Last news in Fakti

5 Юни, 2018 14:42 6 822 29

От пострадал – в нарушител: Сблъсъкът на един моторист с КАТ

Камион прави забранен обратен завой, но моторист се оказва виновен

Моторист пострада на пътя, след като шофьор на товарен автомобил решава да направи обратен завой, но в КАТ акт връчват на пострадалия.

За случката разказва във Facebook Веселиан, който е пострадал при инцидента и се е отървал, както самия той казва, с "малкия дявол". Според лекарите той ще се възстанови напълно, но до два месеца.

Може би обаче повече време ще му отнеме борбата с институциите, защото настоява да се бори за правдата.

След ПТП-то Веселиан е откаран във ВМА, където са му направени снимки на дясната ръка, главата, шийните прешлени и десния крак. Там са установили редица наранявания: фрактура в основата на крайната фаланга на пети пръст с поставена гипсова имобилизация; оток и охлузване на главата вдясно; охлузвания на дясното бедро и коляно и на лявата подбедрица; силно изразено кръвонасядане на дясното коляно и подпедрицата.

След това той отива в Александровска болница, където си вади съдебномедицинско удостоверение за нараняванията си, което да покаже пред органите на реда.

И там почва мъката. Когато Веселиан отива в полицията, за да получи документите си, му бива връчен акт, по неговите думи - невъзможно да бъде разчетен. Отказва да подпише акта пред органите по реда.

"Още повече, аз не съм уведомен по никакъв начин и не знам дали шофьорът на товарния автомобил, участвал в ПТП-то, е получил констативен протокол или Акт от събитието. До момента аз все още не съм запознат по абсолютно никакъв начин какво се случва с шофьора на товарния автомобил и дали има последствия за него. Изобщо дали е проверен за алкохол, дали са му проверени документите, дали е изряден?", пита Веселиан.

В крайна сметка разбира, че му е връчен акт, а нарушението му е - несъобразена скорост с интензитета на пътя.

Причината за инцидента, според Веселиан, е шофьорът на камиона, който решава да направи обратен завой при двойна непресечна линия на пътя. Така Веселиан катастрофира, в опит да избегне директен сблъсък с камиона.

"Защо аз, опитвайки се да избегна директния сблъсък с камион, съм обвинен за несъобразена скорост? Ние, мотористите, не сме ли равни с останалите шофьори на пътя? Колко още такива случаи на ден трябва да се случат, за да има адекватност на пътя?", пита мъжът.

Вчера той е отишъл в КАТ да подаде възражение и да си вземе протокола от ПТП-то, който трябва да бъде представен пред застрахователите. Оказва се обаче, че протоколът е върнат за преразглеждане, тъй като данните били въведени грешно.

"Аз не съм ли участник в ПТП-то? Или аз съм просто... моторист?", завършва поста си риторично Веселиан.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 българче

    69 69 Отговор
    Невинен моторист - няма.

    Коментиран от #4, #5, #7

  • 2 Умен

    24 4 Отговор
    Не става ясно моториста в една посока ли е пътувал с камиона?

    Коментиран от #11

  • 3 Иванов

    39 13 Отговор
    Веско Веско, с руски танк ли трябва да минат върху теб, та да ти дойде акъл в главата? Радвай се, че си останал жив и хвърли моторетката. Купи си един ЗиЛ, тури една дъска отпред и газова в самосвала, хвърли малко матова боя и хром и ГАЗ ДО ЛАМАРИНАТА! В държавата на Ганьо Балкански, така се кара!
  • 4 ромче

    20 29 Отговор

    До коментар #1 от "българче":

    Много си в грешка-пич.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 BEZ IME

    89 0 Отговор
    Случката е от няколко дни и я видях лично . 3 от 4 ленти между музея на Бояна и Пушкин бяха затворени заради това и беше адско задръстване . Камиона е направил забранен ляв завой на 2-но непресечена лента , но моториста е изпреварвал колоната и се е подхлъзнал и ето последиците . Така че и двамата са виновни в случая !!! Аз съм шофьор на кола и моторист , но мотора го карам като кола и си чакам зад тях по светофарите . Никой не пази никой принципно , нямаш право да задължаваш хората да те пазят , като не спазваш правилата .

    Коментиран от #18

  • 7 гост 1

    14 26 Отговор

    До коментар #1 от "българче":

    До момента в който ти самият не се качиш на мотор...и тогава много неща ще ти станат ясни !
  • 8 Анонимен

    29 7 Отговор
    Ето че и моториста излезе виновен а той се прави на ущипана мома.
  • 9 Петър

    20 2 Отговор
    Така както чета разказа за ПТПто, ако мотористът заобикаляйки колона спрели автомобили не пресича двойната линия, няма вина. За падането има защото е карал с несъобразена с пътните условия скорост. За мигача при заобикалянето не коментирам. Това си е задължение на заобикалящия. Ако колоната от коли се е движила, значи имаме изправарване. Там правилата са ясни. При непрекъсната не е разрешено. Мигачът е задължителен. В повечето случаи изпреварването е разрешено, но трябва да се спазват другите ограничения. Голяма част от мотористите не ги спазват. Водачите на автомобили пък не се гледат огледалата и заобикалят препядствия по пътя в момент, когато биват изпреварвани. Това е нарушение. Изпреварваният също има задължения и ограничения по ЗДП.

    Коментиран от #22

  • 10 ПЕЕВ

    27 5 Отговор
    А ВЕСЕЛИАНЕ ТИ С КОЛКО КИЛОМЕТРА В ЧАС КАРАШЕ.
  • 11 Мало ; си изпуснал !!!

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Умен":

    Щом задаваш подобен въпрос .
  • 12 коки

    13 1 Отговор
    С това "несъобразена скорост" нямат граници...
  • 13 Чичо

    8 13 Отговор
    Моторист = донор. Демек - виновен при всички положения е той, да се не прави на света вода ненапита...
  • 14 Стига

    15 9 Отговор
    Стига с глупостите и глупавите размисли
    Писна ми да слушам и да четя глупости за Българските мотористи!
    разходете се до Гърция , Италия , Франция ... да видите там как карат мотористите та да ви стане лошо и после съм сигурен че няма да коментирате БГ Мотористите !

    Коментиран от #28

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 asd

    13 7 Отговор

    До коментар #15 от "Т.о.ш.и.б.и.я.н":

    Злобно, но истинско!
    Общо взето, шофьорите на камиони най-много страдат от мотористи, понеже маневрите с камион са бавни. Шофьорът със сигурност се е огледал! Обаче ако оня идва с 200, примерно, то секунда по-рано, го е нямало в полезрението на шофьора на камиона.
  • 18 Гост

    16 0 Отговор

    До коментар #6 от "BEZ IME":

    Ашколсун, както казват на югоизток! Трябва пътна полиция да обърне специално внимание на любителите на пистови мотоциклети. Да кажем за един сезон. Щото не можеш да се правиш на Гринго отляво и дясно, не знаеш, че в града се шофира с 50, а не със 150 и като те джаснат някъде да си търсиш куршумните права, щото видиш ли си бил с предимство, ама без да искаш си летял с 50 м/с и в калабалъка не са успели да те киризят!
  • 19 Гост

    6 11 Отговор
    Шофьора на камиона е бил човек на ченгето,това е истината.
  • 20 знаещият

    12 4 Отговор
    С каква скорост се е движил мотора ,за да не може да спре и да се нацепи в камиона ? Moтористчето си скълъпява някаква версия ,за да се прави на интересен в социалните мрежи . Истината е различна: движил се е прекалено бързо и не е имал време да реагира.
  • 21 Иван Добрев

    6 1 Отговор
    Повече пари за полицията ли??? Вън на улицата. Кого се научат да работят ... на конкурс
  • 22 Апостолов

    13 2 Отговор

    До коментар #9 от "Петър":

    В закона е отбелязано , че моториста е длъжен да спазва правилата и да се движи като останалите участници. Тоест тея техни приумици да се движат между колите или в крайно ляво пак покрай всички си е за тяхна сметка ... А ако караше с 50 км./ч нямаше да спре под камиона ... Така, че колкото водача на тежкотварния автомобил е виновен толкова и моториста да не се прави на ангел а да се радва, че не е при тях !!!
  • 23 Гост1

    5 8 Отговор
    Колко злоба има в тази държава не е истина. Аз съм моторист и мога да Ви кажа, че лично мен са ме засичали стотици пъти, че даже и единия път паднах. Само да отбележа на останалите господа, че съм мъж на 35 години и не съм от джигитите.
  • 24 Дионтей

    6 1 Отговор
    Не е за кола да караш в България, какво остава на мотор да се качиш... Хора пазете се и слизайте от моторите, докато е време. Харесвам моторите и съм карал доста, но има два вида мотористи - такива, които са падали и такива, които ще паднат.
  • 25 сталин

    4 1 Отговор
    всички мотористи карат с много висока и несъобразена скорост.трябва да бъдат принудени .както накараха бетоновозите да не ръсят бетон и да са чисти отвсякъде.иначе още много много смърт.
  • 26 докер

    8 3 Отговор
    Повечето мотористи, сте абсолютно извън закона. Като карате като идиоти, със скорост несъобразена с пътната обстановка, не зачитате знаци, закони и предимство на пътя. И с цялата ви наглост искате другите да ви пазят...
  • 27 Майор Костов

    3 6 Отговор
    Гласувате за ГЕРБ - получавате милиционери!
    Къде в ЗДвП пише какви са санкциите за движение с несъобразена скорост?
  • 28 КАТ

    4 0 Отговор

    До коментар #14 от "Стига":

    Как карат там си е тяхна работа,както и тука. Коментар№6 е описал случая подробно, защо моториста се прави на невинен? На кой не му се е случвало, да погледне в огледалото и да няма никой и буквално след секунда да профучи мотор?
  • 29 гост

    0 0 Отговор
    Веско, слагаш една камерка, която да ти записва скоростта и действията на мотора, струва 50лв. Така ще си в състояние да докажеш, че хем си карал с допустима скорост, хем си бил засечен от камион при неправилната маневра от негова страна. КАТ са посмешище, ясно е, сега ще трябва да заведеш дело срещу тях и да се съдите, нагласи си поне 1000лв, които може и да не ти възстановят. В много от инцидентите коли засичат мотори, които в едва 10% от карат по правилата, защото ако караш по правилата дори и да има рискова ситуация вероятността за контакт или катастрофа, камо ли тежка, са минимални.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове