5 Ноември, 2018 10:29 1 729 26

Ревизоро: Държавата не може да се меси в цените на горивата

  • горива-
  • бензин-
  • дизел-
  • ревизоро-
  • емил димитров-ревизоро

Защо хората от пограничните райони не зареждат колите си в Гърция, Сърбия и Румъния?

Ревизоро: Държавата не може да се меси в цените на горивата - 1

„Никой не печели от високи цени на горивата. На тази цена им ги докарват“, каза в сутрешния блок „Здравей, България“ по „Нова телевизия“ депутатът Емил Димитров. Той коментира протестите срещу високите цени на бензина.

"Америка наложи санкции на Иран. Иран е третият най-голям производител. В България никой не печели от това нещо. Може ли българският премиер да обяви война на Америка? Европа може ли да обяви война на Русия и САЩ?", попита риторично Емил Димитров.

Той посочи, че това не е стока, която се произвежда в България, тук само се обработва.

"Държавата не се намесва в цените на горивата. Това са международни цени", каза още той.

"Защо хората от пограничните райони не зареждат колите си в Гърция, Сърбия и Румъния? Защото там цените са по-високи", подчерта Димитров.

Според него протестите от последните дни са инспирирани от политическа сила, която е извън парламента. По думите му държавата взима от горивата акциз и ДДС.

"За да паднат цените, те трябва да се намалят, но тогава няма да има пари за пенсии и заплати. От кого да вземем?", попита още Ревизоро. Той не пропусна да припомни, че протестите са удар директно срещу премиера Бойко Борисов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГНЕВЕН

    48 0 Отговор
    Е, за какво ни е тогава тая държава???
  • 2 Дреме ми

    36 0 Отговор
    Това е пропаганда на алчните търговци на петрол
  • 3 Гост

    34 0 Отговор
    Този, откакто стана депутат, много бълзо забрави откъде тръгна! А защо България, като независима и суверенна държава, да не може да си избира откъде и какво да внася, стига да е в итерес на народа и икономиката й?! Защо следва да се съобразява с този или онзи?! Въпросите са риторични г-н Ревизоро, няма нужда от отговор!
  • 4 ЕИ5ЕШ

    24 0 Отговор
    .. АКЦИЗА И ДДС СА 1.20- 1.30 ЛВ ЛИТЪРА ЗА ТЪРГОВЦИТЕ СА 25-30 СТ ПЕЧАЛБА НА ЛИТЪР БЕНЗИНА Е 60-65 СТ
  • 5 Недоволен

    27 0 Отговор
    Хора, не слушайте компроментирани личности като Ревизоро. Последният се изявява като платен говорител на Лукойл и картела около него.
    Само ще ви кажа, че цената на петрола на световната борса е намаляла от началото на м. Октомври до сега с 18%, от цена 77 долара за барел, сега е 63 долара.
    И нека сега да ми обяснят при поевтиняваща суровина, кое е основанието за увеличаване на цените, при положение, че акциза не е променян ?
  • 6 Диди

    11 0 Отговор
    Цените на горивото в България са почти толкова високи,колкото в Германия. Ако държавниците събират данъците от всички,които работят, държавната хазна ще има средства за изплащане на пенсии и т.н. Но те не си вършат задълженията както трябва.Държавният акциз за горивата е висок.Хората трябва да протестират.
  • 7 Ryty

    11 0 Отговор
    Държавата неможе ама взима данъци и акцизи, как бе кавал? Кой, ако не държавата, единственото вярно нещо е че народа не си харесва огнебореца
  • 8 Гост

    24 1 Отговор
    Този за какви ни взема? Днес всеки може да провери в нета колко е цената на петрола и курса на долара. Ами от няколко седмици цената пада като в петък беше 72$ за барел. Доларът и той си е 1,70 лева. Същите цени като през август, а цените на горивата с 15% по-високи. Какъв Иран, каква Саудитска Арабия, какви 5 лева, като цената на петрола пада? Този е такъв долен лъжец, че не разбирам защо журналята не го заковат с цените на петрола и долара? Или нямат Интернет завалиите и не могат да проверят цената на петрола? Нещастници!
  • 9 брег

    15 0 Отговор
    тоя тупан като не беше във властта едно говореше сега да зареждам в Румъния като прибавиш 10лева мост къде ревизоро е келепира гад патриотна.
  • 10 Дедо

    17 0 Отговор
    Абе Ревизоро!Хората протестират защото в някой области цената е драстично по-висока,и ако въобще има държава трябва да се намеси!И ти си продажна душица като всички на хранилката!
  • 11 цистит

    9 0 Отговор
    добре де като не се намесва държавата, защо трябва да зареждаме от всичките ни съседните държави, понеже там е по евтино? на идиоти ни правят
  • 12 Пеньо

    15 0 Отговор
    От дрънканиците на този излиза, че държавата съществува благодарение изцяло на данъците върху горивата. Дори пенсиите се плащали от тях! Тогава защо държавата ни удържа пенсионно осигуряване? Аз предлагам просто да се намалят кражбите и държавата ще просперира.
  • 13 123

    7 0 Отговор
    Ами специално в Македония зареждат доста хора от пограничните райони. Може би и в други съседни страни зареждат. Виж, тук да зареждат чужденци....рядност. Най-вече ако нямат вариант да заредят в съседна страна.
  • 14 Без име

    10 0 Отговор
    Като си намалите заплатите ще има за пенсионерите и ще може и да намалите акциза
    Защо толкова защитавате тиквоча.
  • 15 Госта

    9 0 Отговор
    Ревизия на лобиста Е. Д. - "Ревизоро"
  • 16 бял

    13 1 Отговор
    Охльов герберски,акцизите на горивата марсианците ли ги слагат?
  • 17 12345

    9 1 Отговор
    ех м.............ви долнооо кога ли ще се спука балона та ще ви изколим и избесим
  • 18 Стефан

    9 1 Отговор
    Откакто стана мастия на Златев много взе да ги разбираш работите, даже и закон вкара да стане пълен монополист, но много скоро ще си употребена и изоставена мастия.
  • 19 Патриот но истински

    3 7 Отговор
    Димитров е прав. Русия е виновна за вдгането на цените, защото се възползваха от кризата с Иран. Но някои платени патриоти на Велизар Енчев и онези от Възраждане, които не успяха да влязат в парламента, сега организират стачки. Към тях се включват и русофилите от БСП и ДПС. Нещата са толкова прозрачни, но разни платени тролове не искат да го видят.
  • 20 123

    7 0 Отговор
    Защо не проверят на какви цени изнася Лукойл и на какви продава на вътрешния пазар? Македония купува от Лукойл - износ, мита, транспорт и въпреки всичко горивото по- евтино отколкото тук.
  • 21 Зоро Отмъстителят

    4 0 Отговор
    Ревизоро, за словата ти немъдри би те боцнал Зоро във време най-скоро.
    За кво ни е таз държава ако живота ни не се стреми да облекчава?
  • 22 боцмана

    5 0 Отговор
    Щом държавата не може , да се намеси мешерето. Не може ли , не може ли пусти Пиночет и повечко стадиони. Каква държава е това? Искат деца никакви адекватни помощи и улеснения за родители. Държат образованието , защото не им трябват образовани хора. Работиш в уж европейска държава а плащат като на занзибарци , цените дори по-високи от Европа. Направиш години за пенсия , нямал си достатъчно стаж , няма пенсия , в човешките държави плащат за колкото стаж има. Здравеопазването пълна нула , дори мисля ,че са в комбина с траурна агенция. Ето това са нашите политици без изключение на партия , ето това е нашата държава.
  • 23 ПЕШО

    3 0 Отговор
    Ревизоро е един тъп чиновник.
  • 24 цун кай уй

    2 0 Отговор
    ревизоро аз , предлагам да се намесиш в цената на лукчетата понеже и те поскъпнаха ,и на цената на праза халал да ти е в цвайтера
  • 25 нафто

    1 0 Отговор
    Ревизорооо,айде да премахнем държавата като не може да се меси в цената на горивата.Така ти отърва да говориш кат си имаш Б.Б за началник.
  • 26 СТА

    0 0 Отговор
    поредният платен нагъл приказчик.трябва да си заслужи заплатата.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове