Last news in Fakti

4 Март, 2018 10:59 1 627 31

Нинова: Държавата е лош стопанин, когато я управлява мафията

  • корнелия нинова

„Правителството трябва да гарантира националната сигурност. Който купи ЧЕЗ, да не зависи от него дали някой ден няма да бъде изключена мрежата. Някой трябва да понесе и политическа, и друга отговорност, ако се налага“. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова в сутрешния блок на БНТ.

„Държавата е лош стопанин, но когато се управлява от мафията. Когато се управлява от държавници, не е лош стопанин“, подчерта тя. Нинова попита как може във Франция, Белгия, Унгария услугата, която ЧЕЗ предоставя, да е държавна, да се управлява добре и да печели. „При нас не може, защото този, който е начело на държавата, нещо бърка“, коментира председателят на БСП. Тя подчерта, че дори в Европа тенденцията е да се връща държавното участие и тя да има роля в ключови сектори. „Ние искаме това от много време“, припомни Нинова.

Председателят на левицата заяви, че тази седмица цялата сделка ще бъде дадена на прокуратурата. „Това е част от прегледа на прехода. Не може в държавата ни постоянно да се случват грабежи и несигурност и никой да не носи отговорност“, подчерта тя. Според нея проблемът е заровен в миналото при онази продажба на 33% остатъчен дял на ЕРП-тата.

„Първата продажба е по времето на правителството на Сакскобургготски през 2004 г. на 67%. В договора пише, че се запазват 33%, за да може държавата да участва в управителните органи, вземането на решения. Задължават купувача ЧЕЗ тогава да информира за всяко действие държавата и всяка година да дава отчети“, обясни Нинова. По нейните думи има забрана да се продава на офшорни компании, а сега имаме кредити от такива компании. „Има и редица други ограничения, които гарантират държавния интерес. Когато 33% са били все още държавни, държавата е получава дивидент – 40-45 млн. лв. годишно. Продажбата на тези 33% от Бойко Борисов анулира всички тези условия“, уточни тя.

Корнелия Нинова посочи, че някой купува една трета от преносната мрежа на България, което е въпрос на национална сигурност, някой ще контролира през сметките за ток живота на 3 млн. българите, а няма много информация кой е този, кой финансира сделката, как ще се връщат тези пари и дали няма да се връщат през увеличение на сметките за ток. „Ако някой се е съмнявал дали ГЕРБ стоят зад Гинка Върбакова, след комисията в парламента разбраха истината. Тя произнесе политическа реч, в която напада председателя на опозиционната партия и президента на държавата. Тази реч е написана и повтаря пресконференция на ГЕРБ от преди три дни“, каза още Нинова.

Според председателя на БСП скандалът ще се разраства по международна линия. „Чешкият премиер обвини българския в лъжа. Когато си председател на Съвета на ЕС това е голям проблем за Борисов. Премиерът и правителството ни изложиха пред Европа и поставиха международен проблем. Поставиха държавата на колене пред едно лице и волята й какво ще реши за нейния договор“, коментира Нинова. Тя изрази опасение, че при този скандал банките ще се оттеглят от сделката. Нинова е на мнение, че тази защита, в която се хвърли ГЕРБ към Гинка, показва, че те стоят зад нея и са знаели за сделката. Това показва и доклад на ДАНС, които са информирали МС още през септември.

Корнелия Нинова подчерта, че политическото семейство на Борисов управлява в Европа и той може да разчита на подкрепа, но въпреки това неговите най-големи приятели, като Германия, Австрия и други ни отрязаха за Еврозоната и Шенген, защото сме корумпирани. „Най-неприятно прозвуча мнението на Юнкер за Западните Балкани. Той каза не на интеграцията на Западните Балкани в Европа. Евентуално след 2025 година. Откакто е започнало председателството, няма седмица без корупционен скандал“, подчерта Корнелия Нинова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПЕЕВ

    27 16 Отговор
    ТИ ЗАЩО НЕ СИ ДАДЕШ ДЯЛОВЕТЕ ОТ ВСИЧКИ ПРИВАТИЗИРАНИ ПРЕДПРИЯТИЯ НА ДЪРЖАВАТА ТОГАВА.
  • 2 ПЕЕВ

    30 17 Отговор
    МАЗНА ЧЕРВЕНА КРАДЛА.
  • 3 Све

    21 2 Отговор
    Сега е моментът да се изхвърли ,,елита" , но
    не останаха българи в България за да го направят.
    Дебилизацията е почти завуршена

    Коментиран от #6

  • 4 МММ

    18 20 Отговор
    Плачете излъгани герберасти, плачете. На крив ... всичко му пречи.
  • 5 Гостът

    28 2 Отговор
    „Държавата е лош стопанин, но когато се управлява от мафията".

    Тогава излиза,че България 30 г. се управлява само от мафията.

    Коментиран от #10

  • 6 Реалист

    4 3 Отговор

    До коментар #3 от "Све":

    Ура:) Ура:)Ура:)

    Коментиран от #13

  • 7 El comandante до пееФ

    8 10 Отговор
    ти си мазен син гербераст.Caмо ЦСКА!!!
  • 8 к нинова

    20 10 Отговор
    Аз си стефан данаилов пратихме и направихме синовете си американски граждани защото бг не значи нищо за нас.просто има много балъци които да лъжем
  • 9 Аааа

    18 0 Отговор
    Държавата е лош стопанин - да , когато няма държава !
  • 10 123

    22 6 Отговор

    До коментар #5 от "Гостът":

    Грешка 30 г. +45 г =75 години мафия.
  • 11 El comandanteдо ААА

    5 13 Отговор
    Слагаите си по едно+ като си напишете коментара всисчки соросоидни герберасти го праввт защо не и НИЕ???

    Коментиран от #15

  • 12 митница Олтоманци

    16 6 Отговор
    А, БОСОВЕТЕ НА МАФИЯТА СА ...КОСТОВ - НИНОВА ... ПЕТРОЛНИТЕ МАФИОТИ ... ОТ МИТНИЦА ОЛТОМАНЦИ ...
  • 13 Анадолска радост

    2 2 Отговор

    До коментар #6 от "Реалист":

    Дръж козата по ,,ербаб", за да не останеш на СУХО!!!!!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Аааа

    7 0 Отговор

    До коментар #11 от "El comandanteдо ААА":

    Въобще не ми пука кой ще сложи + и кой - ! Всеки има право на свободно изразяване на мнение , независимо какво е то !
  • 16 две и две

    8 3 Отговор
    Значи двете най-големи партии казват: Борисов: държавата е лош стопанин; Нинова: държавата е лош стопанин, когато я управлява мафията. През последните 10 години точно те управляваха и не видяхме добро управление. Да седнат и да кажат: Горанов е мафиот, Станишев е мафиот и така поне за пътвите 1000 души във всяка една партия. И да го публикуват този списък да го видим, да знаем кои мафиози ни управляват.
  • 17 Аааа

    7 3 Отговор
    Партиите нямат абсолютно никакво значение . Всички са от едно котило и си играят театъра пред простолюдието !
  • 18 El comandante до ААА

    3 1 Отговор

    До коментар #14 от "El comandante":

    А твоето собственно къде е? Или нямаш ткова???

    Коментиран от #19

  • 19 Аааа

    6 0 Отговор

    До коментар #18 от "El comandante до ААА":

    Разбира се , че имам собствено мнение ! Винаги се стремя да гледам обективно на нещата , а не да заставам категорично на едната , или на другата страна ... Не твърдя , че винаги съм прав , просто изказвам мнение !
  • 20 El comandante доААА

    3 1 Отговор
    Блсгодаря за оъговора .Значи не сме се затрили напълно
  • 21 ГУМЮН-ФАЛИТОВ

    11 3 Отговор
    КРАДЛАТА нИНОВА.,гЕЧЕВ-ФАЛИТА,иДИЬОТОВА,ПЪПЕША И ДЕСА С двете заплати . ТОВА ЛИ СА ЕЛИТА НА БСП-ту.МНОГО НАГЛИ.червените депутати да си пазят жените че,ФЪРЧИЛОТО много ги обича
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Аааа

    5 1 Отговор
    Надявам се да е така !
  • 25 Марони

    8 1 Отговор
    Мафията в БГ,не създаде ли точно БСП,за да станете капиталисти?Това са инструментите за придобиване на икономическа власт на вашата партия-създаване на организирана престъпност и корупция,която е търговия с влияние.След,което си изтрепахте мутрите-черноработници.А кой оцеля избяга зад граница,като братя Галеви и др.Така,че не викай за кой ли път,"Дръжте крадеца",Наглост Нинова!
  • 26 The TRAPPER

    2 0 Отговор
    Какво става тука ? Един говори за някакви си гадове , друг - за мафия ... За България ли става въпрос ?
  • 27 Долна

    3 1 Отговор
    Пфффф а пък тая е мафиотска бабка кури.Аман от тая дърта скочубра!
  • 28 по темата

    5 2 Отговор
    С което на всеуслошание изквича, че до 1989 година, България се е управлявала от Мафия.

    Е такова глупаво същество като курнелия няма, и не е имало в Бсп, затова и тази партия затихва, като сгазено куче.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Гост

    2 1 Отговор
    Ето за това ви държим в опозиция!
  • 31 Енимехмедов

    3 0 Отговор
    Гръмнете я тая и да свършва ... писна ми всеки ден да и виждам снимката и да ме заливат новините с нейните глупости. Дано я поръчат !!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове