18 Август, 2018 10:41 17 430 47

Приятели на джигита Георги, окървавил Петрич, го заковаха в съда

  • петрич-
  • георги попстоянов

Шефката на РС-Петрич съдия Мая Банчева постанови най-тежката мярка „задържане под стража“ за 18-годишния Георги Попстоянов, който помете трима тийнейджъри на тротоар в Петрич. За защитата на 18-годишния младеж бе ангажиран адвокат Иво Стефанов.

Георги се е признал за виновен по обвинението, което му бе повдигнато от прокуратурата за нанасяне на тежка телесна повреда при пътно-транспортното произшествие при което пострадаха двама младежи – на 17 и 15 години. В хода на разследването са разпитани множество свидетели, включително и трите момчета, които са се возили с него, пише struma.bg.

Те подробно описват как е форсирал колата, как е натискал газ и после спирачки, вдигал е ръчната и правил дрифтове. Приятелите му го умолявали многократно да спре, но той не се вслушал. Каква е причината за пътния инцидент предстои да се изясни от автотехническата експертиза.

Георги е имал шофьорска книжка от месец юни. За последните 3 месеца, той има 22 излизания извън страната, повече през ГКПП- Златарево. Това е посочено от прокурора като илюстрация, че е мобилен и съществува опасност да се укрие.

Адвокатът му е изтъкнал, че все пак става въпрос за млад човек, който тази година ще бъде ученик в 12 клас в петричката гимназия, освен това е неосъждан , а искането да бъде задържан за престъпление по непредпазливост, е направено под влияние на обществото.

Георги Попстоянов не е пожелал да даде обяснения на делото. Определението на РС- Петрич ще бъде обжалвано пред Окръжен съд- Благоевград следващият четвъртък.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 разсилен

    144 28 Отговор
    "Джигита" е по-голяма жертва отколкото пострадалите от него. Те са ранени и осакатени физически. А, той е морален и ментален инвалид. Благодарение най-вече на тати полюцай и на цялото ни общество, което допусна на България да й се случи безумието демоНОкрация.

    Коментиран от #18

  • 2 Дидо

    153 2 Отговор
    Поредният боклук, който ще мине метър и ще си ходи по живо - по здраво
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ****

    140 4 Отговор
    Сега ще види газ, спирачка,как на някой пандизчия чаршафите ще мачка,само като разберат,че е син на бивш началник на полицията.Ще има млада булка къпана,с керемидка търкана.

    Коментиран от #14, #20

  • 5 прогнила държава

    182 2 Отговор
    Ония висш полицай от телевизора още ли ще твърди,че не е имало дрифтове и било случаен инцидент от млад шофьор! С две думи още ли са нагли в опит да го прикрият ?
  • 6 Ефтини сензации

    16 76 Отговор
    Като има еФтини коли на които простолюдието да се качи за да си избива компклексарщината, ще има умрели и осакатени...

    Коментиран от #7, #10, #12

  • 7 Белчо

    72 4 Отговор

    До коментар #6 от "Ефтини сензации":

    Евтин си , наистина .
    Не спря да ръсиш простотии. Ако това е "ефтина сензация" значи ти наистина си за освидетелстване.

    Коментиран от #9

  • 8 Бръснаря

    88 3 Отговор
    Да си припомним как двама офицери от Икономическа полиция в Петрич по време на работа бяха минали границата с македония и застреляни от Гръцките сили за сигурност, пренасяки забранени субстанции. Май бащата на това "муле" синът си де, го използва за същото ........ просто и той е бил в Играта и е Уволнен за корупция.
    П.С. МВР е организирана Престъпна Група. Закривай....
  • 9 Ефтини сензации

    28 48 Отговор

    До коментар #7 от "Белчо":

    Забелязал съм, че на простолюдието като му кажеш нещата директно и без заобиколки веднага се надървя...
    Е пиши си не ми пречиш, аз ще продължа да отстоявам позицията си за простолюдието и автомобилите. Не трябва да са толкова еФтини, че да може всяко простолюдие да си ги позволи!!! Простолюдие зад волана е причината в България да умират толкова хора по пътищата!!! Ако на това простолюдие му се втълпи и успее да разбере, че автомобил голяма пишка не прави и трябва да се кара внимателно ще е чудо на чудесата...

    Коментиран от #21, #41

  • 10 Иванов

    56 6 Отговор

    До коментар #6 от "Ефтини сензации":

    Колата му едва ли е от евтините, таткото шеф му е купил нещо добро, щом става за дрифт. Ефтин ти е мозъкът прост,щото или си някоя кифла или синче на новобогаташ и имаш само една мозъчна бразда, като аспирина! И не ми обяснявай, чи си си спечелил парите с честен труд, защото честният труд тук е най- зле заплатен.

    Коментиран от #15

  • 11 Нострадамус

    73 0 Отговор
    Това диване в дрънголника да изгние, да плаща кръвнина до края на мизерният си живот. Какъв ученик, това е изродче, което си е въобразило, че компютърните игри и реалността са едно и също ..е не са!
  • 12 Заратустра

    40 5 Отговор

    До коментар #6 от "Ефтини сензации":

    Виновни са законодателите и министрите, а не който купува евтин трошляк... В тая паразитна номенклатурна бюрократична чиновническа държава, е така повсеместна престъпността, ненаказуемостта на политици и много чиновници, че е грях да обвиняваш всеки, който кара евтина кола. Законодателите ни са врагове до един, от 71-72 години насам, с мални полезни неща. Защо години след мато сме в ЕС отказват да въведат минимално 4.5 евро на час работен добод, а я карат по комунистически мутренски? Полиса, магистрати, работодатели изпълняваг техните наредби, на депутати и министри. Много са нещата, които трябва да се оправят, но докато не се разстрелят бивши и настоящи законодатели и министри, за злото, което ни донесоха, следващите ще са същите.... Освен това при Демокрацията висш законодателен орган трябва да е референдума, народа, а не шепа мафийки 244 ояли се хрантутника в парламента. Те не ни питат, значи не са народни наши представители и затова си престъпление заслужават също затвор до живот - не можеш да лъжеш и цакаш народа ненаказуемо и да си на пост и пари...! Не е редно, а е от стотици години все така тук.
  • 13 Гост

    45 2 Отговор
    Тати има връзки ще мине метър боклука
  • 14 Хаха

    38 1 Отговор

    До коментар #4 от "****":

    Първата вечер се омъжва,на втората почва да изневерява :-))
  • 15 Ефтини сензации

    2 28 Отговор

    До коментар #10 от "Иванов":

    Прочети какво си написал и ако имаш поне малко разсъдък, от необходимия да дишаш, ядеш и да ползваш тоалетна и/или клозет, може и да разбереш защо си простолюдие.....
  • 16 LEGIONARIVS

    91 0 Отговор
    ОСТАВКА на лъжливия полицай дето обясняваше как не бил дрифтил!!!
  • 17 Биде

    55 0 Отговор
    Поредния безмозъчен пикльо , който се прави на мъж за сметка на чужди животи!
  • 18 тони

    14 18 Отговор

    До коментар #1 от "разсилен":

    Прощавай ме, но виж статистиката на КАТ за брой жертви от ПТП-та през годините. 80те години при 10 пъти по-малко автомобили е имало повече жертви отколкото в момента. И тогава е имало джигити, и тогава им се е разминавало.
  • 19 Гневен

    43 1 Отговор
    На изрода да му резнат крака! Това е адекватната присъда!
  • 20 Ти къде живееш

    41 0 Отговор

    До коментар #4 от "****":

    Брато нали знаеш ме си в България, няма как тоя сополкел да лежи и 1 мин в пандиза, баща му и цялата система ще му помогнат , бъди сигуре!
  • 21 Пламен

    25 2 Отговор

    До коментар #9 от "Ефтини сензации":

    Бай х^^ катеричка, продължавай да отстояваш позицията си, твое право е. Ноооо: не руси малоумщини за връзката между размера на пишката и дрифтирането/ пиленето на гуми на мотори пред ученичнки. Келешата така го разбират, така го поравят. Вървят едни нахъсващи филми и сериалчета, където героите натискат газта до ламарината и ВСЕ оцеляват, бягайки от полицията. Нещо, съгласи се ТОТАЛНО нереално в действителността. Няма такъв филм да избягаш и се скриеш от полицията. Няма! За другия тип сериали с ножовете и оръжията не искам да отварям дума...

    Коментиран от #22, #42

  • 22 Пламен

    38 0 Отговор

    До коментар #21 от "Пламен":

    Междо другото, какво стана с изрода дрогиран в Китен, който блъсна децата преди месец? Чухте ли адвоката: повредил се е диференциала??? И х^йнята се отърва. Честито!
  • 23 гост

    15 3 Отговор
    "В хода на разследването са разпитани ... включително и трите момчета, които са се возили с него"
    А защо не са подведени под отговорност за съучастие?
    Може би защото няма камери навсякъде по улиците и не може да се провери доколко за го молили или насърчавали? Вкарайте в панделата няколко такива мушмули и сподвижници, ама с повече шум и ще имате ефекта на "превенцията". Страхът е бащата на редът.
    ... или може би защото принципно няма камери на всяко кръстовище и не може да се видят и санкционират влизащите на ръчна. Нямате кадри да следят всяко кръстовище?! Ами направете камерите публично достояние и давайте бонус за първият подал сигнал. Много бързо ще се вкарат в ред джигитите, пък да си купуват джипки тогава и да дрифтят на поляната на село...и да внимават с магаретата и патките!

    Коментиран от #28

  • 24 Иво

    32 0 Отговор
    Малкият лайньо - в кауша!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Спиро

    34 0 Отговор
    Полицаите са си мафия.
    Помня случая, когато някакъв граничен полицай на пътя Бургас - Малко Търново помете бебешка количка на тротоара в някакво село и уби пеленаче...
    Собственика на магазин, пред който е станало произшествието каза, че първо са пристигнали колеги на полицая и са купували мляко от магазина за да му дават да пие за да свали промилите преди дрегера. Това какво ви говори?
    Преди време съпругата ми я помете едно БМВ на столичен булевард и избяга. После в спешното дойде някакъв инспектор да ни уверява че било младо момче, предало се, неосъждано.... ПУтляк. И той и инспектора...
    Какво да ни кажат още и какъв “имидж” да лъскат като отдавна са се опровергали...
    Сега и този ще измъкнат и той вече ще знае че никой нищо не може да му направи
  • 27 bez

    6 11 Отговор

    До коментар #25 от "666":

    Не е никакъв проблем да се дрифти и само на предно. Просто е малко по-различна техниката.
  • 28 газо

    28 2 Отговор

    До коментар #23 от "гост":

    Ако беше прочел статията, щеше да разбереш че те са го молили да престане и да спре, но той е продължил! Какво е трябвало да направят...да скочат в движение или да му вземат волана при тази скорост!? Аз мисля, че им прави чест ,че са казали истината и не са се опитали да го прикриват! За това са нужни топки, ан вагина като в твоя случай!

    Коментиран от #29, #33

  • 29 гост

    4 9 Отговор

    До коментар #28 от "газо":

    А какво да кажат? Ако ме беше прочел ти, щеше да вденеш (стига да имаш с какво), че при толкова камери по кръстовищата, надали това кръстовище е били първото на което компанията дрифти и надали "молещите се" са нямали доказана възможност да спрат и да слязат. Топки имали?!, че са го издънили за се отърват?! Що, щото е нямало сигурно някой на предната седалка, който да дръпне ръчната и да слезе. Наивник ли си или просто това последната строфа на поста си! ;)

    Коментиран от #30

  • 30 газо

    19 0 Отговор

    До коментар #29 от "гост":

    Ела да те возя със 100, пък ти се опитай да слезеш или да ме спреш без последствия и за теб! Пред компютъра всеки е смелчага, докато не попадне в подобна ситуация и напълни гащите! Всичко става за секунди! Отделен е въпроса ако и ти си същия кот тоя убитак и се опитваш да го оправдаеш, което говори зле за теб!

    Коментиран от #31

  • 31 гост

    7 2 Отговор

    До коментар #30 от "газо":

    Наистина си наивник или поне келеш. Пожелавам ти приятели като тези, които определяш, че имат топки! И к'во? Голяма си вълна явно щом в град караш със сто по кръстовищата? Малко трябва да мислиш, преди да пишеш, но явно не ти спори. Противоречиш си и не може да си защитиш тезата. Само да не се окаже, че преди това са пили заедно, щото ще ти се пропука защитата на съучастниците! Ере лека! и Късмет!
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Кака Гинка

    11 2 Отговор

    До коментар #28 от "газо":

    "Молили" са го да! По-скоро ми изглежда,че си спасяват кожите,за да не ги подведат под отговорност за съучастие...
  • 34 селянин

    8 4 Отговор
    Б Борисов Султан Политция АПИ ДАИ НАП ГО Башибузук По добре роби от колкото свободни в ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ
  • 35 селянин

    12 0 Отговор
    Щом тати е политцаи комплексар на мен всичко ми е пзволено дрога алкохол убийства Аз съм закона
  • 36 Бордиян

    16 0 Отговор
    В Хамериката съдията който не се страхува и закона го защитава удря с чука и му дава от раз до 10 години!!
    Живях там три години и разбрах че не се церемонят!
  • 37 СЪДИЯТА

    12 0 Отговор
    AKO ОСАКАТИ МОЕТО ДЕТЕ ПРИ ТИЯ ОБСТОЯТЕЛСТВА НА ГЪЗАРИЯ ПРЕД ДРУГИТЕ,ВЗИМАМ БРАДВАТА И ЩЕ МУ КЛЪЦНА И ДВАТА КРАКА,ПА ДА СТАВА КАКВОТО ЩЕ С МЕН,ЗАЩОТО ТОЯ ИЗРОД ЩЕ ГО ПУСНАТ СЛЕД НЯКОЙ И ДРУГ ДЕН,
  • 38 Крадец

    3 0 Отговор
    Не се казва "заковаха ",а "наковаха " !
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Петър П.

    3 1 Отговор
    В Община Дулово Област Силистра се краде по най.безпождания начин няма МВР НЯМА ГОРСКО от чистач до шеф в мноооого големи размери
  • 41 Димов

    8 0 Отговор

    До коментар #9 от "Ефтини сензации":

    В случая, не колата е направила ПТП, а водача с ниска култура на пътя. Свидетелствата за правоуправление трябва да спрат да се продават, на тоя и оня.
    Трябва да се минава сериозен курс, в който сериозно да те наплашат от своенравно шофиране, и денонощно да ти внушават последствията от такова.
    Автомобилите са машини, при това много опасни. Също като крановете и самолетите. Не може да раздават книжки на всеки лумпен, който свикнал с педалите и геврека му трябва само да наизусти листовките.
    И най-вече: да забранят филми, като Бързи и яростни, за хора под 25г.
    Ама нали тряа падат кинти....
    Първо подучват децата да карат като състезатели на пътя. После им тикват книжката, по-лесно, отколкото да си вземеш направление за лекар. И след това ги съдят, че се стигнало до ПТП. Е що се стигна до ПТП? Щото са постлали по тая пътека. Щото няма закон, мощността на автомобила, да е ограничена от възръстта и стажа на водачите. Щото и от там ще се загубят кинти, нали?

    Коментиран от #43

  • 42 Ефтини сензации

    1 10 Отговор

    До коментар #21 от "Пламен":

    Сериялите са естествено и нормално забавление за простолюдието.
    От там и от фалшивото му самочуствие, че нещо става от него, са тези малумни изцепки, които простолюдието реализира.
    Снощи двама пишлигари с опелче ми се дървиха на магистралата до Пловдив, като ги натиснах с ренджа в мантинелата, чак предното стъкло на опелчето стана кафяво, слизат и щели да се бият, донасраха се като слезнах с глог-а в ръка. Ама ние така ние онака ние сбъркахме, мама ви простолюдие, не ги изпозастрелях само щото децата ми бяха в ренджа, да не гледат грозни гледки...

    За това простолюдието трябва да се мачка, икономически, физически и всякак, докато им дойде акъла и станат на хора!!!

    Коментиран от #44

  • 43 Ефтини сензации

    1 8 Отговор

    До коментар #41 от "Димов":

    Много просто, когато маймуната няма оръжие не убива, поне не може толкова лесно да убива.
    Същото е и с простолюдието като не може да си купи кола няма да може да смачка никой.
    Ти си приказвай за курсове.... У андрешковците морал нема, ония 45 години направиха от Българина смешно първосигнално простолюдие, без никаква мярка за нищо, ни за морал, ни за култура....
  • 44 Чичо АДИ

    7 0 Отговор

    До коментар #42 от "Ефтини сензации":

    Верно ли пак се "изсираш" по всеки въпрос като си толкова умен що не станеш премиер да оправиш държавата с "глока" на такива като теб съм им казвал да слезат от колата да ги пробвам е не беха с "Рендаж" а с Лексус и подобни да им навра колчето за седалката в га...а ,ще ми извадиш железо ма нема и да усетиш къде ще ти го навра .Че оня с опела е тъпанар и требва да го отнесе няма спор ,но че и ти си примат вече е видно,внимавай къде караш че ако засечеш велосипедист 120 кила на 1,9 метра с голямо и грозно колело не вади нищо че салама е с 2 края .Иригатор
  • 45 Възмездие

    8 0 Отговор
    Само до преди ден униформен виш полицай лъжеше и правеше внушения по няколко пъти на ден по платените медии че дривтове изобщо не е имало .Какви ще бъдат последствията за продължававашите безобразия на хората под пагон.И не е ли точно там ключа за да продължавашите да се случват в България подобни жестокости с за съжаление НЕ поправими последствия.
  • 46 Възмездие

    5 0 Отговор
    В Пловдив полицай уби човек на пешеходна пътека в района на ЖП гарата. По късно съобщиха че разследвашия прокурор разбрал за случилото се от медийте !!?
  • 47 Възмездие

    8 0 Отговор
    Всяка сутрин пред дискотека "Мегагами "тръгват поне по 50 -60 пияни и дрогирани ,агресивни субекти и никой не ги закача
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове