17 Септември, 2018 08:24, обновена 17 Септември, 2018 08:44 3 288 25

Организират протест в защита на арестуваните журналисти

  • протест-
  • министерски съвет-
  • биволъ-
  • биволъ-
  • журналисти-
  • димитър стоянов-
  • атила бирo

Мероприятието ще се проведе пред сградата на Министерски съвет

Организират протест в защита на арестуваните журналисти - 1
Снимка: БТА

Протест срещу действията на българската полиция и ареста на разследващите журналисти Димитър Стоянов от сайта "Биволъ" и румънския му колега Атила Бирo от Rise project се организира в социалната мрежа Facebook. Мероприятието ще се проведе в понеделник (17 септември) от 18:00 часа пред сградата на Министерски съвет.

Стотици хора вече са потвърдили присъствие на събитието.

Абсурдният арест по сигнал на самите журналисти за унищожаване на корупционни документи, НЕ попадна в обедните новинарски емисии на трите водещи национални телевизии - БНТ, bTV и "Нова телевизия".

Ето какво сподели известният журналист Владимир Береану в социалната мрежа по повод ситуацията:

"Гледах обедните новини по БНТ, Би Ти Ви и Нова ТВ. Тези "водещи" медии не са чували за ареста на Димитър Стоянов /журналист Биволъ/ и Атила Биро /известен румънски журналист, RISE Project/ тази нощ близо до Перник. Журналистите са освободени в 5:00 часа сутринта след намеса на румънски дипломат в София. Двамата са били държани 2 часа с белезници. Те са разследвали корупционния скандал ДжиПиГейт за кражба на еврофондове във връзка с така нареченото "електронно правителство" /за този скандал, гореспоменатите медии, също не са чували/. Гледах и обедните новинарски емисии на 3-те водещи румънски телевизии. Там всичко това е водеща новина. Заключенията оставям на Вас."


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 я па тия

    48 8 Отговор
    Кви са тия ве, ми ако не са доволни от това и са за свободата на словото и са против ГЕРБ и Боки къде бяха вчера ве М ?Колко години /векове ли трябват да минат / на българите да им уврат главите да са солидарни както в другите страни със всички които не са доволни от нещо /независимо какво/ и да ги подкрепят колко ? Погледнете какво правят в другите страни ! Вчера слугинските продажни медии направиха всичко възможно да омаловажат протеста днес ще е същото независимо че и те са "журналисти" но нали са на къс повод и на ясла ??!!

    Коментиран от #6, #13

  • 2 666

    13 35 Отговор
    Недоволните се видя каква бройка са(смешна)!
    Недоволна защо?Защото не могат да крадът,защото има закони,защото им свърши царството?

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Мизирабъл

    26 2 Отговор
    Елементарни и самодоволни БГ олигофр. Всеки захлебил на някаква смешна схема и дава акъл на протестиращите. Не се отвивайте дами и господа "Ние живеем добре , другите да се оправят" всеки един от Вас може да го стигне недоимъка и тогава ще сте в челните редици на Протеста. Но да знаете на този протест пари не дават както сте свикнали, дами и господа "На Сорос подлогите"
  • 6 Историк

    25 2 Отговор

    До коментар #1 от "я па тия":

    По-добре плпитай ченгетата, защо раблтят в полза на доказани престъпници политици?! Те не са щастна охрана на пллитиците, а държавна кнстанция, издържана от бюджет и са длъжни да се борят с престъпността, а не да я пазят. И след като има неизяснен корупционен въпрос, те трябваше да съдействуват заедно с журналистите да се разкрие ИСТИНАТА! А те пазят
    ПРЕСТЪПНИЦИ на постове и техни фирми... Защо оплюваш нас всички? Ние посочваме на ченгета и магистрати какво трябва да си изпълнят дълга, а те вземат парици и не искат? Как да сме единни с такива продажни престъпници? Какво обединение с крадцоте в политиката сънуваш? Могат ченгетата да стачкуват за заплати, но пръста си не мръднаха да сринат престъпници политици, а и ДАНС, СДОТО, Външно разузнаване, и други отдели им знаят игрите. Че то Правораздавателната система е отдавна геноцид за българите, ти какво очакваш да направим? За да се оправи, трябва да се подменят с почтенни хора генерали, ченгета, повечето магистрати, хиляди чиновници... Иначе те самите не се променят. Да се изпотрепем във война ли? Ами ако и следващите са като тези, струвало ли си е? От 8 века са такива повечето. Морала им е на шовечето такъв пиратски, слугински. За електората да го глобяват са орли, а за престъпни политици и чиновници са мишки. С такива хора можеш ли съгради читав народ и държава? Та те за пари майките си ще продадат.
  • 7 Отечествен фронт

    28 3 Отговор
    Българските,,,,,,,Национални""""" Телевизии 2018г.обслужват интереси на шайката за сметка на интересите на народа!!!!

    Коментиран от #9

  • 8 789

    12 3 Отговор
    Може ли да върнете 1946-47-48 година, когато с укази, директиви и тем-подобни на тях Партията-Държава доведе срещу даване на софийско жителство повето шумкарЕ и разбойници от мандри, селца и села и паланки тук, в голЕмото село (София), за да ги направи милиционери. Не, неможете. А колко поколения са оттогава до сега са се изтръшкали - горе-долу две, две и половина поколения. А когато трябваше да се направи необходимото, примерно, през 1990-1995 година, нещо не се направи по въпроса. Какво се чудите тогава, защо тука било така и онака, а в чужбина по-иначе.
  • 9 onq s konq

    3 15 Отговор

    До коментар #7 от "Отечествен фронт":

    Ами посъветвай народа да си регистрира "народна телевизия",която да обслужва интересите му за сметка на шайката.Защото точно Народа е казал "Имаш крава-пийш мляко",ама не се съобразява със собствената си мъдрост!

    Коментиран от #11, #12

  • 10 Townboy

    25 3 Отговор
    В България мафията си има полиция!
  • 11 Леда Милева

    8 2 Отговор

    До коментар #9 от "onq s konq":

    То затива се казва Национална от самото име се подразбира че Нацията - Народа обаче тябва да притежаваш Сиво в кутията за да го знаеш!
  • 12 Историк

    5 3 Отговор

    До коментар #9 от "onq s konq":

    Ами БНТ 1, 2, са национални, народни телевизии. Колко още трябват? То има 10 агенции, от които пряко 4 да отговарят за пътищата, но никой не отговаря. А искат още еднна Калинка да прават с Калинки... Това НОРМАЛНО И РЕДНО ли е? В правова и,, демократична,, държава, политициге, които уж сме избрали да не чуват нафода?
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Усмивката

    9 4 Отговор
    Заключението ,е че живеем във същият затвор като преди 10 ноември 89г.Помня как по време на голямото земетресение 77г.по телевизия ,радиа,вестници нищо за броя на разрушените сгради и жертви. Ами Чернобил.А химическите обгазявания на град Русе.,за терористичните атаки гара Буново ....Това идва да подскаже че ...тия същите са на власт. Нищо че се каьват Бойко Борисов .Лиляна Павлова ,Цветан Цветанов.
  • 15 Ефтини сензации

    2 9 Отговор
    Така както е тръгнало сигурно ще организират и протест че проститутките по околовръстното не са се обезкосмили...
  • 16 Усмивката

    2 2 Отговор
    Власта е самовлюбена .От такива недей очаква самокритика.Според техното виждане ,както вървим,със тия темпове България ши са упрай някъде по 2099г.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 ККО

    0 6 Отговор
    Има шанс да го отменят, защото има опасения, че комунисти и разни русофилски утрепки ще се опитат да се присъединят и да го опорочат. Долу русофилските утрепки.
  • 19 вие четете ли хора ?

    5 0 Отговор
    под тази статия има допълнение с промяна😆 тука има тука няма 🤥
    “НЕ Е ИМАЛО АРЕСТ НА ЖУРНАЛИСТИ “
  • 20 Еее

    1 4 Отговор
    Ако ми платят ще отида да викам.Само кеш приемам да избегна данака на ГЕРБ.
  • 21 Ллллллл

    2 2 Отговор
    Днес.бг и едно изречение не написаха по този случай миналата седмица. Чудя се, дали са получили нареждане .да не отразяват случая или просто угодничат
  • 22 Ченегсаров

    4 2 Отговор
    Ние ежедневно лапаме увисналия на сикаджийската мутра.
  • 23 СссереМ

    0 2 Отговор
    Айде русофилчета на ..... супата.
  • 24 Чичо АДИ

    2 0 Отговор
    Ние нито ще забравим нито ще простим ,дори компромис да направим кого да съжалим,някой който продължава да си мисли че властта с Кръв се взима с Кръв се дава ..........И който с пяна на уста слуша сега песента ни ! "Стари Муцуни" и Георги Минчев ...........!! Пукнете псевдо демократи ББ ЦЦ и тем подобни Болшевики , НЯМА ДА ЗАБРАВИМ И ДА ПРОСТИМ
  • 25 мвр

    0 0 Отговор
    Какво извинение иска Спиридонов държи в службата си дъртаци на пенсия и на заплата,който ги мързи да работят само ползват служебните а-ли за час пром
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове