29 Октомври, 2018 15:47 1 692 13

Прокопиев съди България в Страсбург

  • българия-
  • иво прокопиев-
  • страсбург

Съвпадението с акциите срещу Баневи са нарочно търсен ефект - да съберат двата сюжета заедно

Бизнесменът Иво Прокопиев е подал жалба в Европейския съд по правата на човека (ЕСПЧ) в Страсбург заради действията на Комисията за отнемане на имуществото (бившата КОНПИ), съобщи той в сутрешния блок на bTV и уточни, че делото е преминало етапа за допустимост и ще се гледа.
Повдигнатото през миналата седмица от прокуратурата обвинение срещу него за пране на пари във връзка с приватизацията на "Каолин" не е включено в иска му, защото е ново.
Според него обвинението срещу него за пране на пари около "Каолин" е нелепо и никога няма да го внесат в съд.
По думите му, е много важно мътната вода в приватизацията да се отдели от чистата. Според Прокопиев "Каолин" е обратното на това, което се случва в "Полимери", за източването, на което прокуратурата повдигна обвинение на семейство Николай и Евгения Баневи.
„"Каолин" е работещо предприятие, собственост в момента на световноизвестна фирма и от едно фалирало навремето предприятие сега е в основата на цял керамичен клъстер с много преки и косвени ефекти върху икономиката", заяви той.
Прокопиев смята, че огласяването на обвинението от страна на прокуратурата е направено нарочно сега, като конкретна причина е последният брой на издавания от него вестник "Капитал" с материали за т.нар. "дупка на Георги Гергов" във Варна и др.
"Съвпадението с акциите срещу Баневи са нарочно търсен ефект - да съберат двата сюжета заедно. Това, което излиза над чертата обаче, е тоталната, груба и незаконна атака срещу всички независими медии в България", подчерта бизнесменът.
По думите му, преследвания, освен срещу него има и срещу издателите на в. "Сега" и "Клуб Z".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гриша

    16 1 Отговор
    Со ро сои д. Доживотна присъда за терористична дейност срещу българия
  • 2 Шарлатанче

    18 1 Отговор
    Един от многото съсипващи държавата ни, да съди държавата. Права имат хората, а този какъв човек е.
  • 3 ТАСС

    14 1 Отговор
    На стената и консултация с г-н Калашников .
  • 4 Гост

    14 0 Отговор
    А кога придоби "Каолин" за стотинки не рева, а?
  • 5 Помнещ

    8 0 Отговор
    Да бъде разровена всяка негова сделка
  • 6 Кико

    8 0 Отговор
    Наглец! Държавата да осъди него, не той държавата!
  • 7 аката

    3 0 Отговор
    крадец гаден разсипа каолин.
  • 8 Мартин

    5 0 Отговор
    В разбойническата приватизация на работещи и печеливши предприятия в България има само мътна вода и една от тези мътни рекички е именно тази на Иво Прокопиев! Дано обвинението към него не е само прах в очите, ами наистина да го докажат и Прокопиев да бъде вкаран в затвора!
  • 9 Петко

    0 0 Отговор
    Я,това бил гризача от Разград,е тази ухилена жаба няма да може да обясни откъде са милионите му.
  • 10 Добри от Добрич

    1 0 Отговор
    Чудно!
    Заради некъдърниците в прокуратурата, България(тоест данъкоплатците) ще платят на прокопиев сумати пари. Тези така наречени „магистрати” са поставени на постове, за да изпълняват политически поръчки и не им пука, че народа ще плати накрая масрафа.
    Ако могат - да го осъдят като хората, ако не могат, няма да е първия. Това което става в момента е най-гадно за обикновенните хора, които честно си плащат данъците.
  • 11 Uflaf

    0 0 Отговор
    Тази змия ако не е в затвора и успее да осъди нещастния народ да плаща за това ,че тук е станал незнайно как мултимилионер ще си е поредната подигравка с България . Би трябвало да попитаме след това "Кой съдия ,прокурор и адвокат се назоби с крадените пари." Онези в държавните служби взимат от години четири цифрени заплати и накрая да плащала държавата. Що бе ? Групова безотговорност ли пак ,като във всичко държавно и партийно ? Само отделния работещ и плащащ си за това човечец ли е отговорен. До кога ? Кой поред циганин или мошеник ще е тоя?
  • 12 Хасанчо

    0 0 Отговор
    Държава в която си израснал и успял може да я съди само престъпник. Да беше затворник и нещо да се мъчи да се измъква бих го разбрал , ама то мултимилионер дето е с връзки в системата да съди страната си ,т.е. народеца му е крив и иска още пари.
  • 13 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    Минаха тридесет години и "другарите" станаха нагли -и-и-и ....... Дядовците и бащите им се надяваха, че като изтрепят доста народ, останалите ще живеят по-добре. Е внуците им заживяха много по-добре... Партията -майка им хариза труда на строителите на социализма, т.е. активите на Народната република ...... и станаха капиталисти с "човешки права". Сега като осъди България , бат, Бойко ще се бръкне в дълбокия джоб и ще изплати всичките щети на "човека "....... Да много е важно да се отдели" мътната вода на приватизацията от чистата" Санким имало и "чиста ", пък аз да не знаех !?!?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове