6 Март, 2018 18:36 5 398 42

Теменужка Петкова остава енергиен министър

  • теменужка петкова-
  • красимир каракачанов-
  • енергетика

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов лично заяви, че оставката ѝ няма да бъде приета

Теменужка Петкова остава енергиен министър - 1

„Въпросът е решен: няма да бъде приета оставката на (енергийния министър – б.ред.) Теменужка Петкова. Това е на решение от срещата, на която бяхме повечето министри днес. Нашето мнение – на „Обединени патриоти”, е че няма никакво основание да се търси изкупителна жертва, и то жертва, която няма никаква вина”, заяви в следобедния блок на bTV вицепремиерът и един от лидерите на ОП - Красимир Каракачанов.

„Няма да подкрепим оставката на Теменужка Петкова и този въпрос мисля, че днес го решихме – днес имахме среща при премира. Г-жа Петкова няма никаква вина. Законът за енергетиката не повелява министърът на енергетиката да контролира тези неща – или КЕВР (да ги контролира). Теменужка Петкова остава енергиен министър – това е днешното решение”, обобщи Каракачанов.

„КЕВР може да отнеме лиценз, но не може да спре сделка или да проверява сделка. А отнемането на лиценза е само постфактум”, посочи той по въпроса за продажбата на ЧЕЗ.

„Най-разумният вариант е държавата да купи 34% от фирмата и да изплаща тези пари в последствие от дивидента, който ѝ се полага – да не се товари държавата с допълнителни разходи, но все пак да има контролен пакет (…)

„Аз лично винаги съм смятал, че държавата нямаше нужда да продава тези ЕРП-та, на много места в Европа те са държавни – например във Франция те се дават на концесия. Има два варианта – или закупуване на контролен пакет, или спешни законодателни промени, според които тези и други сделки да бъдат контролирани от държавата. Без да влизам в „сценарии”, но ако някой реши да плати 320 млн. евро и след това да прави саботаж, това ще е най-лесно спечелената война”, посочи вицепремиерът.

Той коментира и желанието на ВМРО да бъдат направени законови промени, с които да се разширят пределите на неизбежната отбрана.

По думите му много хора са реагирали в защита на лекаря, който застреля крадец в Пловдив, защото „им е омръзнало да бъдат ограбвания, омръзнало им е една част от населението, които през последните 27-8 години се научиха, че имат права, смятат че могат да пътуват в градския транспорт без билет, че могат да бият кондукторите, могат да влязат да ви ограбят, че могат да правят каквото си искат, да не плащат ток, вода и да не бъдат наказани…”

По думите ма Каракачанов през последните 10 месеца са били назначени 1000 полицаи, и има разкрити кражби – особено в по-малките населени места, където се знае кой краде.

Каракачанов коментира и тона на руския патриарх Кирил на срещата му с президента Румен Радев.

Според него не е нормално който и да било да държи такъв тон – не само на българския президент, но и на българския премиер, а и на който и да е български държавен служител – заради принципа на реципрочност, основен за дипломацията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасан

    52 6 Отговор
    Чакалите си пазят стадото..Теменужка ако е раздал и на тях по нещо ,разбира се че ще я бранят...
  • 2 Само да попитам

    51 4 Отговор
    Как се наричат слугите на герберастките крадци и лъжци?

    Коментиран от #5

  • 3 Урок за блюдолизци

    15 29 Отговор
    Руският патриарх излезе от функцията си на духовник и започна да раздава пристрастни имперски оценки и назидателни указания, с което навреди по-скоро на имиджа на собствената си държава ! Самият факт, че вечерната проверка и заря се провежда на бул. "цар Освободител" в непосредствена близост до неговия паметник е достатъчно красноречив и не изключва дължимото уважение на всички загинали бойци от армията му, а не само на тези с руска националност.
    Аз от своя страна бих го попитал, макар и не по тая тема, имало ли е случай неговата тъй добронамерена Империя да не се противопостави на обединението на всички българи, камо ли да се довери на България и да й възложи ролята на посредник и застъпник за Македония, Албания, Черна гора, Сърбия и нейните васални субекти, както прави това днес Европейския Съюз ? Или винаги е разглеждала България като презирано пале, което трябва да бъде перманентно наритвано ?

    Коментиран от #31

  • 4 Анонимен

    54 6 Отговор
    Остава... Защото никой не излезе на жълтите павета, да ви строши с тях главите!
    Бойко и 40те му разбойници видяха, че бурята си остана в чашата на медиите и се успокоиха. Даже да очакваме да ни се скарат в следващите дни.
    А Гинка Поплювкова ще я посрещнат като национален герой на летището вдругиден. Помнете ми думите.

    Коментиран от #6

  • 5 БеСен Пор

    9 37 Отговор

    До коментар #2 от "Само да попитам":

    Комунисти, слугите на крадците и лъжците винаги са били от БСП, малко от СДС, малко от НДСВ, НО НАЙ-ВЕЧЕ БСП
  • 6 БеСен Пор

    5 52 Отговор

    До коментар #4 от "Анонимен":

    Ако не е Бойко социалистите щяха да ви извадят джобовете с опакото навънка
  • 7 толерантен

    39 2 Отговор
    Ем, ко толкова била близка приятелка от 20г. с далавераджийката и Цв.Бориславова финансирала сделката.
  • 8 Гостенин

    30 3 Отговор
    Много нахални
  • 9 ххх

    38 3 Отговор
    Стадо сме! Управляващата върхушка си прави, каквото си иска,а ние,ние само блеем!
  • 10 ЖГТ

    27 3 Отговор
    Ами то си беше ясно от самото начало и за нас простосмъртните - циркът е пълен. Снишаване докато отмине некаква буря, после следва пак изправяне и така гледаме вече колко години едно и също с едни и същи режисьори, едни и същи постановки.
  • 11 ЖГТ

    10 14 Отговор
    Все пак тя си върши работата добре.А и е доста красива.
  • 12 Баш Гост

    26 2 Отговор
    Поредното доказателство, че в тази педеРайска държава всичко е възможно в името на властта!
  • 13 Bingo

    24 0 Отговор
    Прав е каракачана, след като не мина номера с оставката що да се приема. След като не можахме да ви прекараме що да си гърмим бушоните. Ще я ползваме за следващата издънка.
  • 14 Гост

    20 0 Отговор
    Всичко е силно наредено. Наредено от всякъде.
  • 15 Глупак

    11 0 Отговор
    Утре ще демонстрират ,, Възраждане " и ,, Бг пролет"…… ..
    Но българите още спим
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 onq s konq

    12 2 Отговор
    Теменушке ас повече аресвам Гинка - да знаеш !По -убава е от тебе па и повече пари има!
  • 18 Azazel

    14 1 Отговор
    Представлението свърши, актьорите излизат от роля, а публиката се разотива в неловка тишина, без още да е успяла да осмисли напълно идеята на автора...
    А, от няколко дни по телевизията следим един екшън - там един Рамбо, ох, един доктор, за да спаси семейството си, застреля кръвожаден плъх, нагло нахлул в дома му! Е, оказа се, че семейство на доктора всъщност не е било в дома по това време. Оказа се, че дори плъхът не е бил в дома, а в гаража. А и докторът, вместо да се гордее с геройството си, се опитал скромно да го прикрие... Но там протагонистът е ясен - докторите спасяват (а не отнемат!) животи, антагонистът - също (всички мразим плъхове!). А в пиесата "ЧЕЗ", така и не разбрахме кой - кой е...
  • 19 20 Стотинкс

    30 0 Отговор
    Гласувах за патриотите на последните избори... - Повече никога!
    - Да си лидер на партия и да станеш формално подчинен на лидер на друга партия ... - Си е чиста проба джендерастия!

    А по случая е ясно че тази има вина и то е повече от сигурно. Сами разбирате че при такава сделка Чешката държава още в началото на преговорите е потърсила от официалните власти информация за Гинка. Това означава, че чехите пряко са поставили въпроса към Теменужка като минисътр пряко наблюдаващ сектора.
    100% е сигурно че кака ви Теменужка е обяснявала от позицията на министър, че Гинка е надеждна партньорка и около нея и капиталите няма нищо незаконно.
    - Да ли няма вина а?

    Всеки който е с поне малко опит в по- големи сделки добре знае, че всичко в тази сделка е измамно. Тук са намесени Борисов от самото начало и целият му екип ходи да го покрива. Парите също е ясно, че са с неясен произход. Я всеки който е ходил за кредит знае какви условия поставят банките особено на фирми от " трета глуха улица".
    Само че този път Боко се самозабрави. - Той стои зад сделката и зад прането на пари с които ще се купи ЧЕЗ
  • 20 Коментар

    16 0 Отговор
    Дабре Перефразирам🤗
    ЕГАТИ ДЪРЖАВАТА🤗
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Виалба

    16 0 Отговор
    Тоя нали беше военен министър.,а е компетентен по всички въпроси!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Petko

    6 0 Отговор
    Като започнат преговорите и за ивиен срамни един телефон Нуше
  • 25 МММ

    13 2 Отговор
    Няма смисъл да я махат, те си отиват всички.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Коментар

    10 0 Отговор
    Смях-това в ДИРЕКТОРИЯ.БГ става голяма ЦИРКОЛАНДИЯ.
  • 28 Патреот

    14 0 Отговор
    Като не я приемате подари си ти твоята оставка,подлога на Бареков сега на бай х......Непрекъснато повтаряше че БСП не са били против .Продажбата естанала по времето на царя и Доган.Как може БСП да я спре като не са имали мнозинство.Сега вие защо не я развалите а се оправдават с другите .Защото ти е добре един никаквец да е вицепремиер.Вече стана 200 килограма , но не от туршия.
  • 29 Коментар

    11 0 Отговор

    До коментар #26 от "Подлоги":

    Напълно си Прав🤗
    Подкрепям Твойто Мнение.
    ПСЕВДО ПАТРИОТИ
    НИЕ ИМ ГЛАСУВАХМЕ ДОВЕРИЕ ТЕ НИ ЗАБИХА НОЖ В ГЪРБА🤔
  • 30 Роман дизел

    3 0 Отговор
    Правите ги тия сделки законни ,ама не били морални чудо големо нали минават.Робите са гладни хранете ги че настава канибализъм а там интересно е месото а не кокала.
  • 31 Обективен

    2 5 Отговор

    До коментар #3 от "Урок за блюдолизци":

    Точно така, ! Българите не си познаваме дори и по-новата история, затова имате доста минуси! Русия винаги е била против обединение на Балканите.
  • 32 Коментар

    11 0 Отговор
    Абре Факти вие що не показахте с Какво
    Образование е Г-жа ВЪРБАКОВА.
    Не смеете ли🤗
    Или Сайта го Водите За Социологическо Проучване.
    И Проучване на Общественото Мнение🤔
  • 33 ну погоди

    16 0 Отговор
    ЗАПОВЯДАЙТЕ ВСИЧКИ НА ПРОТЕСТА ПРЕД МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ ОСТАВКИТЕ СА ИМ НАПИСАНИ.ДАНО НЕ СМЕ СТАДО ОВЦЕ ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ!!!!
  • 34 WTF

    10 0 Отговор
    Досега народът трябваше да се вдигне и да се саморазправи най-малко с 240 тюфлека в парламента. Стадо роби!
  • 35 Гербестан

    19 0 Отговор
    Бойко отново нагло се изплю в лицето на народа !!!! Вече сухи хавлии не ни останаха да се бършем. Схемата винаги е една и съща, провинилия се гербераст уж бива наказан с оставка за радост на простолюдието, минава малко време и дружно бива реабилитиран от останалите герберасти, след което всичко си продължава по старо му ! Схемата е плоска, но работи, защото Бойко ви Борисов разбра, че може да си орави, кавото си поиска, ако малко се направи на шут ! Алчността му е безгранична, така че малко театро и ефекти, които разиграва е нищожна цена която плаща !
  • 36 Гост

    7 0 Отговор
    докторе,докторе...тъкарлака тумба ла так
    ....а през това време. ...
    пасмината боко,теменужка и сие
    необезпокоявано ще си краде
    активите на чез
    и планове крои
    коя нова банка пак да обере
    и нов мол да построи

    тъкарлака тумба ла так
  • 37 Mirko

    8 0 Отговор
    Дилянчу хасковски подаде оставка за 100 милиона "усвоени" от санирането, пък в парламента. Тъз и тя хем с оставка , хем не е. За тази странна и срамна зделка виновни и за затвор са тя и шефът и !
  • 38 КОЮ

    5 0 Отговор
    Всеки път като има някаква далавера за милиарди ,става някаква трагедия която да отвлече вниманието на народа от далаверата и тя тихичко да се замете под килима .Когато продадоха разпределителните дружества по царско време оставиха по 33% дял за държавата именно защото са от национално значение .Боко продаде тея 33% под предлог че държавта не е добър стопанин и един часник ще намали цената на тока .Сега след 5-6 години боко пак с иска да притежава дял от разпределителното дружества ЧЕЗ , защо само от ЧЧЕЗ ,а ЕВН ,а Енерго ПРО ??? от тях защо не иска защото те не са в СОФИЯ ,там ако спрът тока няма да има 200 000 на паветата а ще прати 3 рейса с милиционери да пребият хората и нито една телевизия няма да го отрази щото сме "демокрация" Щял боко Беляне да прави добре де 7 години се кълнеше и кръстеше че тая няма да я бъде ,много му се досладя от тея комисионни сега иска с едно беляне :) УВИ Теменужка ще си остане и боко ще си остане щото Софията е друга държава там заплати като в европата ,другата част от държавата едълбокия прованс дето по новините се отразява само ако се избият 5-10 човека
  • 39 некойси

    6 0 Отговор
    Хаха ... не минаха работите по план и градим сценарии в движение.
    Наистина бойковците са си въобразили, че каквото кажат тъй ще стане, също както Цецка за президент.
    Щеше да е много смешно ако не беше тъжно.
    Отиваме си ... отиваме си заради такива палячовци.
  • 40 ЕдинДетоПлаща

    4 0 Отговор
    Ще цъфнат скоро теменужките!
  • 41 Чичо Гошо

    4 0 Отговор
    Още две енерго дружества чакат Теменужка
  • 42 възмутен

    2 0 Отговор
    НАГЛЕЧКА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Не знаела, а познаваот двайсет години измислената кака Гичка. КОГО ЗАБЛУЖДАВАШ СЕЛСКА ПРЪЧКО?????????????
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове