Last news in Fakti

9 Ноември, 2018 08:09 5 180 83

Ако "Гражданската" не поскъпне, ще има фалити!

  • гражданска отговорност-
  • застраховка-
  • застраховател-
  • фалит

Менда Стоянова: Застраховката у нас е от най-евтините в ЕС

Ако "Гражданската" не поскъпне, ще има фалити! - 1

„Ако не се увеличи "Гражданска отговорност", неминуемо ще се стигне до фалити на застрахователи". Това заяви председателят на бюджетната комисия в НС Менда Стоянова по време на заседание на две парламентарни комисии - по бюджет и финанси и по правни въпроси, съобщи в. „24 часа“.

Стоянова уточни, че предложенията не са написани от нея, а от работна група и допълни, че в България премията по задължителната застраховка е една от най-евтините в ЕС - тя е 200 лв., а средно в Европа - 227 евро.

У нас броят на жертвите от ПТП пък е почти два пъти по-голям в сравнение с Европейския съюз. В общността се изплащат повече застраховки за имуществени вреди, докато у нас - предимно за неимуществени. По данни на КФН за миналата година са изплатени 118 хил. лв. за неимуществени вреди, каза Стоянова, цитирана от "24 часа".

"На този фон през юли се появи тълкувателното решение на ВКС, което разшири кръга от роднините, които могат да предявят претенции за обезщетение. За периода от юли до момента са заведени над 300 нови дела за претенции по стари инциденти", посочи Стоянова.

Затова застрахователите ще трябва да разполагат с по-сериозен ресурс, който ще се увеличава всяка година. Решението на ВКС щяло да засегне над 3 млн. шофьори, заяви Менда Стоянова.

Според нея фалитите по веригата биха се отразили на Гаранционния фонд, който не е ясно дали ще може да поеме тази лавина от искове. "По предварителни данни ще са необходими нови 200-300 млн. лева в бюджета на Фонда“, предупреди тя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 експерт

    105 0 Отговор
    Радваме се.

    Не може застрахователите като частни фирми да ползват държавна защита, а останалите частни фирми - не.
  • 2 Ристе

    130 3 Отговор
    Какви са тези глупости, фалити друг път, печалбите са им колосални.
  • 3 Гост

    56 1 Отговор
    По данни на КФН за миналата година са изплатени 118 хил. лв. за неимуществени вреди, каза Стоянова, цитирана от "24 часа".
    Нещо бъркате числото!
  • 4 бббббб

    119 0 Отговор
    Тая не спря да лобира .Явно добре заработва.
  • 5 Един

    92 0 Отговор
    Ами време е някои да фалират !
  • 6 ето

    111 1 Отговор
    В нормалните държави застраховката може де е 200 евро,обаче щетата от злополука се покрива на 100% ! В Бг парите отпускани от застрахователите покриват 30-40 % от сумата за ремонт ! Така е в страната на мафията!
  • 7 ссср

    96 1 Отговор
    Тогава ще си караме без граждански
  • 8 Инкогнито

    110 1 Отговор
    Ако искат да им събереме пари с една шапка да не фалират! 2,5 милиона автомобила средно по 200лв.само гражданската сметнете си. Народа не е благотворително дружество за ГЕРБ и техните дружки застрахователите!
  • 9 Коко55

    88 0 Отговор
    След фалита на Олимпик нашите компании твърдяха, че застрахователният сектор у нас е стабилен, а сега изведнъж фалити! Да не говорим, че обезщетенията по каско са за най-евтините части - китайски заместители.
  • 10 Сиромаха

    96 0 Отговор
    ЕЙ !!!! Ма...... Ви , Ще стигнете " предела " ще станем ВСИЧКИ и ще ви СМАЧКАМЕ .
  • 11 Joro

    84 0 Отговор
    "Стоянова уточни, че предложенията не са написани от нея, а от работна група и допълни, че в България премията по задължителната застраховка е една от най-евтините в ЕС - тя е 200 лв., а средно в Европa - 227 евро".

    А аз да доуточня че заплатите в българия са 1 към 10 с тия в европа, елементарната математика говори че гражданската трябва да стане 22,7 евро при нас. Абе въобще тия свинари глупави управници какво само сръвняват като им изнася.

    Коментиран от #18

  • 12 Харалампи

    70 0 Отговор
    Да фалират. Защо пак се мери по този аршин, защо не се сметна процентно спрямо доходи в проценти, тогава да видим да не плащаме пак най-много от всичко
  • 13 гощо

    55 0 Отговор
    След като държавата ни задължи всякакви плащания да минават през банките,да ни събират такси и да лапат защитени от държавата сега ще направи същото с застрахователите. Проблема е в нас,ние сме си виновни.Всеки гледа сам да се спасява.Ако спрем всички да плащаме гражданска да ги видим тогава. Все ще се намери обаче някой хлъзгав гей да си плати и да обясни някаква глупост,още тук ще се намери такъв знам аз тцтцтцттццт
  • 14 Гоуст

    39 0 Отговор
    Това ми напомня на вица за слона и зайко байко, където решили да се опънат един друг. Дошъл ред на слона (Държавата), набутал го и излезал преЗ устата на зайко (народа). Може ли още зайко, попитал слона? Офте може, офте
  • 15 Сиси

    80 0 Отговор
    Ей така като каже някой, че в България е най-евтино направо полудявам. Ами те доходите са ни най-ниски бе олиг*френи. Не гледайте само цените, а кой какво получава за това, което плаща, ние сме най-прецакани май? Вие искате 100% печалба. Риска бил голям, ами не застраховайте тогава.Вие си мислите, че само малоумници са останали в България, които са неинформирани и свят не са виждали. Бъркате ни с ромското население.
  • 16 Тодоров

    50 1 Отговор
    Колкото повече фалити на застрахователи, толкова по-добре. Голяма част от застрахователите ни е ясно какви са - мутрагенски контингент.
    Не е лошо отсега да започнат да мислят за по-сериозен бизнес - производство на банички, дюнери, може и внос на стари автомобили или износ на крадени.
  • 17 Гост

    55 0 Отговор
    Голямо лобиране тая Стоянова що не лобира за по големи доходи на Българите ами за скъпи застраховки Мафия Мафията си прави квото и е кеф
  • 18 ВЕК

    56 0 Отговор

    До коментар #11 от "Joro":

    200 лв беше преди година!!! Сега е 300 една от най-евтините!!!
  • 19 ПРОСТИЯ

    56 0 Отговор
    При посочените 3 мил. автомобилни застраховки от които няма застраховка под 200лв а има и двойни отделно и някакъв процент от тези 3 мил.имат и каско.На каква ли сума идват приходите че народа е тъп и не може да ги сметне та ми дават смешните 118хил. и ТО ЗА ИМУЩЕСТВЕНИ ОБЕЗЩИТЕНИЯ които в случая не ни засягат.
    Заслужават тъпия народ най-накрая да се вдигне и да ги измъкне от народното събрание и да ги прати в серенгети за храна на лъвовете
  • 20 Гост

    50 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: председателят на бюджетната комисия в НС Менда Стоянова- МНОГО са нагли.Защо не създадат държавно застрахователно дружество и да се приключи.Раздават им се явно доста парички за да лобират.

    Коментиран от #23

  • 21 Гост

    46 0 Отговор
    Свинката е гладна
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 666

    49 0 Отговор
    Като няма фалити,трее вече да има убити!Стига ни пихте кръвта,време е ние да почнем да пием вашата!
  • 25 ето

    46 1 Отговор
    Ето и кои понастоящем членове на Изпълнителната комисия на ГЕРБ са били в редиците на партията, гордо ръководена от Тодор Живков:

    Бойко Борисов – син на комунист, полковник от МВР - Методи Борисов, който произхожда от комунистически род и е от доверените партийни кадри. От 1977 е член на БКП, хвърля партийната си книжка чак когато става главен секретар на МВР. Преди това напуска сисемата, за да не се откаже от членството си в партията.

    Цветан Цветанов – по линия на баща си, шофьор на началника на ДС Григор Шопов. Работил като сержант в ДС – VІІ главно управление – ЦИОУ

    Йорданка Фандъкова – редови член на БКП като учител

    Цецка Цачева – партиен секретар на Окръжен съвет в Плевен

    Красимир Велчев – член на БКП като пилот в авиацията

    Менда Стоянова – член на БКП, партиен секретар на звеното „Приходи от народното стопанство“ в Окръжния Народен Съвет в Пловдив

    Пламен Нунев – редови член на БКП

    Припомняме и извън управленските органи на ГЕРБ – „автентичната дясна“ партия, „единствена алтернатива на комунистите“ кой какъв е бил. Ето кратка справка:

    Росен Плевнелиев – първи секретар на общински съвет на ДКМС.

    Николай Младенов – бивш министър на външните работи, син на служител на ДС от засекретено ниво, програмен директор на фондация „Отворено общество“ – София (1996-1998).

    Сергей Игнатов – бивш министър на образованието, син на секретар на ОК на БКП - Видин, ректор на соросовия Нов български университет.

    Аню Ангелов – бивш воен
  • 26 менТа в парламента

    56 0 Отговор
    МенТа Стоянова, която лобираше за Цар Киро сега лобира за застрахователите, явно групировката Гроб ще взима процент от печалбите и за това разиграват тоя театър.
    Иначе, да фалират, така е при пазарната икономика!
    МенТа е пропуснала факта, че застраховката е най-евтината, но и БЪЛГАРИТЕ СА НАЙ-БЕДНИТЕ в цяла Европа!
    МенТа обаче живее в друга държава, онази другата България, която е пълна с крадци, мошеници, измекяри и схемаджии, чиито БВП зависи от нашата България, на робите и баламите!?
    Ще ги търпим ли още тия гадове? Ало РОБИ, осъзнайте се вече, докога ще ни правят на маймуни!?
  • 27 даааааааааааа

    41 0 Отговор
    Менда Стоянова – член на БКП, партиен секретар на звеното „Приходи от народното стопанство“ в Окръжния Народен Съвет в Пловдив
  • 28 Дам

    44 0 Отговор
    Капитализъм , Баце... Като са събирали пари застрахователите да са мислили, в свободен пазар има и фалити за някои

    Коментиран от #32

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 ггбг

    29 0 Отговор
    Застрахователите не се интересуват от хората, това си е ясно, само от печалбите си, но за съжаление им се дава коз в ръцете чрез неадекватния статус на застраховката ГО. Тя трябва да служи за няколко неща: покриване на материалните щети на пострадалите, лечението на пострадалита, компенсация за загуба на работоспособност и компенсация за непълнолетни деца, общо взето това. Ако беше така, нямаше да може да се измислят основания за поскъпване.
  • 32 БрокериЧ

    40 1 Отговор

    До коментар #28 от "Дам":

    Точно така, като фалират българските мошеници-застрахователи бивши борци и барети, на пазара ще си останат читавите задтрахователни дружества: Групама, Дженерали, Булстрад и т.н. От тях не сме чули да плачат и да твърдят че ще фалират, защото не са си профукали парите за яхти, мавзошеи, силикон и ролс-ройси!!!! Айде фалит на мутрягите!!!
  • 33 някой си

    36 0 Отговор
    Ами да останат само най-конкурентноспособните! Всъщност, Менда що ли им лобира?
  • 34 Миризлив пор

    33 0 Отговор
    То хубаво сравняваме колко е в европа застраховката НО е добре да се види и какво се застрахова - парка е на 80% над 20 годишни коли, часовата ставка труд според застрахователите е 10 пъти по ниска от тази в нормалните държави, обезщетенията също са много ниски. Така, че застрахователите май ще фалират от кофти мениджмънт а не от малки полици.
  • 35 123

    41 1 Отговор
    Едно не разбирам, и то е като каква се явява държавата в казуса, в лицето на тази 'специалистка'! Значи до вчера всичко е наред, а от днес има проблем! Чисто икономически, никой от прехвалените специалисти не казва сумата на събраните премии срещу сумата на изплатените обезщетения! Защо? Какво криете? Кой застраховател е през фалит? И защо! Колко пари са изплатени от фонда и защо? Има ли дупки в кодекса, и защо са там?
    И накрая, какви сте вие бе! Нали аз съм ви назначил да ми направите живота по добър! Какво правите, бе! Къде сте учили застраховане, бе! В Гугъл....
  • 36 р ага

    32 0 Отговор
    Онзи гаранционен фонд за кво беше? Да взима шефа му по 20000 на месец?
  • 37 757

    33 0 Отговор
    НЕ Е ВЯРНО! Ако "Гражданската" поскъпне, ще има по-големи печалби! Фалит ще има за обикновените граждани. Менда трябва да бъде предадена на КОНПИ, никой не лобира без нищо.
  • 38 никой

    21 0 Отговор
    ем че да си фалират.има и ниви за обработване,компира има дефицит.да си намерят истинска работа
  • 39 Анти

    33 0 Отговор
    Че да фалират, ние да сме искали гражданска? Аз не искам да се застраховам, налага ми се насила. Разбира се фалит няма да има така или иначе, освен чрез източване, както стана с кипърците, КТБ и др.
  • 40 231

    25 0 Отговор
    На г-жа Мента и е стара информацията. Беше 200 лева, а от скоро най-ниската е над 300 лева. Тоест, почти сме стигнали европейските нива.
  • 41 420 д'ге

    28 0 Отговор
    Ако по скъпне гражданската ще има УБИТИ не Фалити!!!
  • 42 Гост

    20 0 Отговор
    Щели да фалират, да бе! И така да е, мен какво ми дреме? А народа??? Той няма ли да фалира вече окончателно, ако решат да поскъпне гражданската ОТНОВО?
  • 43 merinjei

    24 0 Отговор
    тва че ще фалират мен не ме касае.. няма да им плащам загубите заради некадърен и алчен мениджмънт. Мраза застрахователи защото имат таргет за "неизплащане" на обещетения и дори да имате право на пари те ще ви отрежат...
  • 44 T90

    14 0 Отговор
    Кайви 118хил. Лв?? И какво по дяволите значи 200-300 млн. ?? 200 или 300? Какви са тези неграмотни изказвания..
  • 45 Бате Манчо

    19 0 Отговор
    Нека да има фалити- демократично е. Който не управлява добре портфейла си - фалира. Да не сме самарянско дружество/гражданите/ по отношение застрахователните дружества ?
  • 46 Мента Стоянова

    18 0 Отговор
    Тази видна народна "представителка" се държи като "застрахователна" представителка. Ми да фалират ,бе - това е част от пазарния риск. То не може само да се печели. И откъде накъде ще осигурявате благоденствие на застрахователните измамници за сметка на хората? Да се готвим ли след това за спасяване на енергийните дружества с нова цена на тока? Де гиди лобисти мазни
  • 47 НАТО ВЕЦ

    23 0 Отговор
    Ами да фалират. Де го има токова "чудо" - гарантирана печалба?!
  • 48 Шефьор

    18 0 Отговор
    Пълна глупост е че застрахователите ще фалират. Никъде не е казано, че застрахователя не може да презастрахова. Освен това, винаги могат да се преливат средства от един вид застраховка в изплащането на други.
    Направо се чудя, кака Менда-данъчната, тя за кой застраховател работи?
    Май воят със фалитите е само от така наречените български застрахователи! Едва ли западняшките застрахователи работещи на българския пазар ще се притеснят толкова от изплатените обезщетения по застраховка "Гражданска отговорност". В коментарите по-долу някой беше написал 2 500 000 автомобила с средна стойност на застраховка "Гражданска отговорност" 200,00лв. прави 500 000 000,00лв., а ми имуществените застраховки, а ми застраховките "Живот" без спестовен характер /пък и със спестовен/, а ми "Каско", а ми туристическите застраховки, а ми планинските и всякакви други!?
    Айде БАСТА нали това е свободен пазар. Нека тия дето фалират си отидат от него.
    Това како Менда е, пазарния принцип в застраховането. Другото е държавна помощ под формата на нормативен акт издаден от държавата, който не работи в полза, нито на конкуренцията, нито ползвателите на застрахователните услуги.

    Коментиран от #75

  • 49 един от народа

    17 0 Отговор
    Ами те и заплатите в ЕС са минимум двойно по-високи, но не чувам някой да прави нещо по въпроса. Няма проблем да получавам 2000 евро месечна заплата и да плащам 200 евро на година, но не все още съм далеч от тази сума
  • 50 Бати пародията

    15 0 Отговор
    Видна българска депуПатка лобира открито за интереса на застрахователните компании, които с парите и практиките си генерират 70% сив сектор в сервизната поддръжка на автомобили. Алоу, бюджетничката как се нарича плащането на ремонти без фактури, а срещу хвърчащи листчета ? Нема да фалират застрахователите - не ги мисли тях.
  • 51 Bat Sande

    14 0 Отговор
    Ако гражданската поскъпне..-пак ще има фалити! Ще фалира тази част от населението (99.9%) ,която не притежава застрахователна компания .
  • 52 mmmm

    19 0 Отговор
    Какво означава това "ще има фалити" Ние да не сме длъжни да подържаме приходите на всички застрахователни компании. Ами и аз ако плащам 1000 лв. застраховка ще обявя фалит. Това Менда защо не го споменава.

    Коментиран от #56

  • 53 Шефьор

    12 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: У нас броят на жертвите от ПТП пък е почти два пъти по-голям в сравнение с Европейския съюз. В общността се изплащат повече застраховки за имуществени вреди, докато у нас - предимно за неимуществени. По данни на КФН за миналата година са изплатени 118 хил. лв. за неимуществени вреди, каза Стоянова, цитирана от "24 часа".

    Како Менда, душа безопастността по пътищата е функция от две неща:
    1.Какво се движи по тях.
    2. Как са направените самите пътища.

    По точка едно в компетенцията на държавата е да прави истински Годишни технически прегледи. В резултат на това, няма автомобил който е спрян от движение в Германия да се движи в България. Няма да има фини прахови частици над нормите. Няма сульо и пульо да кара автомобил който е неизправен и който трови и него и неговите деца.
    По втората точка: Разходи по София и виж в какво състояние са улиците. Виж в какво състояние са пътищата извън магистралите, а и магистралите са "слънце".

    Коментиран от #59

  • 54 аг08

    16 0 Отговор
    И кво ме интересува, че едни паразити ще фалират!

    Коментиран от #57

  • 55 Споко

    15 0 Отговор
    Тези като фалират ще дойдат други.На тази лапачка, кой ще откаже?Цялата държава им налива пари.
  • 56 НАТО ВЕЦ

    10 0 Отговор

    До коментар #52 от "mmmm":

    Не можеш. Ще те дерат на живо, щото не искат да направят закон за "частния фалит".
  • 57 бббббб

    12 0 Отговор

    До коментар #54 от "аг08":

    Самоче Менда е интересува ,тъй като е на хранилка.А,ние на доилка.
  • 58 Bat Sande

    16 0 Отговор
    Нека си припомним кога се въведе ГО по нашите земи и кои станаха първите "Застрахователи" за да си легализират "охранителния" бизнес. Вече рекета освен, че е законен, легализиран е и неконтролируем.

    Коментиран от #60

  • 59 Гост

    7 2 Отговор

    До коментар #53 от "Шефьор":

    А къде остави основният фактор: Дебилът зад волана?!
    Единственият ни правилен изход е: Висока цена на застраховката, но АДЕКВАТНА бонус-малус система!
    Това е единственото спасение за нас и близките ни. Какво ме брига, че цената на застраховката за джигита е висока?! Ами да се научи да кара по правилата и ще му е ниска! Защо аз трябва да плащам безумията му?!
  • 60 Bat Sande

    7 0 Отговор

    До коментар #58 от "Bat Sande":

    П.С ...забравих да спомена и ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН.
  • 61 Капитана

    16 0 Отговор
    Когато направят ЗАПЛАТИТЕ в България както в европа тогава да увеличават и гражданската отговорност.Ако драстично се увеличи ГО при сегашните смешни доходи,масово хората с по ниски доходи и със стари коли ще карат без да плащат никаква засктраховка и анархията ще бъде пълна.Няма как и не е правилно на беден народ да му налагаш висок размер застраховки,данъци и всякакви други налози.Не взимайте за пример ценовите ставки от развитие европейски държави,там ПАРИТЕ са други!!!
  • 62 Язе

    11 0 Отговор
    Че да фалират!
  • 63 Бай Благой

    10 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Затова застрахователите ще трябва да разполагат с по-сериозен ресурс, който ще се увеличава всяка година.
    Точно и ясно си го казахте за кого лобирате мама ви мръсна продажна.
    Бесило за вас!!
  • 64 тъп

    8 0 Отговор
    Явно са се вживяли в ролята на Калигула и ни пробват търпимостта. А, Суверена, верно е УВСЪ, щом им търпим идиотиите, а не ги изринем от топлите им местенца!
  • 65 реалист

    9 0 Отговор
    тъпанари .....ми да фалират тогава .....всички виждате нещата който са по евтини в европа ...а доходите на българина като в европа ли са .....смешници
  • 66 gost

    8 0 Отговор
    От една страна натискат лакоми адвокати, които подават искове и прибират добри комисионни, от другата страна лакоми застрахователи, които искат печалби по 400%, познайте кой ще защити обикновенните хора, и дали на някой му пука за жертвите.
  • 67 Bubbles

    8 0 Отговор
    ДЕМЕК - Важно е да няма фалирали застрахователи, а хората кучета ги яли!
    БРАВО на НАРОДНИТЕ представители, показаха че грам не им дреме за тия дето са ги избрали!
    Въпроса е що народа си трае?
  • 68 onq s konq

    7 0 Отговор
    Язе пет пъти съм се млатил с беенвето па една стотинка не съм зел от тея!Нема справедливос!
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 тетака

    3 1 Отговор
    Еми да фалират бе кой им е крив , няма ние да им плащаме голямите заплати , нали искаха капитализъм , ето ви го като не можеш да управляваш даден бизнес затварях кепенците.Застрахователни компани има бол по света все някой нов ще дойде и няма да плаче че са му ниски вноските.
  • 71 Който дроби сърба

    3 0 Отговор
    Ами ок, нека има фалити. Какво, трябва да се чувствам виновен, че ще фалират ли ? Защо аз трябва да плащам?
  • 72 Вън

    3 0 Отговор
    Искам оставката на Валери Симеонов и тая Менда Стоянова. Не ми пробитвайте застраховките за да сменим фокуса. Очевадно е, че не си вършат работата както трябва
  • 73 БМВ

    4 0 Отговор
    Да фалират боли ме фара.А кво ние да кажем с тия ниски заплати и високи цени на всичко.
  • 74 Антонн

    3 0 Отговор
    Най-евтините в ЕС - тя е 200 лв., а средно в Европа - 227 евро.
    А средната заплата в Европа колко е?
    Какви фалити какви 5лв,нека грубо да сметнем.
    Автопарка в БГ какъв е ,нали тотал щета да изплащат колко автомобила има на стойност до 5000лв МНОГО.
    За 2017г. 682 загинали и 6363 ранени при пътни инциденти.
    На мен ми платиха лека телестна повреда 300лв.
    И 4-детааила + джанта 400лв.
    Дори застраховките да са по 200лв всичките.
    Тук колите са повече от населението,на изуст примерно 1000,000 МПС-та.
    8000,000 да плащат ГО 1600000000лв.
    От тях 32000000лв в гаранционния фонд.
    Нека всеки застраховател да публикува колко пари е взел само от ГО,и колко е изплатил само по ГО.
    Или и те като бензиностанциите,работат на загуба в името на народа.
    Всеки един частен бизнес като не върви или се отказваш или фалираш.
    Тук имаш море от клиенти защото ГО е задължително,и да фалираш!
    Всичко е изчислено,това е чиста печалба.
    Какво да не би всеки клиент да реализира ПТП и да трепе хора веднъж годишно.
    Тези предложили таван на обещетенията от 20000лв. за загинал,дано първо на тях да ги изплатят.Им е.. ....... .Не...... Д..... и Б.к.у.и.
  • 75 Антонн

    1 1 Отговор

    До коментар #48 от "Шефьор":

    На против колега длъжни са да презастраховат,над не помня колко милиона.
    Те инече щеше да пинат вода още от градушката в София 2014г.
  • 76 Гого

    3 0 Отговор
    А Българина дето бачка за 510 лева не е ли фалирал. И защо парламента толкова е загрижен че застрахователите ще фалират като това е пазарна икономика. Значи застраховката може 300 евра а заплатата защо да не ни е 3000 евро като западняка. Всичко искат да е като западняка а не и заплатите там си остават на равнище Африкански.
  • 77 Валери

    5 0 Отговор
    Щом баба Мента казва, значи е така ще знайте! Тая жена сън не спи на вас да ви е добре, работи денонощно и целеустремено само и само ВИЕ, а не тя да се вози в лимузина и ВИЕ, а не тя да живеете в палати! Каквот ое казал баба МЕНТА знайте, че е точно така! Разбира се нека отдадем и заслуженото на хората дето са я поставили на тоя пост!
  • 78 Непознат

    3 0 Отговор
    МЕНДО а какви се заплатите при нас и какви са Европа,правиш се на улава да знаеш.
  • 79 Усмивката

    3 0 Отговор
    Ще фалират аверите на Боко Тиквата .Народа това кво го еня
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    3 0 Отговор
    Къде са милиардите прибирани през изминалите години?като не им е рентабилно да затварят мутрите и олигарсите реално никаква деиност не извършват а само грабят
  • 82 ормв

    2 0 Отговор
    защо не кажат застрахователите какви застраховки правят на румънците колко ги скубят.
  • 83 А ПЕТРОВ

    0 0 Отговор
    ЩЕ ВИ Н ....МЕ ДА ЗНАЕТЕ.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове