5 Юни, 2018 14:00 1 003 13

ВМРО иска МВР да забрани гей парада, излизал много скъпо

  • гей парад-
  • вмро-
  • мвр

В сигнала се изтъква, че има очевидно противоречие в действията на МВР

ВМРО иска МВР да забрани гей парада като заплаха за обществения ред. Това съобщиха от партията.

Според тях "София прайд" е противозаконен и опасен.

В сигнал до вътрешния министър Валентин Радев общинският съветник от ВМРО – Българско национално движение в СОС Карлос Контрера настоява МВР да забрани провеждането на София прайд на 9-и юни.

Заместник-председателят на постоянната комисия по обществен ред и сигурност към Столичен общински съвет Карлос Контрера изтъква, че съгласуването на провеждането на гей парада е допуснато при нарушаване на принципни положения на Закона за събранията, митингите и манифестациите, Закона за общинската собственост и Закона за МВР.

Според него е недопустимо да се правят контролно-пропускателни пунктове, да се пречи на гражданите часове преди гей парада да преминават през парка. Също така той посочва, че са недопустими практиките да се блокират цели улици и тротоари като зони за сигурност за едно де факто частно парти.

Общинският съветник поставя остро и въпроса за охраната на парада от полицейските органи и сумата, която отново ще бъде платена с парите на данъкоплатците за разходите по пазенето на гей парада. Представителят на ВМРО посочва, че не е нормално 1200-1300 полицаи да охраняват това мероприятие и да се харчат по над 160 000 лв. от бюджета на МВР. Именно в тази връзка в сигнала се изтъква, че има очевидно противоречие в действията на МВР.

При толкова охраната от полицейски служители това означава, че има данни за заплаха за обществения ред. В този случай МВР трябвало да ги предостави на Столична община и парадът или да се забрани, или да се премести на друго място, в друг ден и час. Ако не съществуват заплахи за сигурността и обществения ред съгласно чл. 12, ал. 1 и 2 от Закона за събранията, митингите и манифестациите, то не е нужно МВР да охранява това мероприятие или поне не с такъв интензитет.

Карлос Контрера упреква министъра на вътрешните работи, че за втора поредна година не взема отношение по темата и допуска явно нарушаване на закона, за да се угоди на организаторите на гей парада, които никога не са изявявали желание да си покрият разходите по охраната. Заместник-председателят на комисията по обществен ред и сигурност в СОС се възмущава, че се продължава с практиката служители на МВР да ходят по домовете на хората, които критикуват гей парада и да ги тормозят.

„Смятам, че МВР удобно се крие при всеки гей парад, отказва информация и същевременно с лека ръка праща кохорти полиция от половината държава да пазят това екзотично мероприятие, разбира се, с парите на българските данъкоплатци. Политическото ръководство на МВР трябва да отчете острата реакция на българското общество срещу Истанбулската конвенция - доказателство, че българите не приемат подобни постановки, в това число и провеждането на гей паради. Нещо повече, тихомълком съгласувайки гей парада, МВР върви и срещу Българската православна църква, и срещу другите вероизповедания, които ясно и категорично заклеймиха София прайд.

Ето защо поставяме пред вътрешния министър въпроса „или-или“. Или да даде данни, че има опасност за обществения ред и да забранят парада, или, ако твърди, че няма опасност, да не го охраняват. Просто е.“


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Stoich

    13 1 Отговор
    Гей парада ще бъде най-голямото сборище на потенциални донори на органи. Това е единствената полза за обществото от обратните.

    Коментиран от #4

  • 2 българче

    20 0 Отговор
    Малко хора знаят, че подобни "паради" са се правили в края на Римската Империя (4-ти век сл.н.е.), като с това се е парадирало на събрания в Рим и няколко други градове. Упадъкът е бил толкова значим, че последвали Средните векове, известни с разбойници по пътищата, убийства навсякъде, грабежи и насилие. Това са фактите. Това се повтаря сега.

    Коментиран от #8, #9

  • 3 куку руку ку

    12 1 Отговор
    Освен, че излиза много скъпо, но е и чиста реклама на заразяване със СПИН, хепатит B и C, както и на порно индустрията.
  • 4 куку руку ку

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "Stoich":

    Какви донори, какви 5 лева. Кой ще вземе заразени органи?

    Коментиран от #13

  • 5 Валя

    3 11 Отговор
    Също и религиозните паради са опасни за обществото трябва да се забранят има риск от пожар или религиозен джихат
  • 6 Боко от третия пол

    10 0 Отговор
    Герберастите са близки по душевност и практики до прайдърите и затова ги подкрепят и финансират нагло с пари на данъкоплатците ?
  • 7 onq s konq

    1 4 Отговор
    Нема ми пипате прайда ДОЛО РАЦЕТИ ОТ НАЙ ЗНАЧИМУТО НЕЩО У НАШЕ ВРЕМЕ

    Коментиран от #12

  • 8 goni

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "българче":

    Последният император на римската империя е казвал:" Аз, съм мъж за жените и жена за мъжете!" Последното му забавление му е било да нареди да запалят Рим! И след това....! Дошли хуните!:)
  • 9 Анонимен

    9 1 Отговор

    До коментар #2 от "българче":

    Упадъкът е бил толкова голям и е довел до отслабване на Римската империя и нейният разпад на две.
  • 10 Иван

    4 1 Отговор
    Най-скъпо ни излиза пидер...ията на всички корупционни партии, в т.ч и на ВМРО :)
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 goni

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "onq s konq":

    Кон ного ме кефиш!:) Най-интересното е че хората ти се връзват?!:)
  • 13 Stoich

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "куку руку ку":

    Вярно, не се досетих. Тогава прегледи и тези, които са заразени да ги пращат в трудови лагери, докато са живи.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове