31 Май, 2018 10:02 1 303 17

Марешки: Сделката за изтребителите ще е най-големият грабеж, по-голям от КТБ!

  • веселин марешки-
  • грабеж-
  • изтребители-
  • мораториум-
  • армия-
  • красимир каракачанов

Красимир Каракачанов предложи най-голямата корупционна сделка за всички времена

Марешки: Сделката за изтребителите ще е най-големият грабеж, по-голям от КТБ! - 1

Лидерът на "Воля" Веселин Марешки поиска мораториум върху средствата за модернизацията на армията и пренасочването на 3,3 милиарда лева от сектор "Отбрана" към социалния. Идеята на Марешки предизвика острата реакция на президента Румен Радев. Държавният глава е един от най-големите поддръжници на модернизацията на военните ни сили.

"Красимир Каракачанов предложи най-голямата корупционна сделка за всички времена и най-големият грабеж на българския народ, многократно надвишаващ КТБ. От всеки български гражданин ще бъдат взети няколко хиляди лева, за да си начеше крастата Каракачанов и да си купи няколко самолета", подчерта пред Bulgaria ON AIR зам.-председателят на Народното събрание.

По думите му не е опасно, когато не си вещ по някоя тема - много по-опасно е, когато има "професионалисти по ограбването на българския народ в управлението на страната".

"Ние считаме, че нямаме място в НАТО. Ако утре сме начело на България, ще направим стъпки към излизане от организацията. Нека да направим един достоен народ и тогава да започнем да харчим за играчки. В Западна Европа първо са инвестирали в хората, а след това в желязото", уточни още председателят на ПП "Воля".

Зам.-председателят на Комисията по отбрана в Народното събрание Борис Вангелов е категоричен - "държанието на Марешки е типичен пример за безотговорно и антибългарско поведение на един политик".

"Марешки в предизборната си кампания е написал, че България трябва да е лоялен член на НАТО и българската армия трябва да се модернизира. Освен това лидерът на "Воля" говори неверни неща. Една държава, която няма собствена армия, се превръща в територия", отбеляза политикът пред Bulgaria ON AIR.

Според него всички съседи на България се въоръжават и ще е много глупаво ако изоставим българската армия на произвола на съдбата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    16 3 Отговор
    Не забравяйте санирането. БЕЗПЛАТНОТО при това, но няма Журналисти няма прокуратурата всичко мълчи. Ще има още кражби и още външен дълг.
  • 2 no name no face no number

    12 6 Отговор
    Вън от НАТО, нека си направим армия, но собствена. За какво са ни тия англоговорещи алкохолици по нашите земи?

    Коментиран от #5

  • 3 me be re

    10 10 Отговор
    Марешки , ти каква кола караш - нова или 20 годишна ?
    Тия мъже дето пазят родината, трябва ли да си рискуват живота в самолети на по 20 и повече години ?
    Човек които е против модернизация на собствената си армия, най - вероятно обслужва чужди интереси.
  • 4 Реалист

    8 13 Отговор
    Абе тая подлога на мурзилките магарешки му е ясно че го изритват от политиката и се слага на копейките. Не стига че всички спряха да му купуват фалшивите китайски лекарства ами му разбиха и схемата с контрабандния дизел.

    И СЕГА ДЕНГИ НЕТ!!!

    Но като си имаш рускиня в кревата, нямаш избор хахахахаха...
  • 5 onq s konq

    9 9 Отговор

    До коментар #2 от "no name no face no number":

    Според тебе колко бройки "англоговорещи алкохолици" има по нашите земи и колко "българоговорещи гастарбайтери" има по техните земи?Можеш ли да сравняваш няколко хиляди туристи от Англия за 1-2 месеца у нас със НЯКОЛКО МИЛИОНА българи работеши в Зап. Европа?А какво ни пречи НАТО да си напрам армия и не ти ли е известно,че ДАЖЕ НИ ЗАДЪЛЖАВА?А не мислиш ли че ако излезем от НАТО ще ни изхвърлят и от ЕС към който е ориентиран 70% от ИЗНОСА НИ,ще последва висов режим и връщане на работниците ни които вкарват повече пари в БГ отколкото е целият ни брутен вътрешен продукт и тогава не само че няма да имаш пари за "собствена армия,ами ще изпродадеш и последния бълг патрон,щото няма да има какво да ядеш?А сещаш ли се,че определението на ББ "некачествен матриал" се отнася точно за такива като тебе?

    Коментиран от #7, #10, #13

  • 6 Расулюлах

    3 5 Отговор
    Тука ше пада яка кражбинкааааа щото със или без нови самолети които иска да превземе бг ше го направи хахахах а руменчо дето всите му се кланяте че бил много българин и респектиращ с карането на самолет е поредния пъзел дето ше участва във яката кражбинка ..ужким голям пилот военен да дава тежест за превъоражавенто а вие си мислехте че ше се бори за благоденствието на офцете..тотална заблуда ужким руменчо има качества и не е от герб муахахахахахахахахаха са разбрахте ли че за които и да гласувате всеки политик участва във заговора против вас
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Браво на Марешки!!!

    10 8 Отговор
    Коста Рика няма армия, но никой не я напада!!! БГ също няма врагове, които да я нападнат. Това с Турция е от пресилено по-пресилено!!! Първо; никой не може да превземе БГ, защото не сме 10-ти век и има ООН което ще реагира. Второ; Турция няма никакъв интерес от война с БГ, защото тя ще струва много повече пари, отколкото ще са печалбите. Трето; Дори да приемем, че Турция отцепи Кърджалийски Регион, то никой няма да им го признае като Крим, освен ако не се отцепи в полза на Западните сили. Четвърто; Дори да отнемат Кърджалийски регион от БГ, суровините и печалбите в този регион са за по-малко от 1 милиард годишно, А НИЕ ЗА АРМИЯ ДАВАМЕ ПОВЕЧЕ ВСЯКА ГОДИНА.... Та какъв е смисъла от армия??? От армия имат нужда САЩ, Англия, Русия, Китай, които са имперски народи. Другите държави нямат нужда от армия, а от ядрени бомби. БГ е дала над 30 милиарда за армия от 1990 година досега и какви са ползите??? НИКАКВИ!!! С тези пари можеше да се направят нови зимни и летни курорти, язовири и ВЕЦ-ове, магистрали, заводи и прочие. СТИГА ИЗЛИШНИ ХАРЧОВЕ, за да си пълнят една шепа тарикати джоба!!!
  • 9 Така де

    5 5 Отговор
    Да се дадат БЕЗПЛАТНО Варненското езеро на НАТО за военоморска база, два терена за Военовъздушни бази на НАТО, и два терена за сухопътни войски на НАТО. Апък НАТО да ни пази безплатно от врагове. Така ще си спестим много милиарди , които ще вложим в инфраструктура и бизнес, а освен това ще имаме истинска НАТОВСКА армия, която да ни пази. Дори ще сме на печалба, защото ще купуват доста храна от нас и ще наемат доста наши проститутки
  • 10 no name no face no number

    6 4 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    ЕС и НАТО нямат нищо общо и те не вървят в пакет. Някои членки на ЕС не са членки на НАТО.Ние също трябва да се махнем от НАТО докато е време.В ЕС може да си членувамеи без НАТО. Въпреки, че и ЕС не е това за което мечтаеха хората и пееше Котуньо
  • 11 onq s konq

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "Расулюлах":

    Бъркаш ме с някой от познатите си-в личната ми карта пише съвсем друго име!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 боеприпас

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    А кога ще се сетят от воена Прокуратура да потърсят сметка за безобразията,които се извършиха в Армията след 1990г.?Ако някой си мисли,че там далаверите и присвояванията са по-малко отколкото в цивилната приватизация,значи е доста наивен! Да ги почват- министри,генерали,депутати и всеки който е разсипвал това,което представляваше БНА!Иначе на думи са много силни в борбата с корупцията.
  • 14 Коко

    6 2 Отговор
    Крадецът Марешки вика дръжте крадеца.
  • 15 Георги

    4 2 Отговор
    Магарешки си търси идиоти, като ги прави подобни себе си, защото същото това говедо е записало в предизборната си програма това, което сега "отхвърля"; но не защото е много загрижен за пенсионерите, а защото рейтингът му наближава два метра под земята.
  • 16 Ууууууу

    2 1 Отговор
    ето още един, който след такова изказване си заработва рубли.
    ..след Доган и Болен.
    абе, много богата тая Рассия, бре!
    излиза че някогашната финансова поддръжка за "братските комунистически движения" в латинска Америка, Азия и Африка не е спирала до сега?
    и всичко на гърба на руския народ..

    ония зад океана - и те финансират "братски" но не народи, а угодни тям правителства..

    сбъркан свят..
  • 17 комбайнер

    2 1 Отговор
    Стига сте плюли човека - зареждате от евтините му горива, а сега плюете.
    Не виждате ли, че той няма против въоръжаването на българската армия? Само казва, че ще бъдат прибрани едни големи комисионни от 2-3 човека, от партията на власт. Ама наистина големи, защото ще се купят много стари самолети евтино, а ще платим огромни пари, с огромни комисионни.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове