Last news in Fakti

27 Май, 2018 20:40 4 801 35

Няма кой да работи на морето

  • бургас-
  • туризъм-
  • море

2700 незаети работни места в сферата на туризма в Бургас

2700 незаети работни места има в сферата на туризма по Южното ни Черноморие, съобщава Радио Бургас.

Най-много работни места на първичния пазар през месеца са обявени в отраслите хотелиерство и ресторантьорство, обобщи Пенка Кирилова - директор на Агенцията по заетостта в Бургас.

Най-търсените длъжности са камериерка, сервитьор, работник, готвач, барман, продавач-консултант, хигиенист, администратор хотел, общ работник, помощник готвач и много други, свързани основно със сферата на хотелиерството и ресторантьорството, посочи Пенка Кирилова.

От тази година към Бюрото по труда започват и курсове за обучение на туроператори и сервитьори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гадьо Гаднев

    106 12 Отговор
    Дано и да няма! Да фалират тъпите хотелиери! Не се научиха от гърците как се движи такъв бизнес. От години си харча парите при съседите с кеф.

    Коментиран от #7

  • 2 Да уж

    44 3 Отговор
    Е...нали ще построят път Одеса - Варна. Таман ще го използват работниците от Украина.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 И.Костов

    51 0 Отговор
    Внос. От Дубай, Швейцария и Сингапур!!!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Антон 1

    52 6 Отговор

    До коментар #1 от "Гадьо Гаднев":

    Вчера имаше подобна тема !
    Един родолюбец ме нарече продажник , щото съм ходил в чужбина на море ! Негово мнение !
    Ток като спести 3000 и ги даде тука на тарикатите да го хранят с палмово масло и алкохол и въобще всичко менте , тогава да дава мнения , ама неисе !

    Коментиран от #8

  • 8 Да да

    26 9 Отговор

    До коментар #7 от "Антон 1":

    Прав си до някъде! Само не знам защо си мислиш че на запад не ядат палмово масло! И защо смяташ че кашкавала там се прави от мляко! Има и такива продукти,но масово е от сурватка и химикал! Ако смяташ че ние сме измислили сухото мляко и палмовото масло,много грешиш! Ако мислиш че слагат месо в кренвиршите и там,пак! Самото месо им е безвкусно или с аромат на риба,поради фуража който ползват! Има и био,но едва ли си само на него!Моркови с аромах на аптека,платсмасови домати и краставици! Внасяме ги от запад!От турция са с пестициди и то яко! Етилов алкохол изнасяме и за Гърция и за турция,за Румъния,Сърбия,Италия и кой знае още за къде! Точно от Катуница е най-качествения,само че от спиртоварната на Пещерска! Царевичния е в Ихтиман!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Да си работят!

    47 7 Отговор
    Последно работих в С.Бряг през 2006г.Без почивен ден и не регламентирано работно време.Плащах си квартирата сам която беше 210лв.Даваха само по 1 кафе на ден.Без храна!Немога да отреча,че бакшиша беше много голям затова работих при тези условия!Около 50лв средно на ден беше бакшиша.Както и да е оттогава работя в друга държава от ЕС и годишната ми заплата на база 8 работни месеца е12500евро.Плус храна напитки и почивен ден.Ето за това няма кой да им работи??Скоро ми се обадиха с оферта от С.Бряг вече за 800лв с почивен ден квартира или пари за бензин и по 5лв на час за извънреден труд ,научеха се вече да плащат но е късно.п.п.Имам 2 висши в сверата на туризма,говоря свободно 4 езика и имам около 25г.стаж

    Коментиран от #19, #21

  • 11 Да си работят!

    34 0 Отговор
    Пропуснах,че заплатата ми беше 300лв.Като първия и последен месец даваше по половин заплата,че нямало работа
  • 12 Антон 1

    21 1 Отговор
    Ане не знам ! Според мен инклизива е супер простотия и шир потреба ,освен в Турция !
    На другите честа в Европа има няколко неща в менюто ама пресни и качествени в повечето случай .! И сега най-смешното според мен : На много места особенно в 4 * по морето малко са захабени нещата :) , обаче само в БГ хигиената е въпрос на звезди ! Там обществените тоалетни на плажа са по -чисти от нашите в 5* в края на деня ! Само да кажа ,че мнението ми не е “чух от един човек “!
    В събота заминавам за Барса и това не ми е първи път . Уникално изживяване ! Седем дни 500!евро на човек 4* полупансион !
    Бил съм по няколко пъти в Италия , Гърция , Испания , Турция !
    Навсякъде по ресторантите ,особенно по селцата храната е уникална . Също така се отнасят инс по-голямо уважение ,а не като към досадник . И тая работа с бакшишите по летищата я няма ! И други такива !! Те така ,де !:)

    Коментиран от #28

  • 13 ВАГ

    43 2 Отговор
    2000лв заплата(40часова работна седмица) плюс 150% за извънредни часове и проблема се решава.

    Коментиран от #15, #18

  • 14 onq s konq

    10 13 Отговор
    Ас па одим на Китен и цело лето си карам там!Дават ми 600 лева ама си ме и ранат и не плаштам за спание!Тая година па ше одим!Чистим отгоре отгоре и шапка на тояга!Много съм доволен!Цело лето си карам на най-убавото место по морето!

    Коментиран от #17

  • 15 Димитър

    38 1 Отговор

    До коментар #13 от "ВАГ":

    40 часова работна седмица за сезона по морето е абсурд, по-скоро 70 часова, но 2000 заплата си е съвсем нормална и постижима, ако не е алчността на родните ни "бизнесмени".
  • 16 Гост

    30 2 Отговор
    С 600лв само цигарите и бирата след работа не можеш да си платиш а пък да не говори да и,лезеш с дама
  • 17 Гост

    12 0 Отговор

    До коментар #14 от "onq s konq":

    Бмв то да не върви с вода
  • 18 Да уж

    7 8 Отговор

    До коментар #13 от "ВАГ":

    Само това ли е проблемът? И Сульо и Пульо ще са готови да вземат 2000 лева? А нещо , като квалификация?

    Коментиран от #20, #26

  • 19 Бивш кадър

    17 2 Отговор

    До коментар #10 от "Да си работят!":

    Имаш 2 висши и си с 25 години стаж в този бранш и си докарвал по 50лв.бакшиш дневно като барман или сервитьор най-вероятно? И си на около 50 години може би...и най-вероятно си стар ерген или разведен...това е работа за млади/студенти докато си "стъпят на крака"...много дълго си се задържал...

    Коментиран от #23

  • 20 куку руку ку

    10 2 Отговор

    До коментар #18 от "Да уж":

    Не, за тези пари ще се намерят квалифицирани хора.
  • 21 Анонимен

    9 3 Отговор

    До коментар #10 от "Да си работят!":

    От грамотността на твоя коментар съдя, че едвам си завършил средно образование, камо ли 2 висши + 4 езика.
    Трол.

    Коментиран от #24

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Да си работят!

    15 5 Отговор

    До коментар #19 от "Бивш кадър":

    На 44 и дори в момента в който пиша съм зад бара.Е ок вече съм bar menager.Женен съм щастливо жена ми също е колежка .Само това съм работил и ми харесва.В нашата фирма един колега се пенсионира и след това още 2 гидини работи.А бе виж кво да сме живи и здрави.
  • 24 Да си работят!

    5 1 Отговор

    До коментар #21 от "Анонимен":

    Трол си ти!
  • 25 Реално

    16 3 Отговор
    От 5 години съм в чужбина и съм си много добре тук. Докато има такива продажни и крадливи политици там - няма да се върна. За съжаление чужбина ми стана дом.
  • 26 Стефан

    4 1 Отговор

    До коментар #18 от "Да уж":

    Квалификацията не я споменаваме, защото този който дава 2000 лева ще си я търси задължително
  • 27 Неутрално

    17 2 Отговор
    Ако не плащат нормални заплати няма да си намерят работници .
    Бизнесът търси работници който да работят без пари , независимо от квалификацията .
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Аааа

    29 2 Отговор
    Къде останаха мераклиите за работа от Молдова и Усрайна ? Май нещо ги няма... Истината е , че лакомията на родните "бизнесмени" е безгранична ! В БГ има всякакви кадри ! Когато наште "бизнесмени" се научат да плащат нормални заплати , тогава ще има и мераклии за работа !!!
  • 30 Ганьо

    3 1 Отговор
    Аз ще работя за 100 лв на месец
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 алтавия

    12 0 Отговор
    Едно е да обещават,друго е да го направят,масово последният месец не го плащат ! Квалифицираният персонал,предпочита някъде да е на постоянни 1500лв/м,отколкото обещани веменни за 2-3 месеца 2к. :-) Успех с намирането на квалифицирани студенти за лятото със стаж,квалификация,компетенции и умения , "драги" ми ресторантьори ;-)
  • 33 мъро

    8 0 Отговор
    нема нема нема кинтииии....
    всеки иска за без пари да му се работи
    както се казва и мама на тате без пари не дава..:))))
  • 34 хитеp

    2 0 Отговор
    Работи се за пари! Плащайте и ще има работници. Комунизма свърши да се работи за слава и медали! Но явно новите капиталисти са старите комунисти който още живеят във времето на Тошо Правешки и повече от за парче хляб недават! Е затова няма и няма и да има работници и не само по морето а навсякъде!

    Коментиран от #35

  • 35 прав си

    0 0 Отговор

    До коментар #34 от "хитеp":

    дядо ми/бог да го прости/ имаше 10-12 грамоти!Сегашните жени се радват на хартии с цифри по тях,а не благодарности и снимката ти на таблото на завода :Д
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове