата сума, която иска проф. Плочев, но незаконно. „Значи единият законно иска актуализация на бюджета, защото е загрижен за здравето на хората, другият незаконно изхарчи същата сума за един месец през януари, за да потушава бунтове и да си купи спокойствие. Виждате ли разликата?“, попита Нинова.

По думите когато един човек е решил, че "държавата му е бащиния", може да си прави каквото си иска. Тя обърна внимание, че през управлението си ГЕРБ е сменила 10 министри на здравеопазването и посочи, че сами си сменят шефовете на здравната каса.

„Пълен хаос е, а хората не могат да се лекуват“, посочи Нинова. Лидерът на БСП поиска актуализацията на здравния и националния бюджет моментално да влязат в парламента и отново потвърди, няма да подкрепят оставката на проф. Плочев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Радев

    12 19 Отговор
    Тия са само пунтьори
  • 2 Гост

    15 25 Отговор
    Ей тази се чуди от къде да измисли някоя глупост че веднага да започне да реве ,че да влезне в медиите! А за хасковския лидер на нейната партия който е хванат пиян да шофира ще замълчи деликатно или ще започне да мърмори че не е виновен.
  • 3 Реалист

    11 16 Отговор
    Слушах интервюто на Цецко тая сутрин - никого не е обвинявал а само "попита" (както румчо бенките) дали йончева е близка с човек обвинен в източването на КТБ. Става интересно - на първия ред с пуканки и кола. Цецко попита и защо румчо бемките махна йончева от щаба си - дали защото има информация че е кгб мишка като тоя атанасов дето никой не му дава достъп до документи на НАТО щото е порта. Интересни въпроси с интересни отговори...

    Коментиран от #6

  • 4 Русенец

    21 5 Отговор
    Греши Нинова, в Цацаратурата нища няма да открият ! Цветанов пак ще е оневинен както го оневиниха за 6 апартамента от НАП и го оправдаха са Орлин Танев от Търново! Цветанов е Светец за България и трябва да бъде канонизиран от църквата а Бойко да бъде обявен за Господ !
  • 5 Дедо

    10 7 Отговор
    Курнелия,крайно време е да се разберете с Боко като мъже!
  • 6 ха ха ха

    14 3 Отговор

    До коментар #3 от "Реалист":

    Нтересно, БОКО що така не се засегна от питанията на Президента и не го даде на прокурор? ;)

    Коментиран от #10

  • 7 Справедлив

    4 3 Отговор
    Ние българите имаме нужда от нещо като епохата "Мейджи" през 19- ти век в Япония.Елитът да усети, че сме ужасно изостанали, да се обедини около важните за народа неща и да се стреля в една точка! И никакви стари спомени по соца, защото старите спомени само ни вкарват в задънена улица! Така ли не узряха за нещо сериозно тези лидери?

    Коментиран от #9

  • 8 Гробари

    9 1 Отговор
    Да хванеш тиквата да удариш рапоня.Лъжци и крадци от класа.От корунпираният ченгета какво да очакваш.
  • 9 Реалист

    2 4 Отговор

    До коментар #7 от "Справедлив":

    Искаш невъзможното - в Япония елита е бил местен и е искал просперитет на собственната си държава.
    Тука имаме цели 2 партии явно служещи на чужди интереси - бсп - дпс. Като как такъв като сер-гей, имащ украински паспорт (за да не ходи в казарма), обучаван от кгб, ще брани българските интереси. Нали щеше да остава в България когато го избраха за евродепутат! Най-голямата беда за България са 5-те колони на ушанките и фесовете.
  • 10 Реалист

    6 7 Отговор

    До коментар #6 от "ха ха ха":

    Ами Бойко му каза - имаш факти, даваш ги на прокурора или журналистите. Нямаш факти - стоиш като румчо бемката като пръднал в асансьор.
    Нали си наясно че ако имаше нещо вярно досега курнито да си е продрала гласеца да го обявява, а не да чака кукла на конци като румчо да "пита".
    Може ли и аз да попитам румчо - кажи вярно ли е че жена ти се чука с друг. Виждаш ли колко е лесно да питаш с идеята да вкараш някой в "обяснителен" режим. Не им се получи на комундетата.

    Коментиран от #12

  • 11 Ads

    3 0 Отговор
    Корупция-далавера, в която не участвам.
  • 12 ха ха ха

    7 5 Отговор

    До коментар #10 от "Реалист":

    Получи му се на президента и още как, стой и гледай - хубавите работи стават бааааавно и полека :)))

    Коментиран от #13

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Фрг

    7 6 Отговор
    Не миряса курнелка да яде кокалите на боико
  • 15 Гост

    8 4 Отговор
    На фона на Цветанов, Корнелия ми е много симпатична! Ако още ни го натрапвате ще гласувам за нея!
  • 16 аве фюрер

    8 6 Отговор
    Тия комунисти са като стара грамофонна плоча , изперкаха съвсем ...
  • 17 Пенсионера

    4 5 Отговор
    И аз очаквам тази баба да управлява държава , но тя се занимава с клюки . Ужас , избирам по малкото зло пак гн. БОРИСОВ, поне не се занимава с махленски работи .
  • 18 ХЕБЪР

    6 4 Отговор
    Тази само чака нещо да стана и започва да реве като магаре...върви след събитията...
  • 19 Iv - Nik

    2 3 Отговор
    Много шум за нищо ... Само клюки без покритие. Таз "Корниетка" хвърля нещо в пространството, не значищо нищо, като уж ТОП новина и чака кат неКой си рибар !!! То бива лъжачи, а не - истини, да бълва ...
  • 20 ПЕЕВ

    1 0 Отговор
    ДАНО НИКОГА ВЕЧЕ КОМУНИСТИ НА ВЛАСТ.
  • 21 The TRAPPER

    0 0 Отговор
    Какво казва г-жа Нинова ? - Че някой е похарчил през януари пари-незаконно ? Защо не представи доказателствата в прокоратурата ? И защо прокоратурата не я преследва за прикриване на доказателства ?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове