Last news in Fakti

23 Февруари, 2018 14:08 4 212 24

Премиерът ще приеме оставката на Теменужка Петкова (ВИДЕО)

  • теменужка петкова-
  • бойко борисов-
  • чез-
  • сделка

Продажбата на ЧЕЗ предизвика сътресение в правителството

Премиерът Бойко Борисов ще приеме оставката на енергийния министър Теменужка Петкова.

Самата Петкова обяви в кулоарите на парламента, че подава оставка, за да няма съмнения при сделката за продажба на активите на чешкото дружество ЧЕЗ в България. В четвъртък чешката компания обяви, че е взела решение да продаде бизнеса си у нас на "Инерком България".

В парламента председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че ще очаква завръщането на Борисов от Брюксел и че коалиционен съвет ще реши дали да приеме оставката на енергийния министър. Премиерът Бойко Борисов от своя страна заяви пред журналисти в Брюксел, че лично е помолил министъра на енергетиката да подаде оставка и ще я приеме.

Премиерът посочи, че сделката е реализирана между частни компании в Чехия. В момента България има независими регулатори, когато продажбата на ЧЕЗ дойде у нас, то те са наред да я проверят, заяви премиерът.

Той посочи, че наследникът на Теменужка Петкова ще бъде избран след консултации с Патриотите.

Има обаче много заинтересовани да атакуват Теменужка Петкова. В момента това е удобна ситуация, от която действително опозицията се възползва и могат действително да търсят поредния скандал, който искат да генерира в обществото и да уронват авторитета на правителството и всички тези неща, които правим в момента, посочи Цветан Цветанов.

Министърът на финансите Владислав Горанов коментира като "прибързано действие" депозираната оставка на Теменужка Петкова.

Прибързана е, защото аз не намирам аргументи за нея, но не съм и запознат и с детайлите. Ако всеки, който има някакъв приятел, дългогодишен, трябва да носи отговорност за действията или бездействията, още повече, тук говорим за една частна сделка, за мен е малко странно. Още повече, аз пак казвам, не виждам нищо укоримо в подобна сделка, за да търсим някаква отговорност - морална или политическа, но това е нейно решение. От вас разбирам, преди малко се видяхме с нея, но не ме информира за това нейно решение, поясни пред журналисти Владислав Горанов.

По-рано днес БСП подложи под съмнение сделката за продажбата на активите на дружеството ЧЕЗ в България. В декларация от парламентарната трибуна лидерът на социалистите Корнелия Нинова призова омбудсманът и президентът да заемат позиция по темата.

Председателят на енергийната комисия и депутат от ГЕРБ Делян Добрев също изрази притеснения по сделката.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Све

    51 0 Отговор
    Без протести…… се умира
    Държавата изнася ток Х пъти под международната цена на борсите
    А купуваме скъпо
    Подарихме си водата
    Подарихме си златото
    Подарихме си земята
    Подарихме си морето
    Подарихме си горите на Ц. Минев….
    АМИ ДА СИ ХОДИМ
  • 2 Радо

    49 1 Отговор
    ГЕРБ я взеха тази държава на акорд и докато не я отърмъчат цялата няма да се спрат.

    Коментиран от #9

  • 3 Кълвач

    30 2 Отговор
    Къде се държи тоя човек, рамото ли го боли???

    Коментиран от #4

  • 4 Хахаха

    22 1 Отговор

    До коментар #3 от "Кълвач":

    Пада му портфейла
    Хахаха
  • 5 Лост

    21 0 Отговор
    И аз си мислех, че сърцето е от другата страна, но може и да съм пропуснал някой час по биология.

    Коментиран от #17

  • 6 Лост

    21 0 Отговор
    Пълна пародия
  • 7 чалга бизнес

    33 1 Отговор
    Кака Гинка и сестра и и една тяхна приятелка седнали на кафе и от дума на дума решили да купят ЧЕЗ, кво толкова странно има тука?
    Какво ви учудва?
  • 8 Ники

    28 0 Отговор
    Да тая Бойко и вика аиде издъни се изчезваш. После се почва театъра за хората ... тя милата си подава оставката пък Бойко обмисля дали да я приеме и накрая айде така е правилно приемаме я ... Пълни глупости ...
  • 9 Голем смях

    13 3 Отговор

    До коментар #2 от "Радо":

    Те да са само ГЕРБ с мед да ги нахраниш,но всички които се изредиха са боклуци и антибългари.Едните умират за Русия,другите за Турция,третите за Запада,а за България на никого не му пука.
  • 10 Русенец

    23 1 Отговор
    Дакато Тато Джуниър не си подаде оставката и не напусне завинаги политиката заедно с Цвъки, докато не обявят ГЕРБ извън закона и не приемат закон за Лустрогереберация, в БГ ще е така и безгръбначни като Марешки и Валерката ще са герои !

    Коментиран от #12

  • 11 Борис

    19 1 Отговор
    Можете ли да познаете след някой месец в коя компания ще работи това Теменужче?
  • 12 Русенец 3

    4 11 Отговор

    До коментар #10 от "Русенец":

    И кой ще дойде Коурнелия и тотално ще срине държавата!
  • 13 Снежа.

    17 1 Отговор
    Че Нушето е параван ни беше ясно отдавна но кога ще си подадете оставки цвъчко и боко ?когато продаде тец варна и 33℅ от ерп и се правехте на велики даже не казахте а се чудехте как така журналята ви питат ами вие мислехте че на дядо ви нивата продавате а те ви питат......Народа ще ви пита все някога...няма къде да и дете както сте се възгордяли че сте на върха трябва да сте на ясно че там много духа и от високо най много боли като паднеш..

    Коментиран от #14, #19

  • 14 Народен Съд

    9 0 Отговор

    До коментар #13 от "Снежа.":

    А за министри и депутатите - и без народен съд.
  • 15 гост

    23 0 Отговор
    1. Сделката е между Държавната Чез и някоя си частна!
    2. Извършвала се по Чешкото законодателство ама къде в България, където действа нашето законодателство!
    3. Енергетиката е пряко свързана с националната сигурност на България!!!
    Престанете да лъжите народа си!!!
  • 16 Бужу

    11 0 Отговор
    Ще дойде време и ще си платят за всички свои грешки.Наближава.Очаквам да ги на бода,с най голямо нетърпение. Ухааа

    Коментиран от #18

  • 17 Защото Гинка купи ЧЕЗ

    8 0 Отговор

    До коментар #5 от "Лост":

    Тоя няма сърце.

    А сега всичко е точно.
  • 18 НАТО ВЕЦ

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "Бужу":

    За какви "грешки" приказваш?
    Грешка няма.
  • 19 НАТО ВЕЦ

    13 0 Отговор

    До коментар #13 от "Снежа.":

    Тя Нушето е кумица на Гинка.
  • 20 коки

    11 0 Отговор
    това правителство става изключително нагло и безскрупулно хем си знаят далаверите и пак ти казват в очите това не е далавера,направо разстрел за целия кабинет пък следващите да си правят сметка
  • 21 Bahti

    6 0 Отговор
    Е, Глупости! Може Още да се открадне от Неродените...
  • 22 Некойси

    6 0 Отговор
    Не по-скоро ме интересува кога кабинета ще сдаде властта и да се омитат някъде с крадените си пари, та да се свършва.
  • 23 Вуте

    7 0 Отговор
    Боко е дърта мутра и ги знае тези неща!Глоби...такси...щавене на ниския...Е сега държавата си е негова - радвайте му се!!!Престъпник на високо ниво-ще ви затрие и окото няма да му мигне!!!
  • 24 Спас

    2 0 Отговор
    Сделката ще мине без да има виновни а Мишето ще стане изп.директор на ЧЕЗ.А Бойко винаги е прав.Нека да гласуват за тях.Нам война не требе има КОЙ Дани умори.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове