12 Септември, 2018 20:14 3 144 14

ТИР опита да избегне дупка и размаза кола в насрещното край Вършец

  • тир-
  • катастрофа-
  • вършец

Тежка катастрофа е станала на пътя между Враца и Вършец, съобщава BulNews.bg. Инцидентът се е случил на около километър след разклона за курортния град.

Камион с естонска регистрация е пътувал в посока Вършец, когото решил да избегне дълбока дупка на пътя и навлязъл в насрещното. В този момент обаче срещу него се задавал лек автомобил “Пасат” със софийска регистрация.

Мъжът, зад волана на колата, се опитал да избегне сблъсъка, но не успял и се ударил в камиона, след което се обърнал в канавката.

При удара водачът на “Пасат”-а е пострадал сериозно, целият е в кръв и е в тежко състояние. Шофьорът на камиона и спътникът му обаче са с по-леки травми.

В момента на мястото има три линейки, две полицейски патрулки и два екипа на пожарната, които вадят пострадалите от превозните средства.

На мястото са пристигнали повече екипи на гражданска защита, тъй като първоначално подаденият сигнал е бил за изключително тежка катастрофа.

Движението в района е блокирано.

Свидетели на инцидента разказаха, че са подавали десетки сигнали до АПИ за трагичното състояние на пътя, който буквално е осеян с кратери.

Дупката, която е причина за катастрофата, пък е дълбока над 20 см. Жена от Враца дори заяви, че вчера е била два часа в областното пътно управление, за да се оплаче от състоянието на същия път. От там обаче най-нагло са й заявили, че може да се оплаче ако иска и на "арменския поп".

Хората на мястото на катастрофата са категорични, че ако не се вземат мерки за ремонт на пътя може да се случи трагедия, подобна на тази край Своге.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Премиер

    30 1 Отговор
    Ремонтирате пътя де.Има милиони за крадене там.
  • 2 ванката

    13 25 Отговор
    съгласен съм че пътя е осеян с дупки но да предпочетеш зблъсък вместо дупка ди е чиста наглост тираджията се е надявал че колат ще спре за да мине той щото нали е по-важен от останалите и трябва да се съобразяват с него ... и какво спечели сега като не влезе в дупката ? за съжаление хората оглупяха максимално в стремежа си да спестят 2секунди пътуване от този човек се очаква да е отговорен тази тешка машина не се управлява като една кола и изисква много по трезво мислещи водачи
  • 3 БАЙ ГАН4О

    21 2 Отговор
    Така е в цяла България
  • 4 Българина

    27 5 Отговор
    Колко пъти да казвам че нашата инфраструктура убива буквално! Герб са убийци! Нанков му се размина този път.

    Коментиран от #5, #11

  • 5 селянин

    18 2 Отговор

    До коментар #4 от "Българина":

    Излишните пари от бюджета отиват за заплати на тези по етажите..а за ремонт на пътищата няма,а пък до селата е трагедия,а бе карай да върви,тва е валс,танцуващите с автомобилите.
  • 6 Корнелия Нинова

    17 3 Отговор
    Борисов, оставка.... Безполезен си
  • 7 Гост

    14 1 Отговор
    По документи тои е преасфалтиран изцяло милионите са откраднати какъв ремонт търсиш
  • 8 Път

    9 1 Отговор
    Всички избягват тази дупка много е опасна

    Коментиран от #9

  • 9 Аналитик

    5 1 Отговор

    До коментар #8 от "Път":

    За пътищата отговарят пряко 4 агренции - АПИ, местни общини, МВР и забравих 4-та, но косвенно са 10. За изминалите 30 години пътищата са ужас, но при управлението на Мухобойко са най-трагични въпреки, че постоянно се ремонтират и усвояват пари. И винаги КАТ изкарват за ПТП все шофьорите виновни, а никой не наказва строителите и отговорните лица в агенциите. Тук е трагедия.
  • 10 Гост

    4 1 Отговор
    За всичко ви е виновен все чиновническият електорат на ГЕРБ напълнил до последната дупка разните министерства, агенции и ведомства отговорни да състоянието на пътищата. Не е важно дупките по пътищата да са запълнени, важно е дупките по етажите на властта да са запълнени, защото така се печелят избори. Колкото по-вече чиновници, толкова по-добър изборен резултат за ГЕРБ.
  • 11 Ефтини сензации

    1 2 Отговор

    До коментар #4 от "Българина":

    И ти си един виден представител на комунистическото простолюдие...
    Под всяка тема само плюе...

    Коментиран от #14

  • 12 1234

    1 0 Отговор
    Сега тия дето са я пращали при Арменския поп да отиват на съд,или по добре да ги линчуват съгражданите им за тоя отговор.
  • 13 Гого

    1 0 Отговор
    Как има дупка селянина от Банкя каза че имаме пътища като слънце!
  • 14 До сензационния педал :

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Ефтини сензации":

    А ти пък си най-видният представител на продажните герберски пеераси и комуняга под прикритие! 😁
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове