9 Септември, 2018 17:48 2 393 15

Сидеров: Ако бях на мястото на Борисов, щях да сменя всички министри

  • волен сидеров-
  • бойко борисов-
  • валери симеонов

Някои хора използваха, че Валери Симеонов е напорист и енергичен и се опитаха да го настроят срещу Ангелкова. Става дума за негови съветници, които са свързани с Ветко Арабаджиев, а той е в ядрото на атаката срещу нея

"Бих нарекъл декларацията на НФСБ абсурдна. В нея нарекоха премиера едва ли не диктатор, обвинение, че обвинява авторитарно и еднолично", заяви пред Нова телевизия лидерът на "Атака" и председател на ПГ на ОП Волен Сидеров.

"Трябва да си коректен, не може да седиш до него на МС и да го наричаш диктатор. Тогава какво правиш там", попита той.

"Ние си живеем в някаква провинциална леност и дребнотемие, в света стават огромни промени. Човекът, който създаде Тръмп, Стив Банън пристига в Европа, за да обедини националистическите партии. Той казва - бъдещето е на национализма. Ние се занимаваме с някакви оставки. Ние като патриоти не поддържаме ниво, не гледаме по-далече от носа си", коментира той.

"Иначе ще се размием, ще изчезнем, ще се обезличим. Аз искам да застанем на позиции и да излезем от васалната зависимост. Да поставим темите за миграцията, за концесиите", каза още лидерът на "Атака" в предаването "Събуди се".

"Поставих въпроса за оставката на Валери Симеонов, но не се прие от никого", призна Сидеров и каза, че утре ще припомни искането си.

"Нямаме единна позиция по оставките. Симеонов смята, че и тримата не трябва да бъдат сменени. Каракачанов мисли, че поне регионалния министър трябва да остане. Аз смятам, че това е преценка на премиера, това е негово право", заяви той.

"Ако бях на мястото на Борисов щях да сменя всички министри, защото нито един не стана да каже, че няма еднолично управление, не стана да защити премиера", подчерта Сидеров.

"В парламента не искам да кърпим закони, какво правим с вероучението, с новините на турски, които от много време се заканваме да махнем", каза Сидеров и отново разви тезата си за одържавяване на някои сектори от икономиката.

"Някои хора използваха, че Валери Симеонов е напорист и енергичен и се опитаха да го настроят срещу министъра на туризма Ангелкова. Става дума за негови съветници, които по някакъв начин са свързани с Ветко Арабаджиев, а той е в ядрото на атаката срещу нея. Бяха им отнети някои територии и те започнаха тази атака, подвеждайки Симеонов", съобщи Сидеров.

„Последният коалиционен съвет беше драматичен. Аз не спестих откровени критики. Не бяха решени тогава редица въпроси. Не можах да разбера защо 19 човека, толкова са членовете на МС, не станаха и не казаха дали Борисов управлява еднолично, да го защитят от нападките на Валери Симеонов", заяви снощи пред "Канал 3" лидерът на "Атака".

„Аз бях длъжен да кажа, че така не може да се говори. Зададох въпрос към Симеонов, щом говори така, защо е в управлението. Една от партиите има недоволство и това е много силно. Нима НФСБ и Валери Симеонов е влязъл в управлението, за да бъде вицепремиер и ако е така, това не е патриотизъм. Аз предложих да направим смяна в Министерски съвет и да бъде предложен друг вицепремиер, защото Валери Симеонов руши държавността и не се знае тогава какво прави във властта. Това мое искане обаче беше отхвърлено", призна той.

„Аз говоря за нещо принципно. Тук става въпрос защо 19 човека не застанаха да кажат на Валери Симеонов, че в декларацията не е прав. Непрекъснато има обвинения към Борисов. Тогава какво прави Симеонов там? Не аз, той сам трябва да предложи да излезе от властта и да каже, че повече не може да се мъчи с едноличното управление. Аз например много ясно казах още от самото начало, че моето място е като народен представител. Моето мнение е принципно- не можех да говориш каквото си искаш и да хвърляш обвинения и това да минава. Не можеш да заставаш с декларация и да казваш, че държавата се управлява еднолично. Аз съм в коалиция с Валери Симеонов, защото като най-опитния сред тях им предложих обединение през 2016 година, а сега това обединение е подложено на тест. При положение, че е под съмнение самото обединение какво става с коалицията? Всичко зависи от колегите, които ще се съберем в понеделник. Послушат ли ме, ще продължим успешно”, каза лидерът на „Атака”.

В сутрешния блок на Нова Волен Сидеров подчерта, че ако нещата в коалицията не се оправят, той няма притеснения да се яви на избори сам., заявявайки, че "Атака" четири пъти е влизала в парламента като самостоятелна политическа сила.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пища Хуфангел

    21 4 Отговор
    Ако си боядиса перуката ще изглежда по авторитетно например в лила с цикламени кичури
  • 2 Бела Златке слуша ся:

    16 3 Отговор
    Ако беше на мястото на Боко Самодържеца досега да са ни обградили с телена ограда и да са ни обявили официално за държава лудница или психиатрия !!!
  • 3 Салам Алеко

    13 2 Отговор
    Присмял се хърбел на щърбел!
  • 4 Антисоциалист

    20 3 Отговор
    Господа, г-н Сидеров е зависим човек - господарите му го задействат, когато решат. Той е потребен само на тях и е вреден за народа ни.
  • 5 прост българин

    11 2 Отговор
    ТО ВСИЧКИТЕ СА ЗА ...ЕВТАНАЗИРАНЕ И ГОРЕНЕ .. той за смяна говори ХА-ХА-ХА.......
  • 6 прост българин

    6 2 Отговор
    ХЛЯБА ОТ 0,60 СТ. СТАНА 1,20 ЛВ ОТ ТОВА ПЕДЕРАСКО управление на татък БЕЗ КОМЕНТАР ..........
  • 7 Кую

    2 1 Отговор
    Смени тиквата.Хемелеон такъв.
  • 8 Петър

    7 0 Отговор
    Гнида
  • 9 Анонимен

    8 0 Отговор
    Когато смениш всички министри, това означава смяна на правителството. Прави се, като подадат оставка, барабар с премиера, сле което следват избори.
    Така се прави. Разбра ли, беловлас дегенерат?
  • 10 гост

    6 0 Отговор
    ,,Ако,, тази дума е много използвана, и затова не могат да ти се осъществят мечтите ,дедо попе!!От поп ,политик не става!!!!Мое мнение!!!!
  • 11 гост

    5 1 Отговор
    Волене и ти си една фурнаджийска лопата. Помниш ли като приветсваше американците, после ги плю, че си се бил разочаровал. Цел живот е така си го изкара без да имаш собствена позиция, а аз те така се разочаровах от теб.
  • 12 ВАЛКАТА

    2 1 Отговор
    Пхааааа голем шмекер при мен едно говори , после друго върши . Артист голем.
    А да го видя как ще ни излъже догодина .
    Ама и вас ви метна,
  • 13 Реално

    1 0 Отговор
    Да пази Господ...
  • 14 qqqqqq

    2 0 Отговор
    много го уважавах. но ми падна в очите. И той се оказа от фамилията Въртигъзови.
  • 15 пари трио тити

    2 0 Отговор
    Кога ще се обесиш Болене? До сега не съм виждал психичноболен човек да живее толкова дълго.......!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове