25 Февруари, 2018 20:02 2 040 23

ГЕРБ отговори на Нинова: Чудовищна лъжа е, че Борисов стои зад сделката за ЧЕЗ!

  • чез-
  • сделка-
  • делян добрев-
  • корнелия нинова

ГЕРБ уличи лидера на БСП в лъжа. "Корнелия Нинова изрече откровена лъжа, че Българската банка за развитие ще финансира сделката с ЧЕЗ", каза депутатът от ГЕРБ Делян Добрев на извънреден брифинг в централата на партията, пише epicenter.bg.

„Пресконференцията е в отговор на изявления на лидера на БСП Корнелия Нинова по-рано през деня. Нещото, което ни възмути бе една изказана лъжа, откровена лъжа, на която трябва да реагираме и една теза, която изключително много ни притесни. Изречената лъжа е, по отношение на това, че Българска банка за развитие ще финансира сделката с ЧЕЗ. Това е нагла лъжа, не само защото не е вярно, а защото публична информация, затова че не е вярно, че Българската банка за развитие не участва в сделката, е публикувана още на 15 февруари 2018 г.“, каза Добрев.

По думите му няма как лидерът на БСП да не е знаела тази публична информация, която знаят всички. „Днес се наложи Българската банка за развитие отново официално на своята страница да публикува такова съобщение. Това е публично известно от преди 10 дни. За нас е необяснимо защо се пускат в обществото такива плоски лъжи. Това е плоска лъжа и е много лесна за опровергаване“, коментира той.

„Това, което ни разтревожи е тезата, че институциите на България трябва да бъдат подчинявани на изпълнителната власт. Тревожи ни, защото всеки политик, който вижда институциите като подчинени на изпълнителната власт, не е за тази работа. Затова са институциите, те изграждат държавността в България“, поясни Добрев.

Той попита дали, когато Корнелия Нинова е била заместник-министър се е държала по този начин с тях. „Днес тя казва, че институциите в България ги знаем, те ще направят това, което им нареди премиерът. Това е опасна мисъл за политик. Това означава, че този политик не знае как функционира държавата или си мисли, че държавата трябва да функционира по определен начин. Скандално е това, което е казала Корнелия Нинова. Дали тя смята, че институциите трябва да бъдат подчинявани на премиера, който и да е той. Това е обида за самите институции“, коментира Добрев.

Той заяви, че от ГЕРБ вярват в институциите и са се постарали да ги направят във времето, колкото се може по-независими.

Според бившия депутат Антон Тодоров, под ръководството на Корнелия Нинова, БСП се е превърнала с инкубатор на лъжи и фалшиви новини, които "заразили" дори президента Румен Радев.

"Това е чудовищна лъжа". Така Тодоров отговори на въпроса на соцлидерката дали министър-председателят Бойко Борисов не стои зад скандалната сделка за ЧЕЗ.

„Силно сме притеснени от това, че БСП не могат да изпълняват своята функция на опозиция, заяви настоящият експерт на ГЕРБ. „Те отдавна са загубили правото да се изявяват като морален стожер. Гинка ще обясни откъде идват парите за купуването на ЧЕЗ, когато Нинова обясни откъде взе парите за приватизацията на "Техноимпекс", но тя бяга като дявол от тамян от тази тема. Партията под нейно ръководство се превръща в генератор на клюки, откровени лъжи и свърталище на проблемни хора. Това поведение е болестотворно, то е политическо отровителство и започва да се изповядва и от българския президент. БСП и президентът се опитват да ерозират чрез недоказани твърдения управляващата коалиция. Червената партия все повече придобива жълти черти“, подчерта Тодоров.

„Проверката на институциите ще разкрие дали има нещо нередно в сделката с ЧЕЗ“, убеден е Делян Добрев.

„Днес се чувствам по-спокоен, защото институциите ще проверят сделката“, допълни той. „Едва ли не се спекулира от днес, че това по някакъв начин ще рефлектира върху сметките на хората и качеството на услугата“, каза той и посочи, че цените на електроенергията се определят от регулатора – КЕВР.

„Смяната на собствеността не може да бъде причина за промяна на разходите“, каза Добрев.

Антон Тодоров попита кога лидерът на БСП има доверие в ДАНС, когато докладът за границата се превръща в неин флагман или когато премиерът възлага проверка за сделката с ЧЕЗ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ ГАН4О

    48 3 Отговор
    Големи лъжи бе Делянчо на всички е ясно какво става и кой стои зад всичко, защо някаква тъпа кифла купува бизнес за милиарди и стратегически важен за държявата ,с незнайни пари(СПЕСТЕНИ ОТ МАГИСТРАЛИ), а държавата не може а умнико сладък мамин.
  • 2 Бесни Свекърви Пес

    8 37 Отговор
    Делянее, не се занимавай с Нинова и Йончева, това са л..нарките на БСП, техната работа само свекърви могат да я вършат
  • 3 олеле мамо

    42 4 Отговор
    Точно ти ли бе овчарче лъжливо точно ти ли пое защитата на ШЕФА ???????
    Имали поне един адекватен сред вас герберастите !?!?!?
  • 4 Салам Алеко

    19 1 Отговор
    г-н Борисов не е дпс да сои отзад! Той е върха той е НАД!
  • 5 Реалист

    29 1 Отговор
    Е как шефа Бойко няма да знае номерата в алъшвериша, и кой шеф без печалба стопанисва фирма:)
  • 6 българин

    38 4 Отговор
    А бе ,Деляне,мога ли да ти задам един въпрос?
    Как бе,я уличихте Нинова в лъжа бе,пиле шарено?Уличава се с доказателства,а не с голи приказки!Сега трябва да докажете с доказателства,че не сте замесени в тая далавера,защото народа иска отговор!И при вас не важи презумпцията за невинност,защото вие сте управляваща партия!

    Коментиран от #11

  • 7 Дедо

    30 4 Отговор
    Квалифициран и омазан лъжец и крадец! Чудовищната лъжа е че нещо в тази държава се случва без личното участие на Боко!
  • 8 Борис

    22 1 Отговор
    Дали си мислят че като истипосат тоя смешко народа ще им повярва на поредната лъжа?Абе кой ще позволи на г-жа никой да купи ЧЕЗ?И защо изобщо се обясняват,а не продължават да крадът докато тоя тъп народ ги търпи?
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Казанова

    16 3 Отговор
    Ако е вярно аз няма да гласувам никога повече за ГЕРБ. Голямо театро ще да е това. А България кърви разкъсана.
  • 11 Шляхтиц

    1 10 Отговор

    До коментар #6 от "българин":

    Българино, да беше поискал най-напред доказателства за това, което твърди Нинова! Кой си ти, та да ти представя който и да е някакви доказателства???????

    Коментиран от #13, #18

  • 12 #КОЙ

    19 1 Отговор
    Май е настанало време Нинова да бие ключа на обекта дето СЪЕДИНЕНИЕТО прави силата.... да излиза на улицата, да вади гола гърда и да повежда матр'яла!!!!
    Кой, ако не тя!!!
    Кога, ако не сега!!!!
    Дерзай Корни, народа е с теб!!!!
  • 13 Борис

    12 0 Отговор

    До коментар #11 от "Шляхтиц":

    Българина е този върху чийто гръб се отразяват всички негативни последици от игричките на разновидната паплач в парламента.
  • 14 Димитър Кънев

    14 0 Отговор
    Делян Добрев да спре да се пеняви,а да обясни на електората поради какви заслуги зам.министър е толкова много издигнат,та го назначават чак за директор на АЕЦ Козлодуй.
  • 15 татко карло

    12 0 Отговор
    Че то лъжата в Гроб е нещо нормално, сега просто е чудовищна, суперррр яко.
    Ако шефът им беше Пинокио, сега носът му щеше да стига до Луната.
  • 16 емо73канар

    8 0 Отговор
    Добрев, аз и на лъжа вярвам, НО на теб НЕ.
  • 17 ИЦТ

    8 0 Отговор
    Бат Бойко си купи ЧЕЗ с паричките от КТБ това е!
  • 18 Човек от народа

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "Шляхтиц":

    А ти кой си???
  • 19 голямата жица

    3 0 Отговор
    Делянчо явно си мисли,че не 80% от народа са дебили
    а 99% и тръгнал да ни баламосва,че институциите били
    независими.Че тогава гълъбе за,какво са правителство
    народно събрание,президентство и сума ти други служби
    на хранилка ако не управляват институциите.
    И,каква е гаранцията,че някоя сутрин няма да се събудим
    без ток а жиците върнати за скраб.И до вчера се правеше
    че не знаеш нищо за сделката и сега отведнъж всичко
    ти ясно.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Крум, Хан Крум

    5 0 Отговор
    Искам да попитам мат'ряла от ГРОБ.
    И питам ония, гащниците, дето избират
    тия народоунищожители :
    Кажете, гащници нещастни, сега ясно ли ви е защо е имало СЪД НАРОДЕН !?
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 приятел

    3 0 Отговор
    имам един приятел с много голям и дебел полов член не можа да се ожени по тази причина, наскоро ми сподели че много харесвал ,чисто физически делян добрев,мечтаел да го обладае из отзад няколко пъти!не го познавах в тази му светлина,но нещата са сериозни отказва да се храни и пие вода,мечтата му е само една нощ да прекара с делян!моля помогнете!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове