Last news in Fakti

11 Март, 2018 11:44 1 022 12

Лиляна Павлова: Европредседателството е отлично

  • лиляна павлова-
  • европредседателство-
  • външна политика-
  • протести-
  • ес-
  • съвет на ес

Скандалите в страната са вътрешнополитически и нямат външен отзвук, категоричен е министърът

Лиляна Павлова: Европредседателството е отлично - 1

Mинистърът на българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова заяви, че към средата на Българското европредседателство оценката за него е отлична, а „вътрешнополитическите“ по думите ѝ скандали нямат външен отзвук.

В неделния сутрешен блок на БНТ тя подчерта, че отношенията на ЕС с Русия и Турция е важно да бъдат изчистени, но подчерта, че все пак положението е деликатно.

Към средата на Българското европредседателство в София преминаха почти сто срещи, както и много заседания в Брюксел. Имаме компания, която прави анализ на публикациите в чуждите медии. Тенденциите са, че има тренд на нарастване на позитивните публикации", каза Павлова.

"Има ясно фокусирани приоритети, които се оценяват добре. Вторият отличен елемент е темата за Западните Балкани, която е поставена високо в дневния ред на институциите и има единогласие на институционалния триъгълник. В темата за сигурността и миграцията също има известно единогласие", продължи министърът.

"Успяхме да предложим конкретни текстове как да решим проблема, включително законодателно. Приятно изненадахме нашите партньори. Хората искат да бъдат чути и протестите са нормален демократичен процес, но е ясно, че целта на опозицията е да се добере до властта", отбеляза Павлова.

"Ако сме искрени, че Българското европредседателство е надпартийна тема, трябва да се радваме на добрите оценки за България, а не да злобеем. За България е важно темата за Западните Балкани да бъде върната в дневния ред, като това е основната цел", възмути се Павлова.

Тя подчерта, че на страните от Западните Балкани не се дават фалшиви обещания и точни дати кога ще влязат в Европейския съюз.

"Благодарение на доброто партньорство, което България има с Турция и добрите взаимоотношения между премиерът Борисов и президентът Ердоган, ние имаме нулев нелегален миграционен натиск по границата. Нито една друга външна граница на ЕС не може да се похвали с това", изтъкна министърът на европредседателството.

Павлова припомни, че има още положения, които Европа трябва да уточни с Турция. Форматът на срещата е ясен и ще е по Лисабонския договор.

Тя допълни, че президентът Радев може да бъде поканен, но форматът на подобна среща е председателят на Съвета на ЕС, министър-председателят на председателстващата страна и председателят на ЕК. Според Палвола трябва да се внимава с репликите спрямо Турция, защото отношенията с нея са деликатни.

"Русия е важен икономически партньор на Европа, а за българите тя е в нашите сърца като страна-освободителка, така че отношенията с нея трябва да са внимателни и деликатни. Стратегически, Европа иска да бъде глобален фактор на световната сцена, но това преминава през ясни отношения с Русия и Турция", допълни Павлова. Тя припомни, че юли месец санкциите срещу Русия ще се гласуват отново.

"Европредседателството е в пълен ход, оценките са добри", обобщи Павлова. Скандалите в страната са вътрешнополитически и нямат външен отзвук, допълни тя. Според Павлова тези скандали са опит на опозиционерите да се създаде впечатлението, че има нестабилност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    1 15 Отговор
    Много е секси на тази снимка а и си върши работата добре
  • 2 Румяна Костова

    8 1 Отговор
    Нулев миграционен натиск на границата имаме не защото Борисов и Ердоган си другаруват,а защото архитектите на мюсюлманската инвазия за сега не са насочили този поток през България.Какви са плановете им за Балканите те си знаят.На прекалено високо ниво се решават тези работи,че ние и нашите журналисти да сме информирани.
  • 3 ХАХАХА

    7 0 Отговор
    боико много обича ку..те
  • 4 Осман

    2 17 Отговор
    Браво министър Павлова , перфектно свършена работа от вас и цялото правителство начело с премиера Борисов . На следващите избори ще гласувам отново за вас

    Коментиран от #7

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Тъп

    6 0 Отговор

    До коментар #4 от "Осман":

    Гласувай мутро но тоя път и началника от горе няма да ви помогне.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Гого

    6 0 Отговор
    Ама как няма да е отлично когато крадете парите на данъкоплатеца и живеете на техен гръб.
  • 10 Коко

    5 0 Отговор
    Въобще не съм чел статията, заглавието ми стога да напиша коментар: За кого е отлично мини стерке? За теб ли персонално че източи няколко каруци с пари? Или за някой от участниците там? Че за народа нищо не знам да е отлично.....все в по големи дупки попадам от вашата предишна работа..
  • 11 5ур

    5 0 Отговор
    Да та в ......свинска ......Какво си направила ма освен да плюскаш.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове