8 Ноември, 2018 18:47 3 925 27

Прокуратурата имала запис, че Елена Йончева е прала пари от КТБ

  • елена йончева

Разполагаме с гласови доказателствени средства, че Елена Йончева е знаела, че е получила пари, придобити по престъпен начин от Корпоративна търговска банка (КТБ). Това заяви говорителят на прокуратурата Румяна Арнаудова на специална пресконференция, съобщи actualno.com.

Става въпрос за случая, за който държавното обвинение поиска сваляне на имунитета на червения депутат и бивш журналист. Прокуратурата се задейства по сигнал на ГЕРБ, според който Йончева и Василев имали дружество, 50/50, и дейността му навява съмнения за пране на пари. Причината - макар дяловете да са равни, Йончева участвала с 5000 лева, а Василев - с 315 000 лева.

Освен това компанията "Дайли трейдинг лимитед", която участва в дружеството, била офшорна. Дружеството е "Офроуд" ООД, а Йончева била вътре чрез фирма "Авторска телевизия" ЕООД.

Арнаудова отказа да каже има ли свидетели и кои са те. Но обяви, че зад офшорната компания "Далий Трейдинг Лимитид" стоял един от подсъдимите по делото "КТБ". Тя не каза дали това е Цветан Василев.

Освен това, по думите на Арнаудова, тепърва щяло да има сваляне на банкова тайна и разследването продължава. Имало индикации, че не са платени данъци за въпросните пари, но това ще трябва да се доказва. Арнаудова обаче не успя да обясни как така Специализираната прокуратура не е видяла, че е възможно Йончева да е присвоила пари от КТБ.

С оправданието, че не е наблюдаващ прокурор по нито едно от останалите 24 досъдебни производства по аферата "КТБ", Арнаудова не каза и дали имало данни, че депутати са вземали нерегламентирано пари от КТБ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 боцмана

    30 3 Отговор
    Нищо ново под слънцето.
  • 2 filo

    5 1 Отговор
    Па....а ши...а
  • 3 Прометей

    33 28 Отговор
    Важното е, че ГРОБАДЖИИТЕ са чисти като планински ручей....
    Колко удобно отклоняване на вниманието на матрЯла от ИСТИНСКИТЕ проблеми..........

    Очакваме скоро.....БУДА 4......Спасителят в Бостана се завръща.....
    щеше да е смешно ако не беше ужасно тъжно..........
    България е ЗАТРИТА...........
  • 4 Калинка от ГЕРП

    35 6 Отговор
    Стига сте си измивали ръцете с тия офшорни компании има лесен начин да се реши тоя проблем. Всеки който реши да прави бизнес и пари в България си регистрира фирма тука и плаща данъци тук. Дейността на всякакви офшорки се забранява със закон. Но не ви изнася защото сте в същата схема.
  • 5 куку руку ку

    28 9 Отговор
    Кой каквото ще да казва, заради разкритията за една ограда иде реч!
  • 6 Виалба

    29 8 Отговор
    Така е като се закачаш с ВОЖДА!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ХА ХА ХА

    30 16 Отговор
    НЕ СЪМ ЧУЛ КОМУНИСТ ДА Е ВИНОВЕН И ОСЪДЕН , ТЯХ ГИ ЗАКРИЛЯ СЪДЕБНАТА ВЛАСТ, ЗАЩОТО ТЕ СЪЗДАДОХА МАФИЯТА, А ОТ НЕЯ ВСИЧКИ СЕ СТРАХУВАТ !
  • 9 У лево е Крим

    36 16 Отговор
    Бе всички помним записът "Ало Ваньо" и после записът на Чаналова и тефтерчетата ... - И? - Какво от това? Ясно, е че ГЕРБ се опитват да спрат Йончева да не рови по-навътре защото става грозно. Така или иначе аз се съмнявам, че ще я спрат. - Тази жена има повече топки от повечето мъже, така че Борисов и Цветанов ще трябва да се постараят още.
  • 10 Анонимос

    29 17 Отговор
    Абсолютни клюки има срещу Елена Йончева щом герберастите и скачат значи Елена е на прав път. Поръчкови обвинения, абсолютно смешна история без капка реалност!
  • 11 Адвокат

    27 7 Отговор
    Всичко е заради къщичката в Барселона и милярдчетат окрадени от герберста Пеевски от КТБ. Къде са списъците на длъжниците на КТБ защо ги скриха от прокуратурата?
  • 12 Антиреалист

    24 6 Отговор
    Ами записът на бай х.й за Мишо бирата,игнорирахте ли го? Това е двоен стандарт,боклуци мръсни.
  • 13 Бухал

    21 18 Отговор
    Мръсни комунисти, крадат за световно,а в Парламента джафкат за морал и се правят на светци за да вземат властта и да грабят както при Саксидеотски, Станишев и Доган.
  • 14 Ал Капоне

    19 5 Отговор
    Каквото и решението на съда да е, цялата ,,партия" тръгва след Ленчето! Ходом МАРШ !
  • 15 Ххххх

    13 4 Отговор
    Много е лесно да ти стъкмят убвинение в частната прокуратура по - трудно е да го докажат в съдът! А това ти тука защо участваш с 5000 хил лв.а др. с 315хил.лв и делите 50:50 щото парите са от него материла журналистически от мен и делиме печалбата за това!!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Доналт Тръмп

    10 1 Отговор
    Имали някой от прехода насам.Да не е крал.БСП , ДПС И ГЕРБ .Всичките са за разстрел.
  • 18 Доналт Тръмп

    7 1 Отговор
    Имали някой от прехода насам.Да не е крал.БСП , ДПС И ГЕРБ .Всичките са за разстрел.

    Коментиран от #22

  • 19 Byden grajdanin

    3 3 Отговор
    Да правилно.Тези три партии БСП, ДПС И ГЕРБ.Окрадоха най много държавицата ни.Заслужават бесило народно.

    Коментиран от #23

  • 20 Иванов

    8 6 Отговор
    Това са гейберастки глупости на търкалета. Цаца, жалък си! Да се ожени да гей- това да, но да вземе с умисъл мръсни пари, това тази женица няма да направи.
  • 21 Сливенският затвор--WELCOME

    8 5 Отговор
    Добре дошла Йончева, отчакваме с нетърпение Нинова !
  • 22 filo

    9 1 Отговор

    До коментар #18 от "Доналт Тръмп":

    Какво са крали тия партии. Те са клони на партията майка БКП, а се знае, че всичко принадлежи на нея.
  • 23 Хрис

    9 0 Отговор

    До коментар #19 от "Byden grajdanin":

    ПрАтелЮ, не се прави на цапнат с мокър парцал, като си казал А кажи и Б. Прибави и нароените от бившия СДС партийки и особено на любимия чер Ванчо, флагмана на мафиотската приватизация.
  • 24 Ал Капали

    2 0 Отговор
    Маскари и маскарийиииииии
  • 25 аката

    3 1 Отговор
    има кьорфишек като при Иванчева.
  • 26 сори майна

    7 1 Отговор
    ГЕРБ по своята същност и действие си е една репресивна патия, близка до комунистическата от началото на миналият век! Още по точно си е една голяма МАФИЯ! Многохиляден държавен апарат, който се рои постоянно, кръг от фирми, в който няма как да се дореди до държавна поръчка и евро пари НИКОЙ друг, еднолично вземане на решения от ВОЖДА, окупирана съдебна власт, ГЛАВЕН прокурор на каишка, РПУ-тата въпреки, че се водят деполитизирани, за с началници подбрани по ПАРТИЕН принцип, не професионален! Е, ЗА КАКВО ГОВОРИМ? Това ли е ДЕМОКРАЦИЯТА? Това ли е РАЗДЕЛЕНИЕТО НА ВЛАСТИТЕ?
  • 27 бсфн

    1 0 Отговор
    имат кьорфишеци.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове