4 Юни, 2018 12:42 3 217 1

Брутална агресия в училищен двор

  • агресия-
  • училище-
  • агресия-
  • училище-
  • зимница

Брутални сцени на агресия са се разиграли в двора на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” в най-голямото село в Област Ямбол – Зимница. За това алармира майката на 10-годишната Ивелина, която е пострадала, след като е ударена в окото от връстник.

Майката на ударената ученичка Мариана Илиева обясни пред Флагман.бг, че е потресена от реакцията или по-скоро от липсата на такава от страна на директорката Галина Александрова. Жената заяви, че след случката дъщеря й се страхувала и повече не искала да ходи на училище. Мариана се принудила да премести и двете си деца да учат в Ямбол.

„Преди 2 дни детето ми се прибра вкъщи от училище обляно в сълзи, държейки се за окото. Видях, че цялото е синьо и тогава тя ми призна, че друго дете я е ударило. Попитах я къде са били по това време госпожите и директорката? А тя ми отговори, че са я изгонили. Тогава я хванах за ръката и отидохме двете в училището, за да попитам какво се е случило и защо не са обърнали никакво внимание на детето ми. Отидох при директорката и тя директно ме изгони. Каза ми да я оставя, за да си изпрати гостите”, заяви Мариана.

През това време жената звъннала на тел. 112 и на място пристигнали полиция и линейка. Докато чакала пристигането на служителите на реда, никой от персонала на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” дори не излязъл от сградата, за да види какво се случва и да обърне внимание на майката и битото й момиченце.

„Хвана ме яд, защото в двора не е имало никой, който да ги разтърве. Днес се е случило на моето дете, утре ще се случи на друго. Все още обмислям дали да не пусна жалба. Подобни неща вече много пъти стават в това училище. Другата ми дъщеричка пък беше ударена в корема и пак никой не й обърна внимание. Тя е на 12 години и пак беше нападната на двора. Няма контрол в това училище. Там повечето деца са циганчета и трябва да бъдат наблюдавани. Няма да допусна никой да ми бие децата”, коментира Мариана.

Тя уточни, че при прегледа на място я посъветвали да заведе детето в болница, за да не стане инфекция.

„Майката ми се обади, защото нямаше към кого да се обърне. Беше разстроена. На място видях, че детенцето е сериозно ударено в окото. Проблемът е в реакцията на директорката. Вземащият решения в училището е директорът и той не трябва да позволява да се случва нещо подобно. Аз съм против насилието! Недопустимо е да се случва нещо подобно в училищния двор”, коментира пък кметът на селото Милен Стамов.

Той уточни, че след като отишъл в двора на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” заварил там единствено майката и битото й дете, които разговаряли с полицаите. Той също потвърди, че учителите и директорката били в сградата.

„Влязохме в директорския кабинет и там заварихме другото дете, което е ударило Ивелина. Тогава не успях да разговарям с директорката, а оставих полицаите да си свършат работата. Тепърва ще говорим с г-жа Александрова”, каза Милен Стамов.

Кметът разкри и за друг проблем с директорката. Срещу нея имало сигнал в „Икономическа полиция” за злоупотреба с евросредства за ограмотяване на възрастни.

„Тези хора са получили сертификати за завършен курс, а не могат да четат и пишат. Как е възможно? За мен това е недопустимо. Органите са уведомени и се провежда проверка”, уточни кметът на с. Зимница.

Директорката на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” Галина Александрова призна за агресията в двора на школото, но определи случилото се след това като постановка. Г-жа Александрова подчерта, че ръководи училището от 9 години, но проблемите започнали съвсем отскоро. Причината била, че тя не е местна, а е от Ямбол и други учителки се целели в поста й.

Тя описа битото момиченце като проблемно и хвърли вината върху Ивелина, макар че призна, че при опита да ги разтърват другото момченце ударило и един от учителите.

„Инцидентът не е неглижиран, тъй като аз веднага извиках ученика в кабинета си. Изпратила съм доклад по случая до началника на РУО, а още на следващия ден се проведе Педагогически съвет, след който двете деца бяха наказани. Дадени са писмени обяснения и пред полицията”, обясни г-жа Александрова.

Директорката призна и за сигнала до „Икономическа полиция”. В рамките на само няколко месеца в школото имало проверки от различни институции във връзка с въпросния проект за ограмотяване. Нередности обаче, по думите й, не са открити.

Оказа се, че Александрова има конфликт и с чистачката на училището. Жената дори подала жалба. Според становището на комисия от МОН обаче директорката била атакувана, тъй като между двете имало напрежение, защото по-рано спряла допълнителните средства за раздаване на закуски.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Всички градове