Last news in Fakti

10 Март, 2018 10:55 3 092 19

Нинова скочи на ЕНП

  • корнелия нинова-
  • енп-
  • жосеф дол-
  • герб-
  • бсп

Изказването на Жозеф Дол е абсолютно неприемливо, заяви лидерът на БСП

"Изказването на г-н Дол е абсолютно неприемливо. То разделя българското общество и показва незачитане на близо един милион българи, подкрепили "БСП за България" на последните парламентарни избори".

Така реагира соцлидерът Корнелия Нинова на изявлението на президента на ЕНП Жозеф Дол, че БСП завиждат на ГЕРБ и няма социалисти, откакто е започнало европредседателството.

"Г-н Дол, не завиждаме на ГЕРБ, че сме най-бедната и най-корумпираната страна в Европа, под вещото ръководство, вече осем години, на Вашия приятел Бойко", репликира през Фейсбук Нинова. Тя посочва, че БСП се тревожи от тези факти и приема като тъжна шега думите на Жозеф Дол, че българските села се развиват непрекъснато. "Отдаваме ги на това, че Вие не сте виждали българско село. И искаме тази оценка, дадена от ваши авторитетни източници, да се промени, както и да се промени стандартът на живот на нашите сънародници", отвръща соцлидерът.

"Радваме се, че българският министър-председател е "най-успешният шеф в Европа" и вече е задминал г-жа Меркел и г-н Макрон, но се питаме защо лидери от Вашето политическо семейство не го оценяват подобаващо и не ни желаят в Шенген и Еврозоната заради корупцията в управлението на този "успешен" премиер. Не чухме и оценката Ви за това, че ГЕРБ оттеглиха Истанбулската конвенция, на която толкова държите. Дали това не стана и под натиска на българските социалисти, които според Вас не съществуват, заедно със 70 процента от българите", атакува лидерът на БСП.

"Мълчите и за грандиозния международен скандал, в който ни забърка Вашият приятел Бойко с криминалната продажба на ЧЕЗ, навръх председателството. Не се ли притеснявате и че парите на европейските данъкоплатци потънаха в преградното съоръжение на външната граница на Европа, което се разследва от българската прокуратура? Много въпроси без отговори", продължава Корнелия Нинова.

"Г-н Дол, казвате, че "успехът на България се основава на отношението на ГЕРБ към всеки човек". Надявам се, че в това - "всеки човек", включвате и онези хиляди българи, които всяка седмица протестират на улиците на България срещу правителството. По техните думи успехът на страната ни минава през оставката на Борисов", напомня Нинова. "Г-н Дол, винаги сте добре дошли в България. Ние сме гостоприемен народ, но сме и народ с достойнство. Не ни лепете етикети, не ни поучавайте и не забравяйте, че българският народ няма началници.Той има партньори в Европа, защото е равноправен на другите европейски народи.", подсеща още президента на ЕНП.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    25 20 Отговор
    Европа иска да ликвидира България, защо иначе да казват, че най-бедната държава се била развивала страхотно? За тях това е развитие - да изчезнем.

    Коментиран от #3

  • 2 СЕЛО

    14 11 Отговор
    Българските села се развиват непрекъснато?

    Коментиран от #8

  • 3 ТАСС

    9 8 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Кой иска да премахне пазара за боклуците си ?

    Коментиран от #4

  • 4 гост

    9 7 Отговор

    До коментар #3 от "ТАСС":

    те гледат на цяла Източна Европа като пазар за боклуците си, само че другите още не са пред изчезване и затова "не се развиват страхотно".
  • 5 гробар

    14 7 Отговор
    Развиват се гробищата......
  • 6 Иванов

    18 9 Отговор
    Дол е напълно заблуден относно селата. Може би му показват различни софийски квартали или го водят по ловни бази със секс певици. Тежко и на Европа с такива ДОЛОВЕ!
  • 7 Шляхтиц

    25 17 Отговор
    Госпожо Нинова, освен скандали можете ли нещо друго да правите????????? Като сте толкова способни, защо не направихте България най-богата държава, а окрадохте и малкото, което беше останало, когато бяхте на власт?????
  • 8 Дол

    13 9 Отговор

    До коментар #2 от "СЕЛО":

    Ходи виж Перник, бастионът на социалистите - най-занемареният град в БГ, ама те пак ще дойдат де
  • 9 месара

    16 17 Отговор
    другарката лъжа нинова много обидена! що бе другарко, малко ли ти беше лапачката, до като си разделяхте и сасипвахте България, с другарите ви от сдс?
  • 10 ПЕЕВ

    19 17 Отговор
    КУРНЕЛИЯ ЩОМ СИ ОТВОРИ УСТАТА ПОЧВА ДА ЛЪЖЕ.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 дядо Йоцо гледа

    16 3 Отговор
    Слава на ГЕРБ и мъдрите му ръководители! 10 години след приемането ни в ЕС българите все още са по-нежелани в западните страни дори от афганистанските мигранти! България е най-бедната страна в ЕС, а 1, 2 милиона пенсионери живеят с под 160 евро на месец! Това е 1/6 от населението на страната. Има и не малко, които живеят със 121 лв пенсия! Милиардите, дошли от Европейските фондове потъват в джобовете на шепа олигарси!
  • 13 КККККК

    16 14 Отговор
    Нинова, точно ти да говориш за корупция и как изглеждали българските села е СМЕШНО !!!!
    Кога последно беше в такова ???Само по време на избори се сещаш за тях !!
    За корупцията не ми се и говори.То бива безочие, но вашето минава всякакви граници!
    При чие управление спряха еврофондовете????
    И като говорите за електорат защо не кажете,че вашият навярно на 80% от пенсионери гласуващи по навик, както са го правили едно време и живеещи с други представи и идеали ,колко хубаво е било при Т.Живков.
    Младите въртящи се около вас са с една единственва цел как да застанат на вашето място!!!Просто чакат удобния момент.И повярвайте вдъхновени от вас като лидер и светлия ви пример, благоденствието на България им е последното в дневния ред!!!
    И все още не отговорихте на зададения към вас въпрос преди няколко дни !!!!
  • 14 акуд

    14 12 Отговор
    селянка та от село Крушовица. га ще отговаря от къде взе пара в унези години и купи техноинпекс
  • 15 стоян

    8 9 Отговор
    До 2 коментар Отивай на село а не пред компютъра Нали вие червенотиквеничковците ги изпразнихте тези села като национализирахте земята 1956
  • 16 аве фюрер

    5 5 Отговор
    Явно е настъпана здраво по големото мазолче ....
  • 17 отврате

    4 3 Отговор
    ДОЛЧО, Тиквича като е най-великия ти го даваме. Халал да ти е и честито с такъв политик и премиер. Ние НЕ ГО ИСКАМЕ!!!!!!!! ПОДАРЯВАМЕ ТИ ГО!!!!!!!!!
    А ти Долчо недей да квалифицираш хората в наща държава, все пак се осъзнай, че си на гости и ПО-СКРОМНО, НЕ ТАКА!!!!!!!!!!!!!
  • 18 мнение

    6 1 Отговор
    Корнелия определя кое е неприемливо и кое не. Тя определя всичко, дава мнение за щяло и нещяло. Няма трезва преценка за поведението си, мисли се за някакъв ментор, за последна инстанция, каквато не е и никой не може да си позволи да се мисли за такава. Поведението на партията, предвождана от тази жена, е крайно неадекватно и позорящо я. Доброто, което се случва, е че постигнаха обратен ефект. Всички в Европа видяха за какво става въпрос, което никак не помага за авторитета на столетницата. Изборът на Нинова е проява на обърканост и лоша преценка за нещата, които би трябвало да се случват, ако тази партия иска да остане на политическата сцена. Със злоба, арогантност и агресия малко неща се постигат, а дори и това да се случи, е за кратко!
  • 19 незнайко

    0 0 Отговор
    Докато ГЕРБ и БСП + ДПС са на нож идни срещу други БЪЛГАРИЯ ще продължава да затъва !!! Никой не мисли за народа а за сабствения си ДЖОБ !!! Когато БСП бяха на власт успяха да продадат БЪЛГАРИЯ и сега връщане няма !!! Големите играчи в ЕС не искат силна БЪЛГАРИЯ и го постигат !!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове