Last news in Fakti

10 Май, 2018 10:07 7 500 25

Финансовият министър поискал БНТ да не излъчва разследване за горива в жп цистерни

  • горива-
  • цистерни-
  • влак

Директорът на националната телевизия е отказал да участва в цензура

Финансовият министър Владислав Горанов бил притискал неколкократно през последните две седмици Генералния директор на БНТ Константин Каменаров да не излъчва журналистическо разследване на Валя Ахчиева в предаването “Открито”, планирано за неделя 13 май 2018 г. Това съобщават журналисти от телевизията.

Темата на разследването била за това, какво се случва със Закона за акцизите и данъчните складове и едни ЖП цистерни, пълни с газьол, разтоварен от руски танкер на варненското пристанище ПЧМВ.

Но, Каменаров не се бил подал на грубия натиск на финансовия министър и предаването “Открито” не е свалено от ефир, въпреки че все още не се излъчват рекламни анонси за темата на предаването.

То е обявено за излъчване в неделя, с начален час 20:45 часа, след като в новата програмна схема на управата на БНТ, е сложено в прайм тайма в неделя вечер, заради обществения интерес към разследващата журналистика.

Каменаров е отказал да участва в цензура, въпреки че БНТ изцяло зависи от действията на финансовия министър Горанов, тъй като тя е на държавна издръжка. И вероятно по случая има интрига.

В тази ситуация, журналистката Валя Ахчиева е подала сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров с разкритията си от разследването.

Цацаров веднага се е разпоредил и изпратил материалите в Специализираната прокуратура, твърдят журналисти от медията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 абс

    69 2 Отговор
    една от далаверките на тиквата!!!!
  • 2 Реалист

    56 4 Отговор
    Ако е вярно - Приста ойл навярно ще изгорят с контрабандно карго. А Бойко ще намаже ските на Горанов.

    А МОЖЕ ЛИ Г-Н МАГАРЕШКИ ДА ПОЛУЧАВА ЕВТИН ГАЗЬОЛ ОТ РУСКИ ТАНКЕР?
  • 3 Валя

    46 2 Отговор
    Айде Горанов изчезвай незабавно,линч за фашистката паплач
  • 4 EMKO

    47 2 Отговор
    И ко стана сега? Излиза,че нито прокуратура, нито МВР са знаели до сега за такива измами, които най-вероятно са от години! СРАМ и ПОЗОР! Некадърници и хрантутници.. Един журналист да разкрие цялата схема, а МВР нищо да не знае!
  • 5 гн Хокинг

    47 2 Отговор
    НАРОД, КОЙТО ИЗБИРА КОРУМПИРАНИ, САМОЗВАНЦИ, КРАДЦИ И ПРЕДАТЕЛИ, НЕ Е ЖЕРТВА! СЪУЧАСТНИК Е!

    Коментиран от #19

  • 6 Гост

    37 1 Отговор
    имаме толкова народ във фуражки а се налага пристигането, разтоварването и пласирането на цял танкер с гориво да се хваща от журналист....
  • 7 ТРОПЧО

    28 3 Отговор
    ЧЕ ТО В БЪЛГАРИЯ ВСИЧКО Е КОНТРАБАНДНО И ГЕРБ ЛАПАТ КИНТИ ДА ИМА ЗА ИЗБОРИТЕ КО НОВО Е СТАНАЛО ГОРАНОВ МУ МАЖАТ СКИТЕ В МОМЕНТА ЩЕ ГУШНЕ НЯКОИ ЛЕВ И КАТО ОНЗИ ПАЛЯЧО ПЛЕВНЕЛИЕВ ЩЕ СЕ СКРИИ В МИША ДУПКА ТЕ ВСИЧКИ СА МИЖАТУРКИ НЕ ВИЖДАТЕ ЛИ
  • 8 Хахахах

    21 0 Отговор
    Жоро Инсата изгоря ...
    Напусна преди месец асоциацията и се обяви против новия закон за горивата (аз също съм против)
    Скоро извади едни 60 млн. лева и купи Общинска банка.

    Въпросът е, че инсата не е случаен и този, който му е намазал ските също не е случаен.
    Ще има избори през есента ... твърде много икономически напрежения има
  • 9 fggfhf

    28 1 Отговор
    Абе то Валя повече работа върши от 1000 полицай бе - за ваксините, за границата оградата, сега за това и друго има ама не се сещам
  • 10 Майор Костов

    20 0 Отговор
    После се чудите защо поскъпна бензина.
  • 11 nikolov

    9 26 Отговор
    ето това е фалшива новина,част от хибридната война,водена и финансирана от Русия. Защо не си размърдате мозъците и не помислите логически ,ако е верно всичко това,нали големите телевизии,радиа и интернет сайтовете ще ревнат в един глас,нали ако е верно БСП ще скочи да иска оставки,нали ако е верно БСП ще пише до ЕС и къде ли не .............. ДА АМА НЕ Е ВЕРНО ,НЕ СЕ ХВАЩАЙТЕ НА ТЪПИТЕ ИЗМИСЛИЦИ НА ТРОЛОВЕТЕ И НА ПЛАТЕНИТЕ РОДООТСТЪПНИЦИ..ЦЯЛ ЖИВОТ ВИ ЛЪЖАТ И МАНИПУЛИРАТ КОМУНИСТИТЕ ,ВРЕМЕ Е ДА СЕ ОСЪЗНАЕМ И ДА КАЖЕМ -СТИГА !!!!!

    Коментиран от #12, #13, #14, #18, #20

  • 12 Валя

    14 1 Отговор

    До коментар #11 от "nikolov":

    Ахчиева ти предоставя неоспорими доказателства за всяко едно нейно разследване,а това че не ги приемаш не трябва да е в ущърб на сънародниците ти

    Коментиран от #22

  • 13 прав си

    8 3 Отговор

    До коментар #11 от "nikolov":

    но при положение,че и бсп захлеби от схемата...
  • 14 гост

    12 2 Отговор

    До коментар #11 от "nikolov":

    Аз в твоя коментар прозирам платен драскачна тиквата
  • 15 мислещ

    2 11 Отговор
    Да бе повЕрвах че всичко е точно така,както се опитват да ни го представят ! Поредната журналистическа пиратка опитваща се да мине за атомна бомба !
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Расулюлах

    1 3 Отговор
    Ако бях на мястото на живков това сега нямаше да се случва защото просто тези хора щяха да са безследно изчезнали а новородените щяха да са по калъп форма и стандарт биороботи
  • 18 Борис

    6 1 Отговор

    До коментар #11 от "nikolov":

    Какво те кара да мислиш че хора от бсп също не сав кюпа?Пак повтарям гюрунтията между партийте е за пред нас,а иначе разликата между тях е никаква.
  • 19 Бенц

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "гн Хокинг":

    Дай ти съвет- кого да изберем.......
  • 20 Бенц

    4 0 Отговор

    До коментар #11 от "nikolov":

    Да бе, и за кметицата е лъжа и манипулация, и за здравината , всеки хванат така казва, правят ни на балъци...
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 безпомощен

    2 1 Отговор
    Е няма управия с Тиквоча. Уста кучешка наядане нема.
    Дано само на журналистката Валя Ахчиева не и се случи нещо.
  • 24 Идоти

    1 1 Отговор
    Някой казал, че друг чул трети да казва ..... + “ съвременната разследваща журналистика” = 50 000 лева хонорар. Статията щеше да е приятно четиво ако беше публикувана на хартия и се четеше в тоалетната ... точно преди употребата и за тоалетната ... ВАЛЯ ЯХНИЕВА ЗА ПРЕЗИДЕНТ!
  • 25 Вальо Ахчиев

    2 1 Отговор
    Това беше много слабо предаване. И поръчково както винаги. Танкерът идва пълен - ерго, далаверата вече на половина е изчезнала. Ако дойде половин танкер - иди, дойди. Някой разтоварва гориво, на което после няма да му плаща акциза. Ама пълен танкер - всичко е ясно. После - деклариран е газьол, който си се оказва газьол и отива в рафинерията за преработка. От там насетне Валчето търсеше под вола теле за някакво забавяне и пр., за да си оправдае платеното предаване. Осчетоводи ли се всичко на вход - после няма къде да го скриеш, Валче - няма как у Вас да си го носиш. Ама си много глупавка и хората дето ти поръчват подобни неща не ти го дообясняват и после излизаш и се излагаш. А за да е фарсът пълен, щели да спират репортажа. И какво ще му спират - той е кръгла нула.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове