Last news in Fakti

4 Ноември, 2018 08:55 3 561 36

Стоянова: До 20 000 лева обезщетение за загинал на пътя

  • менда стоянова-
  • войната на пътя-
  • обезщетение-
  • катастрофа

Депутатът от ГЕРБ предлага промени в Кодекса за застраховане

Стоянова: До 20 000 лева обезщетение за загинал на пътя - 1
Снимка: БТА

Таван от 20 000 лева обезщетение за близките на починал при катастрофа. Това предлага депутатът на ГЕРБ Менда Стоянова с промени в Кодекса за застраховане между първо и второ четене.

Сумата ще се изплаща на съпруг, съпруга, на човек, живеещ на семейни начала, на дете и на родител. Братът и сестрата на починалия може да получат 15 000 лева, а 5000 лева обезщетение по изключение ще се дава на други лица, които са създали емоционални отношения с починалия, е записано в предлаганите промени в Кодекса за застраховане.

Същите размери обезщетения да бъдат определяни и от застрахователя на виновния водач или по съдебен ред при смърт или телесно увреждане на човек, предвижда друго предложение на Стоянова, пишат от "24 часа", цитирани от "Дарик".

Менда Стоянова иска сумите на обезщетенията да важат и за застрахователни събития, настъпили преди влизането в сила на измененията на Кодекса за застраховане.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пешо

    21 4 Отговор
    Добре, даже браво! Сега ако не намалят ГО застрахователите значи има картел. А при картел не трябва да има глоби, а просто да се отнемат лицензи. Остава и проблема с румънските и италианските коли с български застраховки.
  • 2 мамави

    45 0 Отговор
    тогава намалете гражданската!!!!! нали това че щели да се вдигнат обезщетенията беше причината да я ВДИГНЕТЕ!!!!!!
    тези 20 хиляди да си ги заврете ...........

    Коментиран от #34

  • 3 Гост

    23 1 Отговор
    Тази се има за безсмъртна!!!!
  • 4 SAAB

    41 1 Отговор
    Браво ! ....Заслужихте си 10 000 Коледни надбавки !
    Няма по гнусен и долен индивид от овластен българин .....а и ако е чел само една книга ....:)

    Коментиран от #10

  • 5 Миризлив Пор

    23 0 Отговор
    Направо направете ГО във вид данък към "фирми на наши хора" плащаш и по закон нищо не търсиш и т'ва е. Тъкмо и съдилищата малкоще поосвободите от заблудени избиратели неправилно разбрали че ГО е застраховка.
  • 6 Коментар

    36 0 Отговор
    С ЕДНО ИЗРЕЧЕНИЕ.
    ДОЛНО АМОРАЛНО ГНУСНО ПАРАЗИТИРАЩО СЪЩЕСТВО,МИСЛЕЩА СЕ ЗА УЗУРПАТОР НА НАРОДА И ЗАЩИТАВА Е ПРОКАРВА ЗАКОНИ НА ДЕБЕЛИТЕ ОЛИГАРСИ С ЧЕРНИ ЛИМУЗИНИ.ПРОТИВ ВОЛЯТА НА НАРОДА И КОЙТО Я ИЗБРА.
    С ЕДНА ДУМА ПРЕДАТЕЛ
  • 7 Коментар

    10 0 Отговор
    Благодаря Факти сега станах и като видях Новините.Направо не ми трябва Кафе
  • 8 Тралала

    29 0 Отговор
    Един живот струва около 20 хиляди лева у нас. Мъка!

    Коментиран от #12

  • 9 mediator37

    25 2 Отговор
    Убиват двете ти деца на пешеходна пътека пред училището и получаваш 40 хил.лв. Ето тогава ще почне саморазправата, кръвната мъст- око за око, глава за глава. Ще отприщят духа от бутилката. Фиксирани числа -да, защо не, но тия специално дори при нашия нисък стандарт са подигравка с хората.

    Коментиран от #24

  • 10 Нако

    7 0 Отговор

    До коментар #4 от "SAAB":

    Много си прав! Бьлгарина е завистлив ! Когато му дадеш власт иска да мьсти да си вре муцуната кьдето не го питат и това е неговия оргазьм , чуства се значим!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Обикновен Бг

    7 1 Отговор

    До коментар #8 от "Тралала":

    За някои, струва 3000 лв. заедно с погребението. А познайте на кои животът им струва ЦЕЕЕЕЕЕЕЕЛИ 3000лв. ???????
  • 13 12345

    12 0 Отговор
    Няколко Зк-та са пред фалит. ГЕРБ бърза да им помогне, за да ги спаси. Интересно колко е прибрала тиквата за да впрегне пгробарските пчелички от НС, за да приемат тази лобистка поправка?
  • 14 Безхаберни

    16 0 Отговор
    Тая Менда, все по стисната!
    Гражданската нагоре,а обещетенията надолу.Нагло
    безочие.
  • 15 Преброяване на бесните язовци

    13 0 Отговор
    Не стига, че убийците на пътя получават условни присъди (дори да са пияни и/или дрогирани), ами сега и 20k обезщетение... Тия дупетатчета не се ли сещат, че и техния живот струва толкова? Ами ако някой изтормозен човечец (а те у нас вече не са никак малко) "без да иска" ги блъсне? Все пак 2-3 г. условна и 20k не са чак толкова много. Даже нищо не са...

    Коментиран от #17, #25

  • 16 Иван

    13 1 Отговор
    В Чехия масовите застраховки са за минимум 35 млн. чешки крони, което ще рече 35 х 80 000 лв. Такива обезщетения покриват дългогодишни лечения при катастрофа, загуба на трудоспособност, смърт на близки и т.н. Разбира се, нищо няма да ни върне загубен брат, баща, майка, сестра, но едно е да се погрижите за себе си и евентуално деца и близки с 2,4 - 2,7 млн. лева, съвсем друго е да ви обиждат с годишната заплата на работник. На практика в България ни казват, че максималната цена на човешкия живот е 20 000 лв. и то при условие, че мрем като зайци по пътищата. Извинете, но представете си, че ви удари автомобил в непричинена от вас катастрофа. Има да се влачите по лекари, може да останете на легло за дълго и за погубения си живот ще получите... 20 000 лв.?! Аз не знам друга такава страна, където така свободно диша човек (СССР вече не съществува), освен България, в която явно няма и да стъпя, заради мръсните гадини в управлението... И лев няма да видите от мен, боклуци!
  • 17 незнайко

    4 0 Отговор

    До коментар #15 от "Преброяване на бесните язовци":

    Наказанието е за провинилия се а парите не ги дава той а ЗАСТРАХОВАТЕЛЯ ! Така че спокойно може да се извърши такова деяние което описвате !!!

    Коментиран от #26

  • 18 Smqh

    7 1 Отговор
    Един човек с 1000лв заплата може за 45г трудов стаж да изкара половин милион лева.Какви 20к, това си е за протест.Дори да си на 40г. възраст това са поне 200 000лева пропуснати ползи за обществото.Тук както виждате няма и момент за компенсация на душевните страдания на потърпевшите.Значи, ако влезе в сила това нещо трябва да се спре да се плаща Застраховката.Застраховката, трябва да овъзмездява, а не да се подиграва с мъката на хората.Тук трябва да почват от 500к до 1млн да са компенсациите при един смъртен случай, които да се получават от най-близките на загиналия.
  • 19 Анти Менда

    11 0 Отговор
    Да не й се наложи на тая свиня да й го платят това обезщетение за починал нейн близък, да я видим тогава доволна ли ще бъде! Внимавай Мендо, защото твойте камъни, по твоята тъпа глава могат да паднат! НЕ ТЕ Е СРАМ!!!
  • 20 Сас

    5 0 Отговор
    Напусни държават, охлюв платен!
  • 21 Янис

    8 0 Отговор
    Алчната с..я се е нагушила с тлъст рушвет да лобира за застраховтелите. Но колелоти се върти ....
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Пак този

    2 2 Отговор
    Гражданската отговорност е за щети по автомобилите.Има си застраховка живот.За това се объркаха нещата.

    Коментиран от #32

  • 24 Дан

    0 3 Отговор

    До коментар #9 от "mediator37":

    Значи ако убият двете ти деца на пешеходна пътека пред училището и получиш 400 хил.лв (а не 40) ще си доволен ли?
  • 25 Дан

    0 3 Отговор

    До коментар #15 от "Преброяване на бесните язовци":

    Не знаеш какво говориш. Покажи ми дори един пиян или дрогиран убиец на пътя в България с условна (освен един руснак с Хамър) и ти давам 500лв. парична награда.
  • 26 Дан

    0 3 Отговор

    До коментар #17 от "незнайко":

    Много често се случва провинилия се да бъде осъден да плати обезщетението, а не застрахователя.
  • 27 Гост

    5 0 Отговор
    20 000лв е подигравка с хората. Млад баща и съпругата му катастрофират загива бащата жена му жива инвалид. Това дете какво ще прави с тези 20-30 хил. лв.
  • 28 Гост

    2 3 Отговор
    Какво означава и тези "които са създали емоционални отношения с починалия" Катастрофира човек без близки хора веднага ще се намерят няколко тариката които ще твърдят, че имат създадени емоционални отношения с него.
  • 29 Гост

    2 0 Отговор
    Абе тази Мента кой я крепи толкова години? За 20 г. едно умно нещо не измисли. А за КТБ е изцапана до ушите. Играе го чадър на корумпираните чиновници
  • 30 ОАЬУУЕОЬУЕ

    4 0 Отговор
    ДА ДАВА ГОСПОД НА ТЕБ ТИ ДА ГИ ВЗЕМЕШ ТЕЗИ 20 000 ЛВ И ДА С.И ГИ ХАРЧИШ ЗА ОБУВКИ
  • 31 Именно

    3 0 Отговор
    Значи ще ми струва само 20хил. ако я прегазя?
    Хм ... 240 по 20хил. 4.8 милиона.
    Значи по няма левче от всеки българин и ще си имаме изцяло подновен парламент ;)

    Коментиран от #33

  • 32 333

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "Пак този":

    Гражданската отговорност покрива и нематериални щети. Лечението ти е материална щета, причинените болки и страдания са нематериални. Увреденото имущество, МПС включително, също е материална щета. Може камион да ти срути къщата, обезщетението се плаща от застраховката. Причинената смърт в следствие на ПТП предполага обезщетение на близките на загиналия заради техните болки и страдания. Лимита на отговорност по полицата за едно пострадало лице е 2 милиона. Ако шибнеш някой с Вейрон и го убиеш, пак ще стигнат, горе-долу. Ако са били повече от един в колата, вече лимита скача на 10 милиона. Говреше се, че ще вдигат лимитите на 2.1 за едно пострадало лице и 10.43 милиона за повече от едно. Това е общо за ЕС, понеже от време на време щъкаме с колите си и там, и нашата застраховка трябва да отговаря на изискванията не само тук, за да не плащаме отделни в другите държави. Та тая поличка за няма и 300лв носи 10+ милиона риск, и далеч не покрива само щети по автомобилите. Казвам ти го като човек, дето е взел 40+ бона за счупен крак обезщетение. Бих ги върнал, за да стана както преди, ама няма как. Повече от 5 години не мога да се оправя.
  • 33 333

    1 0 Отговор

    До коментар #31 от "Именно":

    ГО не покрива умишлени действия. Ако не могат да докажат, че е умишлено, сумата се покрива от застраховката. Наказателната отговорност обаче е кофти.
  • 34 Дддддд

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "мамави":

    Менда или миндил
  • 35 Шаран БГ

    1 0 Отговор
    ПРАВИЛНО , МЕНТА !! То така или иначе , човешкия живот у нас за Вас, управляващите, нищичко не струва! Помислете хубаво, дали тези пари не са много, щом надвишават месечната Ви плата, без привилегиите !!
  • 36 мит

    1 0 Отговор
    И на тази и лъсна задника ,какви иска да ги навърти.А иначе като я гледаш самата невинност -с тези изкривени устни как се прави на много загрижена за народа .Сега е време я изхвърлят стига се е правила на голям финансов експерт .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове