28 Февруари, 2018 18:49 18 700 21

Дъщерята на Цветан Василев: Пеевски рекетираше баща ми (ВИДЕО)

  • цветан василев-
  • ктб-
  • делян пеевски-
  • бойко борисов-
  • радосвета василева

Първите по-сериозни атаки срещу КТБ дойдоха през 2009-2010 г., коментира Радосвета Василева

Дъщерята на Цветан Василев: Пеевски рекетираше баща ми (ВИДЕО) - 1

Партия „България без цензура” е представлявала опит на собственика на КТБ Цветан Василев да създаде алтернатива на ГЕРБ и да се освободи от натиска на депутата от ДПС Делян Пеевски. Това заяви дъщерята на банкера Радосвета Василева в пространно онлайн интервю за относително слабо известния YouTube канал „Най-добрите”.

„Баща ми е търсил различни решение, беше изключително разочарован от управлението на ГЕРБ, в един момент и г-н Пеевски започна да го рекетира. Можете да видите най-ясно каква е била целта на ББЦ като погледнете изказванията на г-н Бареков през април и май 2014 г. – двете партиите, срещу които най-много говори, са ГЕРБ и ДПС”, подчерта тя.

По думите ѝ Цветан Василев е подкрепил проекта „най-вече с идеи”, а финансирането дошло с „един бонус на г-н Бареков от ТВ7, за който баща ми е съдействал”. В обвинителния акт по делото за фалита на КТБ банката е свързвана с ББЦ, като в резюмето за медиите бяха посочени конкретни траншове към лидера ѝ.

„За г-н Пеевски не бих казала, че отношенията им са били приятелски, никога не е бил в приятелския кръг на баща ми – приятел е човек, с който прекарваш свободното си време, споделяш някакви неща. Баща ми е предприемач, той е видял в Пеевски човек с идеи, с бизнес проекти”, твърди Василева, която припомни твърдението на баща си, че атаките срещу КТБ са се засилили, след като неуспелият председател на ДАНС не е получил безвъзмездно ценни активи на банката.

„Първите по-сериозни атаки срещу КТБ дойдоха през 2009-2010 г. Баща ми през онези години си мислеше, че по-лошо от управлението на премиера Борисов няма как да бъде. Тогава имаше непрекъснати заплахи, закани и много интересна игра с доноси. Изкова се една теза (…) това е въпросната мантра за държавните пари в КТБ. В КТБ никога не е имало държавни пари – не се прави простата разлика между пари от бюджета и пари на дружества с държавно участие. Интересен въпрос е къде са парите от бюджета, в какви банки. Парите на дружествата с държавно участие са били привлечени след конкурси”, коментира Радосвета Василева.

Тя посочи, че в този период по публикации на „Капитал” и „Дневник” е бил съставен сигнал в ЕК срещу КТБ и последвалата проверка е приключила без открити нарушения. Дъщерята на банкера твърди, че баща й е бил редовно обвиняван за „неща, които е напълно неспособен да извърши”, като дава пример със сигнал до Атлантическия съвет на САЩ, че баща й планира убийството на бизнесмена и съиздател на „Капитал” и „Дневник” Иво Прокопиев.

В същото време обаче тя твърди, че виенската полиция е открила „интересни неща” по подаден от семейството сигнал за планирано покушение срещу Цветан Василев. В интервюто има и сериозни критики към работата на прокуратурата, чийто клиент е и самата Василева, според нея - заради опитите да покаже истината за краха на банката.

И, все пак, кой има интерес от срутването на КТБ? „За мен интересът е най-вече икономически, ако гледаме от гледна точка на теория на конспирацията, може да намерим и политически интерес. Никой от политиците няма интерес от силен национален капитал – той не може да бъде подчинен лесно”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 jpower

    34 18 Отговор
    Радоооо, обичЪм тЪ, ща взема барабар с милиардите на баща ти.....

    Коментиран от #20

  • 2 Салама Алеко

    41 15 Отговор
    Госпожо, в тая държава бяха очистени братята Илиеви, и още толкова други! Баща Ви е имал толкова банка, и е бил рекетиран! Или баща Ви е избрал грешна професия, или Пеевски е нещо повече от мафиотите!

    Там където днес баща ви е пазен от България, от там казват дошли момчетата очистили Илиеви!

    Коментиран от #21

  • 3 ОПАЛА, ПОЧВА СЕ !

    31 3 Отговор
    ЕТО КАК СТАНА ГОЛА С АТАКА ПО ФЛАНГА НА НАПАДАТЕЛ ОТ ДАНС СЪС СПОНСОР - Дон Корлеоне! Обичам развръзките на Агата Кристи. Обичам д-р Уоатсън, Холмс и инспектор Дю Дю! НО у нас все още лавен инспектор е РОЗОВАТА ДЕБЕЛА ПАНТЕРА ЛОРД ПИНКО ЦАЦАРОВСКИ! И ВСИЧКИ ЗНАЯТ ФИНАЛА ПРЕДИ ПРЕМИЕРАТА.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Абв

    19 32 Отговор
    М....ка ви крадлива ти и бащати. Опипвате почвата ми се струва?
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Сенко

    39 19 Отговор
    Ако наистина бяхме държава която гони интересите си първо Цв Василев с всички играчи около него,жена му и тая малка шаврантия трябваше да са на едно топло място с по 20,30 годишни присъди.Тогава и ние народа да разберем че имаме държава. Ето за това бягат хората от България защото няма справедливост.
  • 8 писнаМИ

    57 8 Отговор
    Ква справедливост бе, едните взимат по 100 000лв за светофарна уредба, другите по 65 000лв за радар, трети си присвояват земи за милиони. Усвояват се всяка година пари за снегопочистване, падна 20 см сняг и още малко бедствено положение ще стане. Бия си камшика и няма да се върна повече.
  • 9 Гост

    36 7 Отговор
    Поздравления за куража, някой трябва да каже какво става.
  • 10 jony

    40 5 Отговор
    А ИВАН КОСТОВ защо не се споменава
  • 11 vasik atanasova

    16 19 Отговор
    ТОЙ ОТКРАДНАЛ 4 000 000 000
    рекетирали го били
  • 12 Байчо

    22 4 Отговор
    Най накрая да не вземат и герои да ги изкарат: цв.василев д.пеевски и всичката сволач около тях
  • 13 Гого

    8 0 Отговор
    Как и за колко е закупена сградата на Гарибалди?
  • 14 МИНЧО

    7 0 Отговор
    До коментар 8 Всеки си го мисли дори и таиничко да напусне завинаги България бил съм на остров Кипър още с лирите им пари добри работа добра и какво неможеш да имаш нищо освен автомобил Ще доиде време за пенсия кво става не те иска никой вече пенсионер няма собствен дом наем ужасИ пак тук България мушенници навсякзде иконимисаните парици се стопяват всичко започва отначалоНо съм пораснал по комунистическо и от тогава не съм видял нищо хубаво освен работа икономии и кво ли не и стигам до мисалта както е писано по горе никой тук не мисли за народа и историята показва че Българин сам неможе да се командва видял съм го и в чужбина виждам го и тук иъмамили банка пресвоили чужди пари нищо живота продължава годините минават и всичко се повтаря и никой неънае докога щее така

    Коментиран от #15

  • 15 СТЕНЛИ

    4 2 Отговор

    До коментар #14 от "МИНЧО":

    Пропусна да кажеш,че след 15 години осигуряван в Кипър имаш право на пенсия.
    Докато бизнеса храни върхушката и плаща изборите,същата ще става все по-независима и безскрупулна.Трябва да се скъса нишката...
  • 16 kawasaki

    9 1 Отговор
    ВЪЗМОЖНО ДА Е ТАКА САМИЯТ ФАКТ ЧЕ ДОГАН И ПЕЕВСКИ ЩЯХА ДА БЪДАТ ПЕЧЕЛИВШИ ОТ СДЕЛКАТА С ЧЕЗ Е ПОКАЗАТЕЛЕН
  • 17 Тира дига 200

    1 2 Отговор
    Ма той умрял ма
  • 18 Плача

    4 5 Отговор
    Ако не беше тъжно, щеше да е смешно......как една кифла се взима насериозно и показва образно казано среден пръст!
  • 19 Гражданин

    7 0 Отговор
    Какво е виновно това момиче ? ! Все едно ние пишещите тук ,един ден децата ни да поемат нашите грешки , и някой да ги съди за това ?! Все едно някой да дири сметка на синът на ПАБЛО ЕСКОБАР -Хуан Ескобар!, за това че е ,син на най-преследвания наркотрафикант в историята ! Госпожи и господа , който трябва ще му дири сметка ,но мисля че не сме хората който заставайки зад компютъра и да хулим и обиждаме нали ? Не съм му никакъв ,нито го познавам а и едвали ще го познавам тези хора са от друго тесто, но исках да споделя че е лесно да се хули , но замислете се вие , дали истината е такава която се поднася в медийте ? Ако е виновен и се докаже нека му дадат полагащото му наказание ... Но закона цитарам; НЕВИНЕН ДО ДОКАЗВАНЕ НА ПРОТИВНОТО. Но едва ли момичето заслужава да носи товара на бащаси на гърба ! Всеки да се замисли, ако в утрешния ден опорачават децатани за нашите грешки ... всеки е отделна личност .
  • 20 Аз знам

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "jpower":

    И аз много я харесвам и обичам ще я взема без зестра
  • 21 киро

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Салама Алеко":

    Да ти много знаеш требе у данс да те земат
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове